Na, jeigu afrikiečiai šoktų apsirengę kokiais "lietuviukais", tai aš irgi nebūčiau baisiai sužavėtas.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Politkorektiškumas Lietuvoje ir pasaulyje
Collapse
X
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąNa, jeigu afrikiečiai šoktų apsirengę kokiais "lietuviukais", tai aš irgi nebūčiau baisiai sužavėtas.
Comment
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
čia kad moteris vairuoja ar kad juodaodė?
Comment
-
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Turbūt, kad elektrinis motoroleris vietoj rimtesnio birbalo
Comment
-
2020s vairuoja permaitinta moteris, o vyras nustumtas į antrą planą.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Aš tai skaitau taip: 1990s vairuoja abu, kartu, bendradarbiaudami ir laikydamiesi už rankų.
2020s vairuoja permaitinta moteris, o vyras nustumtas į antrą planą.
Comment
-
arba 2020 jau nebe pasitikima azijiečiais?
Comment
-
Dalis Seimo narių prieštarauja siūlymams „žmogų“ vadinti „žmoga“
Dalis Seimo narių negali patikėti, kad Vilniaus universitetas, kaip pats rašė savo gairėse, įsipareigoja lyčiai jautriai kalbai. O į tai ir įeina, kad universitete reikėtų sakyti ne „žmogus“, o „žmoga“, praneša LNK.
Kreipimesi rašoma, kad universitetas tapo radikaliųjų ideologijų apologetu ir kad Seimo nariai kviečia atšaukti tokių gairių reikalavimus.
WTF, užnešė ir į mūsų universitetą šitą ekstremistinių lefttizmo radikalų šlamštą?
Balandžio 1 sakyčiau, bet ne.
Kaip tai įmanoma?
Europoje yra aukštųjų mokyklų, nuėjusių dar toliau. Pavyzdžiui, Mančesterio universitete rekomenduojama nesakyti „žmona“ arba „vyras“, o sakyti „partneris“, ne „motina“ ar „tėvas“, o lyties nenusakantis „parent“.
Paskutinis taisė Gator; 2021.11.11, 22:30.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą[B]
Awomen!
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąWTF, užnešė ir į mūsų universitetą šitą ekstremistinių lefttizmo radikalų šlamštą?
Balandžio 1 sakyčiau, bet ne.
Kaip tai įmanoma?
Awomen!
O Žmoga tai yra tiesiog rašybos klaida. Kiek atismenu VLKK dar dalina baudas už tai, ne?
Parašė John Rodyti pranešimą
Anglų kalboje seniai normalu sakyti parent, spouse, sibling etc. t.y. neindikuojant lyties. Tiesiog kalba taip sudėliota, kad gana lengva nenurodyti lyties, skirtingai, nei, pavyzdžiui, lietuvių kalboje.
O šiaip tai tiek anglai (person) tiek lietuviai (asmuo) jau turi neutralų variantą.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąTai ir pas mus yra tokių, pvz vaikas, sutuoktinis. Bet čia būtų tas pats kas anglų kalboje vietoj Human rašytų Huwoman, nes vyrišką paverčia į moterišką.
Bet painioti gramatines gimines su lytimis tai tikrai wtf, tikrai įdomu ką VLKK į tai
Comment
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
Nebūtų, anglų kalboja "man" turi kelias reikšmes ir gali reikšti tiek "vyras" tiek "žmogus" Anglai nediferencijuoja kaip vokiečiai Mann / Mensch ar olandai Man / Men.
Bet painioti gramatines gimines su lytimis tai tikrai wtf, tikrai įdomu ką VLKK į tai
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Čia todėl kad ankščiau žmogus buvo vyras, o moteris ten jau prie jo kaip nors
- 1 patinka
Comment
Comment