Parašė Sula
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vilniaus miesto tarybos ir mero rinkimai (2019 metai)
Collapse
X
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąTik aš šioje vietoje jokiu būdu nenoriu pasakyti, kad Matijošaitis yra koks nors blogas meras, aš tik noriu pasakyti, kad jam taip pat pasisekė meru tapti pačiu geriausiu Kaunui laiku.
Parašė tomtom Rodyti pranešimąBet dėl stadiono, jeigu tikrai pasirodys, kad žalieji kiša pagalius į ratus, tuomet pritarčiau, kad reikia projektą stabdyti ir geriau jau užsiimti mažesniais sveikatinimo ir visuomeninių objektų projektais. Panašiai kaip Kreivys siūlė, tik jo logika, prioritetai ir finansavimo supratimas buvo pagal pavardę.Paskutinis taisė Lettered; 2019.03.18, 09:14.
- 3 patinka
Comment
-
Prieš kelias dienas buvo delfi straipsnis apie tai, kaip miesto biudžetas per 4 metus išaugo beveik dvigubai, tai bet kuris kitas žmogus būdamas meru būtų sugebėjęs su tokiu finansavimu paremontuoti daugiau šaligatvių ar padidinti šlavėjams atlyginimus.
Comment
-
Andriulis i desimtuka
Zuoką sulesėm. Tai yra labai gerai.
O dar tai reiškia, kad aš dar ketverius metus skaičiuosiu Remigijus Šimašiusviščiukus ir žodžių nerinksiu - mano nuomonė nepasikeitė.
Remigijus Season 2 turi porą vilties teikiančių faktorių - pirma, daug geresnę komandą, AKA Poderskis; antra - Remyga yra muštas, už kurį dešimt nemuštų remygų duoda.
Taigi, niekas nesikeičia - žiūrim project skills, žiurim kokybę darbų, žiūrim asfaltą, žiūrim taksus prie oro uosto, žiūrim pažadus gentrifikuoti miestą.
Karolis Žukauskas tikrai sutvarkė mero komunikaciją, bet, Karoli, tu žinai - manęs neapipisi, aš pats dešrų fabrike dirbu.
All in all, Season 1 buvo meh. Aš balsavau prieš, ne už.
Kartu labai tikiuosi, kad Season 2 su nauju cast'u bus blockbusteris - to labiausiai ir linkiu tau, Remigijau. Sėkmės.
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąTikrai norėtųsi, kad meras projektuotų ateities planus, ir kurtų strategijas neužsiimdamas kaltinimais. Dėl pavyzdžių:
https://www.lzinios.lt/lzinios/Komen...-smekla/249776
https://www.google.com/amp/s/bustas....e-5334481/amp/
https://jp.lt/r-simasius-kaltina-nzt...a-pertvarkyti/
https://www.lzinios.lt/lzinios/Ekono...nistrus/229672
Comment
-
Tirpstantys Zuoko bastionai sostinėje – tik dviejuose Vilniaus rajonuose
A. Zuokas ryškesnio palaikymo sulaukė tik Naujininkuose ir Naujojoje Vilnioje.
kuo gilesni (pavadinkim taip kad neizeist) rajonai, tuo paprasciau manipuliuoti zmonemis ir kabint makaronus. Puikiai illustruoja.
Comment
-
Pakanka žmonių, kurie už Šimašių nebalsuoja vien dėl vertybinių dalykų. Zuokas suvokiamas kaip tradiciškesnių pažiūrų. Tačiau bet kokiu atveju LGBT paradai vyktų ir prie to, ir prie to.
Zuokas pareiškė, kad Vilnius turi ateitį, tačiau ne artimiausius 4 metus. Manau, kad jis kalbėjo apie save .
kuo gilesni (pavadinkim taip kad neizeist) rajonai, tuo paprasciau manipuliuoti zmonemis ir kabint makaronus. Puikiai illustruoja.Paskutinis taisė senasnamas; 2019.03.18, 10:12.
Comment
-
Del oranziniu dviraciu - taip, savo metu tai buvo kazkokia tai naujiena, kuri tiesa vos jau ne bankruotavo kazkelintais metais. Kalbant apie Simasiaus analogus - kuom gi blogas el paspirtuku dalinimasis, kuris jau tuoj startuos?
O tesiant apie dviracius - oranziniu dviraciu sistema reiketu stipriai modernizuot - padaryt, kad ji veiktu visus metus, padaryt kad dviracius galima butu palikt bet kur zonuose, kaip veikia visos naujos tokio tipo sistemos. Padaryti zmogui, o ne programuotojui prieinama reigistracija. Kaip suprantu uzsienio kapitalo dviraciu dalinimosi zaidejai nelabai nori cia investuoti del dviraciu taku nebuvimo. Kadangi infrastruktura kolkas beveik nuline tai sakyciau ir tai kad ateina paspirtukai yra pasiekimas.
Comment
-
Nepamirškim, kad pirmieji oranžiniai dviračiai buvo per dvi dienas išvogti - kaip ir dauguma Zuoko įdėjų gražiai skambėjo, bet praktikoje neveikė. Suveikė tik tada, kada ją ne savivaldybė, o verslas įgyvendino.
