Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[UA] Įvykiai Ukrainos rytuose (iki 2014.08.25)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė VNS Rodyti pranešimą
    Iki kur nuėjo Putka? Ir kas jam gresia jei eis dar toliau? Dar vienas vokiečių ir prancūzų susirūpinimas? Nu ir?
    Na, Rusijai gresia didelės ekonominės problemos. Didelės ekonominės problemos reiškia krintančius Putino reitingus ir silpstančias jo pozicijas tarp oligarchų, kurie nuo ekonominių problemų taip pat nukentėtų labai nemažai. Ekonominės problemos - tai bene didžiausias iššukis Putinui, kuris gali nutikti pačios Rusijos viduje.

    Aš manau, kad jeigu Putinas būtų norėjęs prijungti rytų Ukrainą prie Rusijos - jis tą būtų padaręs tuo pačiu metu, kai prijunginėjo Krymą. O to nedarė tik dėl vienos priežasties - tai būtų ekonominis baslys po Rusijos kaklu. Vadinasi ekonominiai reikalai Putinui rūpi. Tačiau jam kur kas labiau gali rūpėti jo pačio ateitis arba padėtis, kurioje dabar atsidūrė. O jo ateitis - labai miglota. Visiems aišku, kad pasikeitus valdžiai Rusijoje, Putinas tikriausiai sėstų iki gyvos galvos, nes nuodėmių už ką jis turėtų sėdėti iki gyvos galvos yra prisitaupęs šimtams gyvenimų į priekį. Ir gali taip būti, kad jis savo ateitį mato tik izoliuotoje Rusijoje, sušvelnintame Šiaurės Korėjos variante, nes tai gali būti vienintėlė jo galimybė išsilaikyti poste iki gyvos galvos, nes be posto jis liktų ir be galvos.

    Tai būtų pats blogiausias variantas mums, nes Rusija deja yra kur kas galingesnė už Šiaurės Korėją. Tai šalis, kuri nesirenka ginklų, nesilaiko jokių moralinių ar teisinių normų. Pvz. uždraudžia importuoti pieną, nes ten 'rado bakterijų'. Tokiam žingsniui reikia, kad valstybinės institucijos veiktų kaip kriminalinės institucijos - t.y. klastotų dokumentus, klastotų tyrimus ir būtų už virvučių tampomos iš viršaus.

    Tačiau yra ir paprastesnis ir 'labiau civilizuotas' būdas - paimi, pasamdai kokius chuliganus, kad Lietuvos miškuose šernams pamėtytų kelis kiaulių maru užkrėstus sausainiukus ir po to uždraudi kiaulienos importą iš visos ES. O keli sausainiukai dar ir į vieną geriausiai apsaugotų kiaulų fermų Lietuvoje galėjo įkristi - iškart pusės milijardo litų nuostolis (daugiau nei pienininkai dėl sankcijų praras). Tai žinoma daugiau konspiracinė teorija, tačiau keista, kad veikiausiai kiaulių maras į kiaulių fermą pateko specialiai per žmogų, o žmonių Lietuvoje, kuriems būtų naudingas kiaulių maras, nelabai yra, nes automatiškai ir dauguma kitų konkurentų praranda teisę eksportuoti kiaulieną.

    Keista ir tai, kad Ebolos virusas sovietų sąjungoje buvo intensyviai tyrinėjamas kaip galimas virusinis ginklas. Žinoma, nėra jokių įrodymų, tačiau jeigu tai būtų tiesa ir jeigu Rusija jau nusileistų iki visiško terorizmo lygio - tai būtų išties liūdnos žinios. Nes Rusija vis dar didelė, galinga ir pakankamai turtinga. Jeigu jinai pasuks visiško radikalėjimo keliu - tai pasekmės gali būti labai katastrofiškos. Civilizuotam pasauliui jau ir taip yra sunku apsiginti nuo organizuotų teroristų. Bet kas tie teroristai, palyginti su Rusija ir palyginti su tuo, jeigu Rusija veiktų teroristiniais metodais, kas puikiausiai atsispindi jos veiksmuose šiuo metu, kai net keleiviniai lėktuvai krenta.

