Šiauliuos Girteka tuo klausimu didelį įdirbi padarius
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Emigracija ir imigracija Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
O Vilniuje, Kaune mažiau išvystytas?If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Na, gal tiesiog Šeulei patrauklesnis miestas gyvenimui nei Vilnius ir KaunasPaskutinis taisė PoDV; 2020.01.16, 13:41.
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Vis tiek turi sovietinės auros, bet kokiais 2010 m. kai lankiausi (vieną vienintelį kartą kol kas) pasirodė tvarkingesnis miestas nei Kaunas. Čia tik spėjimas, bet Kaune ir Vilniuje visokie užkaboriai netvarkingesni nei Vakarų Lietuvos miestų užkaboriai. Tie purvynai kokie buvo prifotkinti parkavimo temoje Vilniuje turbūt nesunkiai būtų randami ir Kaune (jei ne lengviau...), bet gal tokios situacijos rečiau pasitaiko ar aplamai nėra pvz. Šiauliuose ar Klaipėdoje?
Anyway neduokim Sankauskui ko jis nori, t.y. eilinio diskusijų kuris miestas geresnis.Studentas
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąLabadiena.
Kaip manote, kodėl net baltarusiai ir ukrainiečiai nenori važiuoti į Kauną gyventi?
Nu kaip į Klaipėdą ir Vilnių, pavyzdžiui, irgi važiavo kažkada iš Rytų žmonės, sudaro nemenkas mažumas, o Kaune gal tik keli proc.
Aš vienu metu gal labiau atkreipiau dėmesį, kad daugiau girdžiu rusų kalbą Kaune, dabar vėl pastaruoju metu girdžiu pagrinde tik lietuvių kalbą, o kiek išgirstu rusų, tai ne esminiai atsitiktiniai reti atvejai. Čia iš subjektyvios pusės, aišku.Paskutinis taisė PoDV; 2020.01.17, 14:14.
Comment
-
Matyt užtenka vietinių darbininkų.
Nu kaip į Klaipėdą ir Vilnių, pavyzdžiui, irgi važiavo kažkada iš Rytų žmonės, sudaro nemenkas mažumas, o Kaune gal tik keli proc.
Aš vienu metu gal labiau atkreipiau dėmesį, kad daugiau girdžiu rusų kalbą Kaune, dabar vėl pastaruoju metu girdžiu pagrinde tik lietuvių kalbą, o kiek išgirstu rusų, tai ne esminiai atsitiktiniai reti atvejai. Čia iš subjektyvios pusės, aišku.
Comment
-
Dirbu verslo ventre, tai absoliučiai visur, taip pat visose kavinukės šalia per dienos pietus girdžiu tik lietuvių kalbą.
Comment
-
Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
Aš dabar taip pamasčiau, kad gyvendamas Vilniuje nepamenu kada kita kalbą nei lietuvių girdėjau, pvz šį mėnesį. Dirbu verslo ventre, tai absoliučiai visur, taip pat visose kavinukės šalia per dienos pietus girdžiu tik lietuvių kalbą. Kiek einu į kitus kultūrinius renginius irgi tik lietuvių kalba. Tai man net keista kur tie kitataučiai (kai esu iš kauniečių daug prispangimo apie Vilnių girdėjas). Tiesa žinau, kad Ikea ar Vilniaus akropolis pamėgti baltarusų spotai, bet aš retai ten lankausi. P.S. labai daug esu girdėjas apie legendinius Vilniaus taksistus kurie tik rusiškai kalba, bet man gyvenime neteko važiuoti su taksi kurios vairuotojas nekalbėtų lietuviškai, gal nepapuolė.
Šiaip jaučiasi važiuojant 5G autobusu, kuo arčiau miegamųjų rajonų tuo labiau girdi rusų kalbą (jau prie Akropolio atrodo, kad koks 30-50% rusakalbiai, o kur dar toliau rusakalbė mokykla Siesikų st.), o kuo arčiau Saulėtekio, Antakalnio tuo daugiau girdžiu lietuvių kalbą, pvz. dauguma studentų Saulėtekyje kalba lietuviškai, net jei jie ir rusiškos tautybės. Lenkų kalbą iš savo patirties sakyčiau girdžiu panašiais kiekiais abejose galuose, nėra ji tiek paplitus kiek rusų. Kartais nesuprasi abejų kalbų skirtumo.
Comment
-
Gyvenau Šeškinėje prieš penketą metų, tai rusų kalba ohoho kaip paplitus, ir tiesą pasakius, man buvo įdomu, overall patiko tokia įvairesnė patirtis.
Šiaip jaučiasi važiuojant 5G autobusu, kuo arčiau miegamųjų rajonų tuo labiau girdi rusų kalbą (jau prie Akropolio atrodo, kad koks 30-50% rusakalbiai, o kur dar toliau rusakalbė mokykla Siesikų st.), o kuo arčiau Saulėtekio, Antakalnio tuo daugiau girdžiu lietuvių kalbą, pvz. dauguma studentų Saulėtekyje kalba lietuviškai, net jei jie ir rusiškos tautybės. Lenkų kalbą iš savo patirties sakyčiau girdžiu panašiais kiekiais abejose galuose, nėra ji tiek paplitus kiek rusų. Kartais nesuprasi abejų kalbų skirtumo.
Comment
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąVilniuj plaukimo baseinuose rusu kalba dominuoja, ten tiek treneriai, tiek vaikai dauguma rusakalbiai. Musu zymieji penkiakovininkai irgi rusu kalbai prioriteta duoda
- 3 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąLabadiena.
Kaip manote, kodėl net baltarusiai ir ukrainiečiai nenori važiuoti į Kauną gyventi?
O šiaip logiška, kad prieš važiuodami rusakalbiai ukrainiečiai, kazachai ir baltarusiai pažiūri, kur ras rusų kalbos. Pirmiausia sužino, kur yra laukiami, iš visokių rusakalbių, kurie kelia filmukus apie savo gyvenimą LT į youtube. Mažai Kaune rusų ne tik kad gyvena, bet ir atvažiuoja, nes tebesklinda tarp jų kalbos apie tai, kad Kaunas - lietuvių nacių miestas ir ten mažai rusų kalbos jie girdės, tuo labai išsiskirs.
Nėra sovietmečiu Sovietijoje gimusio rusakalbio, kuris neklaustų prieš važiuodamas į Lietuvą ar Balkanus: "O kaip ten žiūri į rusus? Ar ten MYLI rusus? Ar ten kalbės su manim rusiškai? Ar ten reikės mokytis nerusiškai?" Daugiau imigruoja į Latviją, Estiją, nes Lietuvoj rusakalbių mažiau. Dabar išsigandę latviai ir estai naikina mokyklas rusų mokomąja kalba, Lietuva nenaikina, tai važiuos jie į Lietuvą.Paskutinis taisė manometras; 2020.01.17, 19:24.ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
-
Parašė manometras Rodyti pranešimątebesklinda tarp jų kalbos apie tai, kad Kaunas - lietuvių nacių miestas ir ten mažai rusų kalbos jie girdės, tuo labai išsiskirs.
Comment
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąVilniuj plaukimo baseinuose rusu kalba dominuoja, ten tiek treneriai, tiek vaikai dauguma rusakalbiai. Musu zymieji penkiakovininkai irgi rusu kalbai prioriteta duoda
Comment
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąBūtent Fabuos ir girdžiu. Nors sutinku, kad Lazdynų laikas su tais pačiais treneriais buvo dar blogiau. Aš vakarais beveik nebe einu, vandensvydžio trefkej net lenkų/tuteišų pilna programa vykdavo
Comment
Comment