Parašė SoulMulticast
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos ekonomikos aktualijos
Collapse
X
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Dar galime paverkti kad ir maistas pas mus labai pigus. Tiesiog ubagiškai pigus. Liūdna.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Išlaidų dalis tenkanti būsto nuomai vs būsto paskolai.
Žinomai, jei nuvažiavęs "į norvegus" gyventi su dar dvylika žmonių 3 kambarių bute, lauki pusvalandį iš ryto eilėje prie tualeto, gal nuomai ir nereikia išleist 34% savo pajamų.Paskutinis taisė andyour; 2018.11.15, 16:09.
Comment
-
Na, aš neturiu būsto paskolos, tai mano išlaidos būstui yra 0.
Statistiką tai ir iškreipia, kad lietuviai išskirtinai (berods daugiausiai EU) turi savo nuosavus būstus, gi norvegai, ar kokie britai praktiškai visi be išimties turi būsto paskolas, arba nuomoja.
If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Na taip, būti būti viršuje su norvegais, suomiais, olandais, švedais, danais ne kažką, geriausia apačioje su latviais, meksikiečiais ir slovakais. Geriausia Lietuvoje gyventi tuose miestuose, kur kaip SoulMulticast minėjo nuoma iš vis tik už komunalinius, tada 0% gaunasi, tik žmonės durni, važiuoja į Vilnių, kur brangus NT.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąNa, aš neturiu būsto paskolos, tai mano išlaidos būstui yra 0.
Statistiką tai ir iškreipia, kad lietuviai išskirtinai (berods daugiausiai EU) turi savo nuosavus būstus, gi norvegai, ar kokie britai praktiškai visi be išimties turi būsto paskolas, arba nuomoja.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąNa, aš neturiu būsto paskolos, tai mano išlaidos būstui yra 0.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą
Jie gauna geras pensijas. Senatvėje ar suprastėjus sveikatai, gatvėje neatsidurs, tikėkimės.
Comment
-
Ar tokiu atveju ne tikslingiau būtų imti atskirą statistiką, kiek išleidžia nuomai tie, kurie nuomojasi ir kiek išleidžia paskolai, tie, kurią ją moka?
Comment
-
Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimąPaaiskinkit man sita lentele, nes nelabai suprantu..
Lietuviai isleidzia 10% nuomai arba 13% pajamu paskolai?
Normalus butas Vilniuje apie 350 eur, vidutine alga Vilniuje dabar na tarkim 850 netto, kur cia 10%? 2016 santykis buvo nelabai kazkuo kitas, ka jie ten skaiciavo?
Ar priskaiciavo Visagino gyventojus kurie gauna minimuma ir nuomuojasi nemokamai (zinau atveji kai nuomuojasi buta vien uz komunalines, nes pardavineti savininkui neapsimoka, o uz pinigus niekas neima)?
Comment
-
Ar tokiu atveju ne tikslingiau būtų imti atskirą statistiką, kiek išleidžia nuomai tie, kurie nuomojasi ir kiek išleidžia paskolai, tie, kurią ją moka?If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Gal yra čia kokių ekonomistų ar teisininkų ar pan., kas galėtų atsakyti į klausimą, kodėl steigiant UAB reikalingas įstatinis kapitalas? Ir kodėl būtent 2500Eu? Šitas klausimas iškilo įdomumo dėlei, kai skaičiau kažkur apie tai kaip lengva/sunku pradėti verslą įvairiose šalyse ir berods pradžios kaina buvo vienas iš kriterijų. Tai galvoju, kodėl UAB įstatinis kapitalas 2500Eu? Kodėl ne 1000 Eu? Kodėl ne 100eu? Koks skirtumas ar aš įsteigsiu UAB su minimaliu įstatiniu ar MB ir įnešiu 2500Eu? Jei darau UAB ir man reikia kapitalo, tai vienaip ar kitaip man reiks jo ieškoti, tai kam tas įstatinis? Ar yra tam kažkokios ekonominės prielaidos? Ar čia tik pagąsdint, kad fiktyvių įmonių nekurt? Bet vėl kokia prasmė, galiu fiktyvią MB įkurt. Įdomu būt sužinot.
