Tačiau kodėl niekad nerašai, kad nekuriems žmonėms, teks pamiršti savo darbo sritį apskritai ir ieškoti kitų. Bent kurį laiką. Kiek galima sėdėt kelionių agento kėdėj ir tikėt, kad pinigai kris jau nuo Birželio? Ar logiška? Sakykim skevrnas parems kelionų agentūrų darbuotojus algomis. Kiek rems? metus? du?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Koronavirusas (COVID-19)
Collapse
X
-
Parašė VNS Rodyti pranešimą
Ta prasme ok. Šitas maskes gamino kinai. Neimam. Šitas maskes gamino taivanas. Imam. Neturit dabar? Nieko plauksim
Comment
-
Parašė VNS Rodyti pranešimąTačiau kodėl niekad nerašai, kad nekuriems žmonėms, teks pamiršti savo darbo sritį apskritai ir ieškoti kitų. Bent kurį laiką. Kiek galima sėdėt kelionių agento kėdėj ir tikėt, kad pinigai kris jau nuo Birželio? Ar logiška? Sakykim skevrnas parems kelionų agentūrų darbuotojus algomis. Kiek rems? metus? du?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Esu tikras, kad jei konservatoriai ar socdemai būtų valdžioj - darytų +/- tą patį. Mūsų visuomenės mentalitetas daug labiau orientuotas į gyvybių saugojimą nei ikanomikos giniravimą. Bėda, kad jiems dabar neapsiverčia liežuvis paremti žalstiečius ir bando tiesiog aklai kritikuoti viską iš eilės. Tada ir susidaro vaizdas, kad darytų priešingai.
Comment
-
Nematau absoliučiai nieko, už ką dabartinę valdžią būtų galima girti šios pandemijos fone.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimą
Tai, kad jie ir failino belekaip, kol neprasidėjo masinis visuomenės spaudimas. Dar pridėkim piktybinį melavimą ir informacijos slėpimą. Nematau absoliučiai nieko, už ką dabartinę valdžią būtų galima girti šios pandemijos fone.Show must go von!
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Mane labiausiai stebina, kaip žmonės viską suabsoliutina ir mato tik juoda arba balta.
Gal nesupyksi, jei perfrazuočiau:
...suprantama, pati didžiausia ir skaudžiausia problema daugumai verslų yra polistirolas. Beje, aš niekada nebuvau prieš polistirolo įvedimą - aš manau, kad tam tikru laiku ir tam tikromis aplinkybėmis jis yra būtinas, aš tiesiog esu prieš įsivaizdavimą, kad polistirolu galima švaistytis į kairę ir į dešinę neturint jokio konkretaus tikslo, nes polistirolas pats savaime yra labai žalingas, tai yra kozeris, bet jį mes turime tik vieną - dėl to labai svarbu tinkamu laiku ir aplinkybėmis jį panaudoti, o ne iššvaistyti be reikalo nieko nepasiekiant.
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimą
Tai, kad jie ir failino belekaip, kol neprasidėjo masinis visuomenės spaudimas. Dar pridėkim piktybinį melavimą ir informacijos slėpimą. Nematau absoliučiai nieko, už ką dabartinę valdžią būtų galima girti šios pandemijos fone.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąPortugalija 28000 testų milijonui gyventojų.
Švedija 9000 testų milijonui gyventojų.
Portugalijos užsikrėtimų grafikas leidžiasi, o Švedijos - horizontalus ir ūgtelėtų vos išplėtus testavimą.
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Kelionių agentūros tėra lašas jūroje, mano supratimu tai yra paskutinės įstaigos, kurias reikėtų remti, visų pirma dėl to, kad jos ekonominę naudą kuria kitoms šalims, o ne Lietuvai.
Be to, turizmas yra ne tik išvykstamasis, bet ir atvykstamasis. Kiek procentų Lietuvos BVP sudaro turizmas, kas žino gal ? Italijoje ir Ispanijoje šis procentas itin didelis, dėl to jie taip pergyvena dėl to, kad dar ilgą laiką beveik niekas pas juos nevažiuos.Paskutinis taisė Vilnietizz; 2020.04.23, 11:35.
Comment
-
Bet, bendrai paėmus portugalų duomenis, jie neatrodo kaip labai gerai besitvarkantys, kitų panašaus dydžio valstybių fone.
Comment
-
R.Kuodis apie karantiną. https://www.delfi.lt/verslas/verslas....d?id=84102245
Kai kurie tikrai nesupranta
Comment
-
R.Kuodis apie karantiną.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąNematau absoliučiai nieko, už ką dabartinę valdžią būtų galima girti šios pandemijos fone.
1. Kad virusas yra labai pavojingas, tai žinoma buvo jau seniausiai, kada Kinija pradėjo uždatinėti dešimtmilijonius savo miestus. Ką valdžia kaip minimum turėjo padaryti - tai pasirūpinti apsaugos priemonėmis daktarams iš anksto. Tas nebuvo padaryta, ligos židiniais tapo ligoninės, tos vietos, kur didžiausia koncentracija rizikos grupės žmonių ir jie pažeidžiamiausi. Ką tuo klausimu pasakė Veryga? Ogi - " apsaugos priemonėmis turėjo pasirūpinti ne valstybė, o ligoninių direktoriai, patys kalti, kad strateginio mąstymo neturi'.
