Parašė VLR
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Emigracija ir imigracija Lietuvoje
Collapse
X
-
Teko interviuot i darba baltaruse, kuri virs 10 metu gyvena Vilniuje, pasibaige cia ta EHU, dirba jau ~7 metus vienam service center. Lietuviskai kalbet negali. O ir kam reikia, kai lietuviai kalba rusiskai arba is bedos jei visiski labusai - angliskai. Bet bedos nera, nes dauguma integruojasi pasak LRT.
Labai primityvus turi but, kad prilygint problema su UK, kur imigrantai nemoka angliskai. Skirtumas menkas - Lietuva istoriskai ne karta per vargus savo kalba ir kultura turejo saugoti del didesniu kaimynu itakos.Paskutinis taisė Zygis; 2024.04.12, 10:29.
- 6 patinka
Comment
-
Tai tame ir yra esmė, kad visi tie komentarai internete ir yra komentarai internete. Gyvai nesu matęs nei karto, kad koks lietuvis kalbėtų lietuviškai su ukrainietėmis, ar kitais migrantais. Visur matau, kad patys lietuviai ypač vyresni iškart persijungia į rusų kalbą. Vienas pažįstamas manęs, net klausė, o tu ką rusiškai nemoki ? (čia maždaug jeigu moki tai ir kalbi kokios bėdos).
Esu matęs kažkada vienoje kebabinėje kaip iš vidurio rytų žmogus, bandė kalbėti lietuviškai, bet dar sunkiai pusiau angliškai, tai visi iš eilės su juo persijungė i anglų kalbą (su pardavėju), aš buvau vienintelis kuris kalbėjo lietuviškai, tai pavyko, bet vis tiek vienas eilėje laukiantis lietuvis, sugalvojo man ''padėti'' ir bandė angliškai pavertėjauti. Aš atsakiau, jam kad padedu žmogui išmokt lietuviškai. - Lietuvis man kiek nustebęs atsakė: - aa okey
Atrodo, kad tai rūpi tik mažai grupei žmonų o kitiems, tai ok.
Tiesa net šiai dienai su naujais migrantais, aš Vilniuje vis dar sakyčiau tarpusavyje lietuviškai kalbančių bendrai girdžiu 60-65%. Aplinkoje kurioje aš būnu gal ir 90%. Gal yra vietų kur ir kitaip, pasiskirstymas netolygus.
Kai tuo tarpų tiek Rygoje, tiek Taline, tas santykis atrodo 50/50.Paskutinis taisė Kaštonas; 2024.04.12, 10:40.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Ne siekis man sukelia pašaipą, o kompleksuoti nabagai, viską bandantys reguliuoti įstatymais ir perteklinėmis taisyklėmis.
Ta prasme tu galvoji tave visi Anglijoje aptarnavo angliškai, nes ten Parlamentas išleido kokį nors aktą, draudžiantį aptarnavimo sferoje kalbėti ne anglų kalba? Don't make me laugh laugh, sunshine.
UK yra aktas, įpareigojantis visus darbo migrantus turėti minimalius anglų kalbos įgūdžius norint gauti darbo vizą. Tas aktas yra UK Immigration Act:
Knowledge of English
You’ll usually need to prove your knowledge of the English language when you apply, unless you did this in a previous successful visa application.
Level of English
You must prove you can read, write, speak and understand English to at least level B1 on the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) scale.
https://www.gov.uk/skilled-worker-vi...dge-of-englishPaskutinis taisė Saliamonas; 2024.04.14, 11:08.
- 9 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Visiškai normalu, nes turbūt dauguma viešbučio klientų patys nekalba lietuviškai, bet karba angliškai arba rusiškai.
Jokios katastrofos nėra bet nėra idealus atvejis.
Tu nori viešbučio reception kuris gaudosi toje šalyje kurioje dirba, kad galėtum paklausti nebijodamas kad orientuojasi mažiau už tave.
Comment
-
Man tai labai įdomu pasirodė, kad turėdami didesne musulmonų bendruomene Lietuvoje (dėl to nuoširdžiai džiaugiuos, nesu prieš) Naujamiesčio musulmonai, kai dabar buvo ramadanas sukūrė tiktoko video ir tenai viskas parašyta kirilica… nu kažkaip keista, kai musulmonai naudoja kirilica ir net svetimoje šalyje kurioje nėra jokiu persekiojimu ar diskriminacijos, galėtu propaguoti arabu kalba, o naudoja kirilica.. ????
https://www.tiktok.com/@babur8952/vi...PYvbvS4um&_r=1
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
Tu bent pasidomėjai kokie įstatymai egzistuoja JK prieš rašinėdamas šitas arogantiškas nesąmones?
UK yra aktas, įpareigojantis visus darbo migrantus turėti minimalius anglų kalbos įgūdžius norint gauti darbo vizą. Tas aktas yra UK Immigration Act:
JK, didelėje 65 mln. valstybėje, kuri yra gerokai saugesnėje geopolitinėje situacijoje, įstatymu yra numatyta, kad visi darbo imigrantai turi mokėti anglų kalbą. Tuo tarpu šiuo metu Lietuvą valdantys baudžiauninkai leidžia atvykti šimtatūkstinėms "nipanimaju" ordoms, daugelis iš kurių metų metais gyvendami Lietuvoje nesugeba net pasisveikinti valstybe kalba (užtenka pasižiūrėti į visokia Rimi kasininkes ir Bolto vairuotojus Vilniuje). Viena iš pagrindinių priežasčių - nepagarba sau, kurią įkūnija va tokie buki, nieko neišmanantys, bet labai agresyvūs ir savimi pasitikintys šurajevai, kurie išjuokia bet kokią užuominą apie tautinę savigarbą.
