Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Karo prievolės grąžinimas Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Kaštonas
    Su tikimybę būti suluošintam tiek fiziškai tiek protiškai su juokingais mąstančiam žmogui motyvais: būti kariuomenės marionete vyriška, kažkas kažką puola, apginsim tėvynę (mikrovalstybė, turbotechnologijų amžiuje).
    Su NATO apsigintume laisvai. NATO jau pati veikia kaip prevencija. Bet, kad veiktų prevencija, reikia armijos.
    Britai antro pasaulinio karo metu gamino tankų iškamšas, kad suklaidinti vokiečių žvalgybinius lėktuvus.

Comment

Parašė Kaštonas
      Willow zombiuk tu, ar supranti , kad tai tik geopolitiniai žaidimai yra Piliečiai nedalyvauja nei valdyme nei ginimia jeigu tu galvoji, kad kažkam rūpi realus Lietuvos gelbėjimas, nei kad teritorijos turėjimas tai esi išplautom smgenėlėm. Spėju, kad alkoholi vartoji bent jau per šventes, nes jaučiai tamsumas proto.
      Daug prirašyta ir viskas "ad hominem". Nieko apie mane nežinai, kaip ir aš apie tave, tai gal susilaikyk nuo asmeniškumų? Ginčyk mano teiginius, kol kas nei vieno jų nekontraargumentavai.
      Piliečiai dalyvauja valstybės valdyme (tam yra politinio dalyvavimo ir rinkimų procedūros). Taip pat yra žmonių, kuriems rūpi "realus Lietuvos gelbėjimas". Ir ,beje, ką reiškia "ginimia"?

Comment

Gerai kad mūsų savanoriai 1918 m. taip negalvojo kaip daugelis čia forume. Ėjo tada vyrai ir apgynė Lietuvą. Tokia isterija per savaitę vaikinus ištiko. Kažkodėl tokios isterijos nebuvo anksčiau iki 2008 m. šauktinių panaikinimo.
        Aišku dėl tos atrankos tai nesąmonė. Juk rašiau kad ponų ir valdžios sūneliai išsisuka, kaip ir anksčiau eis biedniokai, kaimo vyriokai, ar šiaip nieko neveikiantys ir nedirbantys. O kiti lengvai išsisuks kaip ir iki 2008 m. darydavo.

Comment

Na, aš patenku į 26-38 rėžį. Jeigu tikrai bus priimtas šis beprotiškas sprendimas, tuomet be jokios sąžinės graužaties kraustysiuosi iš Lietuvos. Jau tikrai pakanka. Matai, prieš Rusiją kariaus... Nuolatos laikiau save patriotu, bet po tiokio nesuvokiamo sprendimo nelieka vilčių. Visą gyvenimą stengiesi, mokaisi, dirbi, o čia... Užsimanė, matai, kaireivėlius pažaisti... Ne man karas ir bet kas, kas susiję su jėgos rodymu...
          Paskutinis taisė Klajojanti Mintis; 2015.02.25, 20:37.

Comment

Parašė Kaštonas

Ai JAV taikos skleidėja? Ta kur vis pasaulyje resursus savinasi? Supratau šitą forumą, neberašysiu čia, spėju, kad čia žmonės skaito tokias kanalizaciajs kaip Delfi, 15min ir panašius, skirtus masėms zombinti Tiek JAV tiek Rusija panašaus lygio agresorės, kurios teritorijas dalinasi. Tai policija reikalinga NES mūų visuomenė NERA civilizuota. Pradėkim kiekviena nuo saves. Aš visiškai nevartoju alkohlolio, sportuoju skleidžiu taika, esu prieš armiją. Žodžio lasive turiu. Ačiū Dievui, kad kiek pašneku su žmonėm nuomones ženkliai skiriasi nuo forumo ,,racionaliųjų''
            Tai gal tau ir policijos nereikia?
            Jei ne JAV susitarimas su saudais dėl žemų naftos kainų, kurios susilpnino sovietų sąjungą - greičiausiai mes nebūtume atgavę nepriklausomybės. Tada tu tikrai eitum į armiją, bet į sovietų armiją, ten chebra kaip zonoje tave pasitiktų.

