Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
    Rusija pasielgė nevisai sąžiningai ir neteisingai Ukrainos atžvilgiu. Bet visai tai buvo daugelio įvykių ir pasikeitimų Ukrainoj, pasekmė. Tai buvo atsakomoji Rusijos reakcija į tam tikrus procesus. Kadangi prieš Rusiją buvo žaidžiama ne pagal taisykles, tai ir Rusijai teko sužaist ne pagal taisykles Kryme, pasinaudojant savo koziriais, kurie kaip tik visi buvo Rusijos rankose.
    O nuo kada Ukraina yra kgb klano nuosavybė? Ukraina puolė Rusiją ar kgb klanas puola Ukrainą?

    Comment


      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
      1938 kovą austrai buvo taikiai prijungti prie Vokietijos (net referendumą organizavo - nieko neprimena?) ir tuo džiaugėsi, tais pačiais metais Sudetai buvo takiai prijungti prie Vokietijos ir vietiniai žmonės tuo džiaugėsi. Bet ar kas nors sako, kad Hitleris nebuvo agresorius, nes nešaudė? Nesako. Taip ir Putinas - jis yra agresorius.
      Tebūnie būna Putinas agresorius, bet pirmiau tada pripažink, kad Porošenka yra fašistas(kuris bombarduoja Ukrainos miestus), jau nekalbant apie Pravyj Sektor ir kitokius "patriotus", kurie įsigalėjo su Maidanu ir tapo nebaudžiami. Nes vieną pusę piešiant tamsiom spalvom, o apie kitą pusę nutylint gaunasi iškreiptas vaizdas.
      Be to Bushas ir Obama yra dar didesni agresoriai artimuosiuose rytuose. Tuo labiau kad koks Irakas randasi visai kitam pasaulio kraše ir yra niekaip nesusijęs su JAV, bet amerikiečiai kažkodėl puolė ir bombardavo Iraką, pražudė šimtus tūkstančių irakiečių. Kai Putino "agresija" buvo lokalinė prie savo sienų, o per tą "agresiją" Kryme nežuvo nei vienas žmogus. Tik kažkodėl prieš JAV niekas sankcijų nesiėmė ir nei Busho, nei Obamos niekas su Hitleriu nelygino.
      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      Tai žinoma, kad Europoj tokio Maidano nebūtų atsitikę, visų pirma dėl to, kad Europos lyderiai nėra tokie vagys. Žiniasklaida yra laisva - tokio diktatoriaus vilos būtų paviešintos net nepradėtos statyti. Teisė yra laisva - būtų pradėti visokie korupciniai tyrimai, kurių galai būtų nuvedę iki tokio prezidento, kaip Janukovičius. Galų gale, jeigu jau taip būtų nutikę, kad vistiek toks prezidentas kaip Janukovičius vadovautų Europos valstybei, tai po pirmųjų Maidano protestų jisai būtų atsistatydinęs, kaip kad pvz. padarė Latvijos galva, po Maximos griūties. Taip kad Europoj toks lyderis kaip Janukovičius yra beveik neįmanomas, nes yra pilna priemonių tokiems sustabdyti, o jeigu būti dar tikslesniems - yra pilna priemonių tokiems net neleisti pakilti iki valdžios olimpo. Dėl to natūralu, kad ukrainiečiai su tokiu tironu kariavo taip, kaip galėjo. O galėjo jie protestuoti ir tik po kelių mėnesių nepaliaujamų protestų, buvo išprovokuotas smurtas ir visi matėm, kad tą smurtą daugiausiai išprovokavo tituškos, tokie veikėjai banditai, kurie dabar mirusių karių kapus Rusijoje saugo.




      De jure dar nereiškia de facto, tačiau de jure ES teisiniai įstatymai Lietuvoje yra priimti - gali man pasakyti bent vieną įstatymą prieš korupciją, kuris Europoje yra, o Lietuvoje nėra. De facto, t.y. praktiškai, mums dar labai toli iki Europos, nes tam neužtenka įstatymų pakeisti, tam reikia dar ir žmonių galvas pakeisti, kad jie neduotų kyšių nei policininkams, nei daktarams, kad netoleruotų kontrabandinių cigarečių ir benzino ir kad apskritai pradėtų netoleruoti korupcijos. Tačiau nors ir ta kova su korupcija yra sunki ir dar ilgas kelias Lietuvos laukia, tačiau kaip pats ir sakai - Ukrainai dar šviesmečiai iki Lietuvos. Gali aišku tu siųlyti savo stebuklingas priemones, kaip Ukrainai geriausiai spręsti tą problemą, tačiau kaip parodė Lietuvos praktika, ta problema greičiausiai sprendžiama pakeitus įstatyminę bazę ir tik po to mažais žingsneliai yra judama prie praktinio to įgyvendinimo.



