Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Koronavirusas (COVID-19)
Collapse
X
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Jeigu tokie dalykai "trukdo", tai toks ten ir progresyvumas.
Nepamirškim, kas pernai rudenį labiausiai raudojo dėl uždarytų klubų, kabakų, kas per karantiną rengė nelegalius vakarėlius ir patys pirmi po atidarymo puolė į barus. Jei pernai virusas labiau buvo pavojingas tik seniems, tai dabar delta atmaina šienauja ir jaunus, bet pochuizmas jaunimo tarpe toks didelis, kad net prie tokių aplinkybių tik maža dalis eina skiepytis.
Ir jiems būtų labai padėję skiepijimo skatinimo kampanijos, kurių dėl antivakserių spaudimo nebus.
Ir šiaip pildosi John pranašystė apie ~40% paskiepytų žmonių prasidedant ketvirtai bangai.Post in English - fight censorship!
- 1 patinka
Comment
-
Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
Kitas dalykas yra susirgmų skaičiaus augimas. Jei pažiūrėti kur auga, tai matosi žemaičių fenomenas ir Vilnius. Žemaičių fenomenas nesiskiepijant ko gero pradeda sąlygoti atvejų skaičiaus augimą dabar. Na o dėl Vilniaus turių kai kurių įtarimų. Niekur neskelbiama kaip su tais mūsų nelauktais ir nekviestais svečiais yra, bet ar nebus taip , kad Vilniuje nemažą dalį sudaro būtent sėdinčių stovyklose užsikrėtimai (jie ko gero bus ant popieriaus kokiam Migracijos departamentui prirašyti ir statistiškai papuola Vilniui). Yra keli pasienio merų ir pasieniečių pasakymai, kad ne vienam atbėgėliui yra nustatyti COVID19 užsikrėtimai. Be to jei Žemaitijoje augimas yra gana tolygus ir fiksuojamas visur - tolygiai auga Klaipėdos miestas ir rajonas, Kretinga, Šilutė ir Plungė, tai Vilniaus atveju augimas kaip užburtas sustoja ties miesto savivaldybe: nei Vilniaus rajone, nei Trakuose, nei Šalčininkuose ar Švenčionyse augmo nėra.
Jei tokie įtarimai pasitvirtintų, tai būtų irgi įdomus dalykas: matytume ant kiek feikinė statistika yra Baltarusijoje , nekalbant apie visus kitus irakus.
Situacija, žinoma, kelianti nerimą, bet prisiminkime, kad dėl alfa atmainos kovo mėnesį kilusią trečiąją bangą pavyko suvaldyti ne tik neįvedant jokių papildomų ribojimų, bet ir, atvirkščiai, sparčiai švelninant karantiną net ir esant dideliems skaičiams (lauko kavinės, sporto klubai ir nedideli renginiai atsidarė dar turint 1000+ atvejų į dieną).
Dabar gi, nors turime užkrečiamesnę delta atmainą, bet taip pat turime karštą vasarą ir didesnę imunizuotą visuomenės dalį nei kovo mėnesį, tai yra tikimybė, kad ketvirtoji banga gal irgi nepasireikš stipriu hospitalizijų ir mirčių išaugimu net ir negrąžinant karantino. Bet, aišku, tiems, kad dar nepasiskiepijo, reikėtų kuriam laikui sustabdyti socialinį gyvenimą ir.... lėkt skiepytis.
Comment
-
Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimąDabar gi, nors turime užkrečiamesnę delta atmainą, bet taip pat turime karštą vasarą ir didesnę imunizuotą visuomenės dalį nei kovo mėnesį, tai yra tikimybė, kad ketvirtoji banga gal irgi nepasireikš stipriu hospitalizijų ir mirčių išaugimu net ir negrąžinant karantino. Bet, aišku, tiems, kad dar nepasiskiepijo, reikėtų kuriam laikui sustabdyti socialinį gyvenimą ir.... lėkt skiepytis.
