Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Karo prievolės grąžinimas Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė J.U. Rodyti pranešimą
    Juokas, tegul mano kuopoje tarp 10 noriai kovojančių būna vienas toks nenorintis. Šaudytų ir eitų atakon kaip didelis. Arba gautų kulką kakton. Karas yra karas.
    Tikiuosi, kad savo gyvenime tokių žmonių kaip tu, sutiksiu kuo mažiau...

Comment

Parašė Lakis Rodyti pranešimą
      Tikiuosi, kad savo gyvenime tokių žmonių kaip tu, sutiksiu kuo mažiau...
      jis karui prasidejus spruks i Lenkija, jau turi paruosta tam automobili. Pats taip apsiskelbe.

Comment

Parašė grustnyj Rodyti pranešimą
        Tiesiog čia daugiausiai besilanko žmonės, jau turintys šeimas, todėl niekaip negali suprasti, kodėl kyla toks jaunimo nepasitenkinimas. 20-25 metų vaikinai Lietuvoje dažniausiai jau bando kurti šeimas (nors statistiškai pasaulyje jau tampa madinga kurti šeimas po 35 metų). Pvz., esu jaunuolis, kuris patenka į tą 19-26 m. tarpą. Ir kas toliau manęs laukia? Ogi laukimas ir nežinomybė, kuri gali trūkti net iki penkerių metų. Jeigu mane nepašauktų per pirmąjį ar antrąjį šaukimą, tai nereiškia, kad nepašauktų po 4 metų.
        Pradžioj turiu pasakyt, kad irgi patenku į tą pačią amžiaus grupę, ir artimiausius tris metus iki sukakos 27 gyvensiu tokioj pat nežinomybėj. Turiu diplomą, dirbu pagal išsilavinimą ne Lietuvoj, ir tą darbą gaila būtų palikt. Bet jei pakvies kažkaip gėda būtų išsisukinėt Na ir jei niekas nepasikeis, norėčiau paskutiniais metais kai galėsiu nueit savanoriu. No macho shit, tiesiog suprantu tai kaip pareigą valstybei kurios dalis esu. Nežinau, ar čia kažką reikia pridurti. Be to, gal išsuksiu taip kokį jaunuolį kuriam tikrai ta kariuomenė atrodo kaip tremtis į Sibirą.

O jeigu aš sukuriu šeimą, susituokiu, žmona pagimdo vaiką ir staiga mane siunčia į armiją. Taigi, aš armijoje, žmona negali dirbti, nes vaiką ką tik pagimdė, pasiimtos paskolos mašinai, namui, technikai ir panašiai. Kas už viską mokės? Kas užtikrins, kad mano žmonai ir vaikui užteks visko ir jiems nereikės maitintis vien tik akcijinėmis prekėmis? Mano ir žmonos tėvai? C'mon, čia vadinasi armija padaro tave savarankišku vyru? Bet tu vis tiek privalai priklausyti nuo tėvų. O jeigu tėvai be to jau vyresnio amžiaus su sveikatos problemomis ir patys negali dirbt? Kas tada? Valstybė pasirūpins ne tik mano šeima, bet ir mano tėvais? C'mon, naivūs piliečiai, netikėkite pasakomis.
        Jaunuoliai Lietuvoj paprastai po mokyklos siekia aukštojo mokslo diplomo, o ne kuria šeimas. Bet būna visaip, tikrai nebandau absoliutinti. Bet kuriuo atveju, studentų neims, o jei esi vienintelis dirbantis asmuo šeimoj, irgi neišplėš iš šeimos glėbio Jei yra kažkokia situacija dėl kurios tikrai negali palikti šeimos, į tai bus atsižvelgta. Ne būrų rekrūtų laikai.

