/\ Tada gal integruotusi? Kalbu apskritai apie aukšto lygio psichologinį testą.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[FR] 2015.11 Įvykiai Paryžiuje
Collapse
X
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąKad tavo draugės su kalašnikovais pradės šaudyti į visus, tai tikriausiai mažai tikėtina. Reti atvejai, kai musulmonės vykdo teroroaktus, jei kada taip yra buvę.
Comment
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimąVargu, ar John atliko pakankamai objektyvų ir išsamų socialinį tyrimą. Šiuolaikiniame globaliame pasaulyje musulmonai gali būti pakankamai šiuolaikiškų pažiūrų ir nė iš tolo nepriminti religinių fanaktikų (teroro aktų kaltininkai geras to pavyzdys) kaip ir europiečiai gali būti itin konservatyvūs ar net radikalių pažiūrų. Tiek vieni, tiek kiti gali būti vienodai pavojingi visuomenei. Iš tiesų, blogiausia yra tinkama terpė tokiems radikalams kooegzistuoti su kitais visuomenės nariais tolerantiškuose visuomenėse.
Bet dauguma žmonių nemusulmonų išties pernelyg nesidomi ir nesigilina net į savo pažįstamų ar draugų musulmonų pasaulėžiūrą. Hence ir "normalūs jie visai".
Ko gero, Agnette vienas tų atvejų. Kartais aš ir pats nustebdavau, kad mano gerieji, mielieji ir mandagieji draugai, didžiąją dalį praleidę UK ir gavę čia išsilavinimą, kai kuriais klausimais laikosi viduramžiškų pažiūrų ir yra ištikimi Zakir Naik at panašaus scum'o gerbėjai.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTai John irgi nesako, kad visi tokie. Apie šiitus jis geriau atsiliepė kažkada. Tau gal pakliuvo normalios. Bet kad tokių, apie kuriuos John rašė, daug (o gal net dauguma) - faktas.
Kitas mano draugas ex-Sunni musulmonas konvertavosi į krikščionybę, bet yra de facto ateistas ir sako, kad Alahą gali garbinti tik visiški idiotai.
Visgi išvadas darau ne iš poros draugų, o iš per ilgus metus gyvenimo ir kasdieninio bendravimo su musulmonais UK. Ir tos išvados nėra laužtos iš piršto ar bazuojamos ant poros atsitiktinių pavyzdžių.
Comment
-
Parašė agnette Rodyti pranešimąJos nenesioja ne tik kalasnikovu, bet ir chidzabu/nikabu/burku... ir nepriversi kaip ir manes. Jos nesioja trumpas sijonas, dzinsus, bikini... ir naudoja kosmetika europietisko stiliaus. Jos turi seimas ir darba, lanko mecetes nedazniau nei as baznycia. Tai apie kokius terorus jos gali galvoti?
Parašė liutass Rodyti pranešimąas televizinis ziurovas, man jau nori actionPaskutinis taisė Sula; 2015.11.21, 21:08.
Comment
-
tai kada kals tam Briuseliui?
JT leido imtis visų būtinų priemonių kovai su „Islamo valstybe“
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...tybe-57-545003
Įdomu, ką realiai toliau darys, ar mėgins spręsti problemą rimčiau, ar ir toliau vers Asadą ir kovos su alavitais.
Maskvos tekstą atmetė JAV, Prancūzija ir Didžioji Britanija, atsisakančios bendradarbiauti su Sirijos prezidento Basharo al Assado režimu, kurį jos kaltina kurstant ekstremizmą savo brutaliais veiksmais.Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.21, 21:15.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąkonvertavosi į krikščionybę, bet yra de facto ateistas ir sako, kad Alahą gali garbinti tik visiški idiotai.
