Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Izraelio - arabų santykiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

    nu ir ka? taip manau kad dauguma zmoniu mano kad palestinos valstybe turi egzistuoti? bet ten taika neimanoma, nes elementariai viduramziai ir nera tvarkos, milziniska korupcija, religingumas ir tt tt
    Trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių. Britai 1940 m.: taika Indijoj neįmanoma, nėra tvarkos, viduramžiai, milžiniška korupcija, religingumas ir t. t. ir t. t. Gerai, kad mažėja tokių imperialistinių fanatikų rėmėjų.

    Ai, beje, paradoksas, kad kuo ilgiau vyksta karas, tuo daugiau atsiranda religingumo ir viduramžių. Pavyzdžiai: Čečėnija, Afganistanas, Palestina. Nors koks čia paradoksas? Kai vilčių nebelieka, pasaulietiškas pasaulis priešiškas tavo tautai, valstybei, juo nebetiki, tai lieka tik grįžti prie Alacho, ieškoti kažkokios gilesnės prasmės įsivaizduojamuose pasauliuose, kad nepasiduoti ar visiškai neišprotėti. Religinės organizacijos ar valstybės remiančios tokias organizacijas irgi prie to, žinoma, prisideda, naudodamosis situacija (tiek karo nuniokotose vietose, tiek visokiuose socialiai pažeidžiamuose visuomenės paribiuose, tiek esant ekonominėms, socialinėms krizėms ir pan.). Toj pačioj Lietuvoj ir Rusijoj pačiu blogiausiu ekonominiu ir socialiniu laikotarpiu ~1992-1999 m. masiškai plito visokios sektos, atėjo daug religinių organizacijų iš Vakarų ir pan., staiga pasidarė madinga būti krikščioniu, tikėti į dievą ir pan., nors ateizmas, stipresnis ar silpnesnis, jau buvo prilipęs (tiek per sovietinę propagandą, tiek švietimą, tiek per represijas).

    Įdomus atvejis yra kurdai, kurie nuėjo kitu keliu: pas juos keistai paplitusios socialistinės, demokratinės (demokratinis konfederalizmas, apoizmas) idėjos, nėra jokio radikalaus islamo, bet tai, žinoma, netrukdo Vakarams jų nepalaikyti vien dėl geopolitinių motyvų. Nematau ko kita nei geopolitinius (ar lobistinius) motyvus ir su Izraelio okupacinių rėžimų palaikymu Vakaruose. Visi pasiteisinimai tėra plonas audeklas pridengti strateginiams tikslams, kaip ir dažniausiai būna geopolitikoje.
    Paskutinis taisė Valandininkas; 2024.06.21, 16:02.

    Comment


      Parašė Valandininkas Rodyti pranešimą

      „Reikia Ukrainai susitart su Rusija. Viską galima išspręsti susėdus prie derybų stalo.“
      Ne, reikia nugalėtu Rusiją, ir padaryti kad ji daugiau niekada negalėtu taip elgtis. Tas pats su Palestina, reikia padaryti, kad jie daugiau nebepultų.
      Parašė Valandininkas Rodyti pranešimą
      Armėnija šiandien rytą oficialiai pripažino Palestinos valstybę.
      Armėnija, čia ta kuri prieš porą metų darė genocidą ir gavo per snapą už tai?
      Parašė Valandininkas Rodyti pranešimą

      Trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių. Britai 1940 m.: taika Indijoj neįmanoma, nėra tvarkos, viduramžiai, milžiniška korupcija, religingumas ir t. t. ir t. t. Gerai, kad mažėja tokių imperialistinių fanatikų rėmėjų.
      Tai taikos indijoje ir nebuvo, skilo į tris valtybes dvi iš kurių vis dar oficialiai kare (nors karo veiksmai nevyksta), o trečia yra "ginama ginklu" pirmosios.

      Comment


        China Is Waging a Proxy War on Israel | Opinion
        Izraelis pagavo 2 Kinijos Išlaisvinimo Armijos tunelių inžinierius Gazos sektoriuje, žodžiu SI padeda visiems JAV priešams iš širdies (na kiek gali), Rusija BTW irgi JAV priešas.
        https://www.newsweek.com/china-wagin...pinion-1910156
        Lailari also told me that two tunnel engineers from China's People's Liberation Army were discovered by the IDF, meaning that China helped Hamas significantly in its construction of the massive tunnel networks under the Gaza Strip. (The engineers were returned to China after pressure on Israel.)
        But in December 2023, Israeli companies reported that Chinese suppliers were delaying shipments of necessary materials and vital components, demanding a range of new forms and regulations. And in January 2024, COSCO, China's state-owned shipping giant, announced that it would cease operations in and with Israel.
        And here's where China's goals and Iran's overlap: In May 2019, Xi Xinping declared a "People's War" against the United States. The PLA website explains that "a people's war is a total war, and its strategy and tactics require the overall mobilization of political, economic, cultural, diplomatic, military, and other power resources, the integrated use of multiple forms of struggle and combat methods."
        China and Iran have a comprehensive strategic partnership and share the goal of bringing down the United States. This is why China is promoting Iran's geopolitical goals in the Middle East.

        Comment

        Working...
        X