Deltos aš asmeniškai nebijau, labiau bijau visokių politikų-panikierių ir paskiepyti turi turėti teises į savo laisves, o vat laukčiau rimtesnių atmainų jau dabar. Pasaulis yra labai didelis. Tokiai atmainai tikimybė atsirasti yra ne tik Europoje ar JAV, bet praktiškai bet kur, ypač Afrikoje. Ilgainiui vis tiek dalinai paskiepyta populiacija bet kurioje pasaulio vietoje, matanti žemesnį hospitalizacijų lygį, norės laisvai gyventi.
Su kinietišku ir alfa variantu "zero covid" politika buvo gal ir gera mintis, su delta ir tolimesnėmis atmainomis, man zero covid jau pradeda rodytis kaip kankinimas, va Australijoje uždarė porai savaičių, bet po poros savaičių vis tiek turime atvejų rekordą. Padės tik gydymas ir skiepai. Mūsų civilizacija yra čia ir dabar tik dėl to, kad turime vaistus prieš ligas. Jei norime, kad ši civilizacija išliktų, turime vystyti gydymą ir vaistus.
---
Priedui, mano komentaras dėl UK žingsnio. Tiesą sakant, sunku kažką pasakyti, man atrodo keblu įvedinėti ribojimus tokiai atmainai su paskiepyta populiacija, bet būtų padorus žingsnis palikti kaukes VT ir parduotuvėse. Kaukės neriboja žmonių mobilumo ir šiaip daugiau naudingas nei žalingas dalykas netgi ateičiai. Realiai, norėtųsi šiaip rečiau turėti peršalimo ligas
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
Tai realiai sąmoningų (nors ir ne atvirų antivakserių) yra msža dalis. Kitiems gi tiek skiepytis, tiek balsuoti trukdo orai, kiti reikalai etc. ir jiems reikia stimulo.
Ir jiems būtų labai padėję skiepijimo skatinimo kampanijos, kurių dėl antivakserių spaudimo nebus.
Ir šiaip pildosi John pranašystė apie ~40% paskiepytų žmonių prasidedant ketvirtai bangai.
Comment
-
Dar prieš kelis mėnesius šitame forume viena iš lyderiaujančių nuomonių buvo 'zero covid' siekiamybė. Neva turim užversti kelius akmenimis, uždėti spynas iš išorės ant kiekvieno buto, paskelbti komendanto valandą, tada virusas nustos plisti ir tik taip galime pasiekti pergalę prieš virusą. Ta pergalė galbūt ir galima, tik aš visą laiką tokiems sakytojams bandžiau paaiškinti - kad 5 dienos zero covid 'pergalės' yra nieko verta, jeigu prieš tai pusę metų visi turi gyventi karo sąlygomis. Mes gyvename naujoje realybėje, tiesą sakant jau antri metai ir visų pirma, ką mes turim padaryti - tai susitaikyti su tuo. Susitaikyti, kad virusas yra, buvo ir bus, kad 'zero covid' yra galimas tik sapnuose ir kad mes toje naujoje realybėje turime išmokti gyventi. O tai reiškia - jokių naujų karantinų, bent jau paskiepytiems žmonėms. Ir visa mūsų tolesnė politika turi būti konstruojama išeinant būtent iš šito taško.
