Parašė tajus2
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Emigracija ir imigracija Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
Angliškai, mano rusų kalba nėra "on a business level".
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Tai ir tas lietuvis prievartautojas UK, kuris su lavonu santykiavo, kažkada buvo vaikas. Siūlai dėl to žudyti lietuvius?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Kaip ir minėjau - Baltarusija irgi yra okupuota, nes jei ne Putino įsikišimas, jie būtų nuvertę savo diktatorių.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimąPajus, bet tikrai netaps failed state ir dėl praradimo neatsiras stagnacija. Labai tirštini spalvas. Jei aš turiu 100 Eur ir man dingsta 3 Eur, tai man realiai px, taip, būtų smagu juos turėti, bet ne pasaulio pabaiga ir nepulsiu žudysis, priešingai nei tu. Va jei 20-30 Eur dingtų, čia jau situacija kitokia.
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąO galima nors vieną pagrindimą jau ne kartą iš jūsų nuskambėjusiam teiginiui kad ale tik putino įsikišimas išgelbėjo lukašenką nuo nuvertimo? Ne IMHO, o ko nors labiau svaraus. Nes aš per protestus minske ruSSijos kariuomenės nemačiau (skirtingai nei sovietų okupuotame Vilniuje). Vien dėl to lyginti de jure okupuotos Lietuvos su baltarusija, kur daug metų rinktas diktatorius laižo putinui subinę, nes taip prijaučia jo širdis, yra šventvagiška.Paskutinis taisė Eidvis; 2024.08.21, 13:24.
- 2 patinka
Comment
-
Istorinių žemių diskusijos manęs nedomina. Yra susiformavusios Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos sienos ir jos turi nekisti.
Bet paties argumentai - man neįdomu, nesvarbu.Paskutinis taisė Ciurlionis; 2024.08.21, 14:23.Aviate, navigate, communicate
- 1 patinka
Comment
-
Dar kartą: tie 3% yra metų ar net dviejų Lietuvos ekonomikos augimas, jų netekus metus ar du ekonomika gali stagnuoti.Aviate, navigate, communicate
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
Vėl demagogija. Gal reikia skirti vieną padugnę nuo tikslingos šalies vykdomos politikos? Žudynės Bučoje, priminsiu, anot žurnalistų tyrimų buvo sankcionuotos aukščiausios ruSSijos vadovybės.
- 2 patinka
Comment
-
Ir vėl gi, viskas remiasi tik prielaidomis, kad "baltarusiai vatnikai [arba insert bet kokį savo susigalvotą epitetą]". Čia labai lazy approach, nes taip labai lengvai galima "defeatinti" absoliučiai bet kokį argumentą. Indai gal irgi vatnikai, nes nepalaiko kare nė vienos pusės? Jų irgi nereikia? Visus kitus irgi galima pavadinti jei ne vatnikais, tai darr bala žino kuo. Jeigu jau einam į tokias žmonių kategorizacijas, reiktų pridėti ir kažkokios substancijos. Nesakau, kad galima rasti statistiką apie tai, kuri dalis baltarusių migrantų palaiko Lukašenkos režimą, kiek iš jų stumia Russkij Mir, bet bent jau kažkokių case studies, tyrimų ir analizių turėtum galėti pateikti, jei jau laidaisi tokiais teiginiais?
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
Tai ar bendravai su tais gerais baltarusiais angliškai apie politiką? Trečią kartą klausiu
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
Tą patį sakė, jei išeis Barclay. Bet vėl gi čia ne apie tai tema, tegul jie lieka ir dirba Lietuvos ekonomikai, bet tegul mokosi kalbos, pažįsta kultūrą, vaikus leidžia į lietuviškas mokyklas.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
https://www.osw.waw.pl/en/publikacje...and-themselves prasau. Cia apklausos po 2020m. vasaros ivykiu darytos. https://en.belaruspolls.org/wave-15 dar vienas linkas su Chatham house apklausom vykdytom 2022 ir 2023 metais. Skaiciai rodo, kad tarp 2022 Liepos ir 2023 Rugpjucio palaikymas karui isaugo, kai dalinis palaikymas karui sumazejo. Tuo tarou visikas karo nepalaikmas krito ir isaugo dalinis karo nepalaikymas, kas rodo, kad pamazu yra krypstama i vis didesnia palaikymo puse. Taip pat vis dar dominuoja teigimas poziuris i rusija ir tolimesni dvisaliu kontaktu vytima. Taip pat visuomene pakankamai nemazai palaiko autoritarine polikos krypti, nors yra nemazai ir politiskai apatisku zmoniu. Bendrai paemus baltarusiai vis dar yra pro-rusiski. Svari dalis visuomenes palaiko rusijos kara pries Ukraina ir bene pagrindiniu argumentu pries kara Ukrainoj yra baime, kad jis persimes i baltarrusija ir jie patys nukentes, o ne tai, kad jie labai myli Ukraina ir Europa. Is kur galima teigt, kad baltaruijos visuomene, tuo paciu ir tie migrantai, kur pas mus atvyksta yra pro-rusiska, palaikanti ruskij myr, svaria dalimi pro-putiniska ir ne pro-vakarietiska. Tai faktu mano teiginiam tikrai yra.
Comment
-
Kaip pavyzdys daug kartų girdėjau šią frazę: "nesuprantu, kodėl Vilniuje tiek daug vatnikų ir Putino mylėtojų, tikrai daugiau nei Minske".
