Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai 2016

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
    Sveikinimai su tarptautine komun... tfu... darbo zmoniu diena

    Lietuviu verslininkai svolaciai, vagys, prievartautojai ir isnaudotojai, visu tautu proletarai vienIkImes!

    Dauguma needukuotu zmoniu ekonomikoj/sociologijoj besilaikanciu tokiu nuomoniu, suveda viska i tai, kad lietuvis/uzsienietis. Realybej yra nemazai studiju prirasyta, kai skirtumai tarp uzsienio ir vietinio kapitalo imoniu mokamu atlyginimu atsiranda isskirtinai del imones kapitalo strukturos. Tas galioja kalbant apie salis su menkai isvystyta kapitalo rinka.

    Let me brake it down to u:
    "Uzsienio" juridinis asmuo absoliucioje daugumoje atveju kapitala finansuoja isorinem lesom (VC,SO ir t.t.), todel jiems nera labai svarbus greitas kapitalo "atzaidimas", kuris butu svarbus jei kapitala formuotum savo, o tuo labiau banko lesomis. O tuo tarpu "vietines" prastai isvystytos kapitalo rinkos imones gali kliautis tik savo kapitalu, kapitalo akumuliacija pletrai per sukuriama pridetine verte is operaciju ir... banko skolinta kapitala.
    Sitoj vietoj pradeda zaisti baziniai norai, jog imoniu akcininkai, finansuojantys imones veikla savomis lesomis, banko lesomis ar imones lesomis is operaciju, nori "gerai pagyventi" dar savo laiko tarpe. Tuo tarpu "uzsienio" imoniu vadovai turi galimybe megautis daug platesniais horizontais del zymiai mazesnio kapitalo spaudimo.

    O ties sita vieta jau galite tamsta daryti kokius norite isvedziojimus, nera jokio skirtumo tarp lietuvio, zydo, norvego, dano, vokiecio, ispano, turko... Skirtumai tera tik kapitalo strukturoj, jo suvarzymuose ir apribojimuose.

    Ta pati Maxima savo kapitala suformavo be VC, SO ar bent kokiu opcionu, viskas buvo formuojama ir opraciju Like it or not, Lietuviu verslininkai niekuom nesiskiria nuo kitu tautybiu verslininku, skirtumas kapitale ir rinkos dydyj
    Nepriestarauju,

    Butent todel ir reikia daugiau uzsienio kapitalo imoniu galinciu megautis "platesniais horizontais".

    O kas liecia mentaliteto skirtumu - skirtingu tautybu zmones, uzauginti skirtingomis vertybemis elgsis anaip vienoje ar kitoje situacijoje. Tai yra labai zmoniska savybe. Dauguma Lietuvos verslu, kaip ir patys minejote, isaugo is savo operaciniu lesu, buvusios ribojamos kapitalo. Taciau isaugus is sios fazes "tradicijos" vis vien liko.

    Jeigu zmones elgtusi visiskai racionaliai jusu aprasytas scenarijus kuo puikiausiai veiktu, taciau realybeje, kaip gerai zinome, visuomenes ir zmones nevisada elgiasi racionaliai.

    Comment


      Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
      Tuo tarpu "uzsienio" imoniu vadovai turi galimybe megautis daug platesniais horizontais del zymiai mazesnio kapitalo spaudimo.
      Sutikčiau iš dalies. Gal visi užsienio investuotojai ateina į Lietuvą planuodami "daryti" verslą ir skirstyti pelną taip kaip jie tai daro savo šalyje. Bet niekas negali garantuoti, kad nei vienas iš jų nepakeis savo strategijos ir nepradės mokėti "lietuviškus" atlyginimus (arba artimus jiems).