      Tenka sutikti, kad amerikiečiams iš ties tokia situacija yra labai palanki, nes jeigu Putinas yra grėsmė (o jis tą įrodė), tai tai, kas vyksta dabar, kai Rusijos ekonomika čiuožia žemyn, šalis vis labiau izoliuojama nuo pasaulio - tai tikriausiai yra geriausias grėsmės silpninimas, tačiau tuo pačiu kraujuoja ir Ukraina. Ir ištiesų, jeigu JAV ir ES Ukraina rūpėtų labiau, nei jų pačių šiltas ir ramus gyvenimas, tai jie jau nuo pat pradžių būtų padėję karine pagalba ir taip išsprendę konfliktą jam net neįsisiubavus. Tačiau tokiu atveju Putino praradimai būtų buvę labai maži (keli šimtai gyvybių ir tankų), kai tuo tarpu šiuo metu Putinui ir pačiai Rusijai tikrai ne pyragai. Tai bene vienintėlis tokios situacijos pliusas, tačiau tas pliusas yra Ukrainos sąskaita, kas nėra teisinga.
      Europoj toks Maidano niekada neįvyktų, todėl kad čia negyvena laukiniai. Kaip matom Ukrainoj dar yra laukinių. Net Rusijoj, nuo kurios "bardako" neva Ukraina bėga, tokie Maidanai neįmanomi. Kai per paskutinius prezidento rinkimus Maskvoj vyko antiputiniški mitingai į kuriuos buvo susirinkę keliasdešint tūkstančių žmonių, niekas padangų nedegino, žmonių nemušė ir nežudė, molotovo kokteilių nemėtė ir pastatų neužgrobinėjo. Viskas praėjo taikiai, nes Rusijoj žmonės civilizuoti ir Maidanai jau praeitas etapas. Ukrainai kaip matom toli net iki Rusijos visuomenės kultūros lygio.
      Koks dar diktatorius Janukovičius? Ar tu skiri ką reiškia korumpuotas vagis ir diktatorius, ir kad tai nėra lygybė, ir apskritai nelabai ką turi bendro? Ir tos pasakos apie kažkokias mitologines būtybes - "tituškas"... Ar tituškos užgrobinėjo pastatus Kijeve? Ar tituškos degino padangas, nuniokojo Kijevo centra, mėtė molotovo kokteilius ir žudė milicininkus? Lengva kalbėt, kai viskas vyksta kažkur kitur. O jeigu atsirastų tokių debilų, kurie suorganizuotų Maidaną Vilniuj prieš diktatorę Grybauskaitę ar diktatorių Butkevičių, pradėtų užgrobinėt pastatus senamiestyje, niokotų Vilniaus centrą, mėtytų molotovo kokteilius ir žudytų Lietuvos policininkus, tavo nuomonė būtų tokia pat kaip apie Kijevo Maidaną?

      Dabartinis Ukrainos politinis režimas tikrai nenugalės korupcijos. Jos net nebandys įveikt. Nes dabar valdžią užgrbė tikrai nemažesni vagys. Tame ir esmė, kad Maidanas į politiką neatvedė jokiu naujų, nesusitepusių politikų kurie galėtų pakelti Ukrainą. Todėl nereikia tikėtis stebuklų.

      Rusija nėra karinė grėsmė JAV. Rusija yra grėsmė amerikiečių dominavimui ir jų primetamam diktatui prieš likusį pasaulį. Tiesiog amerikiečiai supranta, kad jėgų santykis pasaulyje keičiasi, ir sąžiningai rinkos sąlygom ekonominės konkurencijos prieš Rusiją, Kiniją ir kitus jie nelaimės. Todėl jie norėdami išlaikyti savo vienvaldystę prieš pasaulį ir matydami, kad sąžiningai jie savo dabartinės galios neišlaikys, griebiasi nešvarių metodų.

