Parašė J.U.
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LR Seimo rinkimai 2012
Collapse
X
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąšiaip kaip bebūtų, bent jau Kaune (įsivaizduojat, john ir blitz, kas daros ) ir Vilniuje TS laimėjo rinkimus, kuo galime pasidžiaugti. labai nuvylė klaipėdiečiai, vat ir įrodymai, kad iki antro miesto statuso dar toli kakučiais plaukti, subręsti dar reikia uostamiesčio gyventojams.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąTam ir yra valdžia. O ne tam, kad aptarnautų tik kapitalo interesus, parūpintų jam, valstybinius užsakymus. Daug kas mėgsta baksnoti į Skandinaviją. Tai žinokite, kad valstybė kiekvienam chroniui darbo stengiasi parūpinti. Ir riboja alkoholio prekybą, kad per daug neprasigertų. Ir tik nereikia, kad jie turtingi. Būtent viena iš priežasčių, kad jie turtingi ir yra rūpinimasis žmonėmis. Tiesa, kai jau pradedama visokių homoseksualistais rūpintis labiau už likusius, tai yra labai blogai. Bet tai iš per daug gero gyvenimo.
O ko tu nori? Per 20 metų gyvenimo degraduojančioje aplinkoje kažko geriau tikėtis? Deja, bet norint prikelti kaimą reikės dar bent tiek pat metų, kiek jis degradavo. Net ir dedant labai dideles pastangas. O kažkienio pavienės iniciatyvos ne kažin ką pakeis.
Mažiau tokiaisi reikia rūpintis. Apskritai, iš kur ta meilė tokie žmonėms? Kokia iš to nauda ? Pirmiausia, patys piliečiai turi apie savo galvoti, o tik po to valstybė turi rūpintis. Kaimas prasigėrė. Jų problema. Ne mano, ne tavo, ir ne kitų. Juk turbūt pats turi nekokią nuomonę apie atvykėlius iš vieno žemyno į FR ir gyvenančius iš socliainių dotacijų? Aš nematau didelio skirtumo tarp jų ir mūsų chronių ir tinginių.
Retai kada išvažiuoju už Vilniaus, ypač pasibastyti po provincijas, bet kiek kartų teko, tai po to keikiausi kaip reikalas. Žmonės patys kalti. Kolūkiai čia ne prie ko. Kas turėjo smegėnlių galvoje - tas įkūrė ŽŪB'us, dar kažką, kam reikėjo plytų - tas jas pasiėmė.
Didžiausia problema, kad mes nesuvokiame, jog Skandinavija yra kitokios kultūros, mentaliteto regionas. Protestantizmas, kolektyviškumas vs individualizmas. Štai čia slypi esmė. Nei Lietuva, nei Lenkija, nei Rusija, nei iš esmės Latvija ir Estija tokiomis nėra ir abejoju, kad bus panašiomis valstybėmis. ir tarpukariu buvome atsilikę. Jei ir reikia nukreipti resursus kitu keliu - tai pirmiausia į išsilavinusius asmenis. Lietuvos skandinavizacija pirmiausia pasireiškia per verslą ir glaudžisu ekonominius santykius su šiuo regionu. Tai yra geriauisa strategija, kurią sugalvojo valdžios vyrai per tiek metų. Keikiam skandinaviškus bankus, bet jie saugiausi Europoje. Būtent verslas ir kuriasi Lietuvoje, nes turime palankią mokestinę aplinką (nors joje daugybė ydų) - progresiniai mokesčiai visiškai atbaidys visas investicijas. O kai jų nebus, tada...hm...būsim baisi ir nuogi, plosime socdemams, tt, dp, dk ir kitiems už bandymą mažinto socialinę atskirtį (kokia dar ble atskirtis? )Paskutinis taisė D.P; 2012.10.16, 16:49.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąBet čia forume kai kas aiškina, kad visi, kurie balsavo ne už konservatorius ir liberalus yra runkeliai.
Lietuva išgyveno ir prastesnius laikus, ir prie prastesnės valdžios. O kas žino, gal pasirodys, kad Uspaskis geriausias premjeras, jo ryšiai su Rusija, bus tik ekonomiškai naudingi Bet aišku, mano pasvaičiojimai tikėtina bus iš fantastikos skyrelio.
Galų galiausiai žmonės nepražus. Kol sienos atviros, tol jie savo gerovę galės susikurti ir užsienyje. Ir tikėtina, kad geresnę nei Lietuvoje.
