Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Referendumas dėl žemės, miškų, kitų ištelkių ir pilietinių iniciatyvų

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Štai ką mąsto išsilavinęs jaunimas (geras, blaivus straipsnis, kurį reiktų pakišti po nosim valdančiajam elitui):
    Bet tik ne Lietuvoje. Čia vis gilėjanti integracija ir didesni suvaržymai iš ES pusės praeina be didesnio triukšmo ar platesnių viešųjų diskusijų, nepaisant tikrai ne visuotinio pritarimo. Šį viešojo diskurso vakuumą užpildo „virtuvinės“ diskusijos vidiniuose rateliuose, kuriose, deja, retai susitinka skirtingų pažiūrų žmonės. Nėra progų, o ir nenorima išgirsti vienas kito. Tuomet nuomonės poliarizuojasi, ir kyla tokios primityvios „dviejų kelių“ vizijos, kokią prieš keletą dienų brėžė profesorius Vytautas Landsbergis, vadovaudamasis geležine logika: arba esi už Europos Sąjungą ir pritari viskam, ką ji sako, arba esi rusų kolaborantas, norintis, kad Lietuva paliktų ES ir atsiduotų kaimynės iš Rytų valiai. Trečio kelio nėra. Šį primityvų požiūrį puikiai iliustruoja ir Konstitucinio Teismo pasisakymas referendumo klausimu.
    Savo ruožtu rinkos liberalizavimas ir teikiamos subsidijos skatina žemės nuosavybės konsolidavimą nedidelio skaičiaus įmonių rankose. FIAN, tarptautinė organizacija, kovojanti už teisę į apsirūpinimą maistu, įspėja apie greitėjantį žemės nuosavybės konsolidavimą visoje Rytų Europoje (Serbija, Rumunija, Bulgarija, Vengrija, Ukraina, Latvija). Daugybė smulkiųjų ūkininkų naujosiose ES narėse bankrutavo, kai žemės ūkio paramos paskirstymas iškreipė rinką, pirmus kelerius metus po priėmimo į ES selektyviai teikdamas pirmenybę naudotis parama stambiesiems ūkininkams.
    Eilinį kartą galima šio to pasimokyti iš Estijos:
    Trečia, siekiant kompromiso arba užsidedant saugiklius, pavyzdžiui, įgyvendinant „Estijos modelį“, kai užsieniečiams leidžiama pirkti ne daugiau nei 10 ha žemės, galima būtų sustabdyti žemės konsolidavimą ir kartu įgyvendinti ES reikalavimus.
    Straipsnio autorius – Oksfordo universiteto, Šv. Kotrynos koledžo psichologijos ir filosofijos studentas, Oksfordo lietuvių bendrijos prezidentas.
    http://www.tiesos.lt/index.php/tinkl...ybe-kur-einame
    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.01.31, 20:05.

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
      Nežinau, ar dar kas nors prisimena referendumą dėl stojimo į ES? Pamenu, nusimatė totalus pravalas dėl neatėjusio žmonių skaičiaus, nes žmonėms buvo nusispjaut į tą ES, tada Maxima paskelbė akciją, kad jei balsuoji, gauni kuponą vienam buteliui Euro alaus Maxima parduotuvėje už vieną centą. Va tada ir prasidėjo. Praktiškai pardavė Lietuvą už vieną centą verto alaus butelį.
      Sakote pabalsavus prieš, arba sugadinus biuletenį neduodavo to lipduko (kiek pamenu buvo lipdukas, o ne kuponas)?

