Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Karo prievolės grąžinimas Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Man labai įdomu, kodėl šauks aukštąjį baigusius, darbą turinčius žmones? Man 25 metai, šįmet baigiu mokslus ir jau turiu darbo pasiūlymų, ant galvos turiu paskolą pragyvenimui, jei gausiu tą laiškutį jis man viską aukštyn kojom apvers, 9 mėnesius būsiu likęs be galimybės dirbt ar normaliai ieškot darbo.
    Jau nešnekant, kad su drauge 9 mėnesiam skirtis kai ji visdar studijuoja yra visiška nesąmonė, praktiškai prarasim nuomojama butą, visi planai nuomotis arčiau centro geresnį būstą irgi nueis šiknon, nes nebus mano pajamų, žodžiu imkit jūs tiką baigusius mokyklą ir nieko neturinčius veikt ir palikit mane gyvenimą tvarkytis ramybėj.

Comment

Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
      Sauktiniu loterija tikrai didelis baubas... Turkijoj isvis be jokiu isimciu ir net konstitucijoj parasyta, kad privalai atitarnaut, bet duoda pasirinkt kada Konstitucija mokintis mintinai tai tikrai totali nesamone, cia ne amerika su savo redneckais, bet patriotiskuma ugdyt mokyklose - butina. O tai kliedi, kad des skersa ant Lietuvos ir begs i uzsieni, nes mat gins JO sali svetima kariuomene. Ir isvis, kodel toks didelis demesys tiem sauktiniams? Geriau pasnekekim apie masinu pirkima. Kiek suprantu jokios info apie ji nera?
      Išties, man šitas klausimas irgi įdomus. Gal kas, turintis daugiau info apie PKM projekto perspektyvas, čia parašys..

Comment

Parašė TheCoach Rodyti pranešimą
        Man labai įdomu, kodėl šauks aukštąjį baigusius, darbą turinčius žmones? Man 25 metai, šįmet baigiu mokslus ir jau turiu darbo pasiūlymų, ant galvos turiu paskolą pragyvenimui, jei gausiu tą laiškutį jis man viską aukštyn kojom apvers, 9 mėnesius būsiu likęs be galimybės dirbt ar normaliai ieškot darbo.
        Jau nešnekant, kad su drauge 9 mėnesiam skirtis kai ji visdar studijuoja yra visiška nesąmonė, praktiškai prarasim nuomojama butą, visi planai nuomotis arčiau centro geresnį būstą irgi nueis šiknon, nes nebus mano pajamų, žodžiu imkit jūs tiką baigusius mokyklą ir nieko neturinčius veikt ir palikit mane gyvenimą tvarkytis ramybėj.
        Karo atveju tu nei buto, nei draugės, nei darbo nebeturėsi... O jei nebūsi tarnavęs, negalėsi ir pasipriešinti visa tai prarasdamas. Stebiuosi, kad žmonės tokie trumparegiai.... Gaila kažkaip, kartais pagalvoju, gal tikrai lietuvių tauta verta būti sunaikinta, jei jos piliečiai taip mąsto.
        Lietuva visiems.

Comment

Na, vėlgi...jei atidžiai skaitėte pateiktą info, tai bus netgi galimybė, laimėjus tokioje "loterijoje", rašyti argumentuotą kreipimąsi komisijai dėl negalėjimo atlikti tarnybos. Jis, žinoma, bus vertinamas. Galiausiai, įstatymas aprašo ir alternatyviosios krašto apsaugos tarnybos galimybę.
          Mano nuomone, savo komentare jūs iškėlėte vieną svarbų klausimą,-ką daryti turintiems paskolas. Tikėtina, jog jaunų žmonių tarpe tokių yra nemažai. Aš asmeniškai manau, jog šis klausimas greitu laiku kils ir atsakingiems už sistemos parengimą. Ir bus ieškoma sprendimo.

Comment

Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
            Sauktiniu loterija tikrai didelis baubas... Turkijoj isvis be jokiu isimciu ir net konstitucijoj parasyta, kad privalai atitarnaut, bet duoda pasirinkt kada Konstitucija mokintis mintinai tai tikrai totali nesamone, cia ne amerika su savo redneckais, bet patriotiskuma ugdyt mokyklose - butina. O tai kliedi, kad des skersa ant Lietuvos ir begs i uzsieni, nes mat gins JO sali svetima kariuomene. Ir isvis, kodel toks didelis demesys tiem sauktiniams? Geriau pasnekekim apie masinu pirkima. Kiek suprantu jokios info apie ji nera?