      Comment




        Europoj toks Maidano niekada neįvyktų, todėl kad čia negyvena laukiniai. Kaip matom Ukrainoj dar yra laukinių.
        Tu gi pats pripažįsti, kad Janukovičius yra vagis ir normalioje šalyje, matant, kad prezidentas statosi vieną po kito rūmus iš savo kuklios algos - yra mechanizmai, kaip tokį 'prezidentą' pašalinti. Tie mechanizmai yra teisiniai, laisva žiniasklaida, laisvas parlamentas ir t.t. Bet iki jų dažniausiai neprieinama, nes tokie žmonės nėra prileidžiami prie valdžios, o jeigu prileidžiami - jiems neleidžiama taip elgis. O jeigu taip elgias, yra pagaunamas už rankos ir pats savo noru atsistatydinina. Šalyse, kur prezidentas neturi jokios atsakomybės, kuriam negalioja teisė, kuris valdo žiniasklaidą, sodina kitus žmones į kalėjimus, yra diktatūra. Ir diktatorius tokiam žmogui yra labiau tinkantis pavadinimas, nei vagis, nes vagis dažniausiai tokio imuniteto neturi. Ar tu galvoji, kad prezidentas gali daryti ką nori? Paimtu dabar Grybauskaitė ir iš Daukanto aikštės rūmų pradėtų šaudyti į žmones. O kas jai? Jin gi imunitetą turi. Teismai negalėtų nuteisti - ji juos valdytų. Žiniasklaida apie tai negalėtų skelbti. O žmonės negalėtų protestuoti. Na, tiek to, galėtų, bet tik dėl vaizdo, o ne dėl tikslo nuversti prezidentą. Ir kai po trijų mėnesių protestų kažkas iš už krūmų iššaudytų 100 protestuotojų ir dar kelesdešimt policininkų - tai tavo manymu reikštų, kad civilizuoti žmonės turi liautis protestavę arba toliau ramiai stovėti prie prezidento rūmų susisikibus už rankučių ir laukti kada vėl pasipils kulkų kruva.

        Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
        Dabartinis Ukrainos politinis režimas tikrai nenugalės korupcijos. Jos net nebandys įveikt. Nes dabar valdžią užgrbė tikrai nemažesni vagys. Tame ir esmė, kad Maidanas į politiką neatvedė jokiu naujų, nesusitepusių politikų kurie galėtų pakelti Ukrainą. Todėl nereikia tikėtis stebuklų.
        Visų pirma, tai kad galėtum šalį vadinti rėžimu, tam reikėtų kažkokiais faktais remtis. Nežinau kuo tu remiesi, nes viso pasaulio šalys (galbūt išskyrus kokią vieną) pripažino, kad prezidento rinkimai Ukrainoje buvo teisėti ir teisingi. Laisvos žmonių valios nekvestionuoja net pati Rusija. O parlamentas yra išrinktas dar Janukovičiaus laikais ir kuriama Janukovičiaus chebra daugiausiai vietų turi, tai gal tu į tai taikei su rėžimo apibrėžimu, nžn.

        O dėl korupcijos, tai nėra tiek svarbu kas valdo, nes šiuo metu svarbiausia yra kokie įstatymai yra priiminėjami. Jeigu jie bus adaptuoti prie ES, tai bus pats stipriausiai pagrindas ir spyris per 20 metų korupcijai mažėti.

        Sorry, bet matau, kad pilstoma iš tuščio į kiaurą jau ir tiesą sakant net neįsivaizduoju kokie argumentai galėtų pakeisti tavo nuomonę, kai tu tokias nesąmones kalbi. Aš nesugebėjimą blaiviai vertinti situacijos netgi būčiau linkęs kokiai nors psichologinei ligai priskirti, tik šiuo atveju turbūt yra kitas variantas, panašiai toks, kaip kad motinos besąlygiškai myli savo vaiką, tebūnie ir žudiką. Rest in peace Daugiau nebesivelsiu į diskusiją.

