Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė terre Rodyti pranešimą
    JAV garantavo taiką Europoje, bet tuo pačiu laiku nuvertinėjo Latinų Amerikos, Vidurio Rytų vyriausybes statydama stambiam kapitalui palankius diktatorius. Jūsų ištarta frazė apie Kubą puikiai iliuostruoja rytų europiečių susireikšminimą.

    Aš kalbėjau apie išorinę politiką, ne vidinę. Pastaroji skiriasi, vien dėl to, kad JAV galima nominaliai protestuoti prieš karą. Aišku, nuo to mažai kas pasikeičia, bet bent galima.

    Rusijos - nulinė. TSRS - palaikė gyvybę Kubai ir kitoms JAV engiamoms tautoms.
    Reliatyvi taika uztikrinta praktiskai visame pasaulyje, toli grazu ne tik Europoje. Taikos uztikrinimas ir statytiniai, velgi, nera sulyginami dalykai.

    Kuba yra ne rytu europieciu susireiksminimas, o kaip tik leftistu jos sureiksminimas. Kur visame tame blogio ir pavergtu, nustekentu tautu liune, atsirado viena sala, kuri pateikiama kaip kazkoks tai gerasis darbas. Pripazinkime ir tai, kad visa Kubos revoliucija ir elgesys poto (raketu krize) negali buti vertinamas vienareiksmiskai. Kai rytu europos okupacija gali buti vertinama tik vienareiksmiskai.

    O, kad JAV spaudimas po SSRS griuties padidejo, labai abejoju, reiketu irodymu. Su Obama atejo ir atsilimas.

    Didziausio JAV sajungininko JK ministro pirmininko pasisakymas del karo Irake:
    https://m.youtube.com/watch?v=bfR7TKtfKtg

    Comment


      Parašė terre Rodyti pranešimą
      Kastro ne šiaip atėjo į valdžią, o jį vietiniai rėmė kovoje su JAV statytiniu diktatoriumi Batista. Ne pyragai Kuboje ne tiek dėl Kastro, kiek dėl JAV blokados, kuri suintensyvėjo po TSRS griūties. Įdomu, kaip Lietuva gyventų, jei negalėtų laisvai prekiauti, trūktų energetinių išteklių?..
      Dalis vietinių rėmė, dalis nėrėmė. Bet po Kastro šaikos atėjimo standartinės komunistinės procedūros buvo panaudotos prieš visus.

      Čia iš serijos jei JAV nebūtų blogi, Kastro nereiktų būti dar blogesniu


      Parašė terre Rodyti pranešimą
      Pats pasakėt. Nors rf yra reakcinga imperialistinė oligarchija, matyt JAV nekenčia labiau, dėl to užmerkia akis į rf baisumą.
      Tame ir bėda, kad paremta „nekentimu“ be aiškaus pagrindo, patys nežino ko norėtų sunaikinus JAV (nes šįkart komunizmas bus kitoks nei visos neveikusios versijos), bet tai netrukdo būti išnaudojamiems idiotams ten vykdomi labai realūs veiksmai.

      Comment


        Whataboutizmai whataboutizmais kiekviena šals saviti iššūkiai, jei imti Kubą, tai tokia Lotynų (įskaitant Karibus) problema, kad ten nelabai konkurencingas ir kažkuria prasme nuobodus žemynas, nėra vidinių geografinių iššūkių, taip pat nelabai lemia pasaulio likimo.Ten įdomiausi dalykai yra visokios vidinės politinės rietenos, tiesiog individualių asmenų karštas kraujas, pvz. madoj komunistai, bėdas "spręs" komunistai, kitą kartą madoj nacionalistai, dar kažkas. Tuo tarpu Ukrainoje bent iš dalies sprendžiasi pasaulio ateinančių dešimtmečių pasaulio likimas.

        Ukrainoje karas vyksta arti ekonominio galios centro, kur šimtmečiais vyko mūšiai ir kurį laiką buvo galvota išvyti karą iš Europos, bet kaip matom dar nelabai sekasi, praktiškai dėl Rusijos ir jos draugelių. Jei karas judės Ukrainai palankia linkme, sunkumų užgrūdinta Rytų Europa manau gebėtų mesti iššūkį šiek tiek aptingusiai Vakarų Europai, jei ne greitu metu, tai artimiausiais dešimtmečiais, aišku reikia išvengti nesąmonių vidaus politikoje, ypač Lenkijoje, kur pvz. ultrakonservatoriai su ultraliberalais nepradėtų vieni kitų smaugti ar dar kažkas.