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
        Kodėl daugelyje šalių nacionalistiniams judėjimams vadovauja visokie fiziškai nelabai patrauklūs žmogėnai - pliktelėję storuliai ir pan.? Suprasčiau, kad apie tautos grynumą svaigtų koks dviejų metrų ūgio blondinas mėlynom akim ...
        Yra tokia 'compensation of doubt' teorija, išvesta jungistų pokario metais, pagal kurią fanatiškas žmogus 'kompensuoja netikrumą' dėl savo identiteto, pasirinkdamas kardinalų (oficialų, išorinį) to identiteto neigimą ir netgi priešinimąsi jam. Būtent dėl to abejonės kompensavimo mes matome, kad daugumos pro-tradicinių šeimos vertybių judėjimų ar kitų homofobinių grupių vadovais yra gražiai atrodantys elegantiški vyriškiai (kuriuos vėliau pagauna kur nors Ispanijoje jauno 18-mečio eskorto draugijoje), aršiausi nacionalistai beveik visada turi etniškai maišyto kraujo (Hitleris tik vienas daugelio pavyzdžių), o anti-semitai - žydiško (hahaha, bummer ...)
        Paskutinis taisė nomad; 2014.01.31, 20:26.
        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą
          Sakote pabalsavus prieš, arba sugadinus biuletenį neduodavo to lipduko (kiek pamenu buvo lipdukas, o ne kuponas)?
          tada grėsė tai, kad nesusirinks reikiamas skaičius žmonių, todėl ėjo va bank. Užteko tik ateiti iki balsadėžės, nereikėjo balsuoti "už", bet duodant lipduką, rekomendavo atsakymą.
          When a man lies, he murders some part of the world

Comment

Balsuojam prieš pardavimą, pasiunčiam ES, pasiunčiam Pabaltyjį, numigruojam su savo žemėm iki Islandijos ir vartomės saloj laisvi tiesiogine to žodžio prasme.

ir jei ne tas alus, tai referendumas būtų neįvykęs.
            Paskutinis taisė Egiuxz; 2014.01.31, 20:21.

Comment

ir jei ne tas alus, tai referendumas būtų neįvykęs.

Comment

tada grėsė tai, kad nesusirinks reikiamas skaičius žmonių, todėl ėjo va bank. Užteko tik ateiti iki balsadėžės, nereikėjo balsuoti "už", bet duodant lipduką, rekomendavo atsakymą.
                Būtent. Ta akcija tik paskatino žmones nueiti ir išreikšti savo nuomonę, nes nebuvo jokios prievartos rinktis vieną arba kitą variantą. Kaip vieni vadina tai "Lietuvos pardavimu už vieną centą" aš pavadinčiau "gudriu marketinginiu triuku skatinančiu pilietiškumą". O žmonės balsuodami išreiškė savo poziciją. Jau vien tas pasyvumo rodiklis aiškiai parodė, kad besipriešinančių nėra daug, nes visada kai norima pasipriešinti ar pasakyti "NE", būna didesnis aktyvumas.
                Prieš kiekvienus rinkimus man bent gerą mėnesi televizoriai, stendai gatvėse rekomenduoja ir sufleruoja atsakymus ar pasirinkimus, bet aš renkuosi tą, ką noriu.

Comment

aš traktuoju tik papirkimu

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą
                    Kaip vieni vadina tai "Lietuvos pardavimu už vieną centą" aš pavadinčiau "gudriu marketinginiu triuku skatinančiu pilietiškumą".
                    Kaip manai, o jei dabartiniame referendume viešai reklamuotų akciją, kad, jei balsuoji, gauni kuponą alui už vieną centą? Kokia reakcija ir vertinimas būtų dabar? A?

Comment

Yra tokia 'compensation of doubt' teorija
                      Kam taip sudėtingai, viskas yra paprasčiau - vakar kalbėjo R. Paulauskas: kai į Lietuvą atėjo rusai, vieni lietuviai pradėjo dirbti rusams, kiti pasitraukė į mišką. Yra tarno mentalitetas ir šeimininko mentalitetas.
                      Nėra Lietuvoje tų kraštutinių nacionalistų. Tai, kas matoma viešojoje erdvėje, yra normalūs galvos nepametę ir blaiviai mąstantys žmonės, nesiūlantys nieko radikalaus ir nemušantys gatvėje jokių užsieniečių. Kadangi jie daug kam nepatogūs, tai paranku pakrikštyti radikalais ar fašistais. Kažkas pasako, o visi kiti iš paskos kartoja. Vienos partijos ir vienos tiesos laikai jau buvo. Dabar atrodo juokinga, bet pakako naivuolių, kurie šviesiu rytojum nuoširdžiai tikėjo, dėl jo stengėsi, o kitaip galvojančius vadino liaudies priešais. Po kiek laiko gal bus juokingi tie, kurie šiandien siūlo atsiduoti ir parsiduoti Europai be jokių išlygų. Į šviesų vakarietišką rytojų šiandien veda tie, kuriems visai neblogai sekėsi ir rytietiškame. Vien tai turėtų atrodyti įtartina.
                      Paskutinis taisė senasnamas; 2014.01.31, 20:36.