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
Klausimas prašo labai konkretaus atsakymo: taip arba ne, o ne išvedžiojimų
Jeigu įsiskaitysite į mano praeitą žinutę ir sudėsite kartu su kitomis mano žinutėmis, tai jei ant pečių galva, o ne kopūstas tai turėtų pavykti suvokti.
- 1 patinka
Comment
-
Va, kaip laido riteriai pasijaučia galintys komanduoti kitiems internete. Aš tai čia savo laisva valia esu ir galiu pateikti informacijos tiek kiek noriu, o ne kiek jums užsigeidė.
Jeigu įsiskaitysite į mano praeitą žinutę ir sudėsite kartu su kitomis mano žinutėmis, tai jei ant pečių galva, o ne kopūstas tai turėtų pavykti suvokti.
- 2 patinka
Comment
-
Tai tu siūlai žudyti šalies gyventojus, įskaitant vaikus, jei tos šalies valdžia sankcionuoja blogus dalykus? Tu, blemba, supranti, kad tu čia realiai varai WW2 SS nacių lygio naratyvus?
- 1 patinka
Comment
-
Baltarusijos protestuose buvo kritinis momentas, kai net propagandinės Baltarusijos televizijos darbuotojai atsisakė transliuoti propagandines laidas. Tuo metu iš Rusijos į Baltarusiją buvo pasiųsti būriai, tiek TV propagandistų, kurie pakeitė vietinius, tiek ir visokių jėgos struktūros darbuotojai, konsultantai ir t.t. Netgi buvo pranešimų, kad tarp protestuotojų malšintojų buvo rusai, tik kaip ir Krymo okupacijos metu, jie apsimetė, kad 'jų ten nėra' ir kad čia vien tik baltarusiai. Tas impulsas iš Rusijos pakeitė protestų trajektoriją, nes jei visokie valdžios žmonės jau matė, kad jiems dega užpakaliai ir kad gal geriau reikėtų pereiti į protestuotojų pusę, aiškiai gavo signalą, kad su protestuotojais bus susidorota jėga ir jei ne Baltarusijos stukūrų dėka - tai Rusijos. Jiems tapo aišku, kad protestuotojai nelaimės ir liko dirbti Lukašenkai jo neišdavę. Būtent tai buvo lūžio taškas, kai pasikeitė trajektorija ir besiplečiančius protestus pakeitė masinės represijos.
Comment
-
Parašė rmssSu tuo kalbos mokymusi... Biški perlenkiat gerb. Man tenka darbiniais reikalais susidurt su daugybės skirtingų tautybių žmonių, tiek iš rytų, tiek iš vakarų, tiek pietų, dalis kurių čia jau nemažai metų. Vieninteliai kurie pramoko lietuviškai, tai vyrai vedę lietuvaites ir kuriantys čia šeimas (moterų besituokiančių su lietuviais tiesiog nepažįstų, bet manau irgi galimas variantas). O čia dar jei baltarusiai pradėtų vest lietuvaites, forumui turbūt išvis kolektyvinę trydą paleistų. Kiti geriausiu atvėju mokės labas rytas ir ačiū. Nėra čia joks išskirtinis baltarusių nusistatymas nesimokyt lietuvių, tiesiog žmonės tingi tai daryti ir tai nuo tautybės nelabai nepriklauso. Tuo labiau, mokant rusiškai ir angliškai (ką visi moka), turbūt neįmanoma atsidurt tokioj situacijoj Vilniuje, kad neišeitų susikalbėti, tai ir paskatos nėra.
Man irgi labai nepatinka, kad Vilniuje dažniau išgirsi slavų kalbas nei lietuvių, nu bet nereikia ir nuo realybės atitrūkt ir prisigalvot nesąmonių.
Ir dėl šiandieninės mūsų prorusiškos valdžios nesugebam užraukt ruskijmiro mokyklų. Baltarusių migeriai galės mirkt savo gete iš kartos į kartą. Kitiems didesnė tikimybė leist į lietuvišką mokyklą ir bent teoriškai yra geresnės perspektyvos po kelių kartų. Aišku su sąlyga, kad ne mahometonai.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė rmssSu tuo kalbos mokymusi... Biški perlenkiat gerb. Man tenka darbiniais reikalais susidurt su daugybės skirtingų tautybių žmonių, tiek iš rytų, tiek iš vakarų, tiek pietų, dalis kurių čia jau nemažai metų. Vieninteliai kurie pramoko lietuviškai, tai vyrai vedę lietuvaites ir kuriantys čia šeimas (moterų besituokiančių su lietuviais tiesiog nepažįstų, bet manau irgi galimas variantas). O čia dar jei baltarusiai pradėtų vest lietuvaites, forumui turbūt išvis kolektyvinę trydą paleistų. Kiti geriausiu atvėju mokės labas rytas ir ačiū. Nėra čia joks išskirtinis baltarusių nusistatymas nesimokyt lietuvių, tiesiog žmonės tingi tai daryti ir tai nuo tautybės nelabai nepriklauso. Tuo labiau, mokant rusiškai ir angliškai (ką visi moka), turbūt neįmanoma atsidurt tokioj situacijoj Vilniuje, kad neišeitų susikalbėti, tai ir paskatos nėra.
Man irgi labai nepatinka, kad Vilniuje dažniau išgirsi slavų kalbas nei lietuvių, nu bet nereikia ir nuo realybės atitrūkt ir prisigalvot nesąmonių.
- 3 patinka
Comment
Comment