Užbaninkit kas nors Eidvį už panikos skleidimą.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Koronavirusas (COVID-19)
Collapse
X
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąBuvo rašyta dėl tų neaišku iš kur ištrauktų dviejų metų šitame pranešime, bet nepatogių faktų geriau nepastebėti https://www.miestai.net/forumas/foru...59#post1790059
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąUžbaninkit kas nors Eidvį už panikos skleidimą.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Būtent šita vieta man ir atrodo pati grėsmingiausia. Nei iš šio, nei iš to, mes atsibudome ir supratome, kad štai ji - ilgai laukta krizė, net 90% tam tikro verslo pajamų turi padengti valstybė ir savo rezervų tam, kad galėtuėm išlaikyti tą patį pragyvenimo lygį. Per dešimtmetį nuo prateitos krizės mes sukaupėm finansinius rezervus, na, pvz. tam, jeigu dėl demografijos Lietuvos ekomonikai pradės skaudėti, tai mes tuos skaudulius būtumėm galėję amortizuoti. Bet mes atsibudam ir paaiškėja, kad Lietuvos ekonomika nebeaugs, o kris, kad rezervai pravalgyti ir kad priedo dar reikės skolintis. Kodėl? - paklaustų sveikas žmogus. Ogi dėl to, kad koronavirusas. Šveicarija, Švedija ir net Norvegija, turinti didžiulius finansinius rezervus, nusprendžia negrimzti į paniką ir ekonominę krizę, o va Lietuva nusprendžia ištaškyti visus finansinius rezervus, prasiskolinti ir panirti į ekonominę krizę ir bedarbystę, nes.... yra vienas sunkus atvejis Panevežio ligoninėje. Finale tiek Norvegijoj, tiek Švegijoj, Šveicarijojs ir Lietuvoj bus tiek pat aukų, skirtumas bus tik tas, kokios būklės tos šalys išeis iš krizės. Bent jau man kyla klausima - kodėl Lietuva per vieną dieną save įvarė į dėšimtmetį nematytą krizę? Ir vienintelis atsakymas, kurį randu - 'dėl to, kad koronavirusą pavėlinti mėnesiui laiko'.
Comment
-
Nereikia daug vilčių dėti į vakciną. SARS atveju, kai tik plitimas buvo suvaldytas, vakcinos kūrimas buvo pamirštas, nes nepelninga. Aišku, COVID19 už SARS atrodo rimčiau, bet jei bus suvaldyta ir nebus pasikartojančių protrūkių, tai ir vakcinos kūrimas gali būti pamirštas.
Ispanijoje pagal oficialius duomenis serga tik 0,02 proc. populiacijos, bet jau nesusitvarko. O Ispanija juk nėra nei Albanija, nei Moldova.
Atrodo, kad netrukus Ispanija atsidurs tokioje pat sanitarinėje ir ekonominėje krizėje, kaip Italija. Jau dabar skelbiama, kad trūksta korona viruso testų ir jie bus atliekami tik tiems pacientams, kurie įeina į rizikos grupes. Madrido, kur pirmiausia įsiplieskė koronaviruso židinys, ligoninėse jau vyrauja panika – gydytojai yra išsekę ir trūksta lovų reanimacijose.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimą
Ne mes vieni. Daugelio šalių vadovai tiesiog puikiai suprato, kad geriau krizės atėjimą dirbtinai paspartinti, bet tuo pačiu nusikratyti visiška atsakomybę dėl krizės atsiradimo: tai ne mes blogai vadovaujame, tai virusas dėl visko kaltas.
P.S. jeigu ką, aš dar nesu tikras kokia taktika kovojant su Covi-19 yra geriausia. Aš manau laimėtojų čia nebus, klausimas kas pralaimės mažiausiai.
Comment
-
Tiesiog idealus laikas nesigilinti į faktus, bet kurti konspiracijos teorijas.
P.S. jeigu ką, aš dar nesu tikras kokia taktika kovojant su Covi-19 yra geriausia. Aš manau laimėtojų čia nebus, klausimas kas pralaimės mažiausiai.
Comment
-
Būtent šita vieta man ir atrodo pati grėsmingiausia. Nei iš šio, nei iš to, mes atsibudome ir supratome, kad štai ji - ilgai laukta krizė, net 90% tam tikro verslo pajamų turi padengti valstybė ir savo rezervų tam, kad galėtuėm išlaikyti tą patį pragyvenimo lygį. Per dešimtmetį nuo prateitos krizės mes sukaupėm finansinius rezervus, na, pvz. tam, jeigu dėl demografijos Lietuvos ekomonikai pradės skaudėti, tai mes tuos skaudulius būtumėm galėję amortizuoti. Bet mes atsibudam ir paaiškėja, kad Lietuvos ekonomika nebeaugs, o kris, kad rezervai pravalgyti ir kad priedo dar reikės skolintis. Kodėl? - paklaustų sveikas žmogus. Ogi dėl to, kad koronavirusas. Šveicarija, Švedija ir net Norvegija, turinti didžiulius finansinius rezervus, nusprendžia negrimzti į paniką ir ekonominę krizę, o va Lietuva nusprendžia ištaškyti visus finansinius rezervus, prasiskolinti ir panirti į ekonominę krizę ir bedarbystę, nes.... yra vienas sunkus atvejis Panevežio ligoninėje. Finale tiek Norvegijoj, tiek Švegijoj, Šveicarijojs ir Lietuvoj bus tiek pat aukų, skirtumas bus tik tas, kokios būklės tos šalys išeis iš krizės. Bent jau man kyla klausima - kodėl Lietuva per vieną dieną save įvarė į dėšimtmetį nematytą krizę? Ir vienintelis atsakymas, kurį randu - 'dėl to, kad koronavirusą pavėlinti mėnesiui laiko'.