2. Ankstyvas testavimas galėjo smarkiai sumažinti viruso plitimą, tam pasiruošta nebuvo, po laiko susisgribo - bet kas iš to? Testavimas pats savaime jokios problemos neišsprendžia - problemas padeda spręsti kontaktų atsekimas ir viruso plėtros prevencija. Kokia pas mus situacija šitoj srity? Vos ne vienintelis lietuvis, atvirai pasakojęs, kad yra infekuotas, M. Kazlauskas tiesiai šviesiai pasakė - niekas net nebandė aiškinti su kuo jis kontaktavo ir ką jis galėjo apkrėsti. Tiesa, kažkiek ta linkme yra daroma - spaudoje paskelbta 500 vietų, kur lankėsi infekuotieji. Retorinis klausimas - kažkas bandė skaityti? Absoliutus valdžios nesusigaudymas šiuolaikinėse technologijose, kurios lengvai padėtų šitą problemą išspręsti.
3. Lietuvoje paskelbiamas karantinas, išeina Veryga ir aiškina, kad karantino tikslas, jog būtų išlyginta susirgimų kreivė ir nebūtų perkrauta Lietuvos sveikatos apsauga. Iškart supranti, kad žmogelis nieko nesupranta, prisižiūrėjo vakaro žinių iš kitų šalių apie 'flattening the curve' strategiją, tik nesuprato kaip jinai veikia ir kad Lietuvoje mes turime visai kitą situaciją.
4. Paskelbus karantiną, svarbiausia Verygos žinia tampa - 'veido kaukės nieko neapsaugo'. Po pusantro mėnesio, jau planuojant švelninti karantiną, veido kaukės tampa privalomos.
5. Naujausias bajeris - Veryga pareiškia, kad Lietuvoje bus tiriama 7500 žmonių, kad išsiaiškinti koks kolektyvinis imunitetas yra pasiektas ir kad pagal tai bus sprendžiama dėl karantino švelninimo. Ir vėl apima svetimos gėdos jausmas, kad sveikatos apsaugos ministras nesupranta, jog nustatyti, jog Lietuvoje tas kolektyvinis imunitetas yra nereikšminga dešimtoji dalis procento, nereikia jokių testų. Aš žinoma džiaugiuosi, kad tas testas bus atliktas ir mes galėsim pasilyginti su kitomis šalimis, bet labai liūdina tas faktas, jog mūsų sveikatos apsaugos ministras tai daro ne iš mokslinių paskatų, o dėl to, kad per televizorių pamatė kitas šalis tokius testus planuojant daryti ir visiškai nesuprantant tų testų prasmės Lietuvos atveju.
Būtų mano valia, aš senąnamą skirčiau sveikatos apsaugos ministru, tiesą sakant jo komentaruose matau daugiau susigaudymo, nei Verygos.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimąKiek procentų Lietuvos BVP sudaro turizmas, kas žino gal ?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė KaimaiIspanijoje šiandien +4635 nauji atvejai. Net ir birželio mėnesį ten kasdien mirs po kelis šimtus. Šiaip anksčiau maniau, kad Vakaruose bus apsiribota keliomis dešimtimis tūkstančių mirčių. Deja, neužteko politinės valios nusprogdinti kreivę pilnai (o ne ją laikinai prispausti). Iš didesnių šalių tai Australijos skaičiai atrodo labai gerai. Tuo tarpu Švedija (+180 +172 mirčių registracijų per paskutines dvi dienas) toliau bando pranokti nenusisekusią valstybę Belgiją. Ir jiems tai pavyks!
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąBerods ~2%, bet čia yra ta siaura sritis, kurioje Lietuva gali labiau išlošti, nei pralošti, nes dėl turizmo daugiau pinigų yra išvežama iš šalies, nei atvežama, skirtingai nei pvz. Estijoje, kur turizmas ir suomiai sudaro reikšmingą dalį ekonomikos.Paskutinis taisė Vilnietizz; 2020.04.23, 13:01.
Comment
-
Parašė KaimaiDeja, neužteko politinės valios nusprogdinti kreivę pilnai (o ne ją laikinai prispausti).
Beje, dabar taip pagalvojau, kad Ispanijoje galimai dabar ne staigus padidėjimas, o tiesiog sukeliami duomenys iš ankstesnių dienų. Pavyzdžiui, pirmadienį buvo tik 1,5 tūkst. susirgimų, kas man iškart sukėlė įtarimą. Na, negali per vieną dieną daugiau nei trigubai kristi užsikrėtusiųjų skaičius. Manau, daug užkrėtimų neužfiksavo, ir tiesiog dabar prideda prie kitų dienų.
Comment
Comment