    Comment


      Parašė VNS Rodyti pranešimą
      Žiūrint iš ruskio pozicijos, nesuprantu kurioje vietoje jie elgiasi idiotiškai Kaip ir šiame forume visuotinai esma nutarę, kad ruskiam reikalingas ne Donbasas, ne Odesa, ne Lvovas, o visa Ukraina. Tai, kad jie jos sieks bet kokiais įmanomais būdais, manau taip pat niekas čia neabejoja, ypač matant pasaulio poziciją - pusmetį trunkantį susirūpinimą. Arkliui aišku, kad tas susirūpinimas tęsis ir toliau, todėl mano nuomone ruskiui nėra ko delst. Ruskyno liaudis pasaką apie Ukrainos "gelbėjimą nuo fašistų" seniai patikėjęs, siunti "taikdarius" su 500 tankų ir viskas.
      Labai abejoju, ar Rusijai gali būti reikalinga visa Ukraina. Pietrytinė Ukrainos dalis (vadinamoji istorinė Novorusija) nuo Donbaso iki Odesos, kur didelė dalis gyventojų arba rusai, arba rusakalbiai ukrainečiai, nuo seno besilaikantys prorusiškų pažiūrų - taip, tikiu kad Rusija šios teritorijos neatsisakytų. Bet visa Ukraina? Lvovas, Ivano Frankovskas? Rusija, ko gero, jau senai suprato, kad vakarinėje Ukrainoje (dėl vidurinės tai dar galima ginčytis) draugų turi kiek mažiau. Ir vakarinės Ukrainos buvimas formuojamoje Eurazijos Sąjungoje, ko gero, Rusijai atneštų daugiau rūpesčių, nei naudos. Dėl centrinės Ukrainos su Kijevu reikalingumo Rusijai, kaip jau minėjau, galima ginčytis.
      Paskutinis taisė Forumo_Dalyvis; 2016.05.13, 22:44.

      Comment


        Parašė udrius Rodyti pranešimą
        Na... belaisviai Donetske....

        Youtube video
        Plagiatoriai - nieko naujo nesugalvojo:

        Марш пленных немцев по Москве

        Comment


          Tankų T-80 remontas Sankt Peterburge.
          http://bmpd.livejournal.com/951444.html

          Susiję su įvykiais?
          Paskutinis taisė Eimantas; 2014.08.25, 17:06.
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
            Tankų T-80 remontas Sankt Peterburge.
            http://bmpd.livejournal.com/951444.html

            Susiję su įvykiais?
            Pervažiavę sieną greičiausiai pavirs teroristų "užgrobtais Ukrainos tankais".
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Nes ir spalva tokia vientisa pelkinė, ir Rusija apsistojo ties naudojimu vystymu Uralo T-72/T-90, o ne Charkovo mokyklos produkcija. Aišku čia tik prielaidos.
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

                "Echo Moskvy" rašo, kad Pskove gedulas:
                http://echo.msk.ru/blog/evasiljeva/1386700-echo/
                Taip ir reikia zombių tautai
                Tikrai man negaila. Putlerio ir Lavrovo-Gebelso fašistams taip ir reikia.
                Nors ruskiai yra idiotai kaip visada šiuo klausimu. Jiems svarbiausia kad derjava būtų kuo didesnė, o kiek jų nudvesia dėl neužaugos išprotėjimo visai nesvarbu.
                Kaip įskiepijo jiems viduramžiais mongolų genus taip ir liko tokioje būsenoje, max paaugo iki 18 amžiaus savimonės.
                Dar kartą
                Paskutinis taisė Arunasx; 2014.08.25, 18:00.
                Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Atrodo, kad vieno žmogaus likimas yra svarbesnis, už visos šalies, o toliau kyla klausimas ne 'kaip turėtų elgtis Rusija', o 'kas dedas to bepročio galvoje'. Dėl to kažkokia logika, paremta Rusijos kaip šalies gerbūvio kūrimu, nebeveikia.
                  Su juo kartu visas kremlius ir kgb ir armija, jie irgi bijo liaudies teismo, perversmų.

                  Comment


                    Parašė Dadis Rodyti pranešimą
                    Andrejus Ilarionovas teigia, kad Putino-Merkel "paktas" jau sudarytas, ir Ukraina atiduota Rusijos įtakos sferai:

                    Пакт Путина - Меркель
                    www.kasparov.ru, 2014.08.24

                    Ir Porošenko, anot Ilarionovo, irgi jau su tuo susitaikė...
                    Ilarionovas kolkas tik garsiai pasako kokią sensaciją ir tiek. Iš pradžių šaukė apie trečio pasaulinio pradžią, paskui apie lėktuvą numuštą ir kalbėjo lyg iki šiol būtų putkino patarėju, o dabar ir apie paktą. Bent man jis primena tik žmogų norintį atrodyti svarbiu, pasirodyti kažką daugiau žinančiu iš užkulisių. O realiai tai tik garsus rėkimas.