        Jei žiūrėti kaip jie ten save mato (daugiau mažiau), stebint jų propagandos mašinas ir expectation'us, Rusija šiuo metu (nors SSRS taip pat) reiškiasi kaip kažkokia prastesnė JAV kopija. Kokybe ir patrauklumu konkuruoti negali. Daugmaž save piešia kaip tiek pat pažengusią ir nusidėjusią kiek JAV, bet va dar turi to ir ano, ypač dvasingumo. Realybė tokia, kad dvasingumais nepakonkuruosi. Kai neturi geriausios produkcijos, gerų talentų, iš dalinio individualistinio chaoso ir konkurencijos ateinančių išradimų ir gerovės inovacijų, tada lieka kariuomenė ir žiniasklaida. Gauni kurt jei ne geriausią, tai vieną geriausių propagandos mašinų planetoje, ir interesus išgalvotus ar tikrus tenka spręsti jėga. Dar liūdniau jei viskas pradeda priminti Europą iki pasaulinių karų jei ne anksčiau.
        Paskutinis taisė PoDV; 2022.07.11, 14:57.

        Comment


          Gal grįžtam prie Rusijos šioje temoje?

          Comment


            Jaunas mokslininkas ir visuomenės veikėjas, Maskvos Ziuzino rajono deputatas Константин Стасисович Янкаускас (Konstantinas Jankauskas, s. Stasio) jau keletą metų dėl savo aktyvumo turi reikalų su Rusjjos valdžia. 2021 m. pradžioje, kai K.Jankauskas dalyvavo protestuose dėl A. Navalno ir po protestų buvo kaltinamas "Sanitarinėje byloje" (protestai buvo traktuojami COVID pažeidimas),bet kaltinimai buvo nuimti
            https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AF...B2%D0%B8%D1%87

            Dabar šis žmogus bus teisiamas už Rusijos kariuomenės "diskreditavimą", nes kovo 14 d. socialiniuose tinkluose pacitavo popiežiaus Pranciškaus maldą.
            Popiežiaus malda: Dievo vardu prašau, sustabdykite šias žudynes!
            https://www.vaticannews.va/lt/popiez...s-zudynes.html

            K. Jankausko teismas - rugpjūčio 26 d.
            На московского депутата Константина Янкаускаса составили протокол о «дискредитации» армии из-за молитвы папы римского
            https://meduza.io/live/2022/08/23/voyna


            https://t.me/jankauskas289/283

            Comment


              Rusijos dermos Dūmos deputatė Marija Butina pasiūlė mokyklose įvesti testavimo pamokas priešams išaiškinti.
              „Pastebėjote įtartiną asmenį? Pranešk"

              По мнению депутата, вычислять «нехороших» граждан и докладывать куда следует — очень важный для ребенка навык, который пригодится ему в жизни.
              Впрочем, оставим морально-этический аспект конструкции «заметил подозрительного субъекта — сообщи», а попробуем представить, как профайлинг будет применяться юными россиянами на практике. Можно, например, включить в школьную программу соответствующий обязательный предмет и даже создать в профильные классы профайлеров. Ну есть же у нас классы айтишников и росгвардейцев, а вычисление подозрительных граждан, судя по всему, скоро тоже станет востребованной профессией, кадры для которой нужно готовить с малолетства.
              Так вот, обучившись искусству быстро определять намерения человека по внешности и поведению, ученик будет сообщать о подозрительных личностях, к примеру, классному руководителю или директору. Можно для начала отрабатывать этот навык на своих же одноклассниках: нет ли среди них будущих потенциальных террористов или маньяков? И тут можно сразу подключить класс росгвардейцев — чтоб практиковались. Юные стражи общественного порядка будут задерживать подозрительного сверстника и сопровождать на допрос в класс юных следователей. Да, такой школьный профиль тоже непременно стоит создать (следователь — тоже профессия перспективная). Ну а что будет дальше — каждый из нас может додумать сам.
              https://www.mk.ru/social/2022/09/07/...ya-vragov.html

              Comment


                Parašė terre Rodyti pranešimą

                Rytų europiečio požiūris - žūtbūt pastatyti rusiją į vietą, kyla iš istorinio neteisingumo ir patirto imperializmo. Tačiau nereikia savęs pozicionuoti kaip pasaulio bambos. Kai kuriems rusija tėra sąlyginė atsvara JAV, kurios taip pat vykdė karinius akibrokštus. Ir leftistai, nesmerkiantys karo Ukrainoje jūsų paklaustų, ar reikėjo pastatyti JAV į vietą dėl Irako karo?
                putlerstanas ir ta rusifikacinė laukinio kapitalizmo imperija apskritai nėra jokia atsvara niejam, o tik dar vienas neteisingumo, melo, korupcijos, agresijos, karų ir chaoso šaltinis.

                Jūsų požiūris yra ruso, kuris laiko rusiją tėvyne, o tėvynę – jeigu mylima, tai nekritikuotina, kaip ir motiną, požiūris.
                Paskutinis taisė manometras; 2022.09.08, 09:35.
                ПТН ПНХ
                «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                Comment


                  Irako karas tegul daug kieno yra vertinamas prieštaringai, bet netgi tokiu atveju, tai nėra žalia šviesa pulti kitas valstybes.

                  Jeigu rf nori būti atsvara JAV, tai pradžiai ekonomine galia reikėtų bent kažkiek susilyginti, niekas nesakė? Be to, yra dabar pasaulyje žymiai rimtesnė atsvara, jeigu labai reikia. Vieta jau užimta.
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                    Irako karas tegul daug kieno yra vertinamas prieštaringai, bet netgi tokiu atveju, tai nėra žalia šviesa pulti kitas valstybes.