Comment

Parašė Klajojanti Mintis Rodyti pranešimą
              Na, aš patenku į 26-38 rėžį. Jeigu tikrai bus priimtas šis beprotiškas sprendimas, tuomet be jokios sąžinės graužaties kraustysiuosi iš Lietuvos. Jau tikrai pakanka. Matai, prieš Rusiją kariaus... Nuolatos laikiau save patriotu, bet po tiokio nesuvokiamo sprendimo nelieka vilčių. Visą gyvenimą stengiesi, mokaisi, dirbi, o čia... Užsimanė, matai, kaireivėlius pažaisti... Ne man karas ir bet kas, kas susiję su jėgos rodymu...
              Kaip suprasti "kariaus prieš Rusiją"? Ar jūs tikrai manote, kad Lietuva planuoja pulti Rusiją ir todėl atnaujina karo tarnybos prievolę? Juk tai absurdiška.. Mano nuomone, tas 26-38 rėžis būtų tik tuo atveju, jei 19-26 rėžyje nesusirinktų tie 3,5 tūkst. Kas labai labai mažai tikėtina.

Comment

Įdomu ką dabar jaunuoliai šnekėtų jei priklausytumėm Rusijai ir ten važiuotų tarnauti. Gal savo tėvų neklausinėjo kas toje sovietinėje armijoje dėjosi "Dedovščina" arba Afganistane į vaikus su automatais šaudyti reikėjo.

Comment

Parašė Willow Rodyti pranešimą
                  Mano nuomone, tas 26-38 rėžis būtų tik tuo atveju, jei 19-26 rėžyje nesusirinktų tie 3,5 tūkst. Kas labai labai mažai tikėtina.
                  Gal generolai turėjo omeny rezervistų tarnybą (viena-kita savaitė į metus) kaip tai yra daroma kitose šalyse.

Comment

Parašė laimutis Rodyti pranešimą
                    Gerai kad mūsų savanoriai 1918 m. taip negalvojo kaip daugelis čia forume. Ėjo tada vyrai ir apgynė Lietuvą. Tokia isterija per savaitę vaikinus ištiko. Kažkodėl tokios isterijos nebuvo anksčiau iki 2008 m. šauktinių panaikinimo.
                    Ištežo ir nutarė, kad yra pasaulio centrai su teisėm ir be pareigų.

Parašė laimutis Rodyti pranešimą
                    Aišku dėl tos atrankos tai nesąmonė. Juk rašiau kad ponų ir valdžios sūneliai išsisuka, kaip ir anksčiau eis biedniokai, kaimo vyriokai, ar šiaip nieko neveikiantys ir nedirbantys. O kiti lengvai išsisuks kaip ir iki 2008 m. darydavo.
                    Laikas parodys. Visų nepakviesi.

Comment

Tiesiog čia daugiausiai besilanko žmonės, jau turintys šeimas, todėl niekaip negali suprasti, kodėl kyla toks jaunimo nepasitenkinimas. 20-25 metų vaikinai Lietuvoje dažniausiai jau bando kurti šeimas (nors statistiškai pasaulyje jau tampa madinga kurti šeimas po 35 metų). Pvz., esu jaunuolis, kuris patenka į tą 19-26 m. tarpą. Ir kas toliau manęs laukia? Ogi laukimas ir nežinomybė, kuri gali trūkti net iki penkerių metų. Jeigu mane nepašauktų per pirmąjį ar antrąjį šaukimą, tai nereiškia, kad nepašauktų po 4 metų. O jeigu aš sukuriu šeimą, susituokiu, žmona pagimdo vaiką ir staiga mane siunčia į armiją. Taigi, aš armijoje, žmona negali dirbti, nes vaiką ką tik pagimdė, pasiimtos paskolos mašinai, namui, technikai ir panašiai. Kas už viską mokės? Kas užtikrins, kad mano žmonai ir vaikui užteks visko ir jiems nereikės maitintis vien tik akcijinėmis prekėmis? Mano ir žmonos tėvai? C'mon, čia vadinasi armija padaro tave savarankišku vyru? Bet tu vis tiek privalai priklausyti nuo tėvų. O jeigu tėvai be to jau vyresnio amžiaus su sveikatos problemomis ir patys negali dirbt? Kas tada? Valstybė pasirūpins ne tik mano šeima, bet ir mano tėvais? C'mon, naivūs piliečiai, netikėkite pasakomis.
                      Va ir išeina, kad jauni vaikinai stagnuos visus penkerius metus. Šeimos kurti negali, imti paskolų, kad apsistatyti irgi negali. Nieko negali ir vis lauku ar tu "laimėsi" loterijoje.
                      Taigi matau tik vieną išeitį: jau šią vasarą turi būti viešinami visi sąrašai tų piliečių, kurie "laimėjo" loteriją ir eis tarnauti. Taip galima būtų palikti likusius 98 procentus vaikinų ramybėje, leidžiant jiems kurti šeimas. Įdomu, kodėl šviesūs šio forumo lankytojai nesupranta esminės problemos. Vis kalba apie mistines pareigas, bet leidžia Valstybei naikinti jaunas šeimas.

