Parašė andyour
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos - Ukrainos karas 2014-2016 m. Rusijos grėsmė Baltijos šalims
Collapse
X
-
Parašė taspac Rodyti pranešimąLengviausia pasakyti tai kai nelieka sveiko proto argumentu, o vien emocijos.
Comment
-
Buvęs VSD vadovas siūlo uždaryti tautinių mažumų mokyklas
http://lietuvosdiena.lrytas.lt, 2015.12.09
Gal siūlymas ir per drastiškas, bet aš už tai, kad ilgainiui tautinių mažumų mokyklų neliktų:Pasak G.Grinos, tokios mokyklos tampa „švietimo getais“, todėl po to nereikia stebėtis šių moksleivių išvykomis į Rusijos sukarintas mokyklas.
Tokios mokyklos visiškai neugdo pilietiškumo, nes jos yra izoliuotos tautinės visuomenės prasme. Jei mokykla grindžiama ne bendros, o tautinės mažumos pagrindu, vadinasi, jie remiasi kažkokiu kitu pagrindu. Ir ką mes matėme pernai, ką matome šiemet – niekas nesikeičia, kiekvienas direktorius aiškina savo tiesą, o problema išlieka“, – BNS sakė G.Grina.Paskutinis taisė Dadis; 2015.12.09, 14:52.
Comment
-
Parašė Dadis Rodyti pranešimąBuvęs VSD vadovas siūlo uždaryti tautinių mažumų mokyklas
Gal siūlymas ir per drastiškas, bet aš už tai, kad ilgainiui tautinių mažumų mokyklų neliktų:Grina skaito mano mintis.
Man pačiam kaip gyvenančiam netoli vienos lenkų mokyklos pradėjau stebėti tokią įdomią tendenciją, kad pirmoka kalba gražia lenkų kalba, o baigę 12 klasių išeina būdami tikrais rusais, kas nenaudinga nei Lenkijai, kuri remia tokias mokyklas, nei Lietuvai, kurios piliečiai tampa penktąja kolona. Kiek žinau, tarkim Karaliaučiuje yra mokyklos su lietuviškais skyriais, nors pati šalis yra tikrai medinė, bet jie tikrai rengia žmones tam, kad dirbti su Lietuva(kitas klausimas koks tas darbas). Manau mums tikrai reikia spręsti šią problemą ir jungimas būtų vienas iš sprendinių kaip mažinti atskirti tarp visų tautybių Lietuvos piliečių.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Nepataikė Grina į taktą
Buvęs VSD vadovas prabilo Kremliaus lūpomis
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=69805294
Lenkams nereikia nieko net daryti, yra vietinių advokatų
Pasak Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesoriaus, filosofo L. Donskio, toks pasiūlymas reikštų, kad siūloma uždaryti ir lenkų mokyklas.Paskutinis taisė senasnamas; 2015.12.09, 17:14.
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąKiek žinau, tarkim Karaliaučiuje yra mokyklos su lietuviškais skyriais, nors pati šalis yra tikrai medinė, bet jie tikrai rengia žmones tam, kad dirbti su Lietuva(kitas klausimas koks tas darbas). Manau mums tikrai reikia spręsti šią problemą ir jungimas būtų vienas iš sprendinių kaip mažinti atskirti tarp visų tautybių Lietuvos piliečių.
Comment
-
Parašė Dadis Rodyti pranešimąBuvęs VSD vadovas siūlo uždaryti tautinių mažumų mokyklas
Gal siūlymas ir per drastiškas, bet aš už tai, kad ilgainiui tautinių mažumų mokyklų neliktų:Grina skaito mano mintis.Paskutinis taisė andyour; 2015.12.09, 21:36.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąKaliningrade yra mokyklų su lietuviškais skyriais? Bet gal ne vaikams, o suaugusiems?Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąMan keista, kad jaunimas nenori pasilikti Rusijoje. Jeigu Lietuvoje lietuviai migruoja iš vieno miesto į kitą, tai kodėl rusai to nenori daryti, pvz. migruoti į Maskvą, į tėvynę pas savo tautą? Nejaugi jie taip nepasitiki Rusija.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąO Rusijoje taip viskas medumi sutepta, kad reikia ten veržtis?
