Žodžio laisvė nėra žmogaus orumo dalis?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Politkorektiškumas Lietuvoje ir pasaulyje
Collapse
X
-
Parašė Evier Rodyti pranešimąVienu žodžiu, užtenka čia tom nesąmonėm užsiiminėt. Kai kurie jau apie obuolius diskutuot pradėjo...
Net jei parašyčiau nobelio premijos vertą mokslo studiją apie atrastą hate speech geną čia forume jis nieko nebūtų vertas, nes paprasčiausiai diskusijoje yra ignoruojama absoliučiai viskas.
Kaip sakoma, visi keliai veda į totalitarizmą. Na, turiu blogų žinių, absoliuti laisvė veda į anarchiją. Norit pažeminti jau ilgus metus nusistvovėjusį visiems priimtiną dalyką - žmogaus orumą. Tuoj beliks atsisakyti teisėsaugos, nes daug ką baudžia be reikalo ir varžo laisves, o tada ir iš vis valdžios. Jeigu norit, galiu ir aš jum kiekvienoj žinutėj prikišinėt kraštutinumus - anarchiją, kaip jūs man totalitarizmą.
Taigi, hate speech egzistuoja, galit susitaikyti. Arba siūlykit kitokius variantus, kaip šviesti tamsuolius, papildykit diskusiją, o ne terškit savo totalitarizmo fobijom. Kolkas mačiau tik tokį pasiūlymą "reikia siekti, kad visuomenėje nebūtų rasistų ir homofobų" bet labai abstruktus teiginys, visi tiek gali pasakyti.Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.
Comment
-
Aš turiu omeny egzistuoja kaip priemonė, kaip funkcija. Ne apie patį reiškinį.
Gali sugalvoti geriau, kaip šviest tamsuolius. Gal net parašysi visą švietimo programą, bet tam reik labai daug kompetencijų, nes tai apima ir žmonių psichologines problemas.
O jei taip nori beribių laisvių - eik į dark net'ą. Pamatysi kaip atrodo anarchija, kur viskas leidžiama. Gal patiks.
Comment
-
Parašė Evier Rodyti pranešimą
Aš turiu omeny egzistuoja kaip priemonė, kaip funkcija. Ne apie patį reiškinį.
Gali sugalvoti geriau, kaip šviest tamsuolius. Gal net parašysi visą švietimo programą, bet tam reik labai daug kompetencijų, nes tai apima ir žmonių psichologines problemas.
O jei taip nori beribių laisvių - eik į dark net'ą. Pamatysi kaip atrodo anarchija, kur viskas leidžiama. Gal patiks.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Tai taip, tai yra subjektyvi funkcija. Kas nepatinka X, tas tampa neapykantos kalba X požiūriu. Nelabai yra objektyvaus neapykantos kalbos apibrėžimo. Seniau šioks toks buvo - smurto skatinimas. Bet dabar ir tas dingsta.
Comment
-
Parašė Evier Rodyti pranešimąPavyzdys. "X rasės atstovai man yra pasišlykštėtini, panašūs į mutantus, geriau jau jie man nepasipainiotų kelyje". Be to, kad X rasės atstovą tai psichologiškai neigiamai paveiks (o didesnis kiekis tokių žinučių gali ir rimtai psichologiškai išbalansuoti)
Parašė Evier Rodyti pranešimątai smurto skatinimas, ar ne?
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąTegul stiprina savo nervinę sistemą.
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąNe. Smurto skatinimas yra kai "einam mušti X".
O "tokius reiktų šaudyti"? Gi nesiūlo, tik šiaip pasakė, kad reiktų.
Comment
-
Parašė Evier Rodyti pranešimą"Geriau jie man nepasipainiotų kelyje" tiesiogiai nesiūlo smurtauti, bet sukelia užuominą apie tai.
O "tokius reiktų šaudyti"? Gi nesiūlo, tik šiaip pasakė, kad reiktų.
- 2 patinka
Comment
-
Artėji prie tumblerinų kuriems fizinės traukos nejautimas vienam ar kitam fiziniam bruožui tolygu smurtui Ką jau kalbėti apie pasakymus kaip "nepatinka", "ne mano skonio" ir t.t.
Comment
-
Edinburgh law student accused of hate crime after mocking Isis
https://www.google.com/amp/s/www.edi...s-597004%3famp
Evier pakomentuok.
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąEdinburgh law student accused of hate crime after mocking Isis
https://www.google.com/amp/s/www.edi...s-597004%3famp
Evier pakomentuok.
Comment
-
Ką aš galiu pakomentuot? Visokių bepročių būna. Na nebent yra papildomos informacijos, kuri neminima straipsnyje.
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Bet jie naudoja tokius pačius argumentus kaip ir tu. Juos gi įžeidė žodžiai. Kodėl tada jie bepročiai?
Comment
-
Anarchistai irgi naudoja tokius pačius argumentus, kaip ir jūs - laisvė sakyti bet ką ir bet kam. Kuris dabar iš mūsų teisesnis?
Comment
-
Kas blogai su anarchistais?
Krč net gėda tokia nesąmones rašinėt. Bet išlaikysiu tokią “argumentavimo” liniją, kol suprasit kokia beprasmiška diskusija.
Comment
-
Kas blogai su komunistais ar šiaip su totalitaristais?
Krč net gėda tokia nesąmones rašinėt. Bet išlaikysiu tokią “argumentavimo” liniją, kol suprasit kokia beprasmiška diskusija.Paskutinis taisė mantasm; 2020.12.07, 19:32.
Comment
-
Anarchistai irgi naudoja tokius pačius argumentus, kaip ir jūs - laisvė sakyti bet ką ir bet kam. Kuris dabar iš mūsų teisesnis?
Jie sakys, kad yra už žodžio laisvę, bet ta laisvė yra įmanoma tik esant jų politinei santvarkai. Kitaip tariant kitų pažiūrų žmonės yra fašistai ir jiems negalima turėti laisvės.
Ir iš viso, šiuolaikinis anarchizmas yra komunizmo atšaka.
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Anarchistai yra komunistai ir jų argumentai yra panašesni į tavo negu į mano.
Jie sakys, kad yra už žodžio laisvę, bet ta laisvė yra įmanoma tik esant jų politinei santvarkai. Kitaip tariant kitų pažiūrų žmonės yra fašistai ir jiems negalima turėti laisvės.
Ir iš viso, šiuolaikinis anarchizmas yra komunizmo atšaka.
Vienžo, reikia siekti, kas visuomenėje nebūtų rasistų ir homofobų. Supratau.
Comment
Comment