Parašė Creatium
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos ekonomikos aktualijos
Collapse
X
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Esmė čia ne tame. Galima aiškinti taip: jeigu nuomininkas išsinuomojo butą brangiau, negu rinkos kaina, tai reikštų, kad jam to buto reikėjo. O jeigu reikėjo ir gavo - tai jam sandoris buvo naudingas. Arba kitaip tariant nauda gali būti ne finansinė.Paskutinis taisė Lettered; 2018.02.21, 13:20.
Comment
-
Kodėl žmonės perka super automobilius? Juk kai nusiperka kas nors Porsche ar McLaren, nesakom "vaje, koks vargšas žmogus, blogą sandorį turėjo".
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąTavo pateiktas ECB siekių aprašymas visiškai neprieštarauja tam, ką aš minėjau.
O paskui dar stebiesi, kad nenoriu vargintis su argumentais.
Hint - mano nuorodoje Federal Reserve, o ne ECB monetarinės politikos tikslai.
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Galys Rodyti pranešimą
Na tai ir sakau, kad pagal šitą logiką išeina taip, kad vartotojas bet ką pirkdamas visada gauna naudą.
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tada reiktų klausimą permuluoti, kad išsinuomojo išskirtininį brangesnį nei vidutinis butą ar kažką pan., tada viskas ok, moka brangiau, bet už tai gauna ko pats norėjo, aukšto, interjero, vietos ir pan., bet jei išsinuomoji brangiai pirmą pasitaikiusį iš skelbimų butą nepasidomėjęs, kokios kainos rinkoje ir nepaprašęs nuomotojo sumažinti kainą, nors jis tą laisvai galėtų padaryti, tai čia nauda tik tiek, kad gavai butą, bet žala, kad permokėjai. Tas pats, kaip su mano pvz., gali interpretuoti, kad nauda abipusė, nes maxima gavo daugiau pinigų, o aš gavau mėsos kaip norėjau.
Kalba eina ne ar išsinuomojo brangų ar pigų butą, o tai, kad moka daugiau nei rinkos kaina. Jeigu ta pati Ferrari pas visus pardavėjus kainuoja n, o tu atėjai kaip tik pas vieną iš šimto, kuris parduoda ne už n Eur, o už 1,3*n Eur. Tai čia irgi skaitysis kaip naudingas pirkėjui sandoris?
Bet iš principo sutikčiau, kad klausimas nėra gerai suformuluotas.
Comment
-
Nebūtinai. Pavyzdžiui, galimi apgavystės atvejai.
Comment
-
Klausime kalbama apie butą ir vidutinę kainą, ergo būtent to, arba identiško buto rinkos kainą. Savaime suprantama, kad nekalbama apie tai, jog visų išnuomojamų butų aritmetinis vidurkis yra 600 eurų per mėnesį, o kažkas išsinuomojo puikiai įrengtą 5 kambarių butą Vilniaus senamiestyje už 800 eurų. Tai naudingas sandoris, ar ne?
Klausimas yra apie equilibrium price, ir kada mokama kaina jos neatitinka.If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąKlausime kalbama apie butą ir vidutinę kainą, ergo būtent to, arba identiško buto rinkos kainą. Savaime suprantama, kad nekalbama apie tai, jog visų išnuomojamų butų aritmetinis vidurkis yra 600 eurų per mėnesį, o kažkas išsinuomojo puikiai įrengtą 5 kambarių butą Vilniaus senamiestyje už 800 eurų. Tai naudingas sandoris, ar ne?
Klausimas yra apie equilibrium price, ir kada mokama kaina jos neatitinka.
Išvykdamas gyventi į užsienį, Tomas išnuomojo savo butą už didesnę nei vidutinę rinkos kainą. Kam naudingas šis sandoris?
Jeigu nėra detalizuojama, reiškia eina kalba apie bendros rinkos kainą, t.y. butų nuomos rinkos kainą.
Comment
-
Cituoju klausimo tekstą:
Jame nėra detalizuojama kokios rinkos kaina turima omenyje, todėl negalim ir mes detalizuoti. "Savaime suprantama" yra tavo pritempimas. Jeigu aš sakau, kad nusipirkau automobilį už 100 tūkst. eurų, tu negali imt manęs kaltint, kad nusipirkau per brangiai, nes yra pigesnių. Tu tiesiog nežinai kokį aš automobilį nusipirkau.
Jeigu nėra detalizuojama, reiškia eina kalba apie bendros rinkos kainą, t.y. butų nuomos rinkos kainą.
Comment
-
Cituoju klausimo tekstą:
Jame nėra detalizuojama kokios rinkos kaina turima omenyje, todėl negalim ir mes detalizuoti. "Savaime suprantama" yra tavo pritempimas. Jeigu aš sakau, kad nusipirkau automobilį už 100 tūkst. eurų, tu negali imt manęs kaltint, kad nusipirkau per brangiai, nes yra pigesnių. Tu tiesiog nežinai kokį aš automobilį nusipirkau.
Tu sakai, kad neįmanoma atsakyti į klausimą, nes neaišku, ar aš gyvenu toje šalyje, apie kurios vidurkį kalbame.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Čia