        Comment


          Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
          Tebūnie būna Putinas agresorius, bet pirmiau tada pripažink, kad Porošenka yra fašistas(kuris bombarduoja Ukrainos miestus), jau nekalbant apie Pravyj Sektor ir kitokius "patriotus", kurie įsigalėjo su Maidanu ir tapo nebaudžiami.
          Porošenko nėra fašistas - jis yra šalies, kurioje įvyko iš užsienio remiamas separatistinis maištas, prezidentas. Dėl "dešiniojo sektoriaus": nori pasakyti, kad jie gavo leidimą daryti ką nori ir jiems už tai nieko nebus? - nesamonė. Jie yra tokie patys, kaip ir kiti Ukrainos gyventojai. Nuvažiuok į Ukrainą ir pamatyk viską savo akimis.

          Comment


            Ir ištiesų, jeigu JAV ir ES Ukraina rūpėtų labiau, nei jų pačių šiltas ir ramus gyvenimas, tai jie jau nuo pat pradžių būtų padėję karine pagalba ir taip išsprendę konfliktą jam net neįsisiubavus.
            Tai būtų ne sprendimas, o eskalavimas. Būtų antras Afganistanas ar Sirija be jokių prošvaisčių pasiekti ką nors teigiama. Pradėjus atvirai siųsti karinę pagalbą iš Vakarų, Rusija savo pajėgumus irgi atitinkamai sustiprintų. Karinių veiksmų mastas, sugriovimai ir aukų skaičius būtų kelis kartus didesni. Ukrainiečiai ilgėtųsi ramių Janukovičiaus laikų. Nors manau, kad dalis ilgisi ir dabar.
            Pastarosiomis dienomis Grybauskaitė sau leido kritikos strėles nutaikyti ne tik į Putiną, tačiau ir į vakarų lyderius, kuriuos kaltina neveiklumu. Reikia tikėtis tokia pozicija neatsirūgs
            Vakarai tokių šalių kaip Lenkija ar Baltijos šalys lūpomis pasako Rusijai tai, ko nedrįsta pasakyti tiesiogiai.
            Dar juokingas kai kurių nesuvokimas, kokie JAV geopolitiniai interesai Europoje ir Azijoje. Įsivaizduoja, kad JAV aukojasi ir padeda iš geros valios . Jei sunku suprasti, kas vyksta Ukrainoje, žr. į Siriją. Situacija ta pati, tik skiriasi dalyviai ir vieta. Bet aišku, jei atrodo, kad Sirijos sukilėliai kovoja už laisvę ir žmogaus teises, tai jau niekas nepadės .

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              Tai būtų ne sprendimas, o eskalavimas. Būtų antras Afganistanas ar Sirija be jokių prošvaisčių pasiekti ką nors teigiama. Pradėjus atvirai siųsti karinę pagalbą iš Vakarų, Rusija savo pajėgumus irgi atitinkamai sustiprintų. Karinių veiksmų mastas, sugriovimai ir aukų skaičius būtų kelis kartus didesni. Ukrainiečiai ilgėtųsi ramių Janukovičiaus laikų. Nors manau, kad dalis ilgisi ir dabar.
              O dabar sprendimas? Dar viena skylė žemėlapyje? Rusai atsiunčia 100 tankų, duodi ukrainiečiams 200 PTVRK kompleksų, daugiau, atitinkamai daugiau, bepiločiai artilerijos korekcijai, ir Ukrainos artilerija turi paritetą su Rusijos artilerija. Įvažiavo 100 tankų kolona, 90 nebeliko pirmą parą, padauginam iš trijų įgulos narių (nes dažniausiai bokštai skrenda nuo rimtų pataikymų). Ir labai ilgai Rusija kaip į juodąją skylę galėtų kišti techniką ir žmones? Nuostoliai iš Ukrainos pusės? Taip, bet jie ir dabar dideli, ir nemaža dalimi dėl šiuolaikinės įrangos ir priemonių trūkumo.
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Tai būtų ne sprendimas, o eskalavimas. Būtų antras Afganistanas ar Sirija be jokių prošvaisčių pasiekti ką nors teigiama. Pradėjus atvirai siųsti karinę pagalbą iš Vakarų, Rusija savo pajėgumus irgi atitinkamai sustiprintų. Karinių veiksmų mastas, sugriovimai ir aukų skaičius būtų kelis kartus didesni. Ukrainiečiai ilgėtųsi ramių Janukovičiaus laikų. Nors manau, kad dalis ilgisi ir dabar.
                Rusiškus separatistus vakarai galėjo labai staigiai sutriuškinti. Rusija gi oficialiai nesiuntė ir nesiunčia jokių karių ar ginklų į Ukrainą, nes oficialus to darymas jau būtų reiškęs oficialiai Ukrainai paskelbtą karą. O tuos neoficialius, visokius samdinius ir alkoholikus, būtų galėję siųsti kiek nori - visi jie būtų buvę momentaliai sutvarkyti. Vakarai turėjo ir turi teisę į šitą konfliktą įsikišti karinėmis priemonėmis, panašiai taip, kaip jie kišasi į 'Islamo valstybės' reikalus. Tiesiog tokiai teisei būtų reikėję Ukrainos pritarimo, kuri be abejonės vakarai būtų gavę. Rusijai tuo tarpu pasiųsti karius į Ukrainą irgi būtų reikėję oficialios Ukrainos valdžios pritarimo - kurio, žinoma, nebūtų gavę. Tokiu atveju Rusija norėdama oficialiai pasiųsti karius, būtų galėjus skelbti karą Ukrainai, tik kažin ar skelbtų, žinant, kad tuo pačiu būtų reikėję kautis ir su tenais esančiomis vakarų pajėgomis. Rusija būtų turėjusi skelbti karą vakarams, o ne atvirkščiai. Vakarai būtų turėję teisę laikyti karius Ukrainoje, Rusija nebūtų turėjus.