      Comment


        Parašė udrius Rodyti pranešimą
        na nesate visiškai teisūs. Rinkoje vyrauja oligopolinės įmonės. Tarkime Kuro rinkoje 3 didelės, pieno rinkoje 4 didelės, parduotuvių rinkoje 4 didelės.
        Taip. Plius įdomiai užkabina ir vaistų antkainių reguliavimą. Iš FB:
        Audrius Bačiulis pasidalino Dainius Urbanavicius įrašas.
        Visiems tiems, kurie rėkauja, esą prekių kainą Lietuvos prekybos tinkluose nustato "laisva rinka" ir "konkurencija". Nėra nei vienos, nei kitos - tik oligopolija (Dainius kažkodėl vartoja terminą oligopsonija, bet irgi tinka), kurioje žaidimo taisykles - t.y., kainas ir prekių pasiūlą - diktuoja Maxima su jos valdoma 40+ proc. rinkos dalimi.
        Dėl ko nesutinku, tai dėl baigiamųjų išvadų, esą važiuojantys pirkti į Lenkiją neskaičiuoja laiko ir kuro sąnaudų. Netiesa, skaičiuoja. Tiesiog važiavimas apsipirkti ne maximose daugeliui šiandien tapo nebe pinigų taupymu, bet protesto prieš prekybos centrų oligopoliją forma - gal ir nesutaupysiu, bet mano pinigai neatiteks maximai ir jos papenėtiesiems.
        Šios akivaizdybės niekaip nenori matyti nei kalafioro kainos gynėjai, nei politikai, kurie turėtų naikinti oligopoliją ir įvesti "maximų užkardymo įstatymus".

        Dainius Urbanavicius
        Žadėjau plačiau parašyti apie kainas, pažadą tęsiu. Pradėkim nuo to, kad tie kurie garsiausiai rėkia dėl kainų patys pripratino tinklus statyti parduotuves "arčiau namų", nes tingi pavažiuoti pigesnių prekių ilgiau nei tris-penkias minutes. Štai Antakalnyje nuo savo gyvenamos vietos aš tokiu atsumu galiu pasiekti dvi RIMI, dvi IKI ir dvi Maxima parduotuves. Su tokia perkamąją galia esu tikras kad apyvartumas jose ne pats didžiausias, todėl tikėtina, kad jų veiklos kaštai yra ne patys mažiausi. Bet čia šiaip, lyrinė įžanga, kad atsijoti nesugebančius skaityti daug raidžių, garantuoju jie po antro sakinio jau viduriuoja kalafiorais po komentarais apie vagis valdžioje ir nerūpestį "paprastu žmogum".
        O dabar rimčiau. Maisto prekių rinkoje dominuoja trys žaidėjai, iš kurių Maxima LT yra didžiausia, daugiau nei trečdalis rinkos (apie 40% rinkos, dvigubai daugiau nei artimiausio konkurento IKI). Žiūrint iš tiekėjo pusės ši rinka yra oligopsoninė (ta, kurioje vyrauja keli pirkėjai), beje panašiai yra ir didmenoje, kur dominuoja Sanitex. Veržlios plėtros etapas jau baigtas, visi rūpinasi įsitvirtinimu, o rinkoje vaikšto gandai, kad Lidl atėjimui visi ruošėsi jau prieš du metus - karpė asortimentus, ieškojo "riebalų" numetimui, t.y. didino veiklos efektyvumą. Bėda kitame - esamas modelis su turima perkamąją galia (žema) generuoja aukštus veiklos kaštus, kuriuos padengti turi tie patys pirkėjai, kurie džiaugiasi galintys pėsčiom pasiekti trijų skirtingų tinklų parduotuves. Tokį verslo modelį beje taikė Tesco, kuri praėjusiais finansiniais metais patyrė vieną didžiausių nuostolių Britanijos korporacijų istorijoje - 6.4 milijardo svarų (teisybės dėlei keturi milijardai patirti dėl nuvertėjusio nekilnojamojo turto). Mūsų vienos Maxima parduotuvės apyvarta beveik perpus mažesnė nei Tesco, toliau galit patys skaičiuoti (jei perskaitėt iki čia, spėju kad skaičuoti mokate). Taip kad problema ne maržos, o brangus verslo modelis, kuriam Lidl nesunkiai numaus kelnes, jei to norės. Na ir jei to norės pirkėjai, kurie netingės važiuoti ne penkias o penkiolika minučių iki parduotuvės, o čia aš ne visai tikras ar netingės... Sekanti didelė problema - vadybos tikslų siekimo būdai. Supraskit paprastą dalyką - kasdienius sprendimus priima vadybininkai. Jie gauna atlyginimą ir premijas. Premijas moka už pasiektus rezultatus (paprastai tai pardavimai, pelningumas, apyvartumo rodikliai, likučių rodikliai ir t.t.) ir ne visada pavyksta tikslus pasiekti paprastuoju konkurenciniu būdu... Paprastas pavyzdys pamąstymui - viename tinkle iš dviejų didžiausių vaisvandenių prekės ženklų liko prekyboje tik vienas, kuris užėmė visas konkuruojančio ženklo lentynas ir dabar aktyviai reklamuoja akcijinę kainą su paletiniais išstatymais... Spėkit kokia akcijinė kaina? Lygiai tokia pati kokia buvo ne akcijinė, priedo gamintojas moka pinigus už galingus akcijinius išstatymus. Kas moka skaičiuoti, supranta kokie šito ėjimo tikslai iš abiejų pusių, tiek pirkimo vadybininko tiek gamintojo. Sąžininga konkurencija net nekvepia, jei klausiate manes.
        Sakote reikia kontroliuoti antkainius? Galima, kartu su progresiniais mokesčiais pajamoms, padės lygiai tiek pat. Pavyzdys iš farmacijos rinkos - ten antkainius kiek pamenu reguliuoja. Rezultatas - tų pačių daiktų kainos daugiau nei dvigubai didesnės nei Lenkijoje. Lygiai dėl tos pačios priežasties - nėra konkurencijos, oligopsoninėje rinkoje perkami ne pigiausi ir geriausi, o brangesni produktai, nes nuo ju uždarbis didesnis. Ir patikėkti, toje rinkoje dar labiau riboja konkurenciją, net internetu prekiauti taip paprastai neleidžia (atseit reikalinga farmacininko paslauga), viskas vardan dominavimo ir maksimalaus pelningumo. Teko bendrauti su tos rinkos atstovais, tai visą vakarą klausiau istorijų, kaip vaistinių tinklai nėmė pigesnio produkto, nes brangesnis sustos ir bus uždirbta mažiau, nors dar įdomesnė istorija yra tai, kaip yra sabotuojamas e-receptų sistemos diegimas, kuri jau lyg ir galėtų veikti, bet neveikia. Beje, reklamos biudžetai lygiai taip pat apmokami iš pirkėjų kišenės, todėl nesistebėkit, kad vaistai užima tiek reklamos laiko, viskas įskaičiuota. Žodžiu vaistų irgi važiuokit į Lenkiją, ten daug pigiau.
        Sprendimas yra tik vienas - pirkėjai turi keisti savo pirkimo įpročius, tinklai turi efektyvinti verslo modelį o rinkoje turi didėti konkurencija. Pažiūrėsim ar Lidl atėjimas pramuš šitą pelkę.
        O dabar epilogas tiems kas perskaitė tiek daug raidžių. Dalis problemos dar yra tai, jog žmonės pas mus neskaičiuoja savo laiko. Štai kelionė apsipirkti iki Augustavo tai ne tik benzinas, o visa diena praleista kelionėje ir skaitant kaip žmogus ten išleido du šimtus eurų supranti, jog jo problema yra visai ne mažos pajamos, o nesugebėjimas vertinti savo laiko ir jo efektyviai išnaudoti. Jei visa ta energija, kurią liaudis supylė į kalafiorinę isteriją būtų nukreipta į mokymasi ir inovacijas, būtume Silicio slėnis. O kol kas - deja.

