Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Emigracija ir imigracija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė acetonas Rodyti pranešimą

Tai kuo blogai tikėtis, kad Lietuvoje tave aptarnaus lietuviškai?
    Kas sako, kad blogai? Sakyčiau visai neblogai.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą

Nei nepavyksta, nei reikia išsigalvoti. Gali pasitaikyti kokių neįprastų atvejų. Kam nepasitaiko. Va, pavyzdžiui, Lidl man yra pasitaikę, kai kątik į Lietuvą atvažiavęs ir prie savitarnos kasų dirbantis ukrainietis nemokėjo kažko pasakyti lietuviškai, tai mandagiai paaiškino rusiškai. Aš irgi su juo sugebėjau komunikuoti savo neypač gera rusų kalba. Nieko blogo neatsitiko, karūna niekam nenukrito, niekas nenukentėjo.
      Kai kur dirba kurčnebyliai, kurie išvis jokia kalba nekalba, ir ką? Nei kas apie juos šokinėja, nei reiktų dėl to panikuoti. Žmonės dirba ir tiek. Savo ura-patriotinius plūgų kompleksus galima kompensuoti kažkaip sofistiškiau, nei dergiantis iš geresnio gyvenimo ieškančių ar nuo karo bėgančių ir Lietuvoje dirbančių žmonių.
      Rusai bėga nuo karo, rusas lygu kurčnebylys. :O

Comment

Tik nereikia. Pats čia visą laiką vemi tiesiog textbookinę rusofašistinę retoriką ir dar kitus bandai tais vėmalais apmozoti.
        Suprantu, kad tu nepasižymi protu, bet net ir tu turėtum suprasti, kad nemėgti ruskių ir būti rusofašistu yra oksimoronas.

Comment

Parašė acetonas Rodyti pranešimą

Tai kuo blogai tikėtis, kad Lietuvoje tave aptarnaus lietuviškai?
          Kad čia praktiškai apie tai nekalbama šioje temoje. Taip, jei gydytojas pas kurį gyvą eilė, tai turėtų aptarnaut lietuviškai. Jei toks kur tik išankstinė registracija, tai nematau problemos, kad konsultuos kita kalba jei paslaugos gavėjas apie tai yra iš anksto informuotas.

Obettačiau, kad šitoj temoj nueita iki kalbų apie masinę deportaciją visų žmonių, nes jie gimė tam tikroje šalyje, ir dėl to yra kalti. Tai realiai, pagal tokią logiką, kiekvienas eilinis maalinauskas yra kaltas dėl šitos situacijos, kai mūsų valdžia leido imigraciją.

Comment

Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą

Rusofašizmas yra fašizmo forma, kurioje rusų tauta yra laikoma pranašesne už kitas, ar ne? Neįmanoma vienu metu būti ir rusofašistu, ir norėti represuoti rusus ar rusakalbius.
            Tai va, pasirodo įmanoma. Dėl to ir ironiška. Rusijos ir jos ideologų umom nepaimioš ar kažkaip panašiai sakoma.

Šiaip reiktų klausti jų pačių, kodėl jie, atstovaudami šitas vertybes ir ideologiją, sako, kad prieš ją kovoja. Čia gali būti kažkokie asmeniniai insecurities ar panašūs dalykai. Panašiai gal kaip būna su kai kuriais užsimaskavusiais gėjais, kurie labai nekenčia homoseksualumo. Bando kažką kažkaip kompensuoti ar nuo kažko pabėgti. Čia gal net reiktų psichoterapijos, o ne forumo diskusijos, norint išsiaiškinti, kodėl kai kurie žmonės dedasi kovojantys prieš tai, ką patys reprezentuoja ir proteguoja.

Comment

Tai va, pasirodo įmanoma. Dėl to ir ironiška. Rusijos ir jos ideologų umom nepaimioš ar kažkaip panašiai sakoma.

Šiaip reiktų klausti jų pačių, kodėl jie, atstovaudami šitas vertybes ir ideologiją, sako, kad prieš ją kovoja. Čia gali būti kažkokie asmeniniai insecurities ar panašūs dalykai. Panašiai gal kaip būna su kai kuriais užsimaskavusiais gėjais, kurie labai nekenčia homoseksualumo. Bando kažką kažkaip kompensuoti ar nuo kažko pabėgti. Čia gal net reiktų psichoterapijos, o ne forumo diskusijos, norint išsiaiškinti, kodėl kai kurie žmonės dedasi kovojantys prieš tai, ką patys reprezentuoja ir proteguoja.
              Gerai, tada kitas klausimas - kaip nusprendi kad žmogus yra rusofašistas? Jeigu aš norėčiau kad Lietuvoje rusų būtų kuo mažiau, esu rusofašistas?