P.S. Pats balsavau už Konservatorius.Paskutinis taisė bebop; 2012.10.16, 17:25.Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąIki ko subręsti? Juk ir taip vienoje ir apygardų bus TS+liberalcentristas, kitose trijose - liberalai (kuriems vadovauja vietiniai Masiulis ir Gentvilas) + darbiečiai. O ir daugiamandatėje - liberalai tvirtoje antroje vietoje.
Comment
-
Parašė bebop Rodyti pranešimąTikėtina, kad susidarė nuomonę iš tai, kad pagal atliktas apklausas konservatorius renkasi didesnes pajamas uždirbantys ir su aukštaisiais išsilavinimais
Lietuva išgyveno ir prastesnius laikus, ir prie prastesnės valdžios. O kas žino, gal pasirodys, kad Uspaskis geriausias premjeras, jo ryšiai su Rusija, bus tik ekonomiškai naudingi Bet aišku, mano pasvaičiojimai gali būti ir iš fantastikos skyrelio.
Galų galiausiai žmonės nepražus. Kol sienos atviros, tol jie savo gerovę galės susikurti ir užsienyje. Ir tikėtina, kad geresnę nei Lietuvoje.
P.S. Pats balsavau už Konservatorius.You've got one life! Live it!
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąPerskaičiau Vyktaro interviu VŽ - pasirodo jo požiūris į Kubilių panašus kaip ir mano. Rimtas vyras, bet apie ekonomiką absoliučiai neišmano
P.S. Už DP nebalsavauYou've got one life! Live it!
Comment
-
D.P Mažiau tokiaisi reikia rūpintis. Apskritai, iš kur ta meilė tokie žmonėms? Kokia iš to nauda? Pirmiausia, patys piliečiai turi apie savo galvoti, o tik po to valstybė turi rūpintis.Retai kada išvažiuoju už Vilniaus, ypač pasibastyti po provincijas, bet kiek kartų teko, tai po to keikiausi kaip reikalas.
Šiaip jau vykdant protingą politiką daug tokių, kurie šiandien nedirba ir nesiruošia, galėtų kurti BVP. Tiesiog ne visi vienodai pajėgia savimi pasirūpinti, kai kuriems reikia duoti postūmį ir nukreipti. Valstybei tai atsipirktų. Valdžia tam ir yra. Priemones minėjau anksčiau. Ne karo metas ir ne 13 a., kad kiekvienas kovotų tik už save. Galų gale, kam tada išvis reikalinga valstybė?Paskutinis taisė senasnamas; 2012.10.16, 18:43.
Comment
-
Apygardos pirmininkė apie lėtą balsų skaičiavimą: kompiuterizavimas nepakeičia žmonių
Vienos iš iki šiol galutinių balsavimo duomenų nepateikusios Vilniaus-Trakų apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Janina Girucka sako, jog lėtą balsų skaičiavimą nulėmė daug veiksnių - didesnis darbo kompiuterizavimas, nepatyręs jaunimas komisijose ir įtampa.
Comment
-
-
Reiškia tiek, kiek tie miestai turi svorio bendroje Lietuvos populiacijoje, o jie turi jo ne taip jau mažai, nors, šiuo atveju deja, nepakankamai. Taip pat reiškia tai, kad egzistuoja tendencija, jog santykinai labiau išsilavinęs ir prakutęs visuomenės sluoksnis renkasi TS, skirtingai nei runkeliai , kurių provincijoje yra santykinai daugiau, kurie renkasi populistus, "gelbėtojus" ar "aukas".Paskutinis taisė Aš; 2012.10.16, 19:11.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąKokia nauda? Elementari. Kad nuvažiavęs į provinciją negautum su peiliu tarp šonkaulių. Tiesiog šiaip - gal nepatiks tavo šukuosena arba apranga. Jei jau kiekvienas už save, jei patinka džiunglių sąlygos, tai tada nėra ko piktintis. Neapsigini? Pats kaltas, kad silpnas.
Šiaip jau vykdant protingą politiką daug tokių, kurie šiandien nedirba ir nesiruošia, galėtų kurti BVP. Tiesiog ne visi vienodai pajėgia savimi pasirūpinti, kai kuriems reikia duoti postūmį ir nukreipti. Valstybei tai atsipirktų. Valdžia tam ir yra. Priemones minėjau anksčiau. Ne karo metas ir ne 13 a., kad kiekvienas kovotų tik už save. Galų gale, kam tada išvis reikalinga valstybė?