                Sirijos ar Afganistano variantas čia netinka. Ten yra idėjiniai kovotojai, o Ukrainoje daugiausiai yra samdiniai.
                Paskutinis taisė Eidvis; 2014.09.27, 13:13.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą




                  Tu gi pats pripažįsti, kad Janukovičius yra vagis ir normalioje šalyje, matant, kad prezidentas statosi vieną po kito rūmus iš savo kuklios algos - yra mechanizmai, kaip tokį 'prezidentą' pašalinti. Tie mechanizmai yra teisiniai, laisva žiniasklaida, laisvas parlamentas ir t.t. Bet iki jų dažniausiai neprieinama, nes tokie žmonės nėra prileidžiami prie valdžios, o jeigu prileidžiami - jiems neleidžiama taip elgis. O jeigu taip elgias, yra pagaunamas už rankos ir pats savo noru atsistatydinina. Šalyse, kur prezidentas neturi jokios atsakomybės, kuriam negalioja teisė, kuris valdo žiniasklaidą, sodina kitus žmones į kalėjimus, yra diktatūra. Ir diktatorius tokiam žmogui yra labiau tinkantis pavadinimas, nei vagis, nes vagis dažniausiai tokio imuniteto neturi. Ar tu galvoji, kad prezidentas gali daryti ką nori? Paimtu dabar Grybauskaitė ir iš Daukanto aikštės rūmų pradėtų šaudyti į žmones. O kas jai? Jin gi imunitetą turi. Teismai negalėtų nuteisti - ji juos valdytų. Žiniasklaida apie tai negalėtų skelbti. O žmonės negalėtų protestuoti. Na, tiek to, galėtų, bet tik dėl vaizdo, o ne dėl tikslo nuversti prezidentą. Ir kai po trijų mėnesių protestų kažkas iš už krūmų iššaudytų 100 protestuotojų ir dar kelesdešimt policininkų - tai tavo manymu reikštų, kad civilizuoti žmonės turi liautis protestavę arba toliau ramiai stovėti prie prezidento rūmų susisikibus už rankučių ir laukti kada vėl pasipils kulkų kruva.



                  Visų pirma, tai kad galėtum šalį vadinti rėžimu, tam reikėtų kažkokiais faktais remtis. Nežinau kuo tu remiesi, nes viso pasaulio šalys (galbūt išskyrus kokią vieną) pripažino, kad prezidento rinkimai Ukrainoje buvo teisėti ir teisingi. Laisvos žmonių valios nekvestionuoja net pati Rusija. O parlamentas yra išrinktas dar Janukovičiaus laikais ir kuriama Janukovičiaus chebra daugiausiai vietų turi, tai gal tu į tai taikei su rėžimo apibrėžimu, nžn.

