Parašė Tomizmas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Politkorektiškumas Lietuvoje ir pasaulyje
Collapse
X
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąČia prelegentas rodos turėjo omenyje, kad mokslas remiasi faktais, o ne konsensusu.
Jei 20% studijų sako vienaip, o 80% kitaip, tai nereiškia, kad tiesa yra 80% pusėje dėl konsensuso. 1 studija gali paneigti 99 studijas.
Gali būt skeptiškas, bet kol tavo skepticizmas neįrodytas jis yra tik spekuliacija.
Jeigu 1 studija, moksliniu metodu, paneigs 99 studijas tada konsensusas bus tos vienos studijos pusėj.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąAr mokslinė studija remiasi faktais ir atitinka mokslinius standartus, spręndžia kiti ekspertai (peer review), t.y. straipsnis publikuojamas žurnaluose ir vertinamas kitų mokslininkų.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąYra n+k straipsnių su skaičiais, vardais ir t.t. (juos parašė visokie profesoriai/akademikai), kurie "įrodė" Pinočeto blogybę. Bet realiai visi tie straipsniai yra tualetinio popieriaus vertės.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Kvailas Rodyti pranešimą
Aš ir nesakau kad tai blogai tiesiog toks faktas kad kažkur 4 procentai visuomenės nėra normalūs. Ir autistai nėra normalūs, bet tai nedaro jų blogais žmonėmis.
Comment
-
Parašė Evier Rodyti pranešimą
Nenori priimti fakto, kad kai kurie žodžiai jau seniai vartojamojoje kalboje pakeitę prasmę ir gali žeisti kai kuriuos asmenis. Tai čia konservatyvumas sakyčiau tikrai.Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.
Comment
-
kai kurie žodžiai jau seniai vartojamojoje kalboje pakeitę prasmę ir gali žeisti kai kuriuos asmenis. Tai čia konservatyvumas sakyčiau tikrai.
Comment
-
Aš geriau žinau ką aš tuo norėjau pasakyti ir taip kaip Liberalas palaikau žodžio laisvę netgi tam kas galėtų kitus įžeisti.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Tai yra tik tų asmenų kurie neteisingai įsižeidžia problema ir nėra reikalo prie jų dėl to taikstytis.
O šiaip mano požiūris kitoks. Mano ego tikrai neužmuša kieno nors prašymas nevadinti jo vienu ar kitu žodžiu.
- 1 patinka
Comment
-
Kontekstas buvo dėl žodžio "normalus". Ar normalu kitus vadinti nenormaliais? Vien šitas klausimas savaime parodo, kada ir kokiomis aplinkybėmis yra vartojami žodžiai normalus ir nenormalus. Net ir tokių didžiausių liberalų kaip Kvailas
O šiaip mano požiūris kitoks. Mano ego tikrai neužmuša kieno nors prašymas nevadinti jo vienu ar kitu žodžiu.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Geriau vadinti tiesus ir kreivas?
Comment
-
Geriau iškart kreivanosis, jei nosis kreiva. Du gražūs, neįžeidūs, lietuviški žodžiai, sudurti į vieną junginį, atitinkantį realybę. O kąąąą?Paskutinis taisė mantasm; 2020.12.02, 11:50.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Kaip pavadinsi kreivanosį, vistiek liks kreivanosiu. Ar pavadinus meniškai išformuotos nosies nešiotoju nuo to kažkas pasikeis? Kita vertus, kokios problemos, kad kažkieno nosis kreiva? Fotomodeliu matyt nebūsi, bet apart to... Tas pats ir su kreiva orientacija. Šeimos su vaikais matyt nesukursi ir giminės nepratęsi, bet apart to....
O giminę su "kreiva" orientacija galima pratęst.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
Tamsta liberalas?
Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.
Comment
-
Kontekstas buvo dėl žodžio "normalus". Ar normalu kitus vadinti nenormaliais? Vien šitas klausimas savaime parodo, kada ir kokiomis aplinkybėmis yra vartojami žodžiai normalus ir nenormalus. Net ir tokių didžiausių liberalų kaip Kvailas
O šiaip mano požiūris kitoks. Mano ego tikrai neužmuša kieno nors prašymas nevadinti jo vienu ar kitu žodžiu.Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.
- 1 patinka
Comment
-
Viskas gerai vadink kaip nori, bet kitus priversti įstatymais ir Lygių Galimybių Kontrolės tarnybomis yra totalitarizmas ir neturi nieko bendro su Liberalizmu.
Comment
-
Per aštrus žodis. Iš dalies galima pritarti, bet kaip teisė į orumą, kuris pažeidžiamas vartojant įžeidžiančius žodžius?Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.
Comment
-
Kolektyvinė pasąmonė veikia taip, kad tai vistiek yra įžeidimas. Bet kovokit prieš sistemą, jei jum taip skauda, gal tikrai iškovosit, kad bet kokie žodžiai šnekamojoje kalboje praras bet kokią potekstę ir visiems bus lengviau Bet tikrai taip nebus, žmogus be epitetų ir be keiksmažodžių negali, nebent neliktų sienų ir skirtumų tarp žmonių (juokelis susiejant su ankstesne tema).
O giminę su "kreiva" orientacija galima pratęst.
Kovoja prieš sistema tie, kas nori sukurt naujakalbę, kurioje atseit būtų neįmanoma į(si)žeist. Nu nutiko bėda, kad žmogus gimė su viena ar kita problema. Praktiškai visi (įskaitant mane) žmonės turi vienų ar kitų „standarto neatitikimų“. Bet gal reiktų užsiimti tų neatitikimų gydymų irba susigyvenimu su jais. O ne bandymais įvairiais būdais išsivartyti, kad tai atseit nėra „standarto neatitikimas“.
Čia kaip atsiranda debilų, kurie kalba apie kurčiųjų kultūrą ir mano, kad yra neteisinga gydyti žmones su klausos sutrikimais. Atseit viskas čia normalu negirdėti. O kas galvoja kitaip yra netolerantiški kitokiems ir t.t.
- 1 patinka
Comment
Comment