Comment

Parašė Kaštonas
                        Seniai čia nesilankiau, nes ne vienas žmogus pastebėjo, kad šiame forume nemažai praplautomis smegenėlėmis.
                        Kokie dar Privalomi šaukimai demorkatinėje valstybeje? Tai pakeiskim santvarką į totalitarinę. Jus nesat laisvi, esat ant siūlų tampomos marionetes nežinia ką ginti pasiruošuios. Kaip pieno pakelis šaldytuve priklauso jums, taip jus esat ne laisvi o kažkieno nuosavybės dežutėje. Jeigu tiek Amerika, tiek Rusija norėtų Lietuvos, per parą neliktų. Tokio dydžio valstybėjė, kaip Lietuva, visiškai nevarbu ar karių yra ar 0. Karai yra politikų neamones, piliečiai nekariauja, o kareiviai tiesiog patrankų mėsa dėl kelių milijardierių pasaulinių dalybų. Juokingiausias argumentas: Koks tu vyras. Jeigu vyrišku negalima būti be armijos tai atiprašau, bet siauraprotiškas mąstymas, ne gyvenimas įvairus yra. Man patiko posakis ,,tikras vyras niekada nebus armijos marionete pagal kažkieno dudele šokinėjantis''. Civilizuotame pasaulyje jėgos struktūros nereikalingos. Tai kas daroma yra grubus žmogaus teisių pažeidimas. Tai tiek. P.S. armijoje priemtama ideologija, o nuomonių yra įvairių ir daug kas neis nes nenori tų nacionalistinių nesamonių. Aš visas tauta mėgstu vienodai.

Pasakyk tai danams, norvegams ar suomiams. Įdomu kaip jie sureaguos jei laikysi jų valstybės totalitarinėmis.Nors ne paslaptis, bet Lietuvai šimtemis iki jų lygio. Ypač visuomenės mąstyme.

Comment

Parašė D.P Rodyti pranešimą
                          Pasakyk tai danams, norvegams ar suomiams. Įdomu kaip jie sureaguos jei laikysi jų valstybės totalitarinėmis.Nors ne paslaptis, bet Lietuvai šimtemis iki jų lygio. Ypač visuomenės mąstyme.
                          Būtų įdomu sužinoti apie šias šalis, gal ten yra sukurta kažkokia sistema kad eidamas į kariuomenę žinai kad šeima ar paskola pasirūpins valstybė. Na bet mums dar toli iki šių valstybių lygio ir mąstymo.

Comment

Parašė grustnyj Rodyti pranešimą
                            Tiesiog čia daugiausiai besilanko žmonės, jau turintys šeimas, todėl niekaip negali suprasti, kodėl kyla toks jaunimo nepasitenkinimas. 20-25 metų vaikinai Lietuvoje dažniausiai jau bando kurti šeimas (nors statistiškai pasaulyje jau tampa madinga kurti šeimas po 35 metų). Pvz., esu jaunuolis, kuris patenka į tą 19-26 m. tarpą. Ir kas toliau manęs laukia? Ogi laukimas ir nežinomybė, kuri gali trūkti net iki penkerių metų. Jeigu mane nepašauktų per pirmąjį ar antrąjį šaukimą, tai nereiškia, kad nepašauktų po 4 metų. O jeigu aš sukuriu šeimą, susituokiu, žmona pagimdo vaiką ir staiga mane siunčia į armiją. Taigi, aš armijoje, žmona negali dirbti, nes vaiką ką tik pagimdė, pasiimtos paskolos mašinai, namui, technikai ir panašiai. Kas už viską mokės? Kas užtikrins, kad mano žmonai ir vaikui užteks visko ir jiems nereikės maitintis vien tik akcijinėmis prekėmis? Mano ir žmonos tėvai? C'mon, čia vadinasi armija padaro tave savarankišku vyru? Bet tu vis tiek privalai priklausyti nuo tėvų. O jeigu tėvai be to jau vyresnio amžiaus su sveikatos problemomis ir patys negali dirbt? Kas tada? Valstybė pasirūpins ne tik mano šeima, bet ir mano tėvais? C'mon, naivūs piliečiai, netikėkite pasakomis.
                            Va ir išeina, kad jauni vaikinai stagnuos visus penkerius metus. Šeimos kurti negali, imti paskolų, kad apsistatyti irgi negali. Nieko negali ir vis lauku ar tu "laimėsi" loterijoje.
                            Taigi matau tik vieną išeitį: jau šią vasarą turi būti viešinami visi sąrašai tų piliečių, kurie "laimėjo" loteriją ir eis tarnauti. Taip galima būtų palikti likusius 98 procentus vaikinų ramybėje, leidžiant jiems kurti šeimas. Įdomu, kodėl šviesūs šio forumo lankytojai nesupranta esminės problemos. Vis kalba apie mistines pareigas, bet leidžia Valstybei naikinti jaunas šeimas.
                            Jūs nepakankamai atidžiai skaitėte kas buvo pranešama... Grįžtama prie sistemos, kuri, iš esmės, bus tokia, kaip buvusioji iki 2008m. Ten buvo nustatytos išlygos: pateikėte pvz. kad sukuriate šeimą ir jūsų žmona negali dirbti dėl vaiko auginimo, vadinasi, esate vienintelis dirbantysis šeimoje, taigi jums nereikėtų tarnauti (bent taip buvo buvusioje sistemoje). Jei esate vienintelis neįgalaus žmogaus globėjas-lygiai tas pats. Dėl paskolų ir kitų dalykų, aš manau, kad tai bus konkretizuojama ir ieškoma sprendimų. Galbūt kažkokia valstybės garantija bankui už tą laikotarpį, ar panašiai...čia mano nuomonė, žinoma. Šiaip dėl viso ko patarčiau pradžioje pasiskaityti "LR karo prievolės įstatymą"..tiek buvusį, tiek dabartinį. Kiltų mažiau klausimų.

