Aš čia ant greičio tokį tyrimą padariau apie vieną labai žinomą facebook grupę, kuri labai propoguoja rusiją. Esmė tokia, kad aš paėmiau 100 paskutinių pranešimų iš to puslapio ir pranešimus suskirsčiau pagal turinio netiesioginę žinutę, tai yra ką bandoma perduoti per tą pranešimą. Kadangi tas tyrimas pakankamai spontaniškas aš išskyriau tokias grupes k-kultūrinis(iš esmės gražus akį traukiantys vaizdai), s-šovinistiniai(skatinantys manyti, jog rusija yra geriausia), n-kurstantys neapykantą, r-religinio pobūdžio. Pamėginau pasiskaičiuoti raides ir paiškėjo tai: k-39(bet dažniausiai jie turėjo ir kitas raides, tokių kurie būti vien kultūriniai tebuvo 21), s-40, r-22, n-38. Pribėgant prie išvados verta prisiminti tuos 21 kultūrinį pranešimą, iš bendro pranešimo skaičių(100) atėmus tuos 21, lieka 79 pranešimai skatiną agresiją, iškelią religiją(stačiatikių ortodoksų), pateisina ir iškelią sovietinę idealogiją. Tokie pranešimai sudaro 79%
Minėta facebook grupė yra populiari tiek rusijoje tiek už jos ribų įskaitant Lietuvą. Man vienas dalykas keistas, kaip akivaizdus propogandinis šaltinis gali veikti normaliame pasaulyje.
Minėta facebook grupė yra populiari tiek rusijoje tiek už jos ribų įskaitant Lietuvą. Man vienas dalykas keistas, kaip akivaizdus propogandinis šaltinis gali veikti normaliame pasaulyje.
Comment