Parašė Lettered Rodyti pranešimąGaila, kad vyriausybė irgi dėjusi ant viruso kaip ir jaunimas
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąAš tikrai neginu vyriausybės, bet man daug įdomiau būtų pakalbėti apie tai - o tai ką siūlote? Išvaryti kiekvieną nesiskiepijusi iš darbo, ar juos su antrankiais atvesti skiepytis man neatrodo kaip racionalūs ar kaip minimum realybėje veikiantys pasiūlymai. Kaltinti vyriausybę, kad 'jinai yra dėjusi', galima tik tada, kada yra pateikiami racionalūs ir realybėje veikiantys pasiūlymai - tai kokie jie? Iš vyriausybės pusės racionalių pasiūlymų aš jau girdėjau, kad nesiskiepijusieji turės nuolatos ir už savo lėšas testuotis. Tu tai pavadinai šlamštu. Tai kokie būtų tie racionalūs, realybėje veikiantys ir konstitucijai neprieštaraujantys pasiūlymai?Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąDar prieš kelis mėnesius šitame forume viena iš lyderiaujančių nuomonių buvo 'zero covid' siekiamybė. Neva turim užversti kelius akmenimis, uždėti spynas iš išorės ant kiekvieno buto, paskelbti komendanto valandą, tada virusas nustos plisti ir tik taip galime pasiekti pergalę prieš virusą. Ta pergalė galbūt ir galima, tik aš visą laiką tokiems sakytojams bandžiau paaiškinti - kad 5 dienos zero covid 'pergalės' yra nieko verta, jeigu prieš tai pusę metų visi turi gyventi karo sąlygomis. Mes gyvename naujoje realybėje, tiesą sakant jau antri metai ir visų pirma, ką mes turim padaryti - tai susitaikyti su tuo. Susitaikyti, kad virusas yra, buvo ir bus, kad 'zero covid' yra galimas tik sapnuose ir kad mes toje naujoje realybėje turime išmokti gyventi. O tai reiškia - jokių naujų karantinų, bent jau paskiepytiems žmonėms. Ir visa mūsų tolesnė politika turi būti konstruojama išeinant būtent iš šito taško.
Pavasarį palaikiau karantiną iš dalies dėl skiepų, bet dabar turime suktis iš padėties*, negalvojant kaip laimėti laiko, reikia gyventi čia ir dabar. Nieks nežino kiek visa tai truks ir kokios atmainos žada atsirasti. Jei tik indiška atmaina yra bėda, tai dar nieko baisaus. Baisiau, kad pats virusas keičiasi ir gali atsirasti skiepus veikiančios mutacijos.
*Tolesnis skiepijimas covid bangos metu, toliau geresni skiepai-booster'iai, vaistai, galimybių pasai ir žiupsnelis sveiko fatalizmoPaskutinis taisė PoDV; 2021.07.10, 17:55.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąlabai daug neribojamos dezinformacijos nuspręsta nedaryti nieko, kad valdantieji visai neprarastų reitingų.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
FB vakar kažkokia "profesorė": "pirma sertifikuokite vakcinas, o po to skiepykite!". Kitas "docentas": "nuodingos skiepų medžiagos nuodyja organizmą kelias savaites!"
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Nu ir kam tada tas karantinas. Vakseriai nenorės, nes "kam tada skiepijomės", Antivakseriai nenorės, nes "ko jūs prie mūsų lendat..."Post in English - fight censorship!
- 2 patinka
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąKad antivakseriai nemirtų, neveistų naujų atmainų ir neužkimštų ligoninių (kas trukdo gydyti kitas ligas ir nuo kojų nuvaro medikus).
Comment
-
Na, kaip. Yra galimybių pasas, buvo galima išlaikyti daugiau jo privalumų (neatlaisvinti kai kurių veiklų be galimybių paso), galima buvo naudoti visokias smulkias skatinimo priemones (dovanėles, loterijas etc.), kurias naudojo didelė dalis valstybių, galima buvo riboti galimybes dirbti kai kuriuos darbus nepasiskiepijus. Bet dėl kovos su pandemija nepopuliarumo, labai daug neribojamos dezinformacijos nuspręsta nedaryti nieko, kad valdantieji visai neprarastų reitingų.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Nu ir kam tada tas karantinas. Vakseriai nenorės, nes "kam tada skiepijomės", Antivakseriai nenorės, nes "ko jūs prie mūsų lendat..."
Comment
-
Kad antivakseriai nemirtų, neveistų naujų atmainų ir neužkimštų ligoninių (kas trukdo gydyti kitas ligas ir nuo kojų nuvaro medikus).
