Parašė Tfmachine
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Karo prievolės grąžinimas Lietuvoje
Collapse
X
-
Ooo... Kai gausim šaukimą, eisim į apkasus o jumi ką - į Londoną ar į motušę Rasiją?Parašė KitoksBrolis Rodyti pranešimąKo tu namie, o ne apkasuose? Namie patogiau, ane?
Comment
-
Parašė Tfmachine Rodyti pranešimąOoo... Kai gausim šaukimą, eisim į apkasus o jumi ką - į Londoną ar į motušę Rasiją?
Comment
-
Parašė Tfmachine Rodyti pranešimąOoo... Kai gausim šaukimą, eisim į apkasus o jumi ką - į Londoną ar į motušę Rasiją?
Comment
-
O jumi kas, teisėjas? Kiek žinau, tai jie kokią tai atsakomybę patraukti gali. Bet tik nereikia mūsų gąsdinti, aš už tuos pačius siūlymus lysti į apkasus galiu jumi ten pat "traukti".Parašė KitoksBrolis Rodyti pranešimąUž tokią frazę galiu ir baudžiamojon patraukti.
Comment
-
Parašė Tfmachine Rodyti pranešimąO jumi kas, teisėjas? Kiek žinau, tai jie kokią tai atsakomybę patraukti gali. Bet tik nereikia mūsų gąsdinti, aš už tuos pačius siūlymus lysti į apkasus galiu jumi ten pat "traukti".
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimą[B]
Bendras įspūdis toks, kad paruošti šauktiniai didesnę grėsmę keltų ne išorės priešams, bet saviems politikams
P.S. šauktinių kariuomenė neegalitarinio tipo visuomenėse (vargu ar įmanoma surasti kardinalesnį to pavyzdį už Lietuvą) - tai pats patikimiausias ženklas (sakyčiau - įgimtoji žymė) posovietinio kvazifeodalizmo. Ir nereikia lialialia apie Skandinaviją (beje Danija ir Švedija dar 20a. 6-am dešimtmetyje buvo valdomos luominio parlamento - bet tai egalitarinė Skandinavija!, o apie mūsiškę feodalinę realybę net nekalbu).blaivumas išlaisvina
Comment
-
Neketinu veltis į tuščius ginčus dėl jūsų interpretacijų. Jau šiuo komentaru mane apšmeižt, jog aš kaltinu jus šnipinėjimu. Klausimas ar vyksite į kitą šalį - kurioje vietoje čia šmeižimas ar priekaištas? Aš net neteigiau, kad jūs kitos šalies pilietis. P. S. aš jums galiu priekaištauti kiek tik noriu ir tai nepažeidžia jokių jūsų teisių. Patarčiau dar pačiam "pasiprusinti".Parašė KitoksBrolis Rodyti pranešimąPasirodo dar ir neišprūsęs esi. Pasiūlymas pačiam tarnauti/sėdėti apkasuose ir priekaištas, kad esi kitos šalies pilietis/šnipas - du skirtingi dalykai. Šmeižimas ir pasiūlymas - skirtingi dalykai. Pirmyn, teismas tokio tikrai laukia, užkalsi man papildomų pinigėlių.Paskutinis taisė Tfmachine; 2015.02.26, 12:19.
