Parašė balietis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos informacinis karas
Collapse
X
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąO propaganda, tai rusiškai įgarsinti Discavery ir ypač Animal Planet.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąTai priemonė neleisti Lietuvos gyventojams "atsikabinti" nuo rusų kalbos. Aš anglų kalbą moku gerokai silpniau nei rusų, bet iš principo žiūriu įjungęs anglišką takelį.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąTai priemonė neleisti Lietuvos gyventojams "atsikabinti" nuo rusų kalbos. Aš anglų kalbą moku gerokai silpniau nei rusų, bet iš principo žiūriu įjungęs anglišką takelį.
Įdomus Jūsų principas. Ar Jūs norite pamiršti savo rusų kalbos žinias? Negi iš principo nekalbėtumėt rusiškai, jeigu tektų proga pakalbėti Su Sergiejumi Kovalovu?Paskutinis taisė Eisinas; 2016.01.21, 13:09.
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąTas "atkabinimas" vyksta savaime keičiantis kartoms. Mūsų paskutinė karta Lietuvoje laisvai mokanti rusų kalbą. Mūsų vaikai (23 - 30 metų amžiaus) nesupranta rusiškai iš vis.
Įdomus Jūsų principas. Ar Jūs norite pamiršti savo rusų kalbos žinias? Negi iš principo nekalbėtumėt rusiškai, jeigu tektu proga pakalbėti Su Sergiejumi Kovalovu?
Mano jauniausias sūnus kuriam 33 metai puikiai kalba rusiškai ir dar 3-mis užsienio kalbomis. Nereikia visko kirpti vienu lygiu kaip gyvatvorės. Kad su laiku dauguma "atsikabins" nuo rusų kalbos tai faktas, nors Rusija deda dideles pastangas kad to nebūtų.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąNereikia perlenkinėti lazdos. Ką tik kitoje forumo šakoje rekomendavau knygą rusų kalba. Prie ko čia Kovaliovas? Aš ir su kaimynu pakalbu rusiškai, nes jam 80 metų ir jau nebeišmoks. Tiesiog nenoriu kad Lietuvoje ypač per kabelines būtų brukama rusų kalba "by default". Kabelinės atsisakiau ir po kurio laiko gaunu gražiai apiformintą mandagų laišką kur klausiama priežasties, dėl ko atsisakiau. Paaiškinau labai paprastai, kad man nepatinka jų "paketų" politika, kai privalai mokėti už brukamus kanalus kurių niekada nežiūri bei erzina Rusijos kanalų gausa.
Mano jauniausias sūnus kuriam 33 metai puikiai kalba rusiškai ir dar 3-mis užsienio kalbomis. Nereikia visko kirpti vienu lygiu kaip gyvatvorės. Kad su laiku dauguma "atsikabins" nuo rusų kalbos tai faktas, nors Rusija deda dideles pastangas kad to nebūtų.
Mūsų žentas 26 metų amžiaus, laisvai mokantis anglų kalbą, dabar savarankiškai mokosi rusų kalbos. Tai turbūt blogai, nes kai ims suprasti rusiškai, ji ims veikti rusų propaganda. Na, bet jeigu nepaveikė lietuviškai ir angliškai skleidžiama rusų propaganda, tai kodėl turėtų paveikti tos pačios kalbos rusiškai.Paskutinis taisė Eisinas; 2016.01.21, 18:16.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąDaug kur yra supaprastinama, ir supainiojama. Pvz.: tolimame Pajūrio kaime dauguma jaunimo "už Putiną", nė bum-bum nemokėdami rusiškai. Liumpeno sielą suvokti įmanoma, bet tai niekam tiesiog neįdomu.
Comment
-
Parašė Galis Rodyti pranešimąKartais tenka pravažiuoti pro Pajūrį, jei čia tas pats, kur berods Šilalės rajone? o iš kur ten toks putino fanklubas?
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąAngliškai nesupranta ir žiūri Rusijos TV.
Comment
-
Parašė Gnoss Rodyti pranešimąNebent pažįstate vietinį jaunimą ir taip teigiate, nes realiai jaunimas elgiasi. Arba greičiausiai jaunimo nepažįstate. Nes manyčiau vyksta priešingai - jie nežiūri TV (tuo labiau rusiškos) ir supranta angliškai. O kad Putinas kietas bachūras, tai ir bet kuriam kaimo pijokėliui aišku. Tik kai nesidomi politika, sunku suvesti kad Putinas nėra sektinas pavyzdys ir vietos problemų neišspręs.
Comment
-
Neblogas spyris Putkei į užpakalį iš UK
BBC:
President Putin 'probably' approved Litvinenko murder
The murder of ex-Russian spy Alexander Litvinenko in 2006 in the UK was "probably" approved by President Vladimir Putin, an inquiry has found.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąAngliškai nesupranta ir žiūri Rusijos TV.
Grįžtant prie Televizijos ir radijo komisijos sprendimo, kad pagrindinėmis TV kanalų kalbos gali būti tik Europos Sąjungos šalių kalbos, tai kaip ir rašė balietis, turbūt komisija mano, kad svarbiausiai nuo propagandos apsaugoti tuos kurie nesugeba televizoriuje paspausti kalbos pasirinkimo mygtuką. Na, o kadangi šis apsurdas galioja tokiems kanalams kaip Discavey ir Anima Planet, tai gali ne priešingai suveikti. Vietoje to, kad ramiai sau žiūrėti laidas apie gyvūnus eis gerti kobros alaus.
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąGrįžtant prie Televizijos ir radijo komisijos sprendimo, kad pagrindinėmis TV kanalų kalbos gali būti tik Europos Sąjungos šalių kalbos, tai kaip ir rašė balietis, turbūt komisija mano, kad svarbiausiai nuo propagandos apsaugoti tuos kurie nesugeba televizoriuje paspausti kalbos pasirinkimo mygtuką.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąYra tokių žmonių, kurie moka paspausti kalbos perjungimo mygtuką, bet neturi tokio televizoriaus. Ką jie daro? - jie perka naują televizorių su tokia funkcija. Nuo kiekvienos parduodamos prekės kainos į biudžetą sumokamas PVM.
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąTai čia aš toks žmogus. Tyčia pirksiu padėvėtą, kad negautų nei cento, veikdami iškreiptais būdais.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąTas kuris parduos tau seną kledarą, nusipirks naują gerą 60" įstrižainės su 3D ir sumokės ženkliai didesnį PVM nei sumokėtum už mažą.
Comment
Comment