Parašė ifl
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Izraelio - arabų santykiai
Collapse
X
-
Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
wtf ka as cia perskaiciau?
Comment
-
Parašė ifl Rodyti pranešimą
Citatą iš wikipedijos apie arabų Levanto užkariavimą."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąIš tavo teiginių ir diagramos galima daryti išvadą, kad tu manai jog latviai ir estai į Latviją ir Estiją atsikraustė vėliau negu septintam amžiuj?
turiu omeny pirma dali, tai tada pats pripazysti kad palestinieciai zydai? bent genetiskai?Paskutinis taisė Lettered; 2024.04.03, 11:53.
- 1 patinka
Comment
-
Jis toliau palaipsniui okupuotų teritorijas Vakarų Krante, o Gaza toliau būtų kalėjimas. Hamas šiuo atveju yra naudingi idiotai Izraeliui atsikratyti palestiniečių išvis.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Taigi buvo padalinta 1947 m. Saliamoniškai. Bet ne, netiko.
Comment
-
turiu omeny pirma dali, tai tada pats pripazysti kad palestinieciai zydai? bent genetiskai?
Žydai yra religinė grupė (žydas - judaizmo išpažinėjas) ar bent taip save identifikuoja. Tiek hebrajai, tiek arabai, tiek krūva kitų tautelių yra semitai. Genetiškai yra vietinių tautų mixas kaip ir visos kitos dabartinės tautos.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąPalestinos/Izraelio teritorija 400 metų buvo Osmanų imperijos sudėtyje. Durnas klausimas pamastymui - kodėl gyventojai netapo turkais?
Comment
-
Osmanų imperijai buvo dzin, nes Osmanų imperija nebuvo tautinė valstybė. Genocidai ir etninė Turkija prasidėjo su Ataturku.
Nors pvz.: mano kolega egiptietis sako: "aš ne arabas", ir labai pyksta, kai taip kažkas vadina.
Comment
-
Ne, negalima. Ir aš paaiškinau kodėl (diagrama rodo religious demography, o ne kraustymąsi).
Tai puiku, ties tuo galima ir apsistoti, nes tampa aišku, kaip atsirado palestiniečiai.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Bent žydams tikrai netiko, nes 1947 pradėjo žudyti ir išvarinėti palestiniečius iš jų gyvenamų miestų, o 1948 apskritai įkūrė nepriklausomą Izraelį.
Comment
-
OK, o kaip tuomet visi vietiniai patapo arabais (be gonocidų) ankstyvaisiais viduramžiais?
Nors pvz.: mano kolega egiptietis sako: "aš ne arabas", ir labai pyksta, kai taip kažkas vadina.
Etniškai ne arabas, bet kalbiškai/kultūriškai taip. Gal jis save etniniu egiptiečiu laiko. Berberai kalba arabiškai, bet jie berberai.
Arabų kultūra VIII - XIII a. buvo labiausiai pažengusi kultūra to meto pasaulyje. XII a. buvo topas. Nieko nuostabaus, kad kitos tautos suarabėjo.Paskutinis taisė ifl; 2024.04.03, 11:36.
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąTai aš tau dar kartą aiškinu, kad ta diagrama neprideda, o net ir neigia lettered išsakytus teiginius. Ką tu ir pats pripažįsti.
Man tas argumentas visiškai neįdomus, nes konfliktas prasideda nuo gan dirbtinai sukurtos žydų valstybės ir imigracijos 20 amžiuj.
Konfliktas ten vyksta jau 2000+ metų tarp skirtingų interesų grupių, kurstomų religinės nesantaikos. Viena iš priežasčių, kodėl dalis žydų paliko tą vietą po 2-osios šventyklos sugriovimo 70-aisiais.
- 1 patinka
Comment
-
Tautinė asimiliacija pažangesnės kultūros link? Kodėl Lietuvos aukštuomenė sulenkėjo ar anglo-saksai sunormanėjo?
Etniškai ne arabas, bet kalbiškai/kultūriškai taip. Gal jis save etniniu egiptiečiu laiko. Berberai kalba arabiškai, bet jie berberai.
Ne visad pažangesnės link vyksta. Pvz. Bizantija užgrobta praktiškai puslaukinių turkų-seldžiukų.
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąMan tas argumentas visiškai neįdomus, nes konfliktas prasideda nuo gan dirbtinai sukurtos žydų valstybės ir imigracijos 20 amžiuj.Paskutinis taisė Lettered; 2024.04.03, 12:09.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąPažangesnė kultūra dažnai yra tiesiog agresyvesnė ir pažangesnė nebent jėgos ar kiekybės prasme. Kita vertus evoliuciškai tai ir yra pažangumas.
Comment
-
Šiaip tai lygtais iš koptų, nors kalba dabar arabiškai.
Ne visad pažangesnės link vyksta. Pvz. Bizantija užgrobta praktiškai puslaukinių turkų-seldžiukų.
- 1 patinka
Comment
-
Kodėl niekas neįkūrė nepriklausomos Palestinos?
Comment
Comment