        Comment


          Manau kalafijorams reikia atskiros temos

          Parašė A.C.D. Rodyti pranešimą
          Nepriestarauju,

          Butent todel ir reikia daugiau uzsienio kapitalo imoniu galinciu megautis "platesniais horizontais".

          O kas liecia mentaliteto skirtumu - skirtingu tautybu zmones, uzauginti skirtingomis vertybemis elgsis anaip vienoje ar kitoje situacijoje. Tai yra labai zmoniska savybe. Dauguma Lietuvos verslu, kaip ir patys minejote, isaugo is savo operaciniu lesu, buvusios ribojamos kapitalo. Taciau isaugus is sios fazes "tradicijos" vis vien liko.

          Jeigu zmones elgtusi visiskai racionaliai jusu aprasytas scenarijus kuo puikiausiai veiktu, taciau realybeje, kaip gerai zinome, visuomenes ir zmones nevisada elgiasi racionaliai.
          Tradicijos liko, nes kapitalo baze nesikeicia. Finansinis rastingumas nepagerejo, o tolimesnis augimas ir toliau finansuojamas "is savu". Tebebijoma rizikuot ir bankrutuot O konkurencijos ir nauju rinkos dalyviu mums reikia, kaip oro ir cia visose srityse.

          Kas del protesto pries maximas... Come on, pries ka realiai protestuojat? Neperkat maximoj ir perkat Lenkijoj - musu pinigus gauna Lenku gamintojai, kitaip sakant - tas puodelis su pinigais dar mazeja Skaiciuot yra gerai, taupyt irgi yra gerai, bet elgtis taip, kad galutiniam rezultate paciam tik blogiau - kvailoka

          Pirk preke lietuviska (arba irasyt kita pavadinima) yra ne tiek nacionalistinis, kiek ekonominis teiginys. Salis negali amzinai gyvent su nuolatiniu neigiamu einamuoju balansu, jau nekalbant apie prekybos balansa

          Comment


            Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
            Manau kalafijorams reikia atskiros temos



            Tradicijos liko, nes kapitalo baze nesikeicia. Finansinis rastingumas nepagerejo, o tolimesnis augimas ir toliau finansuojamas "is savu". Tebebijoma rizikuot ir bankrutuot O konkurencijos ir nauju rinkos dalyviu mums reikia, kaip oro ir cia visose srityse.

            Kas del protesto pries maximas... Come on, pries ka realiai protestuojat? Neperkat maximoj ir perkat Lenkijoj - musu pinigus gauna Lenku gamintojai, kitaip sakant - tas puodelis su pinigais dar mazeja Skaiciuot yra gerai, taupyt irgi yra gerai, bet elgtis taip, kad galutiniam rezultate paciam tik blogiau - kvailoka

            Pirk preke lietuviska (arba irasyt kita pavadinima) yra ne tiek nacionalistinis, kiek ekonominis teiginys. Salis negali amzinai gyvent su nuolatiniu neigiamu einamuoju balansu, jau nekalbant apie prekybos balansa
            JAV, UK ir kitos Vakarų šalys turi didelį neigiamą balansą, tiek prekybos, tiek einamosios sąskaitos jau daug dešimtmečių ir nieko neatsitiko. Taip jau yra, kad jei pas kažką balansas neigiamas, pas kažką bus teigiamas, negali pas visus būti teigiamas. Lietuvoje dar sunkiau turėti jį teigiamą, nes nemažai net ir tik Lietuvos rinkoje veikiančių įmonių priklauso kitoms šalims ir į jas iškeliauja uždirbtas pelnas.
            Dėl tos akcijos, tai čia kaip suprantu yra ne apie apskritai nepirkimą Lietuvoje, o nepirkimą iš didžiųjų tinklų, kas nėra taip jau blogai, uždirbs daugiau smulkieji, pas mus ir taip smulkusis verslas turi gana mažą mažmeninės prekybos rinkos dalį, pažiūrėk toje pačioje Lenkijoje rajoninio dydžio mieste, kiek visokių verslų, parduotuvėlių, iškabų ir pan., o Lietuvoje Maxima, Senukai ir viskas.
            Paskutinis taisė Lettered; 2016.05.02, 01:03.
            Flickr

            Comment


              Parašė digital Rodyti pranešimą
              Taip. Plius įdomiai užkabina ir vaistų antkainių reguliavimą. Iš FB:
              Prelegentas pradeda nuo to, kad lietuviai kvaili, nes tingi važiuoti dėl pigesnės prekės 15min., baigia tuo, kad lietuviai kvaili nes gaišta valandą pavažiavimui iki Suvalkų.

