Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Emigracija ir imigracija Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Iš tiesų, ten pilstymas, bet daugmaž esmė tame:

    Pavojus kyla ne iš ten. Pavojus yra dešimtys tūkstančių Lietuvos piliečių, kuriems prie sovietų buvo geriau ir kurie mano, kad Lietuva neturi remti Ukrainos, neturėjo stoti į NATO ir erzinti Maksvos.
    Čia tikras pavojus ir gresmė.


    IMHO dalinai sutinku su šiuo teiginiu. Tik manau, kad tai ne vienintėlis iš svarbiausių pavojų.
    O minėtų piliečių yra ne dešimtys tūkstančių, bet maždaug apie 200 000. Keliolika tūkstančių iš jų yra aktyviai veikiantys penktakolonininkai (netgi hiperaktyvius pagal mūsų politinį mentalitetą).
    Spėju, bus virkavimai, kad tai "mūsų rebiatos"; "nors ir kalės vaikai, bet savi"...



    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą

      Pavojus kyla ne iš ten. Pavojus yra dešimtys tūkstančių Lietuvos piliečių
      Aišku. Nekreipkit dėmesio jog sostinė virsta rusiškai kalbančia. Kreipkit dėmesį į šią įsisenėjusią, bet suvaldomą, problemą, kuriai niekas jokių priešnuodžių neturi ir neturės. O mūsų naujieji nuolatiniai gyventojai tai tikri Stravinskio klausytojai, degantys kol kas nerealizuotu noru kalbėti lietuviškai, trokštantys būti po NATO skėčiu, kurie kuo puikiausiai integruosis ir jokių problemų nesukels ateityje. Got it. Kol kas abejonių neišsisklaidė. Niekšas greičiausiai vėl įsijuosęs dirba už kelis tūkstančius eurų.
      Paskutinis taisė Kaimai; Vakar, 12:40.

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą
        Biškiuką ironiška, kad "ruskių" ir rusiškai kalbančių (tame tarpe daugumos nuo karo bėgančių ukrianiečių) labiausiai nekenčiantys ir atvirai siūlantys juos visaip išvaryti, išžudyti ar kitaip eliminuoti, patys iš esmės yra grynų gryniausi chrestomatiniai kacapai ir rusofašistai su savo retorika, pasaulėžiūra ir vertybėmis.
        Aš tokius vadinu liberalais "out of convenience". Jo, jie gal ir užsidėję ten visokius LGBT rėmelius Facebooke, balsuoja už vieną iš dabartinės vyriausybės partijų, palaiko Ukrainą ir kalba kaip jie myli demokratiją, bet visos jų pažiūros susiformavo ne iš kažkokių moralinių normų, o dėl to, kad tokios pažiūros dabar tiesiog yra priimtinos lietuviškos vidurinės klasės socialiniuose sluoksniuose. Nesvarbu, kad tos pažiūros viena kitai prieštarauja.

        Nifiga jie ne vakariečiai, nes jeigu kažkam kolektyvinės bausmės ir 19 amžiaus lygio "visi tame rusyne (genetiškai) supuvę" teorijos atrodo priimtinos, tai jie ne tik ne liberalai, bet jie ir prieštarauja pagrindiniams modernios Vakarų civilizacijos principams. Jeigu jiems būtų nepasisekę gimti ruskyne, tai dabar jie garsiausiai rėktų kad reikia Pribaltiką subombarduoti. Niekuo nesiskiria nuo vatnikinių vidurinės klasės konformistų ruskyne kurie, kažkada šnekėję (o gal ir dabar šnekantys) kaip jie myli "mir" ir fotografavęsi prie Eifelio bokšto, dabar šneka kaip ukrainiečius reikia išžudyti. Tik kad ruskyne tos socialinės normos nesilaikymas tave gali pasodinti už grotų, taip kad galbūt netgi labiau pasitikėčiau
        Paskutinis taisė Elis; Vakar, 23:55.

        Comment


          Parašė Kaimai Rodyti pranešimą
          Užkalnis. Kodėl rusams Lietuva patinka labiau, negu mums patiems?

          https://www.delfi.lt/news/lit/uzkaln...iems-120052543

          Gal kas nors su Delfi prenumerata gali įdėti esminius šio teksto teiginius. Ten kur jis 50 kartų nukrypsta nuo temos išimkit ir net visų pastraipų nekopijuokit, kad nebūtų akivaizdaus autorinių tiesių pažeidimo. Turiu įtarimą jog šis uolaus komunisto ir rusų literatūros dėstytojo Vinco Kapsuko universitete anūkas atnaujino užvežamos slaviškos darbo jėgos didinimui skirtą, menkai paslėptą propagandos kampaniją, ir už tai greičiausiai yra ne itin gerai apmokamas. Žinau iš tiesiogiai su tuo susijusių žmonių jog jis tą darė prieš keletą metų. De facto ardomoji veikla, mano paties manymu. Bet gal šį kartą klystu, nes turinio nemačiau. Įtarimus sustiprina laikas - netrukus turėsim "naują" valdžią ir klumpakojus reikia toliau pratint prie naujos realybės. Ačiū Tam, kas įdės.
          Skaičiau visą. Užkalnis dažnai gerai pataiko ir todėl jo straipsnius noriai skaitau, bet deja, šį kartą čia tikrai ne tas atvejis.

          Parašė Elis Rodyti pranešimą
          Aš tokius vadinu liberalais "out of convenience". Jo, jie gal ir užsidėję ten visokius LGBT rėmelius Facebooke, balsuoja už vieną iš dabartinės vyriausybės partijų, palaiko Ukrainą ir kalba kaip jie myli demokratiją, bet visos jų pažiūros susiformavo ne iš kažkokių moralinių normų, o dėl to, kad tokios pažiūros dabar tiesiog yra priimtinos lietuviškos vidurinės klasės socialiniuose sluoksniuose. Nesvarbu, kad tos pažiūros viena kitai prieštarauja.
          Tai čia iš tikrųjų nieko keisto. Konformizmas yra viena iš labiausiai paplitusių žmogiškų savybių. Principingumas yra žymiai retesnis, ir principingieji, jeigu prasidėdavo kokie pavojingi dalykai - visais laikais jie mirdavo pirmieji, kai konformistai tiesiog praslysdavo, prasisukdavo, pratylėdavo, pasakydavo ką reikia, apsimesdavo, būdavo už žolę žemesni...

          Pvz. tarp išvežtų į Sibirą, manyčiau, buvo nesulyginamai didesnis procentas principingųjų, negu tų, kurie "aš gal čia nelysiu, patylėsiu, pasakysiu ką iš manęs norėtų išgirsti, aš čia žmogus mažas ir nieko nežinau - manęs neklauskit".
          Paskutinis taisė Tomizmas; Šiandien, 00:03.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment

          Working...
          X