Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijų ir naftos kainų kitimo įtaka Rusijos ir kt. šalių ekonomikai (iki 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kelios didžiausios Vokietijos įmonės – įskaitant chemijos gigantę BASF, inžinerinę grupę „Siemens“, „Volkswagen“, „Adidas“ bei „Deutche Bank“ – per kelias pastarąsias savaites aiškiai pasisakė prieš naujų ekonominių sankcijų įvedimą Rusijai.
    http://www.delfi.lt/verslas/verslas/...#ixzz30aG7WsRS
    Merkel savo verslui tai neaiškina: atidžiau rinkitės partnerius! .

    Comment


      Manau aiškina (dabar), tik garsiai nesako.

      Comment


        Beje, kaip Vokietijos įmones pavektų JAV sankcijos atskiriems Rusijos pramonės sektoriams? Ar taip reiktų suprasti, kad BASF su Adidas gautų rinktis - arba Rusijos rinka, arba JAV?

        Comment


          Parašė ViR2-4
          Gal kam bus idomu is vidaus daugiau ziniu su Ukraina, tai trumpam griztu.
          Turim 54m. atsargos majora tarp savo verslo partneriu (vienas is mazumos akcininkas). Vakar jam is SBU buvo pranesta, kad per 72val turi butinai issiust savo seima is salies (gyvena Dniepropetrovske). Visiem, turintiems aukstesni nei molodsy leitenant (rasau is skambesenos tel pokalbio metu, nes as rusiskai nesneku, o pats jis snekejo pusiau angliskai, pusiau rusiskai ir dar lietuviskai viena kita zodi idedamas ir nesveikai nervuotas), neleista palikti salies ir kvieciami registruotis i dalinius. Daliniuose sake, kad situacija irgi apverktina. Pilna aprupinima gauna tik atsargos kareiviai ir turintys parengima. Like zemiausi eiliniai ir naujokai savanoriai, net neaprupinami pilna apranga, nes jos nera, o nepersaunamas liemenes isdavineja tik spec buriams arba tiems, kurie siunciami i rytu miestus - pacienieciai praktiskai neturi ju. Taigi nuo sio vakaro jo ir dar jo draugu seima apsistojus per mus. Didelis aciu Lietuvos ambasadai, nes popierius ypatingos skubos tvarka sutvarke.

          Kas del puolimo, tai pagal jo turima informacija, jokio atviro puolimo nelaukia, taciau nuo sio vakaro ypatingai stiprina Krymo pasieni ir kazkodel Baltarusijos siena. Tikisi diversantu puolimo ir kariskiu persirengusiu vietiniais gyventojais, pasakojo, kad dabar papuolantys putleristano gyventojai pasimoke is Krymo ir persirengineja i labiau improvizuotas aprangas.

          Isoriniai mokejimai su Ukraina paralizuoti, pavedimai "laisvai" praeina tik iki +-2000eur, didesniems turim naudot wu. Taip pat, tie smulkus pavedimai keliauja iki 12d.d. "Normaliai" funkcionuoja tik Privat bankas, pastarojo ir swiftai pasikeite ir rekomenduoja naudot tarpini commerzbank kaip tarpininka. O jei daro tiesiogiai is privat i Lietuviska saskaita - keliauja is Privat registruoto Kipre.

          Tas pats kolega turejo nedideli 4 zvaigzduciu viesbuti Kryme - aneksavus kryma, nuosavybes teises pasikabino ore, o po to "pereme" vietinis vadukas, kaip niekur nieko. Taip pat vietiniai vadukai "nujojo" visa fura su gan brangiu Teslin sintetiniu popierium, nuostolius galit manau isivaizduot

