Parašė J.U.
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos ekonomikos aktualijos
Collapse
X
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Bet, deja, ji neišvengiama. Neišeis visiems sėdėti nacionaliniuose urveliuose. Ypač toliau vystantis technogeninei civilizacijai. O, jei neduok Dieve, dar koks asteroidas grės bumptelėti.
Kadangi internete niekas niekada nedingsta, atkasiau savo straipsnelį, tam tikrus pamąstymus kas iš tikro vyksta. Parašyta 1998 metais, t.y. prieš 19 metų
Kai kas dabar atrodo kitaip, bet pagrindinės minties ir dabar neatsisakyčiau.
http://www.spauda.lt/mitai/cosmic/stoneage/stoneage.htm
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Bet, deja, ji neišvengiama. Neišeis visiems sėdėti nacionaliniuose urveliuose. Ypač toliau vystantis technogeninei civilizacijai. O, jei neduok Dieve, dar koks asteroidas grės bumptelėti.
Jei įvyks totalinė automatizacija, tai turbūt bus vienintelis ir neišvengiamas kelias. Gamyba taps mažiau imli darbo jėgos kainai ir tai neatsvers transporto kaštų. Dėl masinio nedarbo reiks UBI. Kurį visi norės mokėti kuo mažesniam skaičiui žmonių, nes ir taip tai bus sunkiai įgyvendinama reforma. Migrantai taps nepriimtini tiek socialinės teisybės ieškotojams, tiek darbdaviams.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Ta prasme, geriau liekam skurdūs, bet už tai grynakraujai arijai?
Deja, net ir to negalime pasiekti globaliame pasaulyje, nebet tyčia nuspręstume save skurdinti, kažkaip riboti ekonomikos augimą. kas vėlgi sunkiai įmanoma.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą
Mėgsti kraštutinumus. Ukrainiečių statybininkų atvažiuoja gana daug. Klaipėdos uoste lyg dirba kažkiek kinų. Baltarusiai furistai dirba lietuvių transporto įmonėse.
Lenkai tas biurokratines kliūtis sėkmingai mažina, ir skina tokios politikos naudą. O mes toliau velkamės odegoi.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Tai be abejo, kažkiek yra, bet nedaug. Jiems sunku atvažiuoti ir dirbti čia dėl didelių biurokratinių kliūčių.
Lenkai tas biurokratines kliūtis sėkmingai mažina, ir skina tokios politikos naudą. O mes toliau velkamės odegoi.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąSankauskas mano, kad ukrainiečiai jam pensiją mokės, taigi kuo jų daugiau - tuo geriau.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąSankauskas mano, kad ukrainiečiai jam pensiją mokės, taigi kuo jų daugiau - tuo geriau.
Mano SoDros pensija sudarys 25-30% bendos sumos, taip kad aš ramus.
O ukrainiečių norėčiau tiek, kiek jų reikia darbo rinkai, nei daugiau, nei mažiau.
Kad jie atims mano darbo vietą, visiškai nebijau, nes puikiai žinau, kad ekonomika veikia ne zero-sum principu.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Ne, ukrainiečiai pensiją mokės varguoliams, kurie jos tikisi iš SoDros.
Mano SoDros pensija sudarys 25-30% bendos sumos, taip kad aš ramus.
O ukrainiečių norėčiau tiek, kiek jų reikia darbo rinkai, nei daugiau, nei mažiau.
Kad jie atims mano darbo vietą, visiškai nebijau, nes puikiai žinau, kad ekonomika veikia ne zero-sum principu.
Ką daryti su tais, kurie bijo, kad atims ir balsuoja už visokius socdemus ir panašius, kurie prieš darbo imigracijos liberalizaciją?
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąO ukrainiečių norėčiau tiek, kiek jų reikia darbo rinkai, nei daugiau, nei mažiau.
Kad jie atims mano darbo vietą, visiškai nebijau, nes puikiai žinau, kad ekonomika veikia ne zero-sum principu.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Aš taip aklai savo pensijų fondu nepasitikiu, nesiūlau ir jums.
Ką daryti su tais, kurie bijo, kad atims ir balsuoja už visokius socdemus ir panašius, kurie prieš darbo imigracijos liberalizaciją?
O su tais, kurie bijo... bandyti šviesti, aiškinti imigracijos pliusus ir minusus. Reiktų charizmatiško lyderio, kuris tuo pačiu būtų ir ekonomiškai raštingas, sugebėtų įtikinti mases jų baimių nepagrįstumu. Tokio lyderio, kuris įtikintų visuomenę sekti jo idėjomis, o ne pats sektų ir pataikautų visuomenės nuomonei.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąKokie imigracijos pliusai eiliniam furistui, elektrikui ir pan?
