Pagrindinis dalykas, kuris turėtų pasijusti Kaune, tai daugumoje vietų paženklintos kelio juostos 2012 m. juostos normaliai nebuvo žymimos net pagrindinėse gatvėse.
Lietuvos keliuose trečiadienį vėl pasirodys „Google Street View“ automobiliai. Jie šalyje važinės apie 2 mėnesius ir atnaujins tarpmiestinių kelių informaciją.
Tarpmiestiniuose keliuose mažai kas pasikeitė. Tuo tarpu miestuose nuo 2012 metų daug kas pasikeitė. Šiuo metu ištisi tušti plotai, nors anksčiau buvo užpildyta. Karoliniškės geras pavyzdys, beveik viskas tuščia.
Man irgi atrodo keistokai argumentacija dėl tarpmiestinių kelių. Bet gal paprasčiausiai reikia kitokių resursų, gal tuo pačiu bus renkama kokia nors papildoma informacija (apie dangos būklę etc.).
Na, jie StreetView duomenis naudoja ir navigacijai, t.y. jų AI analizuoja gautus vaizdus ir renka kur kiek juostų, kokie ribojimai ir pan.
Bet jų webe parašyta, kad ir miestuose bus. Nelabai būtų logiška į Lietuvą varyt automobilius ir fotkint tik kelius. Per maža valstybė, kad taip skirstyt.
Nežinau ar man 2012 m. taip pasisekė, ar tiek daug jų buvo, bet Šiauliuose sutikau 3 Astras (vieną aplink mano namus važinėjančią) ir užmiesčio kelyje kitame LT gale prasilenkiau vieną. Išvis 4 kartus sutikau per gerą mėnesį. Spėju, kad buvo ne dvi.
A vot įdomu, kad nebėra tos info niekur. Tikrai buvo šiandien ryte ar tai Lietrytyje, ar tai Delfyje. Dar nustebau kodėl tik 2. Matyt pataisė ir iš tikro bus daugiau.
P.S.
Va, vienoje vietoje dar radau:
Šįkart bus koncentruojamasi į tarpmiestinių kelių informacijos atnaujinimą. Po Lietuvos kelius važinės du „Google“ automobiliai. http://kauno.diena.lt/naujienos/vers...obiliai-873860
Comment