          Nekilnojamo kainos Ukrainoj ciuozia kas diena, o su gamyklom isvis stebuklai vyksta, kai investicija i pastaraja iprastinem salygom gali atsipirkti per menesi Musiskes is Dniepropetrovsko irengimai buvo supakuoti i furas ir parsivezami i Lietuva, betkokia veikla praktiskai nebeimanoma del zaliavu strigimo, nesugebejimo atsiskaityt su tiekejais, o geriausiai dar ir tai, kad vietiniai pavedimai Ukrainoje, ypac jei skirtingi bankai, gali keliaut ir visa savaite. Taip pat milziniska problema su darbuotojais, nebeaisku, kas pasirodys darbe ir kada, nes yra perdetas dirglumas, seka betkokia informacija, seimas veza kuo toliau nuo pagrindiniu miestu ir i vakaru puse, o jei ir pasirodo darbe tai greitai pradeda tarpusavyj konfliktuot (tikrai ne zemiausios kvalifikacijos darbuotojai). Idomesnis fenomenas buvo tas, kad grubiai pries pora savaiciu, kai pradejo isisiubuot koloradai, pradejo eit "berniukai" su "maloniais" verslo pasiulymais del akciju, del koloradu veliavos pakabinimo ties ieimu, simbolikos gamyba ir t.t. Skundziantis policijai - jokio efekto, o reaguoja tik tada, kada "ijungi" pazintis arba eini tiesiai per SBU. Ir visa tai vyksta Dniepropetrovske,kuris lyg dar nera labai uzveistas koloradais

          Taigi is verslo puses salyj totalus krachas. Putleris labai graziai suzaide ir sugebejo nugriaut sali is vidaus. Net jei ir laimetu kara pries persirengusius ruskius rytuose, vargu ar neatsirasu Kijeve "rusmaidan" is zemiausios kvalifikacijos Ukrainieciu. Nes jie neturi jokiu galimybiu "pabegt" nuo viso to, kas dedasi ir tiesiogiai kencia finansiskai. Is pazistamu gerai gyvenanciu Ukrainieciu visi, kurie neturejo reikalu su armija, spejo pabegt, kas i Lietuva, kas i Vokietija.

          Oivej ir kaunaz aiskiai sukritikuos, kaip VBS saltini, bet anyway informacija tiesiai is varslo partneriu ir mano tiesiogines verslo aplinkos. Jokiam verslininkui, net ir didziausiasm priesui, nelinkeciau to, ka dabar tenka tenais patirti, jau nekalbu apie pacius Ukrainiecius. Finansiskai sviecias "nauja pradzia" ir tikrai nemazam kiekiui iki tol visai sekmingai ten dirbusiu zmoniu Ir tikrai ne visa informacija praeina ir pro vakaru ziniasklaidos filtrus, o realybe tenais - surealistinis kosmaras.

          Turbūt kad vienas įdomesnių postų šioje temoje.

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Turbūt kad vienas įdomesnių postų šioje temoje.
            Na, taip. Šiek tiek daugoka to dramatizmo. Bet matosi, kad žmogus nuoširdžiai rašo
            Man tik keista, kad kariškiai į Lietuvą vażiuoja, kai tokia situacija...
            Paskutinis taisė oranger; 2014.05.03, 02:23.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą
              Turbūt kad vienas įdomesnių postų šioje temoje.
              Kas dėl verslo, tai Donecke jis jau praktiškai paralyžuotas. O štai Vakarų Ukrainoje (Lvove, Ivano-Frankivske) viskas beveik normaliai.
              Paskutinis taisė Sula; 2014.05.03, 09:20.

              Comment


                Donecko, Luhansko ir Charkovo srityse sukuriama 21% Ukrainos BVP ir 30% eksporto produkcijos. Jų netekus gali kilti didelių problemų.

