Parašė Tomizmas
Rodyti pranešimą
Kita vertus, kodėl tokių problemų su metaforomis nekyla Budizmo religijoje? Arba taoizmo? Arba kokio nors Shinto? Netgi neišsilavinusių ir vargingų žmonių tarpe? Blogiausiu atveju, numos ranka. O greičiau nusišypsos ir pasakys, kad taip nereiktų kalbėti, bo nemandagu. Taip pat lyg ir nesimato minių piktų budistų, kurie protestuoja ir daužo vieni kitus už tai, kad kažkur kažkas pasakė kažką negero apie Budą?
Galbūt (na tarkim... nors realiai aš labai skeptiškai žiūriu į tokius teiginius) Islamo ar Krikščionybės problema yra visai ne religijos, bet jos nesuvokiančių žmonių problema. T.y. ne turinio, o tik interpretacijos problema?
Ir net jeigu taip ir yra, tai ar ta problema visvien nėra tos religijos problema? Ar religija staiga nebėra žmonės, kurie ją proteguoja, propaguoja, viską daro "Alacho/Dievo vardu"? O tik kažkoks "turinys" (t.y. viena "originali" knyga, gulinti kažkur)?
Mano manymu, "religija" yra visuma t.y. ne tik originalus turinys, bet ir žmonės, organizacijos ir lyderiai.
Žmonės šiais laikais nėra išsiaiškinę turbūt net menkos dalies pasaulio veikimo principų, todėl apie antgamtinės jėgos egzistavimo paneigimą dar tikrai anksti kalbėti. Nors žmonės turi iphonus, bet dar nereiškia, kad žino VISKĄ. Galutinis rezultatas, jeigu žmonės iki jo apskritai kada nors prieis, gali labai nsutebinti.
Nors aš netgi siūlyčiau padaryti kompromisą. Nesiūlau užsičiaupti ir drausti skleisti savo fantazijas ar teorijas, bet, bent jau pradžiai, pasistengti nežudyti ir nepjaustyti kūno dalių tiems, kurie drįsta nesutikti su tuo, kas rašoma tose knygose.
Comment