Comment
-
Parašė Efka_01 Rodyti pranešimąGal yra čia kokių ekonomistų ar teisininkų ar pan., kas galėtų atsakyti į klausimą, kodėl steigiant UAB reikalingas įstatinis kapitalas? Ir kodėl būtent 2500Eu? Šitas klausimas iškilo įdomumo dėlei, kai skaičiau kažkur apie tai kaip lengva/sunku pradėti verslą įvairiose šalyse ir berods pradžios kaina buvo vienas iš kriterijų. Tai galvoju, kodėl UAB įstatinis kapitalas 2500Eu? Kodėl ne 1000 Eu? Kodėl ne 100eu? Koks skirtumas ar aš įsteigsiu UAB su minimaliu įstatiniu ar MB ir įnešiu 2500Eu? Jei darau UAB ir man reikia kapitalo, tai vienaip ar kitaip man reiks jo ieškoti, tai kam tas įstatinis? Ar yra tam kažkokios ekonominės prielaidos? Ar čia tik pagąsdint, kad fiktyvių įmonių nekurt? Bet vėl kokia prasmė, galiu fiktyvią MB įkurt. Įdomu būt sužinot.
Realybėje tai visai neveikia, ir yra praėjusio šimtmečio anachronizmas, išsivysčiusiose šalyse retai besutinkamas (t.y. įstatinis kapitalas - 1€ ar £1).
If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Norėčiau paklausti (rimtai, be trolinimų visokių Šiaulių gėzų) forumo ekonomistų. Kadangi ekonomikos rimčiau neišmanau, bet smalsu pasidarė po S. Jakeliūno kalbų:
1) Kokią bankų rinkos dalį užima skandinaviški bankai?
2) Kodėl Lietuvoje ir Baltijos šalyse nėra kokių nors rimtesnių alternatyvų jiems, kaip kad vokiečių "Deutche Bank", HSBC (UK), BNP Paribas (Fra), Credit Agricole Group, Lloyds, ispanų, italų bankų ir t.t. smulkesnių, didesnių, tik kad būtų konkurencija?
3) Ar didelė koncentracija SEB, Swedbank, Danske nėra grėsmė rinkos monopolizacijai?
Comment
-
-
Man nesuprantama kaip tokie veikėjai, kaip Jakeliūnas gali save vadinti ekonomistais, aišku jokios rimtos kompanijos tokiam ekonomistui darbo neduos, tai nuėjo valstybės valdyti....
Parašė R.D. Rodyti pranešimąNorėčiau paklausti (rimtai, be trolinimų visokių Šiaulių gėzų) forumo ekonomistų. Kadangi ekonomikos rimčiau neišmanau, bet smalsu pasidarė po S. Jakeliūno kalbų:
1) Kokią bankų rinkos dalį užima skandinaviški bankai?
2) Kodėl Lietuvoje ir Baltijos šalyse nėra kokių nors rimtesnių alternatyvų jiems, kaip kad vokiečių "Deutche Bank", HSBC (UK), BNP Paribas (Fra), Credit Agricole Group, Lloyds, ispanų, italų bankų ir t.t. smulkesnių, didesnių, tik kad būtų konkurencija?
3) Ar didelė koncentracija SEB, Swedbank, Danske nėra grėsmė rinkos monopolizacijai?
Taip jau yra, kad efektyviausiai ir su mažiausiais kaštais rinkoje gali veikti tos įmonės, kurioms pavyksta labiausiai išsiplėsti. Kadangi jų veikla efektyviausia - jie gali pasiūlyti geriausius produktus už mažiausią kainą. Ir tai galioja ne tik bankams, bet ir prekybos centrams ir mobiliojo ryšio operatoriams ir dar daugybei kitų veiklų, kur rinkoje yra keli dideli žaidėjai, nes mažesnieji neatlaiko konkurencijos. Bet tai tikrai nėra monopolija, pvz. trys mobiliojo ryšio operatoriai jau užtikrina konkurenciją ir mažas kainas, jeigu tų operatorių būtų dešimt ir visi jie turėtų įrenginėti atskiras ryšio antenas, prekybos salonus, kliento aptarnavimo centrus ir t.t. - tai ne tik ryšio ir aptarnavimo kokybė būtų prastesnė, bet ir paslaugų kaina dvigubai didesnė. Dėl to nėra nieko blogo, jeigu rinkoje yra keli pagrindiniai žaidėjai, yra labai blogai, jeigu yra monopolis su vienu žaidėju ir nėra jokio skirtumo iš kurių šalių tie mobilaus ryšio operatoriai, parduotuvių tinklai ar bankai ateina tol, kol jų savininkai skirtingi ir žinoma su išimtimis tokiomis, kaip kad Rusiško verslo įsileidimo geriau būtų privengti.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąpvz. trys mobiliojo ryšio operatoriai jau užtikrina konkurenciją ir mažas kainas, jeigu tų operatorių būtų dešimt ir visi jie turėtų įrenginėti atskiras ryšio antenas, prekybos salonus, kliento aptarnavimo centrus ir t.t. - tai ne tik ryšio ir aptarnavimo kokybė būtų prastesnė, bet ir paslaugų kaina dvigubai didesnė.