Konstitucijos mokymasis buvo perkeltine prasme. Žmonėms kurie mėgsta nuolat skųstis savo teisėm ir laisvėm, o savo pareigų net nežino. Bet kalti ją būtų geriau už bausmes, negu grindis šveisti. O tokiems verkšliantojams, kokių čia prisiskaičiau, tikrai tektų šveisti.

Comment

Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
              Galbūt norvegų politikai ir elgiasi adekvačiai, o ne rėkauja kaip vaikas saldainio negavęs. Ir po to, kai prisirėkaus, aš turėsiu griūt po kulka vien dėl to, kad kažkas nevaldo galvos, kai pats autorius mėsas vynios į užsienį?
              Ukraina daug rėkavo?

Parašė Lakis Rodyti pranešimą
              Tai gerai jeigu tie jaunuoliai nori, tačiau pavyzdžiui aš neturiu nė menkiausio noro 9 mėn. praleisti poliginuose su šautuvu rankose, tiesiog šie dalykai ne man.. Ir, beje, sakykim baigiu universitetą, man 24m ir aš iškart išvažiuoju į kokią UK, tai reiškia, kad manęs jau tikrai niekas nebepašauks?
              Su grandinėm iš senų tvirtovių-kalėjimų supančios ir įsodinę į barkasą pargabens.

Manau kad šalies ateitį daug produktyviau galima kurti be ginklo rankose
              Kitomis aplinkybėmis, kitoje vietoje.

Parašė grustnyj Rodyti pranešimą
              Daugelis tokiose temose nesilanko, nes mano, kad 21 amžiuje jau laikas užmiršti, kad vyru tampama tik tarnaujant. O tai žmogus, kuris išgelbėja kitą, pvz., iš gaisro, bet nėra tarnavęs, jau nebe vyras? Visi iki vieno nekenčiate rusijos, bet pačių mąstymas niekuo nesiskyria: kariauti, pirkti ginklus ir panašiai. Galite vadinti mane kaip norite, tačiau jūsų gyvuliški instinktai būti žvėrimis prives tik prie vieno - karsto su kryžiumi. Norite kuo greičiau tapti kirminų draugais po žeme - prašom, tačiau yra tokių, kuriems karas kelias šleikštulį. Va ir tie 52 procentai žmonių, kurie supranta, kad kariauja tik silpni, kurie apart šito nieko nepasiekia gyvenime. Neveltui imami tie, kurie po mokyklos iškart tampa paprastais kasininkais, kitaip sakant, žmones, kurie nesistengia kažko pasiekti gyvenime.
              "Ruskomirnams" bus giliai nusispjauti ar tu žvėris su kulkosvaidžio tatuške ant peties, ar Statkevičiui audinius padėjai karpyti.

Parašė liutass Rodyti pranešimą
              tai tik paraduose ir laikosi, o kai ateis laikas, liks tik sipuliai per pora valandu.
              Taip, vienu pulku. Ai, dar "Iskanderai"...

Net ir ale šauktas ir mokytas į karą su rusija neičiau tai kam man ten 9 menesius trintis.
              Ir tik nepradėkit iš karto čia aiškint neva putino draugas, kas butu jeigu putionas lietuva uzimtu etc, varyčiau iš šitos šalies kuo toliau jei matyčiau, kad karas neišvengiamas ir veščiaus su savim visus artimus žmones, kuriuos išvežt galėčiau ir realiai betkoks sveiko proto žmogus darytų tą patį, tegul kareiviai kariauja, man to pragaro nereikia ir aš jo neprašiau ir nerėmiau.
              Stojantys ginti šalies piliečiai yra nesveiko proto
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

Comment

Parašė sausuolis75 Rodyti pranešimą
                Šauktiniai grįžta! Šiuo metu prasidėjo prezidentės vadovaujamos Valstybės gynimo tarybos posėdis. Šaltinių teigimu, jame svarstomas Rusijos agresijos nulemtas jaunuolių šaukimo į Lietuvos kariuomenę grąžinimas. Laikinai, penkeriems metams. Privalomosios karinės tarnybos laikas trumpinamas nuo vienerių metų iki devynių mėnesių. Kasmet planuojama pašaukti 3 - 3,5 tūkstančio jaunuolių. Išvada - kariuomenės batalionai pagaliau nebebus užpildyti vos ketvirčiu.

https://www.facebook.com/LietuvosGyn...logger?fref=ts
                O JAV pavyzdys blogas? Kažin, ar per prievartą paimti šauktiniai bus geriau nei motyvuoti?