Ir kokia vis tik ironija, kad Lietuvių kalbą labiausiai ginantys nesugeba sakinio suregzti be dešimt rašybos klaidų, o tautinę savigarbą labiausiai gina kompleksuoti, nykūs, prasčiokiški nabagai.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
Tu bent pasidomėjai kokie įstatymai egzistuoja JK prieš rašinėdamas šitas arogantiškas nesąmones?
JK, didelėje 65 mln. valstybėje, kuri yra gerokai saugesnėje geopolitinėje situacijoje, įstatymu yra numatyta, kad visi darbo imigrantai turi mokėti anglų kalbą. Tuo tarpu šiuo metu Lietuvą valdantys baudžiauninkai leidžia atvykti šimtatūkstinėms "nipanimaju" ordoms, daugelis iš kurių metų metais gyvendami Lietuvoje nesugeba net pasisveikinti valstybe kalba (užtenka pasižiūrėti į visokia Rimi kasininkes ir Bolto vairuotojus Vilniuje). Viena iš pagrindinių priežasčių - nepagarba sau, kurią įkūnija va tokie buki, nieko neišmanantys, bet labai agresyvūs ir savimi pasitikintys šurajevai, kurie išjuokia bet kokią užuominą apie tautinę savigarbą.
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimą
Čia biški obuoliai vs apelsinai. Aktualesnė statistika būtų kiek šalių, turi tokius įstatymus, kur valstybinė kalba nėra anglų, prancūzų ar pan. paplitimo kalba.- 28 countries impose a language assessment for migrants to get temporary residence permit, while 28 others do not. In Australia and Iceland, immigrants are required to take a language course but do not have to take an assessment test to get temporary residence permit.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
Čia yra sąrašas 56 šalių, ne tik Europos, kurias kažkokia JTO kontora tyrė pagal kažkokį tai palankumą migrantams. Mums svarbiausia teisiniai kalbos reikalavimai. Jie rašo taip:- 28 countries impose a language assessment for migrants to get temporary residence permit, while 28 others do not. In Australia and Iceland, immigrants are required to take a language course but do not have to take an assessment test to get temporary residence permit.
If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Saliamonas Rodyti pranešimąJK, didelėje 65 mln. valstybėje, kuri yra gerokai saugesnėje geopolitinėje situacijoje, įstatymu yra numatyta, kad visi darbo imigrantai turi mokėti anglų kalbą. Tuo tarpu šiuo metu Lietuvą valdantys baudžiauninkai leidžia atvykti šimtatūkstinėms "nipanimaju" ordoms, daugelis iš kurių metų metais gyvendami Lietuvoje nesugeba net pasisveikinti valstybe kalba (užtenka pasižiūrėti į visokia Rimi kasininkes ir Bolto vairuotojus Vilniuje). Viena iš pagrindinių priežasčių - nepagarba sau, kurią įkūnija va tokie buki, nieko neišmanantys, bet labai agresyvūs ir savimi pasitikintys šurajevai, kurie išjuokia bet kokią užuominą apie tautinę savigarbą.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Šurajevo tautinei savigarbai spėju ruskij mir tik į naudą.
Šaunu, kai nieko gyvenime nenuveikę žmonės smerkia kitus pagal pavardes
- 7 patinka
Comment
-
Parašė neamos Rodyti pranešimą
Šurajevas aktyviai padeda Ukrainai, važiuoja ten pristatyti humanitarinę pagalbą, viešina vatnikus, jo močiutė ukrainietė Kijeve.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė neamos Rodyti pranešimą
Šurajevas aktyviai padeda Ukrainai, važiuoja ten pristatyti humanitarinę pagalbą, viešina vatnikus, jo močiutė ukrainietė Kijeve.
Čia nepradedant diskusijų apie visokius pasisakymus, „performansus“ Seime ir kitą „meninę“ veiklą.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė neamos Rodyti pranešimąGali nors ir horoskopais ir homeopatija tikėti. Lietuvos kontekste Palestina ir Izraelis yra panašiai kaip kokią Hogvartso burtininkų grupę kas labiau palaiko. Ukraina yra materiali ir žmogus turi darbus po savo vardu
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
na tas gerai, bet nesenai teko klausyti podcasto su jo, tai jis toks vos ne kraštutinis leftistas, kuris juokinga bet lyg ir Palestinos pusėje (kuri kaip Rusijos pusėje) ir perbėgėlių atgręžimų nepatenkintas, tai aš asmeniškai jo per daug nesureikšminčiau.
Aš asmeniškai esu ir prieš Hamas/Hesbollah teroristus, ir prieš Izraelio vykdomą okupaciją. Pusiau vatnikas?
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
Jonas Ohmanas irgi yra Palestinos pusėje. Irgi vatnikas, leftistas, prorusiškas marksistas-lenininstas-maoistas?
Aš asmeniškai esu ir prieš Hamas/Hesbollah teroristus, ir prieš Izraelio vykdomą okupaciją. Pusiau vatnikas?
Comment
Comment