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąJeigu emigrantas pateiks darbo pažymą, tai niekas jo nelies, kitu atveju nėra ko veltėdžiauti, tas galioja ir Lietuvoje. Jėzau, kokią traumą gaus bedarbis, kad 9 mėnesius jį šers, sumažins 95% infarkto tikimybę, ir šiaip padarys iš jo žmogų, o ne pašalpų maldautoją. Mama galės pasidžiaugti, kad vaikas bent kažką gyvenime pasiekė.Paskutinis taisė SPX; 2015.02.26, 12:20.Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąir šiaip padarys iš jo žmogų
Taip suprantu, iš žmonių "žmogų" darysim ! čiupt už vadžių, vėl iš pradžiųblaivumas išlaisvina
Comment
-
Parašė SPX Rodyti pranešimąTai tik 9mėn. Infarkto rizika grįžus iš tarnybos vėl pakils. Ir karas dabar kiek kitoks, nei 1914 ar 1939. Pagalvokit kodėl ukrainiečių kariai turi tiek praradimų, o separatistai ima viršų? O todėl, kad separatistai patys pripažinę yra, kad yra rusų elitinių dalinių kariai ir ne eiliniai rossijos šauktiniai. Prieš tokius eilinių kareivėlių būriai neturi didelių galimybių. Todėl ir mūsų aukštieji karo šulai turėtų parengti (nors realiai ir turėjo jau seniai) kompleksinę karinių pajėgų rengimo strategiją. Didelis kiekis nekokybiško rezervo karo atveju yra tiesiog potenciali beprasmių lavonų krūva. Hibridiniam karui turi būti rengiami ne šauktiniai, o profesionalai. Ne tie laikai, kai užtektų eilinį Donatą pasodinti apkasuose. Ir nepasie jokie laužai prie parlamento, kai kažkam užteks tepaspausti "enter"...
Comment
-
O tas "žmogų" jums reiškia dvikojį gyvūną, ar dar ir asmenį, turintį kažkokias vertybes, principus, galu gale - tėvynę?Parašė Zosys Rodyti pranešimąPagaliau ! Valio ! Sveikinu ! Visgi sugrįžom !
Taip suprantu, iš žmonių "žmogų" darysim ! čiupt už vadžių, vėl iš pradžių
Comment
-
Parašė Tfmachine Rodyti pranešimąO tas "žmogų" jums reiškia dvikojį gyvūną, ar dar ir asmenį, turintį kažkokias vertybes, principus, galu gale - tėvynę?
Comment
-
Parašė Galis Rodyti pranešimąOlekas berods minėjo, tik neatsimenu tiksliai kiek, bet šnekėjo apie keliasdešimt procentų šauktinių, kurie pasibaigus tarnybos laikui toliau pasirenka profesionalią tarnyba. Tad galbūt šauktinių grąžinimas kaip "paskatinimas" pasididinti ir profesionalų pajėgas, dėl to turbūt nebus masiškai šaukiami dirbantys, su paskolomis ir pan., nes tokie nebūtų suinteresuoti likti. tik mano nuomonė.Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Nes kalba eina apie žmones apskritai ir jų tėvynes. Mano manymu, tokiu atveju nebūtina naudoti didžiųjų.Parašė KitoksBrolis Rodyti pranešimąVertybės? O kodėl tada Tėvynę iš mažosios rašai?
Comment
-
Parašė Tfmachine Rodyti pranešimąO tas "žmogų" jums reiškia dvikojį gyvūną, ar dar ir asmenį, turintį kažkokias vertybes, principus, galu gale - tėvynę?
Man "žmogus" - tai visu pirma sąžinės ir pasirinkimo laisvė. Bet netgi tokios paprastos universalijos Lietuvos realijomis - tai tokia amorali prabanga, kokios beveik niekas sau negali leisti (nebent atitinki pirmojo Lietuvos prezidento moralini imperatyvą: turi milijoną.blaivumas išlaisvina
Comment
-
Parašė Zosys Rodyti pranešimąIš dvikojo žmogum tampama kazarmoj? Tokia teorija?
Man "žmogus" - tai visu pirma sąžinės ir pasirinkimo laisvė. Bet netgi tokios paprastos universalijos Lietuvos realijomis - tai tokia amorali prabanga, kokios beveik niekas sau negali leisti (nebent atitinki pirmojo Lietuvos prezidento moralini imperatyvą: turi milijoną.
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąO kas tau gali užtikrinti pasirinkimo laisvę? Tikriausiai valstybė, kurioje gyveni. O kiek laiko ji gali užtikrinti? Tikriausiai kol egzistuos. O nuo ko priklauso, kiek laiko ji egzistuos?Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Nors esu už šauktinių kariuomenę, bet suprantu, kad jos tikslas yra grynai praktinis-politinis: demonstruoti valią gintis, atgrasinti priešininką, karo atveju – turėti šiek tiek didesnę manevro laisvę gintis, gal pratempti truputį ilgiau iki ateis pagalba. Viskas. Grynai praktiniai tikslai.Lietuva visiems.
Comment
Comment