Comment

Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

Suprantu, kad tu nepasižymi protu, bet net ir tu turėtum suprasti, kad nemėgti ruskių ir būti rusofašistu yra oksimoronas.
                Aš tai suprantu, kad taip būti neturėtų, nes tai prieštarauja basic logikai. Ir visgi pats esi gyvas to pavyzdys. Galėtum pats ir papasakoti, kaip ten tavo gatvelėje visa tai šviečiasi ir kodėl nominaliai pasisakydamas prieš rusiškas "vertybes" ir pasaulėžiūrą, pats elgiesi kaip tos pasaulėžiūros ir vertybių ambasadorius?

Comment

Gerai, tada kitas klausimas - kaip nusprendi kad žmogus yra rusofašistas? Jeigu aš norėčiau kad Lietuvoje rusų būtų kuo mažiau, esu rusofašistas?
                  Principe taip, jei nekenti žmonių dėl jų tautybės ir nori su jais dėl to susidoroti, esi lygiai toks pats, kaip rusofašistai ir reprezentuoji identišką pasaulėžiūrą.

Comment

Šiaip to tiltų tiesėjo į rusiją fašizmo samprata yra kaip ruskio, nes viskas kas jam nepatimka yra fašizmas, kitas aspektas yra tai jog komunistą vadinti fašistu ar fašistą komunistu, kitaip taraiant tuo ko jis labiausiai nemėgsta, yra pigus, bet geras demagoginis ėjimas.

Fašizmas yra daug daugiau negu vienos etninės grupės netoleravimas, bet visokie rusifikuoti personažai to žodžio griebiasi labai greitai kai jiems kažkas nepatinka.

Comment

Principe taip, jei nekenti žmonių dėl jų tautybės ir nori su jais dėl to susidoroti.
                      Tai nėra fašizmas. Tai yra vienas ir nebūtinas jo elementų.

Aš tai suprantu, kad taip būti neturėtų, nes tai prieštarauja basic logikai.
                      Taip pas tave logika labai basic. Tu ir pats toks basic.

Comment

Principe taip, jei nekenti žmonių dėl jų tautybės ir nori su jais dėl to susidoroti, esi lygiai toks pats, kaip rusofašistai ir reprezentuoji identišką pasaulėžiūrą.
                        Tai visgi rusofašistas, ar "toks pats", kaip rusofašistai? Nežinau kaip tau geriau tai paaiškinti, bet rusofašizmo esminis momentas yra rusų tautos išaukštinimas. Būtų daug logiškiau, jei antirusiškai nusiteikusius žmonės vadintum tiesiog fašistais, ar lietuvofašistais, jei jau būtina naudoti sudurtinį žodį.

Comment

Tai nėra fašizmas. Tai yra vienas ir nebūtinas jo elementų.

Taip pas tave logika labai basic. Tu ir pats toks basic.
                          Ne esmė. Tiesiog tai ne civilizuotai Europai, o putininei Rusijai tipiškos vertybės.

Comment

Ne esmė. Tiesiog tai ne civilizuotai Europai, o putininei Rusijai tipiškos vertybės.
                            Taip, nes Europoj visi tik ir svajoja, kad savo valstybėse negalėtų gaut paslaugų valstybine kalba, jo visi labai laukia masinės imigracijos. Čia aš jau net nekalbu apie tai, kad ta "civilizuota" Europa neturi ruskių atitikmens kurie tiek savo kalba tiek savo buvimu čia norėjo mus sunaikint.

Comment

Tai visgi rusofašistas, ar "toks pats", kaip rusofašistai? Nežinau kaip tau geriau tai paaiškinti, bet rusofašizmo esminis momentas yra rusų tautos išaukštinimas. Būtų daug logiškiau, jei antirusiškai nusiteikusius žmonės vadintum tiesiog fašistais, ar lietuvofašistais, jei jau būtina naudoti sudurtinį žodį.
                              Nelabai yra prasmės eiti į semantines diskusijas dėl tokių dalykų. Na panašiai kaip "išbombarduoti" (jie, beje, nėra iš tikrųjų išbombarduoti, jei netyčia sugalvotum prie to prisikabinti) Vilniaus šaligatviai ir ant žolės priparkuotos geldos yra Rusija. Taip ir tokios pasaulėžiūros skleidėjai yra rusofašistai, nes jie vadovaujasi iš esmės identiška pasaulėžiūra, tik vieni nekenčia ukrainiečių (beje, rusiškai kalbančių), kiti rusų. Esminio skirtumo tai nesudaro.

Comment

Taip, nes Europoj visi tik ir svajoja, kad savo valstybėse negalėtų gaut paslaugų valstybine kalba, jo visi labai laukia masinės imigracijos. Čia aš jau net nekalbu apie tai, kad ta "civilizuota" Europa neturi ruskių atitikmens kurie tiek savo kalba tiek savo buvimu čia norėjo mus sunaikint.
                                Nu kam suabsoliutinti savo šiaudines baidykles? Kas kur sakė, kad visi svajoja apie kažką tokio? Tiesiog tokiems dalykams spręsti yra civilizuoti būdai ir approachai, o ne buka neapykantos kupina ir niekam nieko gero nenešanti retorika.