Comment

Parašė andyour Rodyti pranešimą
                  O JAV pavyzdys blogas? Kažin, ar per prievartą paimti šauktiniai bus geriau nei motyvuoti?
                  Man atrodo jog mūsų situacija gerokai panašesnė ne į JAV bet į Izraelio. Pabandykit Izraelyje išsisukinėti nuo kariuomenės, visas gyvenimas bus sugadintas.

Comment

Susidaro toks įspūdis, kad jeigu jau pašauks į kariuomenę, tai jau visą gyvenimą ir kariausi. Nu gi ne. Atbūsi 9 mėnesius, išmoksi naudotis ginklu, įgausi praktinių gynybos žinių ir valio - eik dirbt, augink vaikus ir ką tik nori.

Comment

Parašė grustnyj Rodyti pranešimą
                      Daugelis tokiose temose nesilanko, nes mano, kad 21 amžiuje jau laikas užmiršti, kad vyru tampama tik tarnaujant. O tai žmogus, kuris išgelbėja kitą, pvz., iš gaisro, bet nėra tarnavęs, jau nebe vyras? Visi iki vieno nekenčiate rusijos, bet pačių mąstymas niekuo nesiskyria: kariauti, pirkti ginklus ir panašiai. Galite vadinti mane kaip norite, tačiau jūsų gyvuliški instinktai būti žvėrimis prives tik prie vieno - karsto su kryžiumi. Norite kuo greičiau tapti kirminų draugais po žeme - prašom, tačiau yra tokių, kuriems karas kelias šleikštulį. Va ir tie 52 procentai žmonių, kurie supranta, kad kariauja tik silpni, kurie apart šito nieko nepasiekia gyvenime.
                      Policininkai irgi kariauja, tik gatvėse. Armija šiais laikais atlieka būtent tokią funkciją.

Comment

Nežinau ką ir besakyti ... Žagsiu, matydamas kiek jaunuolių išsigandę dėl 9 mėn. tarnybos. Rašau taip kaip žmogus spėjęs "atpilti" du metus anoje - sovietinėje , paimtas iš antro universiteto kurso, per patį mokslo metų vidurį - gruodžio pradžioje, po dvejų metų grįžęs lapkričio pabaigoje, ir iš karto po mėnesio be jokių nuolaidų laikęs sesijos egzaminus. Išlaikiau juos, pabaigiau universitetą ir ne tik, nei sau gyvenimo susigadinau, nei karjeros.

Kitas dalykas, kad šauktinių armija nelabai efektyvi. Bet bendras karinis parengimas jaunam žmogui nėra blogas dalykas.

Comment

Danams, norvegams, suomiams, estams sąlygos studijuoti yra sunkesnės ir jie susiduria su didesne konkurencija nei lietuviai, kuriems įstoti į univerą kol kas buvo juokų darbas, tačiau pastarieji neverkšlena. Įdomu kuo mes skiriames nuo jų?

Net ir ale šauktas ir mokytas į karą su rusija neičiau tai kam man ten 9 menesius trintis.
                          Ir tik nepradėkit iš karto čia aiškint neva putino draugas, kas butu jeigu putionas lietuva uzimtu etc, varyčiau iš šitos šalies kuo toliau jei matyčiau, kad karas neišvengiamas ir veščiaus su savim visus artimus žmones, kuriuos išvežt galėčiau ir realiai betkoks sveiko proto žmogus darytų tą patį, tegul kareiviai kariauja, man to pragaro nereikia ir aš jo neprašiau ir nerėmiau.
                          Klausimas kiltų - ar būtum vertas grįžti atgal? Jei manai kad užsienyje tavęs kas laukai atviromis rankomis, drįsčiau tuo suabejoti.

p.s. pats dabar gyvenu ir dirbu ne Lietuvoje.
                          Paskutinis taisė D.P; 2015.02.24, 22:41.

Comment

Parašė D.P Rodyti pranešimą
                            Danams, norvegams, suomiams, estams sąlygos studijuoti yra sunkesnės ir jie susiduria su didesne konkurencija nei lietuviai, kuriems įstoti į univerą kol kas buvo juokų darbas, tačiau pastarieji neverkšlena. Įdomu kuo mes skiriames nuo jų?
                            Nes mes turime TEISES!
                            Nes mums nereikia pareigų, nes tėvinė nieko neduoda.

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                              Nes mes turime TEISES!
                              Tai tu nieko iš valstybės ir neimk, sutariam? Nes jeigu valstybė nieko neduoda, o tu vis tiek imi - tai jau vagystė. Trumpai tariant - esi vagis.