                Reuters 2014.05.03
                A split Ukraine would likely default on foreign debt: S&P
                Padalinta Ukraina negalės grąžinti užsienio skolų
                "If Ukraine loses some of its territorial integrity, it will not likely be able to repay the loans," John Chambers, chairman of the Standard & Poor's Sovereign Ratings Committee, told Reuters in the Kazakh capital Astana

                http://news.yahoo.com/split-ukraine-...--finance.html
                Vesti.ua 2014.05.04
                Потеря востока страны грозит Украине дефолтом
                Rytų praradimas grės Ukrainos nemokumu

                http://business.vesti.ua/50342-poter...raine-defoltom

                Comment


                  Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                  Tai siūlai jam imti armatūrą ir važiuoti Ukrainą muštis? Nebūtina būti Ukrainoje, kad palaikyti ją. Tarpukariu Lietuviai, tarp jų ir Adamkus galėjo važiuoti ir šaudyti rusus, bet ar jie išloštų iš ką nors?- ne, jie veikė per žodžius ir tai tikrai turėjo įtakos.
                  Nereikia važiuoti ir muštis, galima padėti ekonomiškai. Ukrainos ekonomikai pinigai reikalingi dabar. Kuo daugiau ukrainietiškų prekių mes nupirksime, tuo greičiau Ukrainoje bus tvarka (pvz, aš balandį pirkau alų ir saldainius).

                  Comment


                    Parašė Romas Rodyti pranešimą
                    Donecko, Luhansko ir Charkovo srityse sukuriama 21% Ukrainos BVP ir 30% eksporto produkcijos. Jų netekus gali kilti didelių problemų.

                    Reuters 2014.05.03
                    A split Ukraine would likely default on foreign debt: S&P
                    Padalinta Ukraina negalės grąžinti užsienio skolų


                    Vesti.ua 2014.05.04
                    Потеря востока страны грозит Украине дефолтом
                    Rytų praradimas grės Ukrainos nemokumu

                    http://business.vesti.ua/50342-poter...raine-defoltom
                    Tuo pačiu ir valstybė sumažėtų. O eksportas dar neužsidarė, girdėjau kremlius blokuoja jį. Tiesa, padalinus valstybę - skola dalintųsi ar ne?
                    Paskutinis taisė andyour; 2014.05.04, 11:50.

                    Comment


                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                      Tuo pačiu ir valstybė sumažėtų. O eksportas dar neužsidarė, girdėjau kremlius blokuoja jį. Tiesa, padalinus valstybę - skola dalintųsi ar ne?
                      Viskas labai paprasta - skolą turėtų perimti Ukraina, nes 'Ukraina' (valstybė, o ne kažkokia jos teritorija) ir skolinosi. Be to, kadangi Ukrainos valdžia naujai galimų sukurtų darinių Rytuose ir Kryme niekad nepripažins, kokiu pagrindu jinai gali kalbėdama su kreditoriais bandyti 'dalinti' skolą?

                      Bet kokiu atveju, Ukrainos santykiai su kreditoriais šiame kontekste tokie nestabilūs, kad skolos refinansavimo sąlygos bet kokiu atveju bus drakoniškos, jei iš viso kas ryžtųsi artimiausiu metu skolinti ... Jau Rusijai niekas nebenori skolinti (paskutinės kelios Rusijos CB emisijos buvo totalus failas), tai ką jau čia kalbėti apie Ukrainą ...
                      Paskutinis taisė nomad; 2014.05.04, 12:51.
                      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                      Comment


                        Parašė andyour Rodyti pranešimą
                        Tiesa, padalinus valstybę - skola dalintųsi ar ne?
                        Putkai panorėjus, pakalikams paliepus - ne.
                        You might surprise yourself.