Mums dar reikia džiaugtis, kad neturim jokių avialinijų ir daugiau mažiau pinigai pasieks žmones ir nebus kaip jų nusisavinti nelikvidaus verslo gelbėjimui nuo bankroto. Norvegai tuo tarpu turės belekiek finansų skirti iš savo fondų (kuomet viskas crashina) visokioms avialinijoms ir su naftos sektorium susijusių įmonių bailout'ams. Kol kas vadina paskolomis, o kaip bus iš tiesų tik laikas parodys. Visi kiti paslaugų sektoriai gaus tokias pat ar dar geresnes lengvatas ir paramą prastovai kaip ir Lietuvoje. UK apskritai paskelbė, kad verslui duos pinigų tiek kiek reikės.Paskutinis taisė themanual; 2020.03.17, 21:21.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą...klausimas kas pralaimės mažiausiai.
Comment
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
Kad visai nesigaudot situacijoje, visos Skandinavijos (ir kitos) valstybės ruošia panašią pagalbą verslui ir tam skirs dar didesnes sumas. Jūs manot būtų pigiau mokėti bedarbio pašalpas? Dabar bent yra tikimybė, jog dalis verslų galės tęsti veiklą.
- 1 patinka
Comment
-
Tai va ir turim rebusą - kodėl Švedija mažus vaikus leidžia į mokyklas pandemijos metu?
Atsakymas paprastas: vaikai yra atsparūs koronavirusui, jeigu jie užsikrės - tai nieko baisaus, tiesiog per savaitę/dvi įgaus imunitetą, nieko net nepajausdami, baisu tada, kada užsikrėtę vaikai, nejausdami jokių simptomų, nuvaromi pas senelius, nes mokyklos uždarytos, o tėvams jų kur kitur palikti nėra.
Comment
-
ir nauja koronoviruso banga
Comment
-
Kaip praneša Santaros klinikos, jaunas vyras kovo 15 dieną grįžo iš užsienio, kur lankėsi Briuselyje, Ženevoje, Meribelyje. Jis blogai pasijuto kovo 16 dieną, o į Infekcinių ligų centrą kreipėsi kovo 17-ąją.
Jauna moteris kovo 10 dieną pradėjo prastai jaustis, o kovo 17 dieną, parskridusi iš Londono, kreipėsi į Santaros klinikas.
Vidutinio amžiaus moteris nuo vasario 24 dienos iki kovo 8 dienos viešėjo Kuboje. Kovo 13 dieną pradėjo smarkiai kosėti, karščiuoti ir kovo 17 dieną kreipėsi į ligoninę.
Delfi
Kiek galima buvo pribarstyti virusų per tas dienas?
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąIš kur bus ta nauja banga?
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąIš kur bus ta nauja banga? Šalys užsidarinėja, kelionės stoja. Atvejai iš Italijos Lietuvoje maždaug baigėsi, dar bus suregistruoti grįžę iš Ispanijos bei Egipto. Tai ir bus pikas. Aišku, ko gero išlįs vidaus užsikrėtimo atvejų, kurių, rodos, iki šiol net netiria. Bet plitimą šalies viduje turėtų stabdyti dabar taikomos priemonės.
Galbūt tu nori paralyžiuoti Lietuvos gyvenimą dvejiems metams, bet paralyžius neveikia jau šiandieną, tai nėra toks karantinas, koks buvo Kinijoje ir nėra tokia tvarka, kokia buvo/yra Pietų Korėjoje, kur visi nešioja veido kaukes. Galima tuo smarkiai piktintis, bet karantinas Lietuvoje tiesiog neveikia ir neveiks tiek, kad išnaikintų virusą. Antra banga bus rudenį, nes koronavirusas per vasarą, kaip ir būna su gripu, tikriausiai pakankamai nurims. Skirtumas tas, kad dauguma vakarų valstybių jau turės įgavusios imunitetą, kai tuo tarpu Lietuvoje joks imunitetas nesiformuoja. Dėl to bent jau aš prognozuoju, kad pagrindinės problemos Lietuvoje pasireikš būtent rudenį ir Europos žemėlapyje mes švytėsim pačia ryškiausia raudona spalva vien dėl to, kad nebūsim pasinaudoję šia vasara imunitetui įgyti. Tada prireiks papildomų finansinių injekcijų, t.y. teks skolintis milijardus antrai ekonominės krizės bangai atremti.
Comment
-
Vyksta sveikatos karas. Reikia vienybės, nors sėdime namuose.
Pradedu suprasti dalyką, kad tiesiog nieko nereikia čia spekuliuoti 1-2 savaites į priekį. Aš asmeniškai nusiteikęs grįžti į tokį lygį, kokio reikalaus situacija. Visas savo svajones apie infrastruktūros plėtrą esu kol kas palaidojęs.
Dėl Italijos, stebiu kiek proc. auga, o ne bendrus skaičius. Nuo kelių dienų iki savaitės užteks sužinoti ar jau pasiekiamas pikas.
Dar kartą primenu, kad sergančių turbūt tikrai virš procento. Manau, bet koks priemonių lengvinimas turės būti lėtas.Paskutinis taisė PoDV; 2020.03.17, 22:09.
Comment
Comment