Va ir išeina, kad jauni vaikinai stagnuos visus penkerius metus. Šeimos kurti negali, imti paskolų, kad apsistatyti irgi negali. Nieko negali ir vis lauku ar tu "laimėsi" loterijoje.
        C'mon, tiesiog Hunger Games

Taigi matau tik vieną išeitį: jau šią vasarą turi būti viešinami visi sąrašai tų piliečių, kurie "laimėjo" loteriją ir eis tarnauti. Taip galima būtų palikti likusius 98 procentus vaikinų ramybėje, leidžiant jiems kurti šeimas. Įdomu, kodėl šviesūs šio forumo lankytojai nesupranta esminės problemos. Vis kalba apie mistines pareigas, bet leidžia Valstybei naikinti jaunas šeimas.
        Pritariu, šaukimai turėtų būt viešinami kaip galima anksčiau, o ne priburti paskutinę akimirką. Atsikėlus vieną rytą ir apsimiegojus prie kavos puodelio perskaičius kad abrakadabra ir sugrįžta šauktiniai irgi nebuvau sužavėtas

Comment

Parašė laimutis Rodyti pranešimą
          Būtų įdomu sužinoti apie šias šalis, gal ten yra sukurta kažkokia sistema kad eidamas į kariuomenę žinai kad šeima ar paskola pasirūpins valstybė. Na bet mums dar toli iki šių valstybių lygio ir mąstymo.
          Nelabai ir ieškojau informacijos. Turiu draugų iš tų kraštų, pasakė paprastai: man garbė. Kitą vertus, pas juos tarnavę kariuomenėje vis dėlto turi tam tikrų, pavadinkime, "nerašytų privilegijų". Visuomenės, verslo požiūris į tarnavusius žmones yra itin pozityvus.

Parašė liutass Rodyti pranešimą
          kodel Jus lyginate normalias valstybes su Lietuva?

Ne valstybėse esmė, o visuomenėse. Susidaro įspūdis kad tie neva "ištižę skandinavai" vis dėlto yra daug kietesni už daugumą "bachūrų iš Lietuvos".

Beje, tūlam studentui patekti į tų šalių univerus kur kas sunkiau negu tūlam lietuviui. bet jie vis tiek eina. Mes, turėdami iš esmės labai geras sąlygas, kažko bijome. Iš šono žiūrint - keista.

p.s. man 26, tad patenku į tą ribą iki 38m.

Comment

o jeigu neskaitot spaudos ir neperskaitysite? Kip jus informuos? Kaip irodys, kad informavo?