                        Miestai.net FB

                        Comment


                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                          Tuo pačiu ir valstybė sumažėtų. O eksportas dar neužsidarė, girdėjau kremlius blokuoja jį. Tiesa, padalinus valstybę - skola dalintųsi ar ne?
                          Nors atrodo griežtų taisyklų nėra, bet tarptautinė praktika vis tik dažniau orientuojasi į skolos padalinimą. Pvz., ar daug kas iš jūsų žino, kad Lietuva 1923 metais gaudama Klaipėdos kraštą , gavo ir proporcingą Vokietijos skolų bei net ir Vokietijai priskirtų karo kontribucijų dalį. Tai buvo 20 mln. frankų, kuriuos Lietuva baigė mokėti 1934 metais. Pietų Sudanas ir Sudanas iki šiol turi bendrą užsienio skolą ir ginčijasi kai ją padalinti. Taip pat jei Škotija atsiskirtų nuo UK, jiems tektų prisiimti proporcingą (fair and proportional) UK skolų dalį. Tačiau Ukrainos atveju praktinė realizacija būtų labai sunki, nes reikėtų išsiaiškinti kiek ta "fair and proportional" dalis būtų, o tai galėtų tęstis bijau, kad dešimtmečiais. Škotija ir likusi UK manau, kad žymiai greičiau pasidalintų.
                          Tačiau yra ir priešingų pavyzdžių. Pvz. 1991 žlungant SSSR Rusija pasiėmė visas skolas ir visus kitų šalių įsipareigojimus SSSR (šiaip nominaliai jie buvo didesni negu SSSR skolos, tik, kad daugeliu atveju beviltiški atgauti). Tačiau tai buvo daugiau politinis žingsnis jau naujai Rusijai suprantant, kad tik tokiu būdu pavyks galvoti apie didžiosios valstybės statuso išsaugojimą. Nes priešingu atveju kitos šalys tada galėtų reikalauti padalinti proporcingai ir branduolinį ginklą, ir visas diplomatines ir žvalgybines SSSR institucijas, bei visą kitą "turtą" (daugiausia žinomą nematerialų), sukauptą centrinių SSSR institucijų ir aišku daugiausia saugomą Maskvoje, galų gale tektų ir veto teise JTO pasidalinti.

                          Comment


                            Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                            Nors atrodo griežtų taisyklų nėra, bet tarptautinė praktika vis tik dažniau orientuojasi į skolos padalinimą. Pvz., ar daug kas iš jūsų žino, kad Lietuva 1923 metais gaudama Klaipėdos kraštą , gavo ir proporcingą Vokietijos skolų bei net ir Vokietijai priskirtų karo kontribucijų dalį. Tai buvo 20 mln. frankų, kuriuos Lietuva baigė mokėti 1934 metais. Pietų Sudanas ir Sudanas iki šiol turi bendrą užsienio skolą ir ginčijasi kai ją padalinti. Taip pat jei Škotija atsiskirtų nuo UK, jiems tektų prisiimti proporcingą (fair and proportional) UK skolų dalį. Tačiau Ukrainos atveju praktinė realizacija būtų labai sunki, nes reikėtų išsiaiškinti kiek ta "fair and proportional" dalis būtų, o tai galėtų tęstis bijau, kad dešimtmečiais. Škotija ir likusi UK manau, kad žymiai greičiau pasidalintų.
                            Tačiau yra ir priešingų pavyzdžių. Pvz. 1991 žlungant SSSR Rusija pasiėmė visas skolas ir visus kitų šalių įsipareigojimus SSSR (šiaip nominaliai jie buvo didesni negu SSSR skolos, tik, kad daugeliu atveju beviltiški atgauti). Tačiau tai buvo daugiau politinis žingsnis jau naujai Rusijai suprantant, kad tik tokiu būdu pavyks galvoti apie didžiosios valstybės statuso išsaugojimą. Nes priešingu atveju kitos šalys tada galėtų reikalauti padalinti proporcingai ir branduolinį ginklą, ir visas diplomatines ir žvalgybines SSSR institucijas, bei visą kitą "turtą" (daugiausia žinomą nematerialų), sukauptą centrinių SSSR institucijų ir aišku daugiausia saugomą Maskvoje, galų gale tektų ir veto teise JTO pasidalinti.
                            Visi tavo pavyzdžiai čia nerelevantiški, nes visais minėtasis tavo atvejais vyko abipusis pripažinimas. Ukrainos atveju, vienok, to pripažinimo nebus, o savo ruožtu nebus ir pagrindo skolos dalinti.
                            There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                            Comment


                              Keista, kaip ten Čiukčių karalius (Abramovičius) nesugebėjo su finansais susitvarkyti ...
                              There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                              Comment


                                Kaip tai nesugebėjo? Taigi kuo puikiausiai susitvarkė, pavyzdžiui, 2012 metais turėjo ilgiausią pasaulyje jachtą ir UEFA čempionų lygos taurę.