              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              JAV, UK ir kitos Vakarų šalys turi didelį neigiamą balansą, tiek prekybos, tiek einamosios sąskaitos jau daug dešimtmečių ir nieko neatsitiko.
              JAV ir UK gyvena su plaukiojančio kurso valiutomis kur tie balansai visada subalansuoti, nes jos pačios kredituoja savo ekonomikas . Lietuva gyvena eurozonoje kur iš ekonomikos išplaukę pinigai grįžta nebent kaip užsienio investicijos, remittances arba išorės kreditai. Nė vienas iš šių pinigų šaltinių nėra garantuotas.
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                Dėl tos akcijos, tai čia kaip suprantu yra ne apie apskritai nepirkimą Lietuvoje, o nepirkimą iš didžiųjų tinklų, kas nėra taip jau blogai, uždirbs daugiau smulkieji, pas mus ir taip smulkusis verslas turi gana mažą mažmeninės prekybos rinkos dalį, pažiūrėk toje pačioje Lenkijoje rajoninio dydžio mieste, kiek visokių verslų, parduotuvėlių, iškabų ir pan., o Lietuvoje Maxima, Senukai ir viskas.
                Tai pati kvailiausia akcija, apie kokią esu girdėjęs, ever. Prekių nepirks tris dienas? bet arba prieš tai užsipirks toms trims dienoms, arba nusipirks po to, pas mažiukus niekas neis, nes pasirinkimo nėra. Suprasčiau jei būtų tarkim porai savaičių boikotuojama vienas prekybos centras(nes ko jau ko, bet prekybcentrių pasirinkimą tai turime), tada sutinku, kad yra kažkokia prasmė prisijungti prie tokios akcijos.

                Comment


                  Del akcijos dziaugiuosi ne tiek dol jos turinio - is ties, turinys idiotiskas. Bet del to, kad bendrai tokios visuomenines akcijos vyksta - demokratineje salyje tai yra geras, sveikos visuomenes bruozas.

                  Tiesa, butu 10x geriau jeigu zmones individualiai siektu savo teisiu darbe, visuomeneje ir agresyviai laikytu politikus atskaitingus ties savo veiksmais.

                  Comment


                    Parašė A.C.D. Rodyti pranešimą
                    Del akcijos dziaugiuosi ne tiek dol jos turinio - is ties, turinys idiotiskas. Bet del to, kad bendrai tokios visuomenines akcijos vyksta - demokratineje salyje tai yra geras, sveikos visuomenes bruozas.

                    Tiesa, butu 10x geriau jeigu zmones individualiai siektu savo teisiu darbe, visuomeneje ir agresyviai laikytu politikus atskaitingus ties savo veiksmais.
                    Šiek tiek nesutiksiu, nes kokios sektos masinė savižudybė taip pat galime priskirti prie sveikos visuomenės bruožų, nes buvo dalies visuomenės akcija. turinys yra labai svarbu ir kai tokios akcijos be turinio/su kvailu turiniu pritraukia tiek žmonių rodo tik vieną... turbūt pats suprantate ką.

                    Comment


                      Parašė Galis Rodyti pranešimą
                      Šiek tiek nesutiksiu, nes kokios sektos masinė savižudybė taip pat galime priskirti prie sveikos visuomenės bruožų, nes buvo dalies visuomenės akcija. turinys yra labai svarbu ir kai tokios akcijos be turinio/su kvailu turiniu pritraukia tiek žmonių rodo tik vieną... turbūt pats suprantate ką.
                      Nieko čia nesveiko ir ypatingo nėra, kitose šalyse per protestus net traukiniai nevažiuoja arba lėktuvai neskrenda, o čia dėl kelių prarastų klientų Maxima tikrai nebankrutuos ir dangus nesugrius.
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Nieko čia nesveiko ir ypatingo nėra, kitose šalyse per protestus net traukiniai nevažiuoja arba lėktuvai neskrenda, o čia dėl kelių prarastų klientų Maxima tikrai nebankrutuos ir dangus nesugrius.
                        Dėl prekybcentrių aš tikrai nepergyvenu. tiesiog keista kiek daug žmonių pasirašė tokiai nesąmonei. Tiesa, galbūt tai visai ne pilietinė akcija, o tam tikras PR ir pasinaudojimas esama dirva pajuodinti dabar veikiančius PC, bet vis dėl to tai nepaaiškina žmonių logikos,kaip uzkalnis rase: " tris dienas nesiprausiu ir taip pamokysiu muilą".

