Parašė Sula
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos informacinis karas
Collapse
X
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Įdomu, tai kad neproporcingai didelis procentas tos vatos apskritai ne Lietuvoje. O nuo Norvegijos iki Australijos.
Ir tokie š turi teisę reguliuoti kaip mums gyventi.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Negana to dar ir dvigubos pilietybės nori.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Negana to dar ir dvigubos pilietybės nori.
- 2 patinka
Comment
-
Tiems, kurie turėjo kokių nors iliuzijų, siūlau atkreipti dėmesį į dabartinį Julijos Latyninos srautą X-se. Man tai prieš kelias dienas pasiūlė padaryti vienas estas, tai likau šiek tiek nustebęs. Sena čekistinė žaba atvirai perėjo į Kremliaus pusę, grasina branduoliniu armagedonu, orešnikais, ir vadina rusų agresiją Ukrainoje dviejų moraliai lygiaverčių pusių razborkėmis. Ji visada toje pusėje ir buvo, tik prisidengusi libertarizmo ir tokio neva sveiko rusiško skepticizmo širma. Toks net ir Lietuvoje tarp protiškai neatsparių populiarus Solovjovas, skirtas baigusiems kokį nors aukštąjį mokslą. Tiesa įdomu kodėl būtent dabar parodė tikrąjį veidą. Ar tik nebus apsiskaičiavusi dėl ateinančios Trumpo administracijos. Beje, savo jau ne tokius subtilius nuodus leidžia iš Estijos.
- 3 patinka
Comment
-
Latynina atidenginėjo tą savo tikrąjį veidą pamažu.
Vienas stiprus smūgis jai ir svarbios vualio dalies nuplėšimas buvo pokalbis su Vitalijum Portnikovu apie tai, kaip “ukrainiečiai gi su rusais kartu kūrė imperiją ir sssrą”, paskui buvo dar kažkas, ko aš nebežiūrėjau. Nežinojau, kad ji Estijoj.ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
- 3 patinka
Comment
-
Latynina yra imperininkė ir pati to neslepia. Klausimas tik, kaip tai rišasi su jos deklaruojamu libertarizmu. Kiek klausiau, tai jai dėl asmens laisvių ir teisių dažniausiai vienodai šviečia.
Man atrodo, jai patiktų Navalno įsivaizduoto modelio Nuostabioji Ateities Rusija. Tai vat dėl tų veikėjų reiktų pasiaiškinti. Jų Rusija tai būtų Brat-2 profašistinis monstras (be korupcijos, aha). Prisimenat: "Malčik, prinesi mne vodočki, my domoj letim!" ?
O Latynina į jokias oficialias pozicijas lyg ir nepretenduoja.
- 2 patinka
Comment
-
Nezinau ar cia ta tema, bet noreciau pamineti apie zymiai suaktyvejusi Rusijos propagandos tinkla Lietuvoje. Kadangi nemazai laiko kasdien praleidziu Youtube, tik uzeini paziureti koki nors "ne ta" video, arba siaip is idomumo paklausyt ka skiedzia kita puse, ar net netycia užklystant, kaip pradeda metyti rekomendacijose panasios pakraipos kanalus. Ir tokiu kanalu nemazai yra ir rusu ir lietuviu kalba. Komentarai moderuojami, kad liktu tik viena nuomone, max keli procentai nesutinkanciu, kuriems atsakymuose paaiskinama kas yra "teisinga". Perziuru tukstanciai per kelias dienas. Mastai ispudingi ir bauginantys.
Siais metais praeje keli rinkimai manau puikiai parode, kad zmoniu protai uzkisami sudais vis labiau. Ka daryti tokios propagandos atveju, nezinau, nes reportinti tokius kanalus pagrinde nera uz ka.
- 5 patinka
Comment
-
Taip, labai daug tokių kanalų, puslapių ir FB, Instagrame prikurta. Daug visokių ale neutralių apie istoriją, karines pajėgas, literatūrą – žodžiu, įvairiausiomis temomis. Ir rodo iš tų kanalų visokius MiG, SU, karinius laivus, visokius rusijos imperijos (ir SSRS) žemėlapius, pilna visokių ištraukų iš Dostojevskio, Tolstojaus kūrybos, uždėta ilgesinga rusiška muzika, dar visokios mįslingos istorijos (aišku, iš rusijos), rusijos brutalistinė architektūra (ajaj, kaip gražu), slaviško gyvenimo nuotraukų koliažai, istorijos apie tragišką eilinio ruso gyvenimą ir t. t. ir pan.
Ir taip daug, nuolat, ištisai. Visus, kuriuos pamatau pas save feed'e, reportinu kaip spamą. Bet jų nemažėja, priešingai - matau tiek pat ar dar daugiau, tik jau iš kitų paskyrų, puslapių.
Kad Meta į rusišką propagandą žiūri pro pirštus, buvo aišku jau seniai (berods ten Zuckerbergo kažkuris draugelis yra tampriai susijęs su rusijos valdžios struktūromis), bet pastaruoju metu tai įgavo didžiulį mastą.Lietuva visiems.
- 2 patinka
Comment
-
Tai gal patarsite kaip tokius reportinti FB? Ka pazymeti? Nes kiek esu bandes, visad atmeta
https://www.facebook.com/vaidas.zemaitis.73
- 1 patinka
Comment
-
Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimąTai gal patarsite kaip tokius reportinti FB? Ka pazymeti? Nes kiek esu bandes, visad atmeta
https://www.facebook.com/vaidas.zemaitis.73ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
-
Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimąTai gal patarsite kaip tokius reportinti FB? Ka pazymeti? Nes kiek esu bandes, visad atmeta
- 1 patinka
Comment
-
https://www.facebook.com/vaidas.zemaitis.73-
Comment
-
- 2 patinka
Comment
-
Keista, kažkada jau buvo forume išėjusi kalba apie tai. Man nieko panašaus nerodo. Rodo turinį tų influencerių, kuriuos seku (visi Užkalniai, Leščiauskaitės ir Valatkos), rodo labai daug kelionių, rodo katinėlius, savaime aišku - draugų veiklą. Viskas. Nustatymuose niekada nieko nedariau ir nieko nenustatinėjau.
Beje, matėt šitą new level of sickness?
Paskutinis taisė Tomizmas; 2024.12.28, 08:13.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąKeista, kažkada jau buvo forume išėjusi kalba apie tai. Man nieko panašaus nerodo. Rodo turinį tų influencerių, kuriuos seku (visi Užkalniai, Leščiauskaitės ir Valatkos), rodo labai daug kelionių, rodo katinėlius, savaime aišku - draugų veiklą. Viskas. Nustatymuose niekada nieko nedariau ir nieko nenustatinėjau.Lietuva visiems.
Comment
Comment