Comment

Nelabai yra prasmės eiti į semantines diskusijas dėl tokių dalykų. Na panašiai kaip "išbombarduoti" (jie, beje, nėra iš tikrųjų išbombarduoti, jei netyčia sugalvotum prie to prisikabinti) Vilniaus šaligatviai ir ant žolės priparkuotos geldos yra Rusija. Taip ir tokios pasaulėžiūros skleidėjai yra rusofašistai, nes jie vadovaujasi iš esmės identiška pasaulėžiūra, tik vieni nekenčia ukrainiečių (beje, rusiškai kalbančių), kiti rusų. Esminio skirtumo tai nesudaro.
                                  Nesutinku. Čia ne semantika, o tikslingas neteisingų sąvokų naudojimas siekiant manipuliuoti emocijomis. Rusofašizme rusų tautos išaukštinimas yra absoliučiai esminis dalykas.

Comment

Nesutinku. Čia ne semantika, o tikslingas neteisingų sąvokų naudojimas siekiant manipuliuoti emocijomis. Rusofašizme rusų tautos išaukštinimas yra absoliučiai esminis dalykas.
                                    Jeigu kažkas kvaksi, kaip antis, atrodo, kaip antis, elgiasi kaip antis, tai esu linkęs tai vadinti antimi. Taip ir su rosofašistų pasaulėžiūra. Jeigu kažkas kalba kaip rusofašistas, elgiasi kaip rusofašistas, tai kaip man jį vadinti?

Comment

Jeigu kažkas kvaksi, kaip antis, atrodo, kaip antis, elgiasi kaip antis, tai esu linkęs tai vadinti antimi. Taip ir su rosofašistų pasaulėžiūra. Jeigu kažkas kalba kaip rusofašistas, elgiasi kaip rusofašistas, tai kaip man jį vadinti?
                                      Tai tu rusofašistas nes esi už Uyghurų genocidą.

Comment

Kas būtent kalba ir elgiasi kaip rusofašistas?

Comment

Nei nepavyksta, nei reikia išsigalvoti.
                                          Kalbam apie konkretų spaudoj buvusį atvejį

Gali pasitaikyti kokių neįprastų atvejų. Kam nepasitaiko. Va, pavyzdžiui, Lidl man yra pasitaikę, kai kątik į Lietuvą atvažiavęs ir prie savitarnos kasų dirbantis ukrainietis nemokėjo kažko pasakyti lietuviškai, tai mandagiai paaiškino rusiškai. Aš irgi su juo sugebėjau komunikuoti savo neypač gera rusų kalba. Nieko blogo neatsitiko, karūna niekam nenukrito, niekas nenukentėjo.
                                          Karo pabėgėliai ką tik atvažiavę yra vienas dalykas. Kitas dalykas kai vietinėj parduotuvėj tą pačią kasininkę sutikdavau virš metų ir vis dar nemokėjo (arba nenorėjo iš principo) nei laba diena, nei viso gero, nekalbant apie sudėtingesnes frazes. Ir iš veido išraiškos panašu, kad jai karūna nukrisdavo kai jai atsakydavo lietuviškai ar nesuprasdavo rusiškai. Pavyzdžiui maži vaikai atėję apsipirkt, kurie absoliučiai jokio santykio su rusų kalba neturi.

Kai kur dirba kurčnebyliai, kurie išvis jokia kalba nekalba, ir ką? Nei kas apie juos šokinėja, nei reiktų dėl to panikuoti. Žmonės dirba ir tiek. Savo ura-patriotinius plūgų kompleksus galima kompensuoti kažkaip sofistiškiau, nei dergiantis iš geresnio gyvenimo ieškančių ar nuo karo bėgančių ir Lietuvoje dirbančių žmonių.
                                          Asmeniškai yra tekę susidurt su kurčnebyliais darbuotojais ne tik parduotuvės kasoj. Tai faktas, kad jei bent kiek sudėtingesnis procesas ar nutinka kažkas nenumatyta - su kurčnebyliu suderinti užtrunka ilgiau. Ir nematau tame didelės problemos, užjaučiu tokius žmones ir stengiuosi kiek įmanoma, kad jiems būtų patogu. Nors, atvirai sakant, nežinau ar norėčiau pakliūt pas kurčnebylį stomatologą Nors ir nebūtų problemų 99 atvejais iš 100, bet jaukumo ir taip nejaukioje situacijoje nepridėtų. Bet kokiu atveju, vargu ar žmogaus tautybę galima sulyginti su ganėtinai rimta negalia.

Comment

Working...
                                          X