O jeigu rimtai, tai žuvis ieško kur giliau, o žmogus kur geriau. Kai kas vietoje save atrado, kai kas atvyko į didmiesčius, dar kai kas emigravo į užsienį, bet savo vietą surado arba bent jau jos bandė ieškoti. Tuo tarpu šitie chroniai to net nebandė — nuėjo lengviausiu keliu — tinginystė, alkoholizmas ir narkomanija, ir dar reikalauja (maža to, randa užtarėjų, neva 'motinų teresių') jais rūpintis. Blemba, kodėl manimi niekas niekada nesirūpino nuo pat to momento, kai tapau pilnamečiu? Atvykau į Vilnių ir įstojau į universitetą 17,5 metų. Tada iškart puoliau ieškotis darbo. Buvau dar nepilnametis, todėl buvau priverstas dirbti nelegaliai. Kai jau suėjo 18, 3 mėnesiai po gimtadienio įsidarbinau jau kitame, legaliame darbe. Per pastaruosius 12 metų bedarbiu buvau tik 9 dienas, bet iš valstybės nė cento negavau ir neprašiau. Kada chroniai gyvena socialiniame būste ir metų metus nemoka net komunalinių mokesčių (taip, teko „laimė“ turėti net du tokius kaimynus), visuos tuos metus mokėjau nuomą ir kitus mokesčius. Sakysite, tėvai padėjo? Net, nes aš iš principo jiems norėjau įrodyti, kad nesu mažas vaikas, ir galiu savimi pasirūpinti. Ir man sekėsi, ir kuo toliau, tuo labiau. Dabar turiu du bakalaurus, legaliai dirbu trijuose darbuose ir kas savaitę sulaukiu naujų darbo pasiūlymų. Ir tai pasiekiau čia, Lietuvoje. Įtariu, kad UK ar JAV pasiekčiau dar daugiau. Gal net taip būtų ir geriau, nes tada mano sumokėti mokesčiai liks ten, o ne saviems chroniams. Tai būtų tarsi mano sumokama kaina tai valstybei, kuri mane priims ir suteiks sąlygas save realizuoti. Nes man vis dar neina suvokti, kaip galima taip apsileisti, kai medis po vėtros užvirsta ant namo, o jame gyvenantys 3-4 vyrukai-chroniukai per savaitę nesugeba to medžio nusikelti ir susipjaustyti bent jau malkoms. Maža to, žolė visą sezoną nešienauta. Tai iš ko jie geriau? Akivaizdu, Vatsonai, iš valstybės pašalpų. O dabar atspėk iš trijų kartų — iš kur valstybė ima pinigus pašalpoms?
Dabar prie rinkimų. Kairiosios partijos šneka, kad įves progresinius mokesčius, daugiau apmokestins turtingesniuosius, NT ir kapitalą, bei padidins išmokas „socialiai pažeidžiamiausiems sluoksniams“. Išvertus į rinkėjų kalbą, atims iš turinčio bei padovanos neturinčiam, net nepasidomėdami, kodėl jis neturi (juk iki 1989m. praktiškai visi 'neturėjome'). Aišku, runkeliai, kurie nieko neturi, net smegenų, tuo patenkinti, už tokius balsuoja. Tačiau KODĖL nei LSDP, nei TT, nei DP, nei SLF, nei DDVP niekur ir niekada nepabrėžia: įdarbinsime visus, kurie gali dirbti? John minėjo gerą Singapūro patirtį, kai minios runkelių yra privalomai įdarbinamos, nes turi atidirbti savo pašalpas. Pekla, jeigu mane pagautų girtą darbe, iškart atleistų, o pašalpininkai geria per dienas, ir niekas jiems dėl tų pašalpų nekarpo. Ir kaip ne keista, emigruoja ne tie chroniai, o tie, kurie mielai dirba net juodžiausius darbus. Abejoju, ar emigrantai grįš čia chronių šerti. Atkreipkite dėmesį, už kokias partijas balsuoja užsienyje esantys/gyvenantys Lietuvos piliečiai.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė udrius Rodyti pranešimąBet visiškai nieko nereiškia. Deja.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimą
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąKokia nauda? Elementari. Kad nuvažiavęs į provinciją negautum su peiliu tarp šonkaulių. Tiesiog šiaip - gal nepatiks tavo šukuosena arba apranga. Jei jau kiekvienas už save, jei patinka džiunglių sąlygos, tai tada nėra ko piktintis. Neapsigini? Pats kaltas, kad silpnas.