                                Comment


                                  Ukrainos finansų ministerija įvertino Donecko ir Lugansko sričių ekonomiką - Donecko sritis pati savo reikmes tenkina 39,8 %, Lugansko - 44,1 %:

                                  http://economics.unian.net/finance/9...koy-v-441.html

                                  Tsakant sėkmės "nepriklausomybėje"!
                                  Paskutinis taisė Dadis; 2014.05.12, 15:35.

                                  Comment


                                    Parašė Dadis Rodyti pranešimą
                                    Ukrainos finansų ministerija įvertino Donecko ir Lugansko sričių ekonomiką - Donecko sritis pati savo reikmes tenkina 39,8 %, Lugansko - 44,1 %:

                                    http://economics.unian.net/finance/9...koy-v-441.html

                                    Tsakant sėkmės "nepriklausomybėje" !
                                    Klausimas visiskai realus. N.....ui rusams tokie "klestintys" regionai?
                                    Show must go von!

                                    Comment


                                      Klausimas visiskai realus. N.....ui rusams tokie "klestintys" regionai?
                                      Klestintys ar neklestintys, bet TVF teigė, kad turės peržiūrėti paskolos sumą, jei Ukraina tų regionų neišlaikys. Jų vertinimas priklauso nuo konteksto: kai kalbama apie orientaciją į Vakarus, tai ta Rytų Ukrainos pramonė atsilikusi ir nekonkurencinga, o kai kalbama apie pinigus, paaiškėja, kad jie vis tik svarbūs.
                                      Jei tie regionai liks Ukrainoje, tai orientacija į Vakarus greičiausiai baigsis pramonės įmonių bankrotais. Modernizacijai reikalingos lėšos, kurių Ukraina neturi, o Vakarai tam nesuinteresuoti skolinti, nes konkurentai gamybos srityje reikalingi mažiausiai. O Rytų kryptimi tos "nekonkurencingos" įmonės galėtų dirbti dešimtmečius.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Modernizacijai reikalingos lėšos, kurių Ukraina neturi, o Vakarai tam nesuinteresuoti skolinti, nes konkurentai gamybos srityje reikalingi mažiausiai. O Rytų kryptimi tos "nekonkurencingos" įmonės galėtų dirbti dešimtmečius.
                                        Ukraina nepradės gaminti hi-techo, tad nebus ES konkurentai net ir per 50 metų. Priešingai, Ukraina būtų nauja rinka, ir kuo Ukraina labiau klestės, tuo ta rinka daugiau turės pinigų, pvz. pirks daugiau automobilių. Pavyzdys Kinija.

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          TVF teigė, kad turės peržiūrėti paskolos sumą, jei Ukraina tų regionų neišlaikys. Jų vertinimas priklauso nuo konteksto: kai kalbama apie orientaciją į Vakarus, tai ta Rytų Ukrainos pramonė atsilikusi ir nekonkurencinga, o kai kalbama apie pinigus, paaiškėja, kad jie vis tik svarbūs.
                                          Šiame teiginyje stebime *cinizmą, *primityvizmą ir *infantilizmą lygiomis dalimis. Cinizmas, nes tai reišktų, jog ukrainiečiai neva nemato savo rytiniuose tėvynainiuose nieko apart piniginės išraiškos; primityvizmas - tai atsisakymas suvokti, kad ar su TVF pinigais, ar be jų - Donbasas giliai dotacinis regionas; infantilizmas - tai įsivaizdavimas, jog valstybė yra lyg kokio stoties kiosko kasa.
                                          Paskutinis taisė Zosys; 2014.05.12, 17:20.
                                          blaivumas išlaisvina

                                          Comment

                                          Working...
                                          X