Dėl atmainų, tai tas atmainų traukinys ir taip važiuoja. Gal Lietuvoje nesusiformuos VoC ar net VoHC artėjančios bangos metu, bet pasaulis šiuo požiūriu yra labai didelis.Paskutinis taisė PoDV; 2021.07.10, 20:19.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Kam iš viso reikalinga kažkas?Paskutinis taisė PoDV; 2021.07.10, 20:21.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Aš tikrai neginu vyriausybės, bet man daug įdomiau būtų pakalbėti apie tai - o tai ką siūlote? Išvaryti kiekvieną nesiskiepijusi iš darbo, ar juos su antrankiais atvesti skiepytis man neatrodo kaip racionalūs ar kaip minimum realybėje veikiantys pasiūlymai. Kaltinti vyriausybę, kad 'jinai yra dėjusi', galima tik tada, kada yra pateikiami racionalūs ir realybėje veikiantys pasiūlymai - tai kokie jie? Iš vyriausybės pusės racionalių pasiūlymų aš jau girdėjau, kad nesiskiepijusieji turės nuolatos ir už savo lėšas testuotis. Tu tai pavadinai šlamštu. Tai kokie būtų tie racionalūs, realybėje veikiantys ir konstitucijai neprieštaraujantys pasiūlymai?
Aišku galima tai vadinti darbu savo rinkėjams, kurie yra nemaža dalimi jaunimas, kuris mažiausiai skiepijasi iš visų amžiaus grupių.Paskutinis taisė Lettered; 2021.07.11, 00:08.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimąJei rimtai, tai labiausiai stebina amžiaus grupė 80+. Jie jau tiek laiko pasiskiepyt turėjo, nekalbant apie tai, kad jie rizikos grupė nr.1 Sunkiai suprantama, kodėl toks skirtumas tarp amžiaus grupių 80+ ir 75-79.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
- 1 patinka
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąNe virusas, o mano imunitetas matyt viską lems, o ir stačia galva labai ir nepradėjau neigti viruso pavojaus, nemėgstu veltui laiko gaišti miniose, o ir šiaip minių nelabai mėgstu. Tiesiog pačio laiko virusui klėstėti matyt yra labai daug, klausimas kaip čia pavyks su juo nesusidurti (galbūt ir nesusergant visai, galbūt susergant sunkiai, nieks negali žinoti). Tiesą sakant, nematau šviesos tunelio gale šioje istorijoje ir nelabai įsivaizduoju tą šviesą, nors turbūt kažkada tą virusą perlaušim, bet ne artimiausiu metu, stebint mutacijas. Įsijungiau keletos šalių grafikus (pvz. Afrikoje), eina banga po bangos, tokia nuojauta, kad eis ir eis tos bangos be pabaigos.
P.S. Primenu, kad esu pasiskiepijęs ir pasiruošęs skiepytis trečia doze, o gal ir ketvirta, penkta, niolikta doze.
Parašė index Rodyti pranešimą. Dėl ko ji staiga iš anarchistuojančios kairiųjų aktyvistės (už socialinį teisingumą, toleranciją, radikalų feminizmą etc.) staiga sugalvojo tapti alt-righterių ektyviste.
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąTa pergalė galbūt ir galima, tik aš visą laiką tokiems sakytojams bandžiau paaiškinti - kad 5 dienos zero covid 'pergalės' yra nieko verta, jeigu prieš tai pusę metų visi turi gyventi karo sąlygomis.
O tai reiškia - jokių naujų karantinų, bent jau paskiepytiems žmonėms.
Išvaryti kiekvieną nesiskiepijusi iš darbo, ar juos su antrankiais atvesti skiepytis man neatrodo kaip racionalūs ar kaip minimum realybėje veikiantys pasiūlymai. Kaltinti vyriausybę, kad 'jinai yra dėjusi', galima tik tada, kada yra pateikiami racionalūs ir realybėje veikiantys pasiūlymai - tai kokie jie?
Comment
Comment