Comment

Nežinau, ar dar kas nors prisimena referendumą dėl stojimo į ES? Pamenu, nusimatė totalus pravalas dėl neatėjusio žmonių skaičiaus, nes žmonėms buvo nusispjaut į tą ES, tada Maxima paskelbė akciją, kad jei balsuoji, gauni kuponą vienam buteliui Euro alaus Maxima parduotuvėje už vieną centą. Va tada ir prasidėjo. Praktiškai pardavė Lietuvą už vieną centą verto alaus butelį.

Jaunimas, kuris tada dar buvo vaikai, tegul paskaito:

Atvaizdas

Kaip ir ar iš tikro mes įstojome į ES?
                        Aš žinau, kad yra atėjusių dėl to alaus, bet jie referendume balsavo prieš ES.
                        Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                          Aš žinau, kad yra atėjusių dėl to alaus, bet jie referendume balsavo prieš ES.
                          iš kur ponas žino? Faktus pateikite. Kitap tik pššššš....

Comment

aš traktuoju tik papirkimu
                            Tai tu visiškai tuomet nesupranti žodžio "papirkimas" prasmės. O kaip kitaip ką tu laikai - visiškai niekam neįdomu, mat savo išgalvotais vardais galima vadinti ką ir kaip tik nori.

Comment

iš kur ponas žino? Faktus pateikite. Kitap tik pššššš....
                              O jūs pateikit faktus, kad balsavimo rezultatus už ar prieš lemia už patį atėjimą balsuoti gaunamas alus.
                              Flickr

Comment

Kaip manai, o jei dabartiniame referendume viešai reklamuotų akciją, kad, jei balsuoji, gauni kuponą alui už vieną centą? Kokia reakcija ir vertinimas būtų dabar? A?
                                Tokią akciją vertinčiau taip pat, bet kuriame referendume, kurio organizavimas nekeltų abejonių. Ko negalėčiau pasakyti apie šį, prieštaringai vertinamą, referendumą.

Comment

Bet kokiu atveju tikiuosi, kad referendumas bus, balsuosim UŽ, išstosime iš ES ir tapsime savarankiška, laisva ir nepriklausoma šalimi.

Comment

Bet kokiu atveju tikiuosi, kad referendumas bus, balsuosim UŽ, išstosime iš ES ir tapsime savarankiška, laisva ir nepriklausoma šalimi.
                                    Tik ar dėl to gyvensim geriau?
                                    Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Tik ar dėl to gyvensim geriau?
                                      tikiuosi

Comment

Parašė rat

Va čia matote tipiško sovietiko pavyzdį, билет, вокзал, Владивосток.
                                        Kai atostogauti į Turkiją - ES gerai.
                                        Kai dirbti paukščiu pešiotoju UK ir siųsti savo minimalią algą į Lietuvą, kol vaikų priežiūra perrašyta ant senelių ir už tai gaunama pašalpa - ES gerai.
                                        Kai renovuoti visas mokyklas nemokamai - ES gerai.
                                        Kai lopyti (ar nelopyti, jei Kowno) gatves - ES gerai.

Ką darysit be ES, auginsit burokėlius savo smėlyje?

Homosovietinių klounų šalis mle.
                                        tai ES tik vienintelė panacėja Lietuvai?

Comment

Parašė rat
                                          Sovietinėms atliekoms, neutralistams ir kitokiems homosovietiniams runkeliams pseudointelektualams nėra jokios panacėjos ir jokių prošvaisčių nei Lietuvoje, nei kur kitur, kaip tik tarnauti kokiam nors ponui.

Comment

Working...
                                          X