/\ Jie turi pinigų, mes ne.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Ekonominė situacija Vilniaus miesto savivaldybėje
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimąŠiauliai ar Klaipėda atrodo kur kas geriau.
Comment
-
Parašė lencasDar vienas įdomus faktas: Rygoj ir Taline biudžeto pajamos iš GPM yra atitinkamai 2,4 ir 2,7 karto didesnės nei Vilniuje.
Abejoju ar Rygos ir Talino gyventojai uždirba tiek daugiau, kad susidarytų toks skirtumas.
Comment
-
Parašė deep'as Rodyti pranešimąJeigu Vilniuje butu paliekama 100%, o ne 40% tuomet butu panasiame lygyje kaip ir anu dvieju.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąMan asmeniškai Vilniuje viskas kaip ir tvarkinga, išskyrus šnipiškes, senus troleibusus, grafiti.
Oro uostas tikrai neatrodo kažkokia skylė, kaip kažkas čia forume iš dalyvių pateikė, man net labai patiko jo architektūra.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąNes ten seni namai, juos reikia renovuoti. Nei savivaldybė nei gyventojai neturi tam pinigų.
Comment
-
Ne vien tik namuose esme, bet apskritai visoje aplinkoje gatves, saligatviai, zeldynai ir t.t.
Pries tris metus mano daryta nuotrauka. Gan iprastas vaizdelis ne tik atokesniuose rajonuose, bet ir centre. Jau daugiau nei metus nebuvau Vilniuje ar kasnors nuo to laiko pasikeite?
Siek tiek egzotikos europieciui, bet ne vilnieciui
http://www.miestai.net/forumas/showp...&postcount=501
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąNaujamiestis, gyenamieji rajonai (pvz. Šeškinė) atrodo kraupiai.
Parašė andyour Rodyti pranešimąŠiandieną ėjau, kažkaip nepastebėjau. Šiaip, ten šalia yra toks takas, kažkiek grįstas akmenimis, vedantis link stotelės. Nesuprantu, kodėl ten nėra keliolikos metrų ilgio šaligatvio.
Comment
-
Parašė deep'as Rodyti pranešimąPries tris metus mano daryta nuotrauka. Gan iprastas vaizdelis ne tik atokesniuose rajonuose, bet ir centre. Jau daugiau nei metus nebuvau Vilniuje ar kasnors nuo to laiko pasikeite?
Atvaizdas
Comment
-
Parašė deep'as Rodyti pranešimąTarkim su trobom centre taip paprastai nieko nepadarysi nes tai kazkieno nuosavybe kazkas ten gyvena, bet ta parkavimo aikstele trecioje nuotraukoje puikiai atspindi vietini poziuri i aplinka.
Comment
-
Aš tai manau, kad pirmas žingsnis turėtų būti privalomas bendrijų registravimas. Ir kiekvienai bendrijai reiktų priskirti slypą kuriame ji turėtų tvarkytis. Pvz. kiemų remontas, parkavimo vietų įrengimas, čia turėtų būti išimtinai bendrijų reikalas. Tas pats su teritorijos priežiūra, bendrijos turėtų arba savarankiškai tvarkytis, arba sudaryti sutartis su specializuotomis įmonėmis.
Comment
-
@miestas: Taip, tokių vaizdų galima rasti visuose miestuose, skirtumas tik toks, kad Vilniuje visi tie vaizdai yra pačiam centre ir jų labai daug. Rygoj senamiestis yra gražiai renovuotas, Vilniuje daugybė apleistų pastatų, kiemų, senamiesčio pastatai išpaišyti grafiti, dažni kiemai - automobilių stovėjimo aikštelės, kur vietoj žolės likęs kažkoks duobėtas purvynas. Ne kokios nors apleistos patiltės, o istoriniai pastatai ir ne smulkiu užrašu Vilniuje yra išpaišaliojami grafiti. Rygoj nieko panašaus nėra. Kiek Europoj tokio dydžio miestų ir dar sostinių, kurie neturi nei vieno stadiono? Apie viešąjį transportą ar parkus, prastėjančią gatvių būklę gal šį kartą nesiplėsiu. Ne "gerai ten, kur mūsų nėra", o paprasčiausi liūdnoki faktai.
Comment
-
miestas,
anksčiau ir man tai atrodė norma. Dėl Rygos nežinau, nes ten buvau jau seniai. Bet net jei Rygoje ir yra baisių vietų, tai nekeičia fakto, kad Vilnius atrodo kraupiai. Aš tą vis labiau pastebiu vis daugiau keliaudamas. Tiesiog bandydamas prisiminti savo paties keliavimo patirtį (įskaitant taip vadinamas kai kurias "trečiojo pasaulio" šalis Azijoje), ranką prie širdies pridėjęs sakau, kad niekur nemačiau labiau apleisto ir netvarkomo miesto. Ir net jeigu "gražiai ten atrodo tik centre", tai net ir tuo atveju Vilniaus centras, išskyrus Gedimino prospektą ir kelis Senamiesčio kvartalus, atrodo žiauriai netgi lyginant su kokiu Hošiminu, kur BVP ir pajamos vienam gyventojui yra bent 5 kartus mažesni už Vilniaus. Tiesa, nesu buvęs labai skurdžiose šalyse kaip Kambodža ar Somalis. Gal ten blogiau? Nors aš jau ir tuo pradėsiu greit abejoti, turint omeny, kad net ir tokiose skylėse vyksta kažkoks tvarkymasis.
Vilniaus apsileidimas yra kažkokia chroniška patologija, kai apsileidimas ir apsidergimas yra savaime suprantama norma.Paskutinis taisė John; 2012.08.26, 03:12.
Comment
Comment