                  O dėl korupcijos, tai nėra tiek svarbu kas valdo, nes šiuo metu svarbiausia yra kokie įstatymai yra priiminėjami. Jeigu jie bus adaptuoti prie ES, tai bus pats stipriausiai pagrindas ir spyris per 20 metų korupcijai mažėti.

                  Sorry, bet matau, kad pilstoma iš tuščio į kiaurą jau ir tiesą sakant net neįsivaizduoju kokie argumentai galėtų pakeisti tavo nuomonę, kai tu tokias nesąmones kalbi. Aš nesugebėjimą blaiviai vertinti situacijos netgi būčiau linkęs kokiai nors psichologinei ligai priskirti, tik šiuo atveju turbūt yra kitas variantas, panašiai toks, kaip kad motinos besąlygiškai myli savo vaiką, tebūnie ir žudiką. Rest in peace Daugiau nebesivelsiu į diskusiją.
                  Dar kartą kartoju Janukovičius nebuvo diktatorius. Ir Janukovičiaus Ukrainos nei iš tolo negalima su lygint su Lukašenkos Baltarusija(tikra diktatūra). Ukrainoj visada vyko klanų kova. Ir Ukrainoj žiniasklaida nebuvo laisva, nes viską valdė oligarchai, bet jie tarpusavy konkuravo ir per savo kanalus galėdavo pilt purvą vieni ant kitu. Prie Janukovičiaus buvo opozicija. Dabar jos nėra. Dabar diktatūriniu stiliumi yra naikinamos Regionų ir komunistų partijos. Vyksta akivaizdus susidorojimas su politiniais oponentais, ko prie Janukovičiaus nebuvo. Tai apie kokią demokratiją Ukrainoj tu kalbi? Ukrainoj demokratija baigėsi su Maidanu ir perversmu.

                  Janukovičius irgi buvo išrinktas per rinkimus kurie buvo teisėti ir juos pripažino Vakarų pasaulis.

                  Comment


                    Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                    Dar kartą kartoju Janukovičius nebuvo diktatorius. Ir Janukovičiaus Ukrainos nei iš tolo negalima su lygint su Lukašenkos Baltarusija(tikra diktatūra). Ukrainoj visada vyko klanų kova. Ir Ukrainoj žiniasklaida nebuvo laisva, nes viską valdė oligarchai, bet jie tarpusavy konkuravo ir per savo kanalus galėdavo pilt purvą vieni ant kitu. Prie Janukovičiaus buvo opozicija. Dabar jos nėra. Dabar diktatūriniu stiliumi yra naikinamos Regionų ir komunistų partijos. Vyksta akivaizdus susidorojimas su politiniais oponentais, ko prie Janukovičiaus nebuvo. Tai apie kokią demokratiją Ukrainoj tu kalbi? Ukrainoj demokratija baigėsi su Maidanu ir perversmu.

                    Janukovičius irgi buvo išrinktas per rinkimus kurie buvo teisėti ir juos pripažino Vakarų pasaulis.
                    Pasikartosiu, jei taip nepatinka Lietuvos pozicija, keliauk į Rusija, nei man, nei kitiems, nei tai pačiai Lietuvai tu esi nereikalingas. Ir patarimas, tik neapsi#ik savo kacapišką propagandą skleisdamas.
                    - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                    - Rusija su Amerika kariauja.
                    - Ir ką, kaip ten reikalai?
                    - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                    - O amerikiečiai?
                    - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                    Comment


                      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                      Porošenko nėra fašistas - jis yra šalies, kurioje įvyko iš užsienio remiamas separatistinis maištas, prezidentas. Dėl "dešiniojo sektoriaus": nori pasakyti, kad jie gavo leidimą daryti ką nori ir jiems už tai nieko nebus? - nesamonė. Jie yra tokie patys, kaip ir kiti Ukrainos gyventojai. Nuvažiuok į Ukrainą ir pamatyk viską savo akimis.
                      Gavo ar negavo leidimo, bet matome kas vyksta. Gatvėse mušami žmonės, vartomos mašinos ir t.t., o milicija stovi ir nieko nedaro. Prieš juos nekeliamos bylos, o kurie jeigu per klaidą sulaikomi, tuo pat būna paleidžiami su triukšmu.

