Parašė Tomizmas
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos - Ukrainos karas 2014-2016 m. Rusijos grėsmė Baltijos šalims
Collapse
X
-
Parašė TomizmasVisada palaikiau savo gimtą šalį ir palaikysiu, bet nemanau kad dėl šito aš, tikintis žmogus, turiu džiaugtis homoseksualiomis eitynėmis ir santuokomis, ar nekritikuoti tų pačių vakarų vykdomos politikos (o vakarų šalys, beje, visokiuose kariniuose konfliktuose irgi kartais nevengia sudalyvauti). Jeigu kažkam dėl šito norisi vadinti mane Rusijos agentu - tegul vadina, man kas
Kas liečia Suomiją, tai ši šalis dar tarybiniais laikais sugebėjo turėti gerus santykius tiek su vakarais, tiek su TSRS. Ir dabar kažkaip nesigirdi iš Suomijos pusės šūkių "rusai puola!".
Comment
-
Parašė D.P Rodyti pranešimą
Man patiko šios Dugino mintys:
Lietuva – tai tikra valstybė. Nors ji ir labai maža, bet tai tikra valstybė. Lietuviai – tai tauta. Aš jaučiu daug mažiau simpatijos latviams ir estams - tai vokiečių okupuotosios etninės grupės. Galbūt būtent todėl lietuviai deramai elgiasi rusų atžvilgiu. Jie buvo didi tauta, kai didžiarusiai buvo daug silpnesni. Ir tai yra pagarbos vertas priešininkas ir varžovas. Mano požiūris į lenkus toks pats.
Comment
-
Parašė dts Rodyti pranešimąIr išviso man čia kilo esminis klausimas. Kodėl Rusija taip sureikšminama kaip mega karinė bomba? todėl, kad turi lagaminėlį? Nes bendrai paėmus yra bent 7~8 valstybės turinčios nemenkesnius karinius pajėgumus
Comment
-
Parašė TomizmasM
Visada palaikiau savo gimtą šalį ir palaikysiu, bet nemanau kad dėl šito aš, tikintis žmogus, turiu džiaugtis homoseksualiomis eitynėmis...
Tu supranti, kad tu sukuri priešingą efektą, propoguoja prieš, bet gaunasi, kad visus nuteiki prieš patį save. Gal tavo toks tikslas ir yra? Čia būtų viena iš gudresnių taktikų
Comment
-
Parašė TomizmasMan atrodo, kad didelė dalis jūsų labai klysta. Palaikyti savo šalį ir palaikyti vakarus - tai nėra vienas ir tas pats. O kad didelei daliai žmonių tos visos vakarų vertybės yra nepriimtinos, tai ką jiems dabar daryti - išsiprievartauti? Nes priešingu atveju, jie jau bus, kaip dabar madinga sakyti, "Latvių gatvės įtakojami"?
Drįsčiau teigti, kad Rusija didžiąja dalimi gyvena pagal tas pačias vertybes.
Jūs Maskvoje nebuvot?
Visada palaikiau savo gimtą šalį ir palaikysiu, bet nemanau kad dėl šito aš, tikintis žmogus, turiu džiaugtis homoseksualiomis eitynėmis ir santuokomis, ar nekritikuoti tų pačių vakarų vykdomos politikos (o vakarų šalys, beje, visokiuose kariniuose konfliktuose irgi kartais nevengia sudalyvauti). Jeigu kažkam dėl šito norisi vadinti mane Rusijos agentu - tegul vadina, man kas
Čia klausimas ne apie tai kas palaikys ar nepalaikys, o KAIP ir KĄ palaikys.
A.Smetona, A.Sniečkus, J.Paleckis, L.Želigovskis - visi jie buvo gimtosios šalies patriotai. Zonderkomandos nariai šaudę žmones Paneriuose - patriotai, Zimano partizanai - patriotai, pokario partizanai ir stribai - taip pat.
Vertėtų susimąstyti, kodėl didelė dalis žmonių kritikuoja ES, o ne iš karto išvadinti "runkeliais".