Comment
-
Eidvis, dėkui už komentarą.
Tuo pačiu norėčiau paklausti apie tai, kas čia rašoma:
Kada kojinė patikimesnė už banką
https://www.lzinios.lt/Ekonomika/kad...z-banka/273456
Jei tikite, kad banko kortelė yra saugiau nei grynieji pinigai, ar kad banke santaupos guli ramiau negu kojinėje, o auksas – prasta investicija, pagalvokite dar kartą. Kilus karui ir mūsų šalyje įvedus nepaprastąją padėtį, Lietuvoje veikiančių skandinaviškų bankų klientai, net ir pasitraukę į užsienį, būtų paleisti ubagais – pasiimti savo pinigų jie negalėtų net Švedijoje, Danijoje ar Norvegijoje, kur yra šių bankų pagrindinės būstinės.
Užsienio bankų veikla Lietuvoje būtų paralyžiuota vien dėl to, kad šių finansų institucijų duomenys nėra saugomi už šalies ribų esančiuose serveriuose. Kitaip tariant, bankų elektroninės bankininkystės IT sistema nėra rezervuota kitose, palyginti saugesnėse Vakarų valstybėse. Tad užblokavus bankus Lietuvoje, duomenys apie juose esančias gyventojų lėšas būtų nepasiekiami užsienyje.
Comment
-
Karo atveju tikrai nėra sudėtinga perkelti visus duomenis į išorę, aš net manau kad netgi taip ir dabar yra ir visi kiaušiniai nėra laikomani viename krepšyje ne dėl karo, o dėl galimybės turėti kiek įmanoma mažiau problemų įvykius kokioms techninėms problemoms. Bet jeigu jau būtų karas, tai problema būtų ne duomenų perkėlimas, o tai, kad pas mus veikiantis koks Swedbankas Švedijoje ir Lietuvoje yra skirtingos įmonės. Žinoma, jeigu Swedbank'as susidurtų su kokiomis nors finansinėmis problemomis, pradėtų trūkti lėšų ar pan, tai Švedijos motininis bankas jam galėtų pagelbėti, t.y. paskolinti lėšų. Bet jeigu Lietuviškas Swedbankas bankrutuotų - tai ne Švedijos motininis bankas turėtų išmokėti lietuviškus indėlius, o pats Lietuvos Swedbankas, jeigu jam pritrūktų pinigų, tuos indėlius turėtų išmokėti indėlių draudimas. Viskas tas pats, kas ir su eiliniu Lietuvišku banku, išskyrus vieną faktorių - kad motinis bankas Švedijoje gali nuspręsti savo dukterinį banką gelbėti. Karo atveju Swedbankas savo aktyvus permestų į užsienį, kurie vienu ar kitu atveju ten vistiek tikriausiai sėdi visokiu vertybinių popierių ir obligacijų forma ir po to jau išmokėtų indėlius tiek, kiek galėtų. Taip - bankas nėra 100% saugus, bet vadinti kojines patikimesnėmis už banką reiškia neįvertinti kojinių rizikos - juk namus gali apvogti, arba jie gali užsidegti, neaišku ir ar karo atveju būtų laiko tas kojines susirinkti, o geriausi atvejai kai senyvo amžiaus žmonės juos užkasa kažkur sode ir pamiršę kur po to visą sodą rausia.
Parašė andyour Rodyti pranešimą
Taip, kaštai mažiausi, kuo labiau išnaudojami esami tinklai. Tačiau, rinkoje esant mažai žaidėjų, jie gali bendrai susitarti padidinti minimalias kainas, jei rinka jau pasidalinta ir ilgą laiką niekas nebegali padidinti savo rinkos dalies. Taip pat ir kainos nebemažėja, yra nusistovėjusios. Tokiu atveju vienintelis metodas padidinti pajamas yra susitarti tarpusavyje.
- 1 patinka
Comment
Comment