Šiaip jau vykdant protingą politiką daug tokių, kurie šiandien nedirba ir nesiruošia, galėtų kurti BVP. Tiesiog ne visi vienodai pajėgia savimi pasirūpinti, kai kuriems reikia duoti postūmį ir nukreipti. Valstybei tai atsipirktų. Valdžia tam ir yra. Priemones minėjau anksčiau. Ne karo metas ir ne 13 a., kad kiekvienas kovotų tik už save. Galų gale, kam tada išvis reikalinga valstybė?
Lengva mokėti jiems socialines išmokas. Prisigimdo vaikų, kurie po to bala žino kur gyvena, gauna daugiau išmokų ir taip laimigai gyvena. Na, sorry, bet valstybė juos remia iš mano ir tavo pinigų. Galbūt išties mums (ir man) stinga kolektyviškumo, tačiau egzistuoja tam tikros ribos, kurių net socialinės jautrumas negali peržėngti. Socialinė stratifikacija, atskirtis daugiau ar mažiausukurta ne valstybės, o jų pačių.
Priverstinai įdarbinkime? Lietuvoje neegzistuoja priverstinis darbas. Galimybių dirbti yra - štai vienas Vilniaus centre esantis restoranas - beje, tikrai neblogas - įdarbina...ex narkomanus ir pan. į juos. Varo vyrai kaip reikalas. Nebaisu. Šaunu žiūrėti. Deja, alkoholizmas ir tinginyste - baisus dalykas. Grabas matyt tokių neištiesins. Tokių Lietuvoje yra N. Visų privatus sektorius neįdarbins. Galų gale,kaip minėjau, privačiame sektoriui tokie asmenys - kaip apdidintos rizikos šaltinis. Vdrug girtas pro langa stroikėse iškris...
Wycka parašė viską, ką norėjau ir aš pasakyti. Man 23 m., moku už mokslą, dirbu už minimumą. Žinodamas kažkiek rinką, man yra aišku, kad po 2-3m gausiu tik 2x daugiau nei dabar gaunu.
Comment
-
Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai po antrojo rinkimų turo gali laimėti rinkimus ir iškovoti galimybę formuoti Vyriausybę, kartu ir tvirtinti kitų metų biudžetą.
"Biudžetą svarstys šešioliktoji Vyriausybė, o kas tą Vyriausybę suformuos, parodys antras rinkimų turas, kuriame daug galimybių turi ir Tėvynės Sąjunga tapti pirmąja", — po Vyriausybės posėdžio antradienį žurnalistams sakė A.Kubilius.
Pasak A.Kubiliaus, viskas priklausys nuo to, kaip partijoms seksis formuoti valdančiąją koaliciją.
"Tai priklausys nuo to, kaip seksis formuoti koalicijas. Lietuvoje paprastai ilgai nesiformuoja, bet Europoje būna, kai užtrunka kelias savaites ar mėnesius. Bet kuriuo atveju naujasis Seimas turės apsispręsti dėl 2013 metų biudžeto. Ar suformavus Vyriausybę, ar formuojant Vyriausybę", — teigė A.Kubilius.
Premjero vadovaujama Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai po pirmojo rinkimų turo surinkę 15,05 proc. balsų yra trečioje vietoje, daugiamandatėje apygardoje jie iškovojo 13 mandatų. Vienmandatėse apygardose 35 konservatorių kandidatai pateko į antrąjį rinkimų turą, 23 iš jų užėmę pirmąsias vietas.
(...)I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąO ko tu nori? Per 20 metų gyvenimo degraduojančioje aplinkoje kažko geriau tikėtis? Deja, bet norint prikelti kaimą reikės dar bent tiek pat metų, kiek jis degradavo. Net ir dedant labai dideles pastangas. O kažkienio pavienės iniciatyvos ne kažin ką pakeis.
Beje, į mano konkretų klausimą atsakymo nesulaukiau, tai atsakau pats - sprendimas labai paprastas - suvaryti visas tas atmatas į kolūkius - darbo tai tikrai visi turės (pravda su uždarbiu ko gero sunkokai būtų). Galės visi girti iki žemės graibymo melžti karves, su T40 arti laukus, vogti iš sandėlių viską ką įmanoma pavogti. Bet darbo tai tikrai visi turės - tiesiog kaip senais gerais laikais...
O jei rimtai, tai deja, bet kaimo pasikeitimui reikės net ne 20 ar 30 metų - dabartiniai 20-30 ir jų vaikai tikrai savo mastymo nepakeis...
Comment
-
Išderėti įmanoma, bet ant kiek teks parsiduoti Rusijai kad sumažėtu dujų kaina Lietuvai...
V.Uspaskichas ir A.Butkevičius teigia bandysiantys sumažinti dujų ir šildymo kainas
Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛
Comment
Comment