Tai geriausiai naudokime be giminės sukurtą žodį, kaip tai nori belyčiai: "Labas TAI. Labas TAI" - ŽMOG. Va čia būtu tikrasis "progresas".
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Politkorektiškumas Lietuvoje ir pasaulyje
Collapse
X
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
husband and wife, o ne man and wife.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąTai geriausiai naudokime be giminės sukurtą žodį, kaip tai nori belyčiai: "Labas TAI. Labas TAI" - ŽMOG. Va čia būtu tikrasis "progresas".
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Mes kaip civilizuota tauta kalbam apie žmogų ir jo žmoną. O anglosaksai nužmogina abu kalbėdami apie juodadarbį žemdirbį (husband/husbandry) ir vieną iš jo ožkų.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Anglų kalboje seniai normalu sakyti parent, spouse, sibling etc. t.y. neindikuojant lyties. Tiesiog kalba taip sudėliota, kad gana lengva nenurodyti lyties, skirtingai, nei, pavyzdžiui, lietuvių kalboje.
Tam pačiam JAV leftardukų valdomaam kongrese neseniai priėmė būtent taip, kad šie žodžiai (sister, brother, wife) būtų uždrausti dokumentuose.
Visi tie žodžiai puikūs, bet kalba apie tai, kad pusė jų demonizuojama pagal kažkokių ekstremistiniu libtardukų beptotišką pasaulio suvokimą.Paskutinis taisė Gator; 2021.11.12, 16:49.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą[...] šie žodžiai (sister, brother, wife) būtų uždrausti dokumentuose. [...]
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąTai ir pas mus yra tokių, pvz vaikas, sutuoktinis. Bet čia būtų tas pats kas anglų kalboje vietoj Human rašytų Huwoman, nes vyrišką paverčia į moterišką.
O šiaip tai tiek anglai (person) tiek lietuviai (asmuo) jau turi neutralų variantą.
Va žodis woman, tai tikrai kilęs nuo man. Na, arba gal ir atvirkščiai, nenoriu nieko užgauti.Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.11.12, 18:22.Snowflakes will attack U <3
- 1 patinka
Comment
-
Iš tų VU lyčiai jautrios kalbos gairių
Daug ten perlų, iniciatoriams ir kuratoriams norisi žmoniškai trenkti į galvą
Nuoroda https://www.vu.lt/site_files/Apie_VU...bos_gaires.pdf
- 3 patinka
Comment
-
Parašė DeSadas Rodyti pranešimąnudzius liezuvis jei kreipsies kaip paprasys?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąSustos širdis jei į tave kreipsys ne taip kaip nori tu?
as suprantu kiekvieno klausinet ir tt cia nesamone. bet jei zmogus jauciasi ne binariskai ir papraso... ar nudzius lieziuvis? Tokiu gi zmoniu nera daug. Tarp kitko asmeniskai esu susidures, zinoma anglu kalboje paprasciau .. o ir kalbiniku talibano nera."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąSustos širdis jei į tave kreipsys ne taip kaip nori tu?"I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- 1 patinka
Comment
-
Parašė DeSadas Rodyti pranešimąBET JEI PAPRASO? sunku?
as suprantu kiekvieno klausinet ir tt cia nesamone. bet jei zmogus jauciasi ne binariskai ir papraso... ar nudzius lieziuvis? Tokiu gi zmoniu nera daug.
Parašė DeSadas Rodyti pranešimąTarp kitko asmeniskai esu susidures
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąJų problemos.
Tavo problemos."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
Comment
-
Parašė neamos Rodyti pranešimąTikri bachūrai vadina dalykus kaip jie yra, juodus - nigeriais, gėjus - pyderais, o moteris - kurvomis. Aiškinti, kad galbūt čia negerai yra pasikęsinimas į mano teises ir tradicines vertybes
Bet netgi atstovai tautų, kurie atrodo lygiai kaip mes, jam visi yra blogi dėl skirtingų priežasčių. Rusai - dėl vienų, vokiečiai - dėl kitų, lenkai - dėl trečių, latviai irgi blogi, nes jų "kalba kažkokia durna". Net ir patys lietuviai irgi blogi. Taip ir nežinau, kas jam apskritai yra gerai.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Juokas juokais, bet mano vienas pažįstamas, gerokai vyresnės kartos (195x gimimo) visus azijiečius vadina "č**rkomis", visus mūsų rasės žmones, kurie tamsesni už centrinės Europos gyventojus, vadina "juodais", nors kur kas dažniau "juodaš*kniais" (netgi turkus, italus, kaukaziečius), o afrikiečių nevadina netgi juodais - vadina pavadinimu vieno gyvūno, iš kurio išsivystė žmonių rūšis.
Bet netgi atstovai tautų, kurie atrodo lygiai kaip mes, jam visi yra blogi dėl skirtingų priežasčių. Rusai - dėl vienų, vokiečiai - dėl kitų, lenkai - dėl trečių, latviai irgi blogi, nes jų "kalba kažkokia durna". Net ir patys lietuviai irgi blogi. Taip ir nežinau, kas jam apskritai yra gerai.
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Juokas juokais, bet mano vienas pažįstamas, gerokai vyresnės kartos (195x gimimo) visus azijiečius vadina "č**rkomis", visus mūsų rasės žmones, kurie tamsesni už centrinės Europos gyventojus, vadina "juodais", nors kur kas dažniau "juodaš*kniais" (netgi turkus, italus, kaukaziečius), o afrikiečių nevadina netgi juodais - vadina pavadinimu vieno gyvūno, iš kurio išsivystė žmonių rūšis.
Bet netgi atstovai tautų, kurie atrodo lygiai kaip mes, jam visi yra blogi dėl skirtingų priežasčių. Rusai - dėl vienų, vokiečiai - dėl kitų, lenkai - dėl trečių, latviai irgi blogi, nes jų "kalba kažkokia durna". Net ir patys lietuviai irgi blogi. Taip ir nežinau, kas jam apskritai yra gerai.
- 1 patinka
Comment
Comment