                        Comment


                          Parašė Galis Rodyti pranešimą
                          Dėl prekybcentrių aš tikrai nepergyvenu. tiesiog keista kiek daug žmonių pasirašė tokiai nesąmonei. Tiesa, galbūt tai visai ne pilietinė akcija, o tam tikras PR ir pasinaudojimas esama dirva pajuodinti dabar veikiančius PC, bet vis dėl to tai nepaaiškina žmonių logikos,kaip uzkalnis rase: " tris dienas nesiprausiu ir taip pamokysiu muilą".
                          Gal M. Mikutavičiui atsibodo dainuoti 3 milijonus ir į politiką nusprendė pasukti?
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė Galis Rodyti pranešimą
                            Tai pati kvailiausia akcija, apie kokią esu girdėjęs, ever. Prekių nepirks tris dienas? bet arba prieš tai užsipirks toms trims dienoms, arba nusipirks po to, pas mažiukus niekas neis, nes pasirinkimo nėra. Suprasčiau jei būtų tarkim porai savaičių boikotuojama vienas prekybos centras(nes ko jau ko, bet prekybcentrių pasirinkimą tai turime), tada sutinku, kad yra kažkokia prasmė prisijungti prie tokios akcijos.
                            Ne Seimo temoje reikėtų diskutuoti, bet pirma mintis, kuri asocijuojasi su ta akcija - "sponsored by Barboba"

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Gal M. Mikutavičiui atsibodo dainuoti 3 milijonus ir į politiką nusprendė pasukti?
                              Šiaip tai yra ir teigiamas dalykas, dabartinė valdžia sėdi vienoje vagoje su tais visais kalafiorais ir bl** kaip gaila DP pinigų reklamai apie pabėgelius kažin jau suka rolika apie kalafiorus?

                              Comment


                                Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
                                Ne Seimo temoje reikėtų diskutuoti, bet pirma mintis, kuri asocijuojasi su ta akcija - "sponsored by Barboba"
                                taip, sutinku, kad tema ne ta. bet..
                                ar barbora nėra susijusi su maxima? štai šitie kieno tai nežinau
                                „Kalafioro skandalo“ fone veiklą pradeda naujas prekybininkas
                                Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=71149050
                                bet ir ne jie metų "laukiam-nesulaukiam"

                                Comment


                                  taip, sutinku, kad tema ne ta. bet..
                                  ar barbora nėra susijusi su maxima? štai šitie kieno tai nežinau
                                  Yra susiję(tie patys akcininkai), tačiau savaime tai nėra prekybos tinklas, o pagal veikimo principą jie yra iš esmės perpardavinėtojai. Be to pati akcija prasideda žodžiu neeisiu, o ne nepirksiu...

                                  P.S. Ironija...

                                  Comment


                                    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                    Tradicijos liko, nes kapitalo baze nesikeicia. Finansinis rastingumas nepagerejo, o tolimesnis augimas ir toliau finansuojamas "is savu". Tebebijoma rizikuot ir bankrutuot
                                    Papasakosiu apie savo investavimo patirtį. Buvau idėjęs pinigus į du investicinius fondus; viename gavosi minusas, kitame - pliusas, sumarum - nedidelis minusas. Fondams buvo pasakyta "viso gero". Agitavo pirkti vyriausybinius taupymo lakštus. Padariau eksperimentą - nupirkau lakštų už tam tikrą sumą ir tokiai pat sumai tokiam pačiam laikotarpiui padėjau indėlį banke. Už lakštus pelnas tikrai buvo didesnis, bet... lakštus parduodantis bankas ima savo komisinius, lakštams reikia turėti atskirą investicinę sąskaitą, už kurios aptarnavimą bankas imdavo po kelis centus kas mėnesį. Rezultatas - paprastas indėlis davė daugiau pelno. Lakštams buvo pasakyta "viso gero". Dabar liko tik paprasti indėliai.

                                    Comment


                                      Labai panaši ir mano patirtis. Dabar apsiriboju fondais, kurie investuoja į obligacijas, ir paprastais indėliais nepagrindiniuose bankuose.
                                      Lietuva visiems.

                                      Comment


                                        tai jei nesunku, grįžtam prie rinkimų O situacija tokia, kad Darbo parcija jau įmetė 200 000 eur jiems

                                        Comment


                                          Aleksio, abruo, o jums dantis irgi kazkas valo ar patys? Finansu rinkoj irgi reikia paciam dalyvaut, jei norit padorios grazos, kitais atvejais - tai tera zaidimas ir perkamosios galios issaugojimas (at best)

                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Gal M. Mikutavičiui atsibodo dainuoti 3 milijonus ir į politiką nusprendė pasukti?
                                          Itariu, kad ikurs Lietuvos Kalafijoru Sajunga (liberalai), tereik Zuokulos i draugija

                                          Comment

                                          Working...
                                          X