Jei dabar eilinis beraštis savamokslis elektrikas gauna 1500€ "į rankas", jam nėra jokios poreikio tobulintis. Jei tą juodą darbą atliks imigrantas, vietiniai privalo kelti savo kvalifikaciją.
Bet šiaip be abejo, visada yra winners and losers. Čia jau valstybės prerogatyva minimalizuoti žalą pralaimėjusiems, ar tai būtų imigracija, ar tai būtų techninė pažanga. Gi išradus vidaus degimo variklį milijonai arklių prižiūrėtojų, važnyčiotojų ir kitokių to sektoriaus darbuotojų taip pat prarado darbus.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Iš esmės auganti ekonomika, ir paskata kelti kvalifikaciją.
Jei dabar eilinis beraštis savamokslis elektrikas gauna 1500€ "į rankas", jam nėra jokios poreikio tobulintis. Jei tą juodą darbą atliks imigrantas, vietiniai privalo kelti savo kvalifikaciją.
Bet šiaip be abejo, visada yra winners and losers. Čia jau valstybės prerogatyva minimalizuoti žalą pralaimėjusiems, ar tai būtų imigracija, ar tai būtų techninė pažanga. Gi išradus vidaus degimo variklį milijonai arklių prižiūrėtojų, važnyčiotojų ir kitokių to sektoriaus darbuotojų taip pat prarado darbus.
Prie winners ir losers yra tarpinė kategorija. Tas pats elektrikas su €1.5k yra normali vidutinė klasė, bet po imigrantų atvažiavimo pataptų juodadarbiu su < €1k. Ir dažniausiai valstybė tokiais nesirūpina, nes jai rūpi tik visiški nelaimėliai arba tokiais apsimetantys.
Vidaus degimo variklis tinka kaip pavyzdys automatizacijai. Darbai tiesiog dingsta ir tiek. Gali eit nebent daužyt mašinų jei nepatinka, bet traukinys nuvažiavo ir nieko nepakeisi. Imigracijos atveju atvažiuoja tų pačių važnyčiotojų, darančių lygiai tą patį, tiesiog pigiau. Niekas nepasikeitė apart to, kad prasčiau gyveni. Be to, yra konkretūs žmonės, kuriuos gali kaltinti dėl visų problemų, o ne abstrakčios mašinos.
Comment
-
Iš esmės auganti ekonomika, ir paskata kelti kvalifikaciją.
Kad jie atims mano darbo vietą, visiškai nebijau, nes puikiai žinau, kad ekonomika veikia ne zero-sumprincipu.Paskutinis taisė andyour; 2017.11.13, 16:28.
Comment
-
Atlyginimo dydis parodo, kad niekas nepakenčia tokio darbo. Dirbti niekas nenori, o pavydas tai ima. Natūralu, visi nori sėdėti šiltai ofise ir gurkšnoti kavutę prie ekraniuko nerizikuodami niekuo, nesusitepdami visiškai. Neduok dieve žmogus susitepantis rankas uždirbs daugiau už švarų klerką, kokia neteisybė, ar ne? Kas būtų, jei koks elektrikas nusipirktų geresnį dviratį nei tu turi? Pažeminimas totalus, C-suite ir su prastesniu dviračiu, nei beraštis elektrikas.
* - Santechnikas, masinu remonto meistras, dazytojas ir pan.
Comment
-
Atlyginimo dydis parodo, kad niekas nepakenčia tokio darbo. Dirbti niekas nenori, o pavydas tai ima. Natūralu, visi nori sėdėti šiltai ofise ir gurkšnoti kavutę prie ekraniuko nerizikuodami niekuo, nesusitepdami visiškai. Neduok dieve žmogus susitepantis rankas uždirbs daugiau už švarų klerką, kokia neteisybė, ar ne? Kas būtų, jei koks elektrikas nusipirktų geresnį dviratį nei tu turi? Pažeminimas totalus, C-suite ir su prastesniu dviračiu, nei beraštis elektrikas.
Aš niekur to nesakiau, ir net į tą pusę nekalbėjau. Atvirkščiai, aš džiaugiuosi, kai veikia rinkos dėsniai, ir kiekvienas gauna tiek, kiek yra vertas.
O bet tačiau, perdėta biurokratizacija būtent ir kenkia laisvai rinkai. Aš už tokius emigrantus, kurie atvažiuotų ir dirbtų C-Suite būčiau dar labiau nei už tokius, kurie atvažiavę gatves šluoja.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
Comment