                    Comment




                      Rašo, kad čia iš Mariupolio mėsos nešamos. Turbūt užteko ir simbolinio pabuvimo DNR.
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                        Youtube video

                        Rašo, kad čia iš Mariupolio mėsos nešamos. Turbūt užteko ir simbolinio pabuvimo DNR.
                        Kažkodėl bėga į nekenčiamos fašistinės Ukrainos pusę, o ne į šventąją Rosijušką.

                        Comment


                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                          Kažkodėl bėga į nekenčiamos fašistinės Ukrainos pusę, o ne į šventąją Rosijušką.
                          O kur jiems begt ? Jura plaukt, ar bandyt per ATO zona verstis i ruskyna ? Kaip suprantu is visu diskusiju, Ukrainieciams paskutinem dienom labai nesmagu ? Prarandamos pozicijos, apsupami dideli kiekiai kariu.
                          .

                          Comment


                            Ukrainos separatistų gretose – ES valstybės pilietis

                            Ilovaisko mieste sulaikytas separatistų kovotojas su ES valstybės pasu. Regione, kur dabar vyksta aktyvūs mūšiai tarp Ukrainos antiteroristinės operacijos pajėgų ir separatistų, sulaikytas serbas Miroslavas Rochačas turėjo Slovakijos pasą, registruotą Banska Bystricos mieste, skelbia portalas unian.net.


                            Tokią žinią socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Gerašenko. „Sulaikytas teroristų kovotojas teigė, kad jis į šalį atvyko ne kaip samdinys, o savanoriškai. Ši versija šiuo metu yra tikrinama“, – teigė A.Gerašenko.

                            Po dokumentų patikrinimo paaiškėjo, kad M.Rochačas atvyko į Ukrainą liepos 3 d. Būtent tą dieną užfiksuotas jo atvykimas Kijevo tarptautiniame oro uoste. „Tai pirma tokia dokumentais patvirtinta versija, kai ES valstybės pilietis užfiksuojamas veikiantis teroristų gretose“, – pažymėjo A.Gerašenko.

                            Slovakijos pilietis pripažino, kad Ilovaiske yra ir kitų serbų, tačiau jų likimas jam nežinomas. Gali būti, kad daugelis iš užsienio atvykusių kovotojų žuvo per intensyvius pastarųjų naktų susirėmimus su Ukrainos pajėgomis.

                            Parengė Paulius Gritėnas

                            Comment


                              Skaitau reikia atidžiau stebėt nuotraukas iš konflikto zonos. Žiū ir Paleckiuką kur nors su automatu rankose užtiksim
                              Show must go von!

                              Comment


                                Savaitės senumo naujiena.
                                http://ukranews.com/ru/news/world/2014/08/20/133198

                                Comment


                                  Ukrainos kariai sulaike 10 rusijos armijos diversantu prie Zerkalno, Amvrosijevsko rajone, Donecko srityje. Sie diversantai yra is 331 pulko 98 Svirsko divizijos oro-desanto kariuomenes (karinis\dalinys 71211), kuris dislokuojamas Ivanovo ir Kostromos srityse.

                                  Comment


                                    Tai Mariupolis jau buvo užimtas DNR. Prieš du mėnesius išvaduotas.

                                    Comment


                                      Parašė Forumo_Dalyvis
                                      Bijo žmonės. Matė, kiek Donecke ir Luganske buvo nekaltų aukų tarp civilių gyventojų. Juk jeigu Mariupolis bus užimtas Donbaso kovotojų, ir Ukraina jį vaduos, tai aukų tarp civilių kažin ar bus išvengta. Nė vienas nenori būti tarp jų. Tuo labiau, kad aukomis taptų jų vaikai ar seni tėvai.
                                      Manau, kad jiems užteko pamatyti ką pačiame Mariupolyje išdarinėjo teroristai kai trumpam buvo jį užėmę. t.y. pastatų užgrobinėjimų, šaudymų į miliciją gatvėse, riaušių ir t.t.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Publikuotos dviejų Pskovo desantininkų kapų nuotraukos - Kičatkino ir Osipovo. Šiandien palaidoti Pskove. Abi pavardės buvo minėtos tarp dokumentų rastų perėmus BMD-2 prieš kelias dienas ...

                                        http://slon.ru/fast/russia/opublikov...-1147803.xhtml
                                        http://censor.net.ua/photo_news/2996...santnikov_foto

                                        Comment


                                          padleckiukas yra laido riteris, jis ten nebent su megafonu stovetu ir rektu ura puolantiem pries automatus

                                          Comment

                                          Working...
                                          X