Žmogus iš 40 m. praeities pagalvotų, kad nenormalu lyginti gyvenimo pagal telefono aparato kainą
Net ir šiais laikais telefono įperkamumas nėra aukšto pragyvenimo rodiklis. Pirmoje vietoje yra būstas kartu su baldais, apdaila, buitine technika. Antroje automobilis, trečioje atostogos užsienyje, ketvirtoje menkniekiai kaip telefonas.
Čia reiktų daugiau skirti laiko, gal būt plius minus panašiai, nežinau net. Nors žinoma, pačio įrenginio kokybė yra nepalyginamai geresnė.
Tai, kad cia lyginamas telefonas su kompiuteriu.
Lyginti reikia du vienodus dalykus, pavyzdziui Big Macus.
Jeigu mano rasti skaicia nemeluoja, tai 2004 metais Big Macas kainavo 6,5 LTL arba 1,9 EUR. Siandien Big Macas kainuoja 3,4 EUR. Tai per 14 metu nepabrango net dvigubai?
Tuo tarpu vidutine alga 2004m. 1000 LTL arba 290 EUR. Siai dienai - 860 EUR.
Jeigu mano rasti skaicia nemeluoja, tai 2004 metais Big Macas kainavo 6,5 LTL arba 1,9 EUR. Siandien Big Macas kainuoja 3,4 EUR. Tai per 14 metu nepabrango net dvigubai?
1996 metai:
Nepaisant to, kad mėsainiams nebuvo taikomos nuolaidos (anais laikais mėsainis kainavo 3 litus, o didelė skrudintų bulvyčių porcija – 4,2 lito, kas buvo nepigu), žmonės vis tiek ne tik mielai pirko naujojo restorano patiekalus, bet ir fotografavosi prie šalia įėjimo pastatyto klouno.
Mėsainis yra neriboti ištekliai. Esant sveikai konkurencijai, vartotojas nenukentės. Tačiau žemė jau yra ribotas išteklis ir smarkiai lemia NT kainą.
Comment