Parašė acetonas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Emigracija ir imigracija Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Nei nepavyksta, nei reikia išsigalvoti. Gali pasitaikyti kokių neįprastų atvejų. Kam nepasitaiko. Va, pavyzdžiui, Lidl man yra pasitaikę, kai kątik į Lietuvą atvažiavęs ir prie savitarnos kasų dirbantis ukrainietis nemokėjo kažko pasakyti lietuviškai, tai mandagiai paaiškino rusiškai. Aš irgi su juo sugebėjau komunikuoti savo neypač gera rusų kalba. Nieko blogo neatsitiko, karūna niekam nenukrito, niekas nenukentėjo.
Kai kur dirba kurčnebyliai, kurie išvis jokia kalba nekalba, ir ką? Nei kas apie juos šokinėja, nei reiktų dėl to panikuoti. Žmonės dirba ir tiek. Savo ura-patriotinius plūgų kompleksus galima kompensuoti kažkaip sofistiškiau, nei dergiantis iš geresnio gyvenimo ieškančių ar nuo karo bėgančių ir Lietuvoje dirbančių žmonių.
- 1 patinka
Comment
-
Tik nereikia. Pats čia visą laiką vemi tiesiog textbookinę rusofašistinę retoriką ir dar kitus bandai tais vėmalais apmozoti.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė acetonas Rodyti pranešimą
Tai kuo blogai tikėtis, kad Lietuvoje tave aptarnaus lietuviškai?
Obettačiau, kad šitoj temoj nueita iki kalbų apie masinę deportaciją visų žmonių, nes jie gimė tam tikroje šalyje, ir dėl to yra kalti. Tai realiai, pagal tokią logiką, kiekvienas eilinis maalinauskas yra kaltas dėl šitos situacijos, kai mūsų valdžia leido imigraciją.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą
Rusofašizmas yra fašizmo forma, kurioje rusų tauta yra laikoma pranašesne už kitas, ar ne? Neįmanoma vienu metu būti ir rusofašistu, ir norėti represuoti rusus ar rusakalbius.
Šiaip reiktų klausti jų pačių, kodėl jie, atstovaudami šitas vertybes ir ideologiją, sako, kad prieš ją kovoja. Čia gali būti kažkokie asmeniniai insecurities ar panašūs dalykai. Panašiai gal kaip būna su kai kuriais užsimaskavusiais gėjais, kurie labai nekenčia homoseksualumo. Bando kažką kažkaip kompensuoti ar nuo kažko pabėgti. Čia gal net reiktų psichoterapijos, o ne forumo diskusijos, norint išsiaiškinti, kodėl kai kurie žmonės dedasi kovojantys prieš tai, ką patys reprezentuoja ir proteguoja.
Comment
-
Tai va, pasirodo įmanoma. Dėl to ir ironiška. Rusijos ir jos ideologų umom nepaimioš ar kažkaip panašiai sakoma.
Šiaip reiktų klausti jų pačių, kodėl jie, atstovaudami šitas vertybes ir ideologiją, sako, kad prieš ją kovoja. Čia gali būti kažkokie asmeniniai insecurities ar panašūs dalykai. Panašiai gal kaip būna su kai kuriais užsimaskavusiais gėjais, kurie labai nekenčia homoseksualumo. Bando kažką kažkaip kompensuoti ar nuo kažko pabėgti. Čia gal net reiktų psichoterapijos, o ne forumo diskusijos, norint išsiaiškinti, kodėl kai kurie žmonės dedasi kovojantys prieš tai, ką patys reprezentuoja ir proteguoja.
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Suprantu, kad tu nepasižymi protu, bet net ir tu turėtum suprasti, kad nemėgti ruskių ir būti rusofašistu yra oksimoronas.
Comment
-
Gerai, tada kitas klausimas - kaip nusprendi kad žmogus yra rusofašistas? Jeigu aš norėčiau kad Lietuvoje rusų būtų kuo mažiau, esu rusofašistas?
- 1 patinka
Comment
-
Gerai, tada kitas klausimas - kaip nusprendi kad žmogus yra rusofašistas? Jeigu aš norėčiau kad Lietuvoje rusų būtų kuo mažiau, esu rusofašistas?
Fašizmas yra daug daugiau negu vienos etninės grupės netoleravimas, bet visokie rusifikuoti personažai to žodžio griebiasi labai greitai kai jiems kažkas nepatinka.