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Galiu iš kart pasakyti, kad antrame ture balsavau už Šimašių, bet negaliu nepakomentuoti tokių neobjektyvių įžvalgų ir nekritinio mąstymo, ar Šimašiui nepasisekė tapti meru pačiu geriausiu laiku? Prieš kelias dienas buvo delfi straipsnis apie tai, kaip miesto biudžetas per 4 metus išaugo beveik dvigubai (tiek dėl padidintos GPM dalies, tiek dėl pačio mokesčio susirinkimo padidėjimo sparčiai augant ekonomikai ir atlyginimams), tai bet kuris kitas žmogus būdamas meru būtų sugebėjęs su tokiu finansavimu paremontuoti daugiau šaligatvių ar padidinti šlavėjams atlyginimus, o kur kokios nors rimtesnės idėjos, vizijos miestui, stambesni infrastruktūros projektai? Kokį Šimašius įgyvendino panašų projektą kaip oranžiniai dviračiai?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąNepamirškim, kad pirmieji oranžiniai dviračiai buvo per dvi dienas išvogti - kaip ir dauguma Zuoko įdėjų gražiai skambėjo, bet praktikoje neveikė. Suveikė tik tada, kada ją ne savivaldybė, o verslas įgyvendino.
Comment
-
Na tai dėl oranžinių dviračių jau paminėjo - Vilniuje atsiras elektrinių paspirtukų dalinimosi paslauga. Oranžiniai dviračiai nebuvo jokia naujovė, tai jau buvo sena praktika vakaruose, kurią sparčiai diegė ir visi aplinkiniai miestai, ta pati Ryga ir Talinas. Prie bet kurio mero tie dviračiai būtų atsiradę, nes tuo užsiėmė verslas. Elektrinių paspirtukų dalinimosi paslauga - tai nėra paplitusi naujovė, jeigu neklystų Vilnius taptų pirmu arba vienu iš pirmųjų miestų tai įgyvendinusiu. Bet bet kokiu atveju aš jų, kaip ir oranžinių dviračių, prie mero nuopelnų nepriskiriu - meras tik išduoda leidimą verslui, tą padaryti nėra sunku.
Comment
-
Visi Zuoką kritikuoja dėl per didelių ambicijų ar "kosminių" projektų, bet ar geras meras turi užiimti tik šaligatvių remontu, o miestui neturėti jokių vizijų ir mero gerumas vertinamas tik pagal tiek, kiek m2 šaligatvių suremontavo?
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Na tai dėl oranžinių dviračių jau paminėjo - Vilniuje atsiras elektrinių paspirtukų dalinimosi paslauga. Oranžiniai dviračiai nebuvo jokia naujovė, tai jau buvo sena praktika vakaruose, kurią sparčiai diegė ir visi aplinkiniai miestai, ta pati Ryga ir Talinas. Prie bet kurio mero tie dviračiai būtų atsiradę, nes tuo užsiėmė verslas. Elektrinių paspirtukų dalinimosi paslauga - tai nėra paplitusi naujovė, jeigu neklystų Vilnius taptų pirmu arba vienu iš pirmųjų miestų tai įgyvendinusiu. Bet bet kokiu atveju aš jų, kaip ir oranžinių dviračių, prie mero nuopelnų nepriskiriu - meras tik išduoda leidimą verslui, tą padaryti nėra sunku.
Paspirtukai šiaip ganėtinai paplitę. Pasaulyje nepateksim nei į top-10, nei turbūt į top-100. Dėl kaimyninių miestų nežinau.
Mero/savivaldybės nuopelnai dviračių atveju buvo daug didesni, nes reikėjo pramušti vietas parkavimo aikštelėms. Paspirtukai apsieis be to - kaip supratau bus galima numest bilekur.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąElektrinių paspirtukų dalinimosi paslauga - tai nėra paplitusi naujovė, jeigu neklystų Vilnius taptų pirmu arba vienu iš pirmųjų miestų tai įgyvendinusiu.
- 1 patinka
Comment
-
Aš dėl paspirtukų ir oranžinių dviračių kalbėjau labiau apie mūsų regioną, nei pasauliniu mastu, bet kaip suprantu tiek vieni, tiek kiti nebuvo jokia naujovė, nors mano supratimu el. paspirtukus Vilnius regione įsives ankščiau, nei įsivedė oranžinius dviračius.
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Oranžinis dviratis buvo esminė naujovė. Ateini, pasiimi (nu dar susimoki) ir važiuoji. Buvo daug svarstymų ar išvogs/išlaužys kaip pirmą bandymą ir t.t. Pasaulyje aišku tai nebuvo didelė naujiena, bet Vilniuje tai buvo ohoho kokia naujiena. Ir sąmonės lūžis kai jų neišvogė ir nesulaužė per kelias dienas.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąDar kartą primenu - oranžiniai dviračiai naujiena Vilniuje buvo 2001 metais, kai ne privatus verslas, o savivaldybė juos įvedė ir po to per dvi dienas buvo išvogti, nes neturėjo nė menkiausios apsaugos ar kokios nors registracijos.
Comment
Comment