Kai vidutinė alga jau 2019 m. žiemą sieks 1300 EUR (ant popieriaus), tai gal kažkas susigundys grįžti.
Sako, Venesueloje yra apie 20000 lietuvių kilmės žmonių.
Kai vidutinė alga jau 2019 m. žiemą sieks 1300 EUR (ant popieriaus), tai gal kažkas susigundys grįžti.
Prakalbo "socialiai atsakingas" verslinykas, kuris seilę varvina primti kuo daugiau ukrainiečių, kad tik padempinguotų algas. Tokių gudročių pilna Lietuvoje.
Eik pasakas sekti savo vaikams.
Prakalbo "socialiai atsakingas" verslinykas, kuris seilę varvina primti kuo daugiau ukrainiečių, kad tik padempinguotų algas. Tokių gudročių pilna Lietuvoje.
Eik pasakas sekti savo vaikams.
Iš kur čia ištraukei, kad aš verslinykas?
Aš samdomas darbuotojas. Tegu tik važiuoja ukrainiečiai ir dempinguoja mano algą.
If a lion could speak, we could not understand him.
O kodėl ne. Būtų galima paeksperimentuoti ir paleisti kokią programą lietuvių kilmės pietų Amerikos paaugliams pasimokyti Lietuvos profesinėse mokyklose.
O kodėl ne. Būtų galima paeksperimentuoti ir paleisti kokią programą lietuvių kilmės pietų Amerikos paaugliams pasimokyti Lietuvos profesinėse mokyklose.
Aš taip pat rimtai, bet abejoju, kad mūsų valstybė pasiūlytų kažką veiksmingo, deja.
Prieš kelis metus ateidavo pas mane (užsienio lietuvių, Naujininkuose) mokiniai (pacientai) iš Pietų Amerikos, lietuvių kilmės. Jiem sakydavo, kad Lietuva labai patinka ir nori čia likti. Netgi iš Urugvajaus, kuri de facto laikoma Europos Šveicarija (nežinau kiek tiesos)
Prieš kelis metus ateidavo pas mane (užsienio lietuvių, Naujininkuose) mokiniai (pacientai) iš Pietų Amerikos, lietuvių kilmės. Jiem sakydavo, kad Lietuva labai patinka ir nori čia likti. Netgi iš Urugvajaus, kuri de facto laikoma Europos Šveicarija (nežinau kiek tiesos)
Man atrodo Europos Šveicarija yra laikoma Šveicarija. Bet galiu klysti.
Urugvajus labiau P. Amerikos Nyderlandai: pirmi legalizavo homoseksualų santuokas, žolytę... Bet pagal EUR standartus, URG gan toli.
Kai pirmą kartą įvažiavau iš Lenkijos į Lietuvą ir pažiūrėjau į viską naujomis akimis, tai Urugvajus, žiūrint pagal Street View, panašiausia man į Lietuvą šalis. Labiausiai į akis krenta neryškių spalvų ir iki galo neiščiustytos infrastruktūros mišinys
Urugvajus yra viena labiausiai išsivysčiusių, jei ne labiausiai išsivysčiusi, Lotynų Amerikos šalis.
2019 m. sausio 1 d. Lietuvoje gyveno 2 mln. 794 tūkst. nuolatinių gyventojų, remdamasis išankstiniais duomenimis, praneša Lietuvos statistikos departamentas. Nuolatinių gyventojų skaičius per 2018 m. sumažėjo 14,9 tūkst. (0,5 proc.), per 2017 m. – 39 tūkst. (1,4 proc.).
2018 m. iš Lietuvos emigravo 32,2 tūkst. nuolatinių šalies gyventojų, tai 15,7 tūkst. (33 proc.) mažiau negu 2017 m. Emigrantų skaičius, tenkantis 1 tūkst. gyventojų, sumažėjo nuo 16,9 (2017 m.) iki 11,5 (2018 m.). Pernai 12 tūkst. (37 proc.) emigrantų išvyko į Jungtinę Karalystę, 3,2 tūkst. (10 proc.) – į Vokietiją, 3 tūkst. (9 proc.) – į Norvegiją, 2 tūkst. (6 proc.) – į Airiją. Emigrantų skaičius, palyginti su 2017 m., į Jungtinę Karalystę sumažėjo 9,5 tūkst. (1,8 karto), į Vokietiją – 967 (23 proc.), Norvegiją – 2 tūkst. (1,7 karto).
2018 m. į Lietuvą imigravo 28,9 tūkst. žmonių. Imigrantų skaičius, palyginti su 2017 m., padidėjo 8,5 tūkst. (1,4 karto). Pernai 1 tūkst. gyventojų teko 10,3 imigranto, 2017 m. – 7,2.
2018 m. į Lietuvą grįžo gyventi 16,6 tūkst. (57 proc. visų imigrantų) Lietuvos Respublikos piliečių (2017 m. – 10,2 tūkst., arba 50 proc.).
2018 m. į šalį imigravo 12,3 tūkst. (43 proc. visų imigrantų) užsieniečių, tai 2,1 tūkst. (21 proc.) daugiau negu 2017 m. Beveik pusė (5,7 tūkst.) 2018 m. imigravusių užsieniečių buvo Ukrainos piliečiai, 3,3 tūkst. (26 proc.) – Baltarusijos, 780 (6 proc.) – Rusijos piliečiai. Pernai, palyginti su 2017 m., imigravusių Ukrainos piliečių skaičius padidėjo 32 proc., Baltarusijos – 20, Rusijos piliečių – 19 proc. https://osp.stat.gov.lt/informacinia...eventId=199669
Comment