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                                Nes mes turime TEISES!
                                Hm, aš taipogi paklausčiau: studijuoji nemokamai? Vadinasi, valstybė tau kažką duoda. Geri pažymiai ir motyvacija išlaikyti brandos egzus mokykloje dar ne viskas. Reiškiasi, valstybė merkia į tave pinigus. Na, tai atiduok duoklę.
                                Bėda, kad žiūrime į tuos 9 mėn. kaip į atimtus iš gyvenimo mėnesius. Mano minėti suomiai atitarnauja, studijuoja ir sukuria verslus ar sėkmingai dirba. Dėl to bėdų neturi. Atvirkščiai, praleistus š, 9 ar ąč mėn. laiko kaip garbės reikalą. Nesuka dėl to galvos. Keista matyti ir girdėti šikaliojimą neva bus sugadinas gyvenimas. Jei žiūrime į Lietuvą plačiame kontekste, tai turime ir lyginti su atitinkamomis valstybėmis ir jų patirtimis. Arba mes tieisog...prastesni už visus kitus.

Comment

Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                  Man atrodo jog mūsų situacija gerokai panašesnė ne į JAV bet į Izraelio. Pabandykit Izraelyje išsisukinėti nuo kariuomenės, visas gyvenimas bus sugadintas.
                                  Jeigu profesionalams mokėtų gerai, nereiktų imti per prievartą.
                                  Šiaip, turiu giminaitį, atitarnavo iki pensijos(ankstyva pensija) ir nebeturi ką gyvenime veikti ir iš ko gyventi, nes ilgiau pasilikti neleidžia, o išsilavinimo jokio neturi, patirties neturi. Tai yra labai negerai, kai ateina motyvuoti žmonės ir panaudoti išmetami lauk.

Comment

Taigi ko jūs taip darot į kelnes, bus paimtas tik 1 iš 50 šauktiniams tinkamų žmonių, grubiai tariant - 2 iš 100, 2%. Tai galima sakyti, kad yra 98% šansas, kad jūsų ten nepaims. O jeigu ir paims, tai gi didelio čia daikto - eis ir praeis tie 9 mėnesiai ir bus ramu.. Kaip mokslo metai mokykloj.

Comment

Ne vyrai o moterys... Kažkaip kai įsivaizduoju dabartinius Lietuvos vyrus tai matau sijonuotų Končitų Wurst būrelį spygaujantį kaip jų gyvenimai žlugs po tų 9 mėnesių... Tikriausiai partizanai dabar kapuose sukasi kad net žemė kilnojasi...
                                      - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                      - Rusija su Amerika kariauja.
                                      - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                      - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                      - O amerikiečiai?
                                      - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

Comment

Visų pirma tai išvadinti mane šiais epitetais buvo netikslinga, nes aš neesu nė vienas iš jų. Aš be galo palaikau Nato, ES idėją, tad vadinti mane putinistu ar pan. yra šiek tiek kvaila. Antra tai šiuo įstatymu absoliučiai suvaržoma žmogaus pasirinkimo laisvė ir trečia manau , kad tuos 9mėn.protingas savų tikslų siekiantis žmogus turiningiau išnaudotų gilindamasis į savo darbo sritį ir keldamas savo kompetenciją, o ne bėgiodamas su šautuvu po pelkes ir miškus.
                                        Gal kiek aštrokai suformulavau savo mintį, bet manau, kad valstybė galėtų pasiūlyti keletą alternatyvų, pvz.:

1. 9 mėn. privalomoji karinė tarnyba;
                                        2. kaip alternatyva 9 mėn. socialinė tarnyba (senelių namai, benamių prieglaudos, greitosios medicininės pagalbos stotys ir pan.);
                                        3. kaip alternatyva oficialus piniginis įnašas krašto gynybai;
                                        4. kaip alternatyva savanoriškoji krašto apsaugos tarnyba (terminas turėtų būti kelis kartus ilgesnis, nei privalomosios karinės tarnybos).

Comment

Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                                          "Ruskomirnams" bus giliai nusispjauti ar tu žvėris su kulkosvaidžio tatuške ant peties, ar Statkevičiui audinius padėjai karpyti.
                                          O mes nuo jų išsivadavome lyg ir be armijos? Žinoma, JAV savo geopolitiniu svoriu, pagrįstų karine galia, padėjo su naftos kainomis.
                                          Pilietinis nepaklusnumas yra esminis dalykas. Žinoma, tai neapsaugo nuo pasivažinėjimo į sibirą gyvūliniais vagonais.

Comment

Working...
                                          X