Vakar kalbėjausi su tikru rusu iš Rusijos. Protingas žmogus, dirba mokslinį darbą, važinėja į komandiruotes CERNe, nei pro kur neatitinka treninguoto amžinai girto zombio stereotipo. Tik tiek, kad per vėlai gimė, tai neturi jokio imuniteto tarybinio stiliaus nesąmonėms. Kalbėjomės apie Ukrainą, turbūt nebuvo nei vieno punkto dėl kurio sutaptų nuomonės. Panašu, kad žmogus realiai gyvena visiškai kitam pasaulyje. Kryme reikėjo gelbėti rusus nuo fašistų, kurie tęsia Banderos pradėtus juodus darbus. O Bandera tai stabiliai fašistas, nes per mažai sukūdęs išėjo iš konclagerio. Klausimas, kiek maidanovcų žuvo Maidane jam buvo netikėtas, pirmą sykį turbūt apie tai susimąstė. Kai paklausiau, ko daugiau žuvo, ar OMONo, ar protestuotojų, tai sakė, kad OMONo, bet jautėsi, kad neturi žalio supratimo. Jis gerbia Krymo gyventojų apsisprendimo teisę, visgi 96% nori į Rusiją (ir jokių abejonių toks rezultatyvumas nekelia), o kai pasakiau, kad referendumas vyko po automatų vamzdžiais, tai įsižeidė. Ir išvis, buvo daugybė stebėtojų iš užsienio, tame tarpe iš Europos, visi liko patenkinti referendumo organizavimu. Apie jokią papildomą kariuomenę Kryme nebuvo girdėjęs, jo supratimu ten pakankamai buvo laivyno pajėgų, kad galėtų vis pusiasalį patvarkyti, nebuvo reikalo dar kažką vežti. Garantavo, kad po 20 metų Kryme žmonės gyvens geriau nei bet kur Ukrainoje.
Jautėsi, kad savo kalbom aš jį šiurpinu tikrai ne mažiau, nei jis mane. Jisai supranta angliškai (profesinėje kalboje tai tikrai, bet, manau, gali skaityti ir naujienas), kelis mėnesius per metus praleidžia Šveicarijoje, bet tai jam netrukdo tikėti tuo, ką sako televizorius. Arba kokius 50% atmesti, bet ir to, kas lieka, pilnai užtenka. Panašu, kad bent jau tos youtube dalies apie Ukrainą, kurią žiūrime mes, jis kažkaip išvengia.
Jautėsi, kad savo kalbom aš jį šiurpinu tikrai ne mažiau, nei jis mane. Jisai supranta angliškai (profesinėje kalboje tai tikrai, bet, manau, gali skaityti ir naujienas), kelis mėnesius per metus praleidžia Šveicarijoje, bet tai jam netrukdo tikėti tuo, ką sako televizorius. Arba kokius 50% atmesti, bet ir to, kas lieka, pilnai užtenka. Panašu, kad bent jau tos youtube dalies apie Ukrainą, kurią žiūrime mes, jis kažkaip išvengia.
Comment