Comment

Jūs nepakankamai atidžiai skaitėte kas buvo pranešama... Grįžtama prie sistemos, kuri, iš esmės, bus tokia, kaip buvusioji iki 2008m.
                              Ir vėl nuo pradžių. Pagal senąją tvarką aš žinočiau dar prieš 10 metų, kad man tektų tarnauti. Dabar gi penkeri metai nežinomybės. Nejaugi taip sunku suvokti kur slypi tikroji problema? Ar tiesiog nenoras suprasti, nes tai sugriaus daugumos paradigmas?

Comment

Ir vėl nuo pradžių. Pagal senąją tvarką aš žinočiau dar prieš 10 metų, kad man tektų tarnauti. Dabar gi penkeri metai nežinomybės. Nejaugi taip sunku suvokti kur slypi tikroji problema? Ar tiesiog nenoras suprasti, nes tai sugriaus daugumos paradigmas?
                                Kodėl jūs toks tikras, kad žinotumėte? Juk šaukimas ir tada buvo atrankinis. Lietuva niekuomet nebuvo pašaukusi vienu šaukimu visų, kurie sulaukia šaukiamojo amžiaus. Tam niekuomet nebuvo pajėgumų...
                                Aš manau, kad problema ta, jog šaukimas grąžinamas po netrumpos pertraukos.

Comment

Kodėl jūs toks tikras, kad žinotumėte? Juk šaukimas ir tada buvo atrankinis. Lietuva niekuomet nebuvo pašaukusi vienu šaukimu visų, kurie sulaukia šaukiamojo amžiaus. Tam niekuomet nebuvo pajėgumų...
                                  Aš manau, kad problema ta, jog šaukimas grąžinamas po netrumpos pertraukos.
                                  Nežinau kaip kitur, bet dar nuo mokyklos laiku kasmet buvo akcentuojama, kad jeigu po 12 klasės neįstosi į aukštąją mokyklą - pirmas eisi į armiją. Todėl žmonės ir stengėsi bent mokintis.
                                  Beje, įdomu būtų sužinoti statistiką kaip pasikeitė pažymių vidurkiai nuo to laiko kai atšaukta prievolė.

Comment

palaukim ir paziurekim, ka tauta mano apie ta prievole. Ateis saukimai - matysime.

O kodel lygiu teisiu komisija tyli, kad moteru nekviecia? Ar konstitucijoje nurodyta prievole isskiria vyrus? O gal moterys ne Lietuvos pilieciai?

Comment

Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                      kodel Jus lyginate normalias valstybes su Lietuva?

Comment

Iš esmės tam valstybė turėtų sukurti garantijas, kad tokių problemų neiškiltų. Kitu atveju aišku, kad būtų šiek tiek nesąmonė. Jei būtų privaloma išsaugoti tarnaujančio darbo vietą (o dirbantiems savarankiškai leisti kažkiek dirbti laisvu nuo tarnybos metu, ir gal ne tik jiems, nors dabartinė tvarka to ir neleidžia), tarnaujančiam mokamas kad ir vidutinis šalies DU, vienintelio šeimoje dirbančio žmogaus išvis nešaukimas tarnauti ir kt. Jei būtų bent tokios garantijos, didelės dalies paminėtų problemų nekiltų.
                                        Post in English - fight censorship!

Comment

turi buti normali valstybe, tada ir ginti ja noresis

Comment

Working...
                                          X