Iš tikrųjų konvertavimasis iš vienos abraominės religijos į kitą man yra sunkiai suprantamas, nes tai ir taip yra artimai giminiškos religijos, kur viskas tas pats nuo Adomo/Adam ir Ievos/Hawa, iki Jėzaus/Isa. Pereiti iš vienos į kitą panašią religiją? Esminis skirtumas - viena vis labiau prarandanti įtaką visuomenėje ir kasdieniniame gyvenime (čia apie krikščionybę), o kita labai aktyvi ir plintanti.
Beje, Koraną skaičiau, ir didelių skirtumų nuo Biblijos nepastebėjau. Bibliją musulmonai irgi pripažįsta.Paskutinis taisė Forumo_Dalyvis; 2015.11.21, 21:21.
Comment
-
o kaip tapti ISIS nariu?Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.21, 21:22.
Comment
-
Parašė Forumo_Dalyvis Rodyti pranešimąTai, ką garbina krikščionys ir tai, ką garbina musulmonai, yra vienas ir tas pats, tai šioje temoje jau buvo išdiskutuota. Sakyti, kad "arabai garbina Alachą" yra tas pats, kas sakyti "rusai garbina Bogą, anglai Godą", kai visi šie žodžiai reiškia Dievą.
Iš tikrųjų konvertavimasis iš vienos abraominės religijos į kitą man yra sunkiai suprantamas, nes tai ir taip yra artimai giminiškos religijos, kur viskas tas pats nuo Adomo/Adam ir Ievos/Hawa, iki Jėzaus/Isa. Pereiti iš vienos į kitą panašią religiją? Esminis skirtumas - viena vis labiau prarandanti įtaką visuomenėje ir kasdieniniame gyvenime (čia apie krikščionybę), o kita labai aktyvi ir plintanti.
Beje, Koraną skaičiau, ir didelių skirtumų nuo Biblijos nepastebėjau. Bibliją musulmonai irgi pripažįsta.
Dėl konvertų (į Islamą), tai, kiek pastebėjau, jie turi tendenciją būti agresyvesni ir labiau ekstremistiški. Vienas mano pažįstamas ex-krikščionis buvo labai tikintis, reguliariai einantis į bažnyčią. Net mane labai mandagiai bandė pakviesti apsilankyti bažnyčioje (aš taip pat mandagiai atsisakiau). Bet šiaip buvo normalus ir "maladec" bičas. Tada kažkaip dingo iš akiračio (įskaitant FB) ir kontaktai nutrūko. Po kurio laiko susitikau užsiauginusį barzdą ir persikonvertavusį į Islamą. Vapa kažkokias nesąmones apie tai, kaip jis kažką kažur "atrado" ir "suprato". Nė kiek nenustebčiau, jei vieną dieną padarys "bum!" kur nors Trafalgaro aikštėj.Paskutinis taisė John; 2015.11.21, 23:52.
Comment
-
Parašė Dadis Rodyti pranešimąGrįžtant prie temos - rusai smaginasi:
Syria crisis: Massive Russian air strikes on 'IS targets'
http://www.bbc.com, 2015.11.20
Labiausiai patiko užrašas ant bombos "За Париж" ("Už Paryžių", žr. video). Manau labiau tiktų "ISIS, ačiū už Paryžių".
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąTau prie kompiuterio taip viskas atrodo nesudėtinga
Ir ką tu vadini JAV? Kongresą, Pentagoną? Žinai kiek ten dirba žmonių? Jeigu pirmame žingsnyje pradedi nuo abstrakcijų, tai rodo, kad nesigilini ką rašai.
Kiek tokioje operacijoje turėjo dalyvauti vykdytojų, pradedant apmokymu skraidyti, savižudžiu suradimu ir jų įkalbėjimu tai daryti. Organizatorius tikriausiai žmogus šešėlyje, kad tie kas vykdė nematė jo ir nebuvo grėsmės, kad prasitars, ypač psichinių sutrikimų turintys savižudžiai. Per daug filmų prisižiūrėjai apie James Bond.Paskutinis taisė mag; 2015.11.22, 02:49.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąReti atvejai, kai musulmonės vykdo teroroaktus, jei kada taip yra buvę.
Comment
Comment