                      Nuvažiuok į Ukrainą ir būk suspardytas ir uždaužytas iki sąmonės netekimo? Ne, ačiū. Aš dar gyvent noriu. Aš geriau nuvažiuočiau į "putlerio" Rusijos kokį nors pramoninį užkampį Magnitogorską ir naktį praeičiau pro vietinės "slabodkės" kvartalus, negu prasieičiau per Kijevo centrą.

                      Comment


                        Ikonos nepamirš į rankas pasiimti. Sėkmės.
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                          Nuvažiuok į Ukrainą ir būk suspardytas ir uždaužytas iki sąmonės netekimo? Ne, ačiū. Aš dar gyvent noriu.
                          Prieš savaitę kolega grįžo iš komandiruotės Ukrainoje (Kijevas +Lvovas), jis nekalba ukrainiečių kalba, vaikščiojo po miestus, užeidavo į bariukus, parduotuves, grįžo sveikas, nesumuštas, riaušių nematė.

                          Comment


                            Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                            Prieš savaitę kolega grįžo iš komandiruotės Ukrainoje (Kijevas +Lvovas), jis nekalba ukrainiečių kalba, vaikščiojo po miestus, užeidavo į bariukus, parduotuves, grįžo sveikas, nesumuštas, riaušių nematė.
                            Kas kelias minutes turėjo kartot "herojam slava" ir "putin chuilo"?

                            Comment


                              Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                              Kas kelias minutes turėjo kartot "herojam slava" ir "putin chuilo"?
                              Čia tu rimtai, ar visai jau protas atšuto nuo rusiškos propogandos? Pats pažįstu rusakalbių ukrainiečių, ir dėl kalbos ten niekada nebuvo ir nėra problemų.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                Siūlau surengti balsavimą ir jei bus teigiamas rezultatas įdėti oficialią nuorodą prie atitinkamų temų į oficialų trolių sąrašą, kuriame pi..-kaunaz būtų pirmasis oficialiai patvirtintas. Visi žinotų, kad neverta gaišti laiko ir gadinti vietą forume dėl tokio. Ir parašyti po sąrašu, jei "garbingas" narys nesutinka, tegul čiuožia į paRašos kokį nors saitą lavrovo-gebelso propagandą skelbti. O dar geriau su visam. Nes diskutuoti su tokiais beviltiška, nes objektyvių argumentų kalba jiems nesuvokiama.
                                Ir dar norėčiau papildyti. Esančiam tokiame sąraše reikėtų prilipdyti šalia vardo kokį nors ženkliuką, pvz.: kūjį ir pjautuvą arba užrašą: meldžiuosi Putinui.
                                Tegul rašo komentarus, bet aiškiau bus kas per paukštis.
                                Paskutinis taisė Arunasx; 2014.09.27, 15:13.
                                Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  O šiaip manau tokia įdomi analizė:

                                  http://spektr.delfi.lv/novosti/chto-...#ixzz3BjmUuc1i

                                  Jei kas nesupranta tai tada išversta:

                                  http://www.delfi.lt/news/ringas/abro....d?id=65930508
                                  Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Sudėjus krūvon pačių rusų valdininkų pripažinimą, kad maisto produktai brangs ženkliai daugiau nei planuota 12% vs 7%, smengantį rublio kursą (dabar 39RUB/USD buvo 30RUB/USD 2013 metų sausį) ir naftos kainas (Urals 93 USD kai buvo 110-120 USD, ant 110 kainos sudarytas paRašos biudžetas) su šituo:

                                    Parašė Dadis Rodyti pranešimą
                                    Net nežinau kur šitą dėti - gal tiks čia?

                                    Кудрин: Элиты озадачены чрезвычайно
                                    http://www.fontanka.ru, 2014.09.23