Kas liečia Suomiją, tai ši šalis dar tarybiniais laikais sugebėjo turėti gerus santykius tiek su vakarais, tiek su TSRS. Ir dabar kažkaip nesigirdi iš Suomijos pusės šūkių "rusai puola!".
Kitas dalykas tas, kad Suomija keleriopai ekonomiškai galingesnė už Lietuvą. Turi galingesnę armiją, kuri, teritorinės padėties (uolos, pelkės, ežerai, sniegas) dėka turi galimybių kur kas labiau pasipriešinti. Priešingai stereoptipams, Suomijos ekonominiai/kultūriniai ryšiai su Rusija nėra stiprūs kaip mūsų.
Comment
-
Parašė TomizmasKas liečia Suomiją, tai ši šalis dar tarybiniais laikais sugebėjo turėti gerus santykius tiek su vakarais, tiek su TSRS. Ir dabar kažkaip nesigirdi iš Suomijos pusės šūkių "rusai puola!".
"In general, Finland is privileged to be located in one of the safest corners of the world. However, given our geographical location, the three main security challenges for Finland today are Russia, Russia and Russia. And not only for Finland, but for all of us", Mr. Häkämies said.“The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner
Comment
-
Parašė Darius555 Rodyti pranešimąTaio turejo buti SM-3, sklido net kalbos atsilimo laikotarpiu su Rusija, kad ir S-300 kazkokias dalis nupirkt, nes pati USA pripazino, kad S-300 yra geriausia PVO sistema pasaulyjeIt's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Suomija man primena pasaką apie prūsą, kuris nusidegino karšta kopūstų sriuba, tai ir eidamas pro kopūstų lauką pučia kad atvėstų. Jei rimtai, tai Suomijos valdžia sovietmečiu buvo labai smarkiai susovietinta, o dabar ko gero bus suputininta.
Štai įdomus interviu su Seimo nariu. Žinau, kad daugelis forumiečių žvairai į jį žiūri, bet svarbu ne kas sako, bet ką sako. Kaip tik kalba eina apie Suomijos koncerną:
http://www.komentaras.lt/naujienos/n...E2%80%9C?lang=
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąKitas dalykas tas, kad Suomija keleriopai ekonomiškai galingesnė už Lietuvą. Turi galingesnę armiją, kuri, teritorinės padėties (uolos, pelkės, ežerai, sniegas) dėka turi galimybių kur kas labiau pasipriešinti. Priešingai stereoptipams, Suomijos ekonominiai/kultūriniai ryšiai su Rusija nėra stiprūs kaip mūsų.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąŽinau, kad daugelis forumiečių žvairai į jį žiūri, bet svarbu ne kas sako, bet ką sako. Kaip tik kalba eina apie Suomijos koncerną:
http://www.komentaras.lt/naujienos/n...E2%80%9C?lang=
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąNiekas ir nesako, kad ES - laimės, teisybės, dorovingumo ir t.t. oazė. Turi ji trūkumų ir labai nemažai. Be to, visiems niekada neįtiksi. Tačiau reikia vertinti, kokios jos alternatyvos. Pasižiūri į rytus, pavažinėji po juos - ir supranti, kad gyvename tiesiog išskirtinai puikiai visomis prasmėmis. Neutralios pozicijos mūsų istorinėje-geopolitinėje plotmėje negali. Todėl neįsivaizduoju, kokie argumentai turėtų būti lietuviui atsisakyti to, kas jau sukurta ir priimti dar vieną santvarkų pasikeitimą su labai didele šalies nepriklausomybės praradimo tikimybe.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą...Suomija su Rusija nebuvo pusę amžiaus tos pačios šalies sudėtyje ir nekalbėjo ta pačia rusų k...
Comment
-
Parašė balietis Rodyti pranešimąDar svarbu, kur perskaitė tai, ką sako. Kai Suomijoje registruota kompanija "North Transgas Oy (NTG), Finland" tampa АО "НордТрансГаз", atrodo keistai. Ir ten, beje, "Neste" buvo, o ne "Fortum".
