Parašė Lettered
Rodyti pranešimą
Ką tu laikai rusiškais šaltiniais? Jokiuose rusiškuose naujienų puslapiuose nei dėl Ukrainos, nei kada nors anksčiau, naujienų paskaityt aš iš vis nesilankau. Rusiškus kanalus per TV ar internete kartais pažiūriu, bet ten retai ką nors įdomaus parodo. Dažnai užtenka lietuviškas žinias pažiūrėt ar delfi paskaityt, ir jau būna aišku, kur melas, kur spėliojimai, kur dakurta kažkas. Aš daugiau mėgstu youtube panaršyt, pažiūrėt įdomesnius video iš Ukrainos tiek rusiškai, tiek kartais angliškai, kurie dažnai kažkodėl net nepasiekia masinės žiniasklaidos. Ten pati tikriausia informacija, kur sunkiausia kažką suklastot ar sumeluot.
O rusakalbiams problemų neatsirado tik dėl to, kad taip netikėtai Krymas pabėgo į Rusiją, o Donecke ir Luganske prasidėjo separatizmas ir pilietinis karas. Jeigu viso to nebūtų įvykę, tai esu 100% įsitikinęs, kad dabar Ukrainoj vyktų privalomi Banderos garbinimo paradai rusakalbiuose Ukrainos miestuose, pogromai, masiniai visų nesutinkančių žmonių persekiojimai, daužymai, kankinimai ir žudymai. Tai buvo iš anksto užprogramuota nuo pat to momento, kai Maidano nacionalistų gaujos pasiekė tūkstantines mases ir tapo viršiausia jėga Ukrainoj, kai buvo visiškai demoralizuota ir iš esmės sunaikinta milicija ir teisėsauga. Kai tos nusikaltėlių gaujos tapo "didvyriais". Nors ir dabar tas gatvinis teroras pavieniais atvejais vyksta karts nuo karto, tai vienur, tai kitur, bet kol kas visų dėmesys į Donbasą, todėl priverstinė visuotinė rusakalbių "banderizacija" nuėjo į antrą planą. Tokie kaip Pravyj Sektor pajautę kraujo ir valdžios skonį nesustos iki kol nepasieks savo tikslo arba kol nebus sunaikinti. Tik dabar jie turi kitą užsiėmimą Donbase, kas jiems gal būt net dar įdomiau ir maloniau - visiškai legaliai naikint tuos kurių jie nekenčia, ir be jokios atsakomybės.
Comment