                                    Buvęs RF finansų ministras ir artimas Putino aplinkai žmogus Aleksejus Kudrinas bėdavoja, kad Vakarų sankcijos turės labai neigiamą poveikį Rusijos ekonomikai ir sako, kad Rusijos vystymosi modelio pakeitimui ir užsienio prekybos perorientavimui reikės 20 metų. Ypač įdomus jo pastebėjimas dėl Rusijos naftos ir dujų gavybos:
                                    "Даже с участием иностранных компаний сохранение добычи на нынешнем уровне являлось бы очень трудной задачей. С учетом ограничений мы будем иметь спад добычи нефти и газа в ближайшие 3 – 4 года. Дальше это будет зависеть от разрешения политических кризисов", – считает бывший вице-премьер РФ. Санкции, снижение мировых цен и налоговые льготы при разработке новых месторождений приведут к тому, что в ближайшие 3 – 4 года доходы от нефти и газа сократятся на 1,5 – 2 процента ВВП, сказал Кудрин.
                                    gaunasi tikrai linksma perspektyva. Tik kitas klausimas kiek dar sugebės pridirbti putlerio režimas? Ne tuščioje vietoje turbūt girdisi pasisakymai, kad pereitas negrįžtamumo taškas, kai įsukta karinė/politinė mašina negali būti sugrąžinta atgal ir perspektyvos liūdnos ką dar pridirbs. Politinių sprendimų praktiškai nėra kad ir avys sveikos būtų ir vilkas sotus.
                                    Paskutinis taisė Arunasx; 2014.09.27, 16:00.
                                    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                      Ir dar norėčiau papildyti. Esančiam tokiame sąraše reikėtų prilipdyti šalia vardo kokį nors ženkliuką, pvz.: kūjį ir pjautuvą arba užrašą: meldžiuosi Putinui.
                                      Tegul rašo komentarus, bet aiškiau bus kas per paukštis.
                                      Tu pats savo noru jau užsidėjęs sau ženklą - savo avatare "PTN PNX". Tai reiškia, kad tu esi propogandos auka. Jeigu tau tiek daug tas "putleris" reiškia ir taip paveikęs tavo sąmonę. Aš tai nesu jokiuose facebookuose jokiose "koloradinėse" grupėse, nei lietuviškose, nei rusiškose, vkontakte iš vis accounto neturiu, ir "kolorado" juostelės irgi neturiu. Bet tai nereiškia, kad aš turiu būt besmegenis ir aklai tikėt tais melais kuriuos kasdiena pila 15min.lt ir delfi po 5-10 straipsnių su Putino pavarde antraštėj kasdien. Jeigu tu matai kaip ginkluoti gatvės chuliganai griauną miestą ir žudo policininkus Kijeve, jeigu matai kad Ukrainos pajėgos sistemingai bombarduoja Ukrainos miestus su civiliais gyventojais Donbase, o žiniasklaida įkyriai bando įteigt kad tai yra visiškai normalu, tai atsiprašau, bet mano protas nesugeba priimt tokio melo. Ir joks "putleris", Rusija, kiseliovas ar dar kažkas čia ne prie ko.

                                      Comment


                                        Patiko

                                        http://www.youtube.com/watch?v=NEWt2IMDj_4

                                        Comment


                                          Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                                          Tu pats savo noru jau užsidėjęs sau ženklą - savo avatare "PTN PNX". Tai reiškia, kad tu esi propogandos auka. Jeigu tau tiek daug tas "putleris" reiškia ir taip paveikęs tavo sąmonę. Aš tai nesu jokiuose facebookuose jokiose "koloradinėse" grupėse, nei lietuviškose, nei rusiškose, vkontakte iš vis accounto neturiu, ir "kolorado" juostelės irgi neturiu. Bet tai nereiškia, kad aš turiu būt besmegenis ir aklai tikėt tais melais kuriuos kasdiena pila 15min.lt ir delfi po 5-10 straipsnių su Putino pavarde antraštėj kasdien. Jeigu tu matai kaip ginkluoti gatvės chuliganai griauną miestą ir žudo policininkus Kijeve, jeigu matai kad Ukrainos pajėgos sistemingai bombarduoja Ukrainos miestus su civiliais gyventojais Donbase, o žiniasklaida įkyriai bando įteigt kad tai yra visiškai normalu, tai atsiprašau, bet mano protas nesugeba priimt tokio melo. Ir joks "putleris", Rusija, kiseliovas ar dar kažkas čia ne prie ko.
                                          Tu mums geriau papasakok kaip ten su vaikais prikaltais prie kryžių baigėsi ir kaip ten lėktuvą pilną lavonų skraidino. Kur kas įdomiau...
                                          - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                          - Rusija su Amerika kariauja.
                                          - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                          - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                          - O amerikiečiai?
                                          - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X