                    Jeigu rf nori būti atsvara JAV, tai pradžiai ekonomine galia reikėtų bent kažkiek susilyginti, niekas nesakė? Be to, yra dabar pasaulyje žymiai rimtesnė atsvara, jeigu labai reikia. Vieta jau užimta.
                    Irako karas formaliai yra lygiai toks pats neišprovokuotas svetimos šalies užpuolimas kaip ir Ukrainos atveju. Tik žiūrint realiai, Irako režimas buvo agresorius ir puldinėjo svetimas šalis, ko Ukraina nedarė niekada, plius amerikietiška tvarka kur kas geresnė nei rusiška ir jei nemaža dalis Irako gyventojų džiaugėsi amerikiečių atėjimu, tai Ukrainoje priešinga situacija, ko panašu iki šiol nesupranta Rusija.
                    Flickr

                    Comment


                      Solovjovas gavo į mordą už savo skiedalus.



                      https://www.express.co.uk/news/world...ture-latest-vn
                      Flickr

                      Comment


                        Itaria, kad Pugaciova (nes ji viesai pazadejo)
                        When a man lies, he murders some part of the world

                        Comment


                          Parašė manometras Rodyti pranešimą
                          putlerstanas ir ta rusifikacinė laukinio kapitalizmo imperija apskritai nėra jokia atsvara niejam, o tik dar vienas neteisingumo, melo, korupcijos, agresijos, karų ir chaoso šaltinis.
                          Savaime aišku, kad viena nepajėgtų konkuruot su JAV. Bet kaip dalis joms oponuojančios sąjungos ji atlieka svarbų vaidmenį. Vien kiek verti jos resursai, kurie jai suteikia politinių, karinių, kultūrinių svertų prieš vakarų pasaulį,- tiek jį šantažuojant, tiek kooperuojantis su valstybėm, kurios nepriklauso jam.

                          Parašė manometras Rodyti pranešimą
                          Jūsų požiūris yra ruso, kuris laiko rusiją tėvyne, o tėvynę – jeigu mylima, tai nekritikuotina, kaip ir motiną, požiūris.
                          Nevisai. Jei galima būtų užquerinti viso pasaulio nuomones, paaiškėtų, kad ne vien rusijos patriotai nelaiko jos absoliučiu blogiu. Manau netgi atvirksčiai, kad tik maža dalis žmonijos laiko rf grėsme.

                          Comment


                            Tai gana logiška, nes rusija daugiausia kenkia savo kaimynams. Todėl net kokia Ispanija nebijo jos, jau nekalbant apie visokias pietų amerikas. Bet daug kas keičiasi po dabartinio Ukrainos užpuolimo, dar labiau pasikeistų, jei putinas panaudotų branduolinį ginklą.

                            Comment


                              Situacija: gyvena 18 metų mergina. Rašo "Instagrame" madų temomis, turi daug sekėjų. Gal veikla ir neypatingai rimta, bet tikrai niekam nekenkianti.

                              Į duris pasibeldžia 2 pareigūnai ir įteikia laišką iš prokuratūros. Pasirodo, mergužėlei dabar gresia 6 metai nelaisvės, nes dalyvauja uždraustos ekstremistinės organizacijos, pavadinimu "Instagram", destruktyvioje veikloje.

                              ​​​​​

                              Merga svarsto išvykti iš šalies, gal spės...
                              Snowflakes will attack U <3

                              Comment


                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                Situacija: gyvena 18 metų mergina. Rašo "Instagrame" madų temomis, turi daug sekėjų. Gal veikla ir neypatingai rimta, bet tikrai niekam nekenkianti.
                                .
                                Na psichologai pasiginčytų, kad būtent tie madų kanalai instagrame ir sukelia nerealistinius lūkesčius ir todėl kelia psichologinį pavoju savo sėkėjams. Aišku laisvės atėmimo už tai nereikia.

                                Comment


                                  Rusijoje bus ivestas karo stovis. Mes turime siena su rusija. Mobilizacija bus pas mus?
                                  When a man lies, he murders some part of the world

                                  Comment


                                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    Rusijoje bus ivestas karo stovis. Mes turime siena su rusija. Mobilizacija bus pas mus?
                                    Kolkas tik š neka apie tai kad kariuomenės reagavimo būrys į aliarmo parengtį pakeltas, apie mobilizacija nšneka.

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                      Rusijoje bus ivestas karo stovis. Mes turime siena su rusija. Mobilizacija bus pas mus?
                                      O Putinas mums karą jau paskelbė?
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        O Putinas mums karą jau paskelbė?
                                        Jis net Ukrainai nepaskelbe
                                        When a man lies, he murders some part of the world

                                        Comment


                                          Idomiai cia

                                          https://twitter.com/gerashchenko_en/...1Yb3TKagX2dR0Q
                                          When a man lies, he murders some part of the world

                                          Comment

                                          Working...
                                          X