Parašė digital
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Darbo kodekso liberalizavimas
Collapse
X
-
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąPigiai ir legaliai gręžiamos darbo jėgos reitinguose .
Comment
-
Parašė haveimooed Rodyti pranešimąKokiuose reitinguose?
Dabartinis Darbo kodeksas – neveikiančių, neretai mistinių, pusiau sovietinių teiginių kratinys – nebeatitinka globalios XXI a. ekonomikos realijų. Net 66 proc. investuotojų kaip pagrindinę kliūtį investuoti Lietuvoje įvardija nelanksčius darbo santykius. Pagal darbo santykių lankstumo rodiklį, anot „Global Competitiveness“ indekso, Lietuva – tik 106-a tarp 144 valstybių. Net ES, kur niekas nepersidirba, palyginti su JAV ar Japonija, esame vos 21-i!
Comment
-
http://reports.weforum.org/global-co...torId=GCI.B.07
7th pillar: Labor market efficiency
....
52 Vietnam
53 Lithuania
54 Belgium
1 Switzerland
The labor market is highly efficient (1st), with high levels of collaboration between labor and employers (1st) and balancing employee protection with flexibility and business needs.
Parašė Tomas Rodyti pranešimąPrašau paskelbti visą investuotojų sąrašą, ačiū.Paskutinis taisė Sula; 2016.09.15, 14:29.
Comment
-
Aš už liberalizavimą, bet vienas punktas man atrodo per žiaurus:
Nuo 1 iki 5m išdirbusiam darbuotojui tik 1 mėn. išeitinė?
Daugiau kaip 5m. išdirbusiems papildomai 1-3 mėn. išeitinės iš garantiniuo fondo.
Tai tarkim 4 metus ir 10 mėnesių išdirbęs bus atleistas vos su 1 mėn. išeitine? Kažkaip atrodo, kad 1 mėn. per trumpas laikas užtikrintai susirasti naują darbą.
Comment
-
Verslas apie naująjį DK: norime darbuotojus išlaikyti, o ne atleisti
Plačiau: http://vz.lt/verslo-aplinka/2016/09/...#ixzz4KKX2FbTV
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąDaugiau kaip 5m. išdirbusiems papildomai 1-3 mėn. išeitinės iš garantinio fondo.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąTik MMA algos dydžio
Bet kokiu atveju - kiek Europoje yra valstybių, kur už 4m. ir 10 mėnesių išeitinė yra vos 1 mėnesio?
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąHmm. Verslo žinios šiandien rašo: Papildoma komepensacijos dalis (iki 3 VDU) mokama iš garantinio fondo, jei darbuotojo stažas buvo virš 5m.
Bet kokiu atveju - kiek Europoje yra valstybių, kur už 4m. ir 10 mėnesių išeitinė yra vos 1 mėnesio?AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąHmm. Verslo žinios šiandien rašo: Papildoma komepensacijos dalis (iki 3 VDU) mokama iš garantinio fondo, jei darbuotojo stažas buvo virš 5m.
Bet kokiu atveju - kiek Europoje yra valstybių, kur už 4m. ir 10 mėnesių išeitinė yra vos 1 mėnesio?
Comment
-
Parašė booraz Rodyti pranešimąAš manau, kad išeitinės labai netinkamas žodis apibūdinti gaunamoms pajamoms iš garantinio fondo netekus darbo. Garantuotos pajamos netekus darbo būtų tinkamas pavadinimas. Dabar išeitinės, kaip į kitą pasaulį iškeliaujant gauni ant kelionės.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąTiksliau iki 2-jų MMA: "Numatyta, kad vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio išmoka negali viršyti dviejų minimalių mėnesio algų (MMA)."
Kaip tai prieštarauja mano pacituotam Verslo žinių pasakymui apie "iki 3 VDU"?
Comment
-
Aš manau, kad išeitinės labai netinkamas žodis apibūdinti gaunamoms pajamoms iš garantinio fondo netekus darbo. Garantuotos pajamos netekus darbo būtų tinkamas pavadinimas. Dabar išeitinės, kaip į kitą pasaulį iškeliaujant gauni ant kelionės.
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąTai čia sakoma, kad 1 VDU negali viršyti 2 MMA.
Kaip tai prieštarauja mano pacituotam Verslo žinių pasakymui apie "iki 3 VDU"?
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąNormalus terminas, nes iš darbo išeinama. Dar galėtų būti vadinama ir atleistinėmis . O iškeliavus į kitą pasaulį mokama laidojimo pašalpa.
O situacija dažniausiai būna tokia, kad darbuotojas dirba netinkamai, arba metai nebeleidžia tinkamai atlikti darbą, tada jį turi atleisti pagal visą darbo kodeksą ir dar jam premiją išrašyti "atleistines", už "gera" darbą. Tai kur logika? Jeigu darbuotojai gerai dirba, niekas jų neatleidinėja, jie patys išeina, kur didesnė motyvacija arba į pensiją. Bet senu darbo kodeksu buvo apsaugoti šiltose vietelėse įsitaisę "darbininkai" universitetuose, mokyklose, biudžetinėse įstaigose ir t.t.
Kaip puikus pavyzdys mokykla, kurioje dirba keli pensininkai su dideliu darbo stažu. Išeiti patys nenori. Atleistinės 6 mėn. vidutinis darbo užmokestis, mokykla neturi tiek pinigų jiems atleisti, o jei atleis, neturės pinigų mokytojų atlyginimams išmokėti.AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąNiekaip, tiesiog terminai suplakti. Maksimumas 6 MMA iš Fondo, kiek aš supratau. Nes DK konkrečiai to nerandu.
Comment
Comment