1) pirmiausia, pilietis su aukštojo mokslo diplomu į "karšta"/ "nuoga" /"pikantiska"/"elegantiska" KOMENTARA.LT varu varomas nenuklys, vadinasi nuo elementariausios kritines logikos Puteikio benefisai apsaugoti "referentiniu keliu";
2) KOMENTARO puikioji auditorija "atsakančiai patikrinta laiko" ir todel lojali: a) vidutinio amžiaus vienišos neurastenikes, su "originaliu požiūriu į gyvenima"; b) žvalia progresija paranoiduojantys pensininkai; c) rajonine spauda gyvi provincijos aktyvistai, prieš rinkimus nutare mikliai mikliai susigraibyti, "kas sako visa tiesa" šį balsadėžių sezoną ir atitinkamai "gelbsti nuo elito"
3) konkretus melas "Fortumo" tema (Puteikio gulbės giesmė, įamžinta paties auksine plunksna) buvo "atfiltruotas" Puteikio bloge po to, kai autorius -n kartu buvo pagautas meluojantis
BRAVOPaskutinis taisė Zosys; 2014.03.10, 18:43.blaivumas išlaisvina
Comment
-
Suomija šiai dienai yra mažiau apginta nuo bet kokios (įskaitant Rusijos) agresijos nei Lietuva - ar amerikonų F15 budi Suomijos teritorijoje? Neutralumas yra šaltojo karo metais primestas fintas, kurio aš suomių vietoj seniausiai būčiau atsisakęs 1991 metais, kai žlugo SSRS. Šiaip jau ir šiai dienai aš jų vietoj kelčiau tą klausimą - keista, kad tas klausimas nėra jų esminių politinių partijų platformose ..There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąSuomija šiai dienai yra mažiau apginta nuo bet kokios (įskaitant Rusijos) agresijos nei Lietuva - ar amerikonų F15 budi Suomijos teritorijoje? Neutralumas yra šaltojo karo metais primestas fintas, kurio aš suomių vietoj seniausiai būčiau atsisakęs 1991 metais, kai žlugo SSRS. Šiaip jau ir šiai dienai aš jų vietoj kelčiau tą klausimą - keista, kad tas klausimas nėra jų esminių politinių partijų platformose ..
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąGana juokingai atrodo, kai lietuviai moko suomius kaip gyventi, jie tvarkosi praktiškai visose srityse geriau nei Lietuva, įskaitant ir užsienio politiką Šiaip jei jie matytų bent menkiausią tikimybę, jog Rusija juos užpuls, tą pačią dieną galėtų būti priimti į NATO, jei to norėtų.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąGana juokingai atrodo, kai lietuviai moko suomius kaip gyventi, jie tvarkosi praktiškai visose srityse geriau nei Lietuva, įskaitant ir užsienio politiką Šiaip jei jie matytų bent menkiausią tikimybę, jog Rusija juos užpuls, tą pačią dieną galėtų būti priimti į NATO, jei to norėtų.
Suomijos Rusijai nėra didelio reikalo pulti, jie ką norėjo tą atsiplėšė per 1939 metų karą. Sumokėjo savo kareivių lavonais, bet Kareliją atplėšė.
Lietuva yra visai kitokioje padėtyje nei Suomija. Rusija labai nori sujungti pavogtą Prūsiją su pagrindine savo teritorija. Rusija neturi gero išėjimo į jūrą, nes Peterburgo uostas užšąla o Klaipėda ne. Dėl šito jau bandiūga Petras I kariavo.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąTarpukariu Baltijos šalys ekonomiškai buvo labiau išsivysčiusios nei Suomija. Tik Stalino dėka dabar Suomija ekonomiškai mus lenkia.
Suomijos Rusijai nėra didelio reikalo pulti, jie ką norėjo tą atsiplėšė per 1939 metų karą. Sumokėjo savo kareivių lavonais, bet Kareliją atplėšė.
Lietuva yra visai kitokioje padėtyje nei Suomija. Rusija labai nori sujungti pavogtą Prūsiją su pagrindine savo teritorija. Rusija neturi gero išėjimo į jūrą, nes Peterburgo uostas užšąla o Klaipėda ne. Dėl šito jau bandiūga Petras I kariavo.Paskutinis taisė Lettered; 2014.03.10, 20:55.
Comment
Comment