- 5 patinka
Comment
-
Principe taip, jei nekenti žmonių dėl jų tautybės ir nori su jais dėl to susidoroti.
Aš tai suprantu, kad taip būti neturėtų, nes tai prieštarauja basic logikai.
- 5 patinka
Comment
-
Principe taip, jei nekenti žmonių dėl jų tautybės ir nori su jais dėl to susidoroti, esi lygiai toks pats, kaip rusofašistai ir reprezentuoji identišką pasaulėžiūrą.
- 4 patinka
Comment
-
Tai nėra fašizmas. Tai yra vienas ir nebūtinas jo elementų.
Taip pas tave logika labai basic. Tu ir pats toks basic.
- 1 patinka
Comment
-
Ne esmė. Tiesiog tai ne civilizuotai Europai, o putininei Rusijai tipiškos vertybės.
- 4 patinka
Comment
-
Tai visgi rusofašistas, ar "toks pats", kaip rusofašistai? Nežinau kaip tau geriau tai paaiškinti, bet rusofašizmo esminis momentas yra rusų tautos išaukštinimas. Būtų daug logiškiau, jei antirusiškai nusiteikusius žmonės vadintum tiesiog fašistais, ar lietuvofašistais, jei jau būtina naudoti sudurtinį žodį.
- 1 patinka
Comment
-
Taip, nes Europoj visi tik ir svajoja, kad savo valstybėse negalėtų gaut paslaugų valstybine kalba, jo visi labai laukia masinės imigracijos. Čia aš jau net nekalbu apie tai, kad ta "civilizuota" Europa neturi ruskių atitikmens kurie tiek savo kalba tiek savo buvimu čia norėjo mus sunaikint.
- 1 patinka
Comment
-
Nelabai yra prasmės eiti į semantines diskusijas dėl tokių dalykų. Na panašiai kaip "išbombarduoti" (jie, beje, nėra iš tikrųjų išbombarduoti, jei netyčia sugalvotum prie to prisikabinti) Vilniaus šaligatviai ir ant žolės priparkuotos geldos yra Rusija. Taip ir tokios pasaulėžiūros skleidėjai yra rusofašistai, nes jie vadovaujasi iš esmės identiška pasaulėžiūra, tik vieni nekenčia ukrainiečių (beje, rusiškai kalbančių), kiti rusų. Esminio skirtumo tai nesudaro.
- 5 patinka
Comment
-
Nesutinku. Čia ne semantika, o tikslingas neteisingų sąvokų naudojimas siekiant manipuliuoti emocijomis. Rusofašizme rusų tautos išaukštinimas yra absoliučiai esminis dalykas.
- 1 patinka
Comment
-
Jeigu kažkas kvaksi, kaip antis, atrodo, kaip antis, elgiasi kaip antis, tai esu linkęs tai vadinti antimi. Taip ir su rosofašistų pasaulėžiūra. Jeigu kažkas kalba kaip rusofašistas, elgiasi kaip rusofašistas, tai kaip man jį vadinti?
- 4 patinka
Comment
-
Jeigu kažkas kvaksi, kaip antis, atrodo, kaip antis, elgiasi kaip antis, tai esu linkęs tai vadinti antimi. Taip ir su rosofašistų pasaulėžiūra. Jeigu kažkas kalba kaip rusofašistas, elgiasi kaip rusofašistas, tai kaip man jį vadinti?
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąNei nepavyksta, nei reikia išsigalvoti.
Parašė John Rodyti pranešimąGali pasitaikyti kokių neįprastų atvejų. Kam nepasitaiko. Va, pavyzdžiui, Lidl man yra pasitaikę, kai kątik į Lietuvą atvažiavęs ir prie savitarnos kasų dirbantis ukrainietis nemokėjo kažko pasakyti lietuviškai, tai mandagiai paaiškino rusiškai. Aš irgi su juo sugebėjau komunikuoti savo neypač gera rusų kalba. Nieko blogo neatsitiko, karūna niekam nenukrito, niekas nenukentėjo.
Parašė John Rodyti pranešimąKai kur dirba kurčnebyliai, kurie išvis jokia kalba nekalba, ir ką? Nei kas apie juos šokinėja, nei reiktų dėl to panikuoti. Žmonės dirba ir tiek. Savo ura-patriotinius plūgų kompleksus galima kompensuoti kažkaip sofistiškiau, nei dergiantis iš geresnio gyvenimo ieškančių ar nuo karo bėgančių ir Lietuvoje dirbančių žmonių.
- 3 patinka
Comment
Comment