Aš nežinau, gal taip ir turi visi gyventi persimaišę? Gal interesų konfliktai vysto demkratiją, ieškant kompromisų.Paskutinis taisė andyour; 2015.12.09, 23:24.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąMan keista, kad jaunimas nenori pasilikti Rusijoje. Jeigu Lietuvoje lietuviai migruoja iš vieno miesto į kitą, tai kodėl rusai to nenori daryti, pvz. migruoti į Maskvą, į tėvynę pas savo tautą? Nejaugi jie taip nepasitiki Rusija.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąMaskvoje tikrai sutepta, pertepta ir t.t. Lyg kažkam būtų malonumas gyventi emigracijoje. Rusai Lietuvoje gyvena savotiškoje emigracijoje. Valdžioje nėra rusų, aplink visi kalba lietuviškai, užrašai visur lietuviški, realiai viskas lietuviška. Aš čia geranoriškai parekomendavau. Kaip iš visos Lietuvos lietuviai važiuoja į sostinę ir kitus didmiesčius, tai kodėl rusai nenorėtų į Maskvą, Peterburgą?
Aš nežinau, gal taip ir turi visi gyventi persimaišę? Gal interesų konfliktai vysto demkratiją, ieškant kompromisų.
Dėl to ir nevažiuoja Lietuvos rusai masiškai į Rusiją. Atvirkščiai, dalis rusų iš Rusijos atvažiuoja čia, kad pabėgtų nuo režimo.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą/\ Beabejo aš kalbėjau apie tuos, kurie lojalūs Rusijai. Ir apie tuos kuriems Lietuvoje blogai, o Rusijoje labai gerai.
Parašė andyour Rodyti pranešimąMan keista, kad jaunimas nenori pasilikti Rusijoje. Jeigu Lietuvoje lietuviai migruoja iš vieno miesto į kitą, tai kodėl rusai to nenori daryti, pvz. migruoti į Maskvą, į tėvynę pas savo tautą?Parašė andyour Rodyti pranešimąRusai Lietuvoje gyvena savotiškoje emigracijoje. Valdžioje nėra rusų, aplink visi kalba lietuviškai, užrašai visur lietuviški, realiai viskas lietuviška. Aš čia geranoriškai parekomendavau. Kaip iš visos Lietuvos lietuviai važiuoja į sostinę ir kitus didmiesčius, tai kodėl rusai nenorėtų į Maskvą, Peterburgą?
Comment
-
Puls – nepuls, apgins – neapgins
Be to, Rusija būtinai pasinaudotų netikėtumo faktoriumi: tiesiog vienų karinių pratybų metu jos kariškiai negrįžtų į savo nuolatines dislokacijos vietas, nes gautų įsakymą peržengti Lietuvos ar Latvijos valstybinę sieną. Jie užimtų Baltijos valstybes, ir NATO pajėgoms būtų velniškai sunku juos iš ten išstumti.
Tad vargu ar protinga tikėti „visažiniais“, įrodinėjančiais, esą V.Putinas susitaikė praradęs Baltijos kraštus visiems laikams. Kol JAV laiko Europoje mažiau karių nei Niujorkas turi policininkų, tol Vilnius, Ryga ir Estija negali ramiai miegoti.
Net ir paskutinysis V.Putino interviu, duotas Vokietijos leidiniui Bild, verčia sunerimti: Kremliui labai reikia Baltijos šalių, Kremlius nesusitaikė jas praradęs. V.Putinas atvirai prisipažino negerbiantis valstybinių sienų. Jam svarbiausia, kad niekas neskriaustų po visą pasaulį išsibarsčiusių rusakalbių. Akivaizdi užuomina, jog Rusijos slaptosios tarnybos Baltijos šalyse organizuoja neramumus vadinamuoju „nacionaliniu pagrindu“?
Tad ar nėra taip, jog Kremliaus diktatoriui mes labiau reikalingi nei Amerikai?
Comment
Comment