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą
              Dabar, aišku, po ilgo laiko tarpo kitaip tinkamo kiekio žmonių nesurinsi. Tik tam, kad nebūtų pasipriešinimo turėtų būti suprantingumas iš abiejų pusių. Darbdavys turėtų užtikrinti darbo vietos išlaikymą (ir ne formaliai, o į tai reiktų žiūrėti rimtai), įsipareigojimams vykdyti (čia visos paskolos, butas, šeimos išlaikymas ir t.t.) šauktiniai turėtų gauti kažkokį atlyginimą (kad ir ne labai didelį, bet ir ne minimalų, aišku), o pabaigus tarnybą gauti kažkokių lengvatų: nemokamos studijos (kas dar nestudijavo), gal kažkokia fiksuoto dydžio mokesčių lengvata, kurią gali išnaudoti per kažkokį laikotarpį, leidimas ginklui įsigyti (pvz. pusiau automatiniam karabinui, kuriuos dabar gali įsigyti tik medžiotojai, kad galėtum pradėti gintis nelaukęs kol kariuomenė tau ginklą duos)..
              Tai, kad dabartinėje situacijoje padaryta viskas jog sukelti kuo didesnį pasipriešinimą ir nepasitenkinimą. Susirinko tarybą, pasišnekėjo porą valandų ir kaip iš giedro dangaus pranešė, kad vos ne nuo rytdienos imsim šaukti jaunuolius į privalomą karinę tarnybą. Norint dar sustiprinti pasipiktinimo bangą, pridėta prieskonių: šaukimas bus vykdomas pagal kažkokius loterijos principus, ale "teleloto". Kai komentaruose atsirado racionalumo, tai išmete dar vieną "naujieną": imsime ir aukštąjį mokslą ragavusius vyrus iki 38 metų (bemoksliai netinka)....
              Sėdi, skaitai ir nesupranti kas čia vyksta (WTF???).
              Viską galima padaryti teisingai, sąžiningai ir kryptingai. Tačiau nereikia visko daryti "čia ir dabar", o reikia pirmiausiai sukurti strategiją su pereinamuoju laikotarpiu. Žmonėms svarbu, kad būtų užtikrintumas ir garantijos, o ne valstybės politika, įstatymai keistųsi kartu su vėjo greičiu ir kryptimi.
              Galima sugalvoti įvairių pavyzdžių ir sistemų. Pvz. kodėl negalima padaryti taip, kad nuspręsti atkurti sistemą, bet pranešti apie tai iš anksto. Nepulti visų gasdinti, kad nesvarbu jog turi darbą, šeimą, įsipareigojimus, planus ir t.t., jeigu "nepaeis korta" - važiuosi į Ruklą. Įmanoma sudaryti tokį grafiką: paskatinti dabar mokyklą baigiančius jaunuolius savanoriškai atlikti tarnybą, nes baigus valstybės finansuojamą aukštąją mokyklą - reikės atitarnauti. Papildomai suteikti motyvacinių nuolaidų: lengvesnis priėmimas ir valstybės finansuojamas studijas, šiokia tokia lengvatinė paskola būstui ir t.t., ir pan. Taip žmonės net ir patys bus motyvuoti būnant kuo jaunesniems atlikti tarnybą, nes to nereiks daryti ateityje, kai gyvenime bus daugiau kitų prioritetų. T.y. artėti prie Izraelietiško varianto.

Comment

kas man pagris, kodel bobu neima? Konstitucija ir joms prievole turi.

Comment

/\ Visiškai pritariu. Šiuo atveju viskas buvo pradėta daryti ne nuo to galo dėl ko ir kilo nepasitenkinimas. Visgi dedu viltis, kad kol tai praeis Seimą bus daug pakeitimų ir galų gale turėsime daugiau mažiau normalų variantą. Net jei šiuo metu ir nepakaktų tik mokyklą baigusių žmonių, galima sudaryti tokias sąlygas, kad šaukiamiesiems nebūtų pakenkta.

Aš šiaip būčiau labiausiai už Izraelietišką variantą, nes jis yra labiausiai lygiavinis, įtraukiantis visus ir galų gale jau tarnaujama ne dėl to, kad "verčia". Kitas dalykas, kad rezervas ten yra ne šiaip "žmonės kurie kažkada atitarnavo", o žmonės tikrai nuolat pasirengę gynybai.

Aš irgi papuolu į tą amžiaus grupę ir buvau kurį laiką sunerimęs, nes visokių įsipareigojimų daug, bet galų gale apgalvojau, kad jokios tragedijos jei reiktų pasimokyti kariauti visgi nenutiktų.
                  Post in English - fight censorship!

Comment

139 straipsnis
                    Lietuvos valstybės gynimas nuo užsienio ginkluoto užpuolimo - kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio teisė ir pareiga.
                    Įstatymo nustatyta tvarka Lietuvos Respublikos piliečiai privalo atlikti karo ar alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą.
                    Krašto apsaugos organizavimą nustato įstatymai.

Kokie istatymai? Kas ten parasyta apie bobas?

Comment

139 straipsnis
                      Lietuvos valstybės gynimas nuo užsienio ginkluoto užpuolimo - kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio teisė ir pareiga.
                      Įstatymo nustatyta tvarka Lietuvos Respublikos piliečiai privalo atlikti karo ar alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą.
                      Krašto apsaugos organizavimą nustato įstatymai.

Kokie istatymai? Kas ten parasyta apie bobas?
                      LR Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymas draudžia diskriminaciją dėl lyties, išskyrus:

specialią moterų apsaugą nėštumo bei gimdymo ir vaiko žindymo metu;
                      tik vyrams taikomą karinę prievolę;
                      skirtingą moterų ir vyrų pensinį amžių,išskyrus profesinių pensijų sistemas;
                      moterims taikomus žmonių saugos darbe reikalavimus, kuriais, atsižvelgiant į moterų fiziologines savybes, siekiama išsaugoti jų sveikatą;
                      tam tikrą darbą, kurį atlikti gali tik konkrečios lyties asmuo;
                      įstatymų nustatytas specialias laikinąsias priemones, taikomas siekiant paspartinti faktinės vyrų ir moterų lygybės įtvirtinimą, ir kurios, įgyvendinus moterų ir vyrų lygias teises ir vienodas galimybes, turi būti atšauktos;
                      skirtingų tam tikrų bausmių vykdymo tvarką ir sąlygas;
                      kai prekių pardavimą ar paslaugų teikimą vien tik ar visų pirma vienos lyties asmenims pateisina teisėtas tikslas, o šio tikslo siekiama tinkamomis ir būtinomis priemonėmis.
                      http://www.lygybe.lt/lt/diskriminavimo-pagrindai.html

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą
                        /\ Visiškai pritariu. Šiuo atveju viskas buvo pradėta daryti ne nuo to galo dėl ko ir kilo nepasitenkinimas. Visgi dedu viltis, kad kol tai praeis Seimą bus daug pakeitimų ir galų gale turėsime daugiau mažiau normalų variantą. Net jei šiuo metu ir nepakaktų tik mokyklą baigusių žmonių, galima sudaryti tokias sąlygas, kad šaukiamiesiems nebūtų pakenkta.

Aš šiaip būčiau labiausiai už Izraelietišką variantą, nes jis yra labiausiai lygiavinis, įtraukiantis visus ir galų gale jau tarnaujama ne dėl to, kad "verčia". Kitas dalykas, kad rezervas ten yra ne šiaip "žmonės kurie kažkada atitarnavo", o žmonės tikrai nuolat pasirengę gynybai.

Aš irgi papuolu į tą amžiaus grupę ir buvau kurį laiką sunerimęs, nes visokių įsipareigojimų daug, bet galų gale apgalvojau, kad jokios tragedijos jei reiktų pasimokyti kariauti visgi nenutiktų.
                        Nereiktų Izraeilio laikyti kaip kažkokio pavyzdžio Lietuvai, ten šalis nuolatiniame karo stovyje, Lietuva neplanuoja su niekuom kariauti, kažkur statyti gyvenvienčių ir t.t. Tad labiau reiktų žiūrėti kas pas kaimynus Europoje vyksta, o ne kažkur laukiniuose Artimuosiuose Rytuose.
                        Flickr

Comment

Supratau. Bobos nelygios )))

Comment

kas man pagris, kodel bobu neima? Konstitucija ir joms prievole turi.
                            Gal tam, kad būtų kas vaikus augina? Pagalvok, jei netyčia teleloto laimi abu tėvai, tai vaikai arba seneliams lieka arba į vaikų namus.
                            Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Gal tam, kad būtų kas vaikus augina? Pagalvok, jei netyčia teleloto laimi abu tėvai, tai vaikai arba seneliams lieka arba į vaikų namus.
                              Tokiu atveju galėtų paimti tik vieną. Ir šiaip, toks scenarijus mažai tikėtinas.

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                o jei boba nedirba, o vyra paima i kariuomene? Kas maitina vaika?

Comment

Tuomet į bėdų turgų belieka.
                                  Flickr

Comment

tai tokia visa salis

Comment

Tuomet neima vyro.

Comment

Parašė Albinas007 Rodyti pranešimą
                                        Tuomet neima vyro.
                                        kas tau sake?

Comment

o jei seimos pajamu neuztenka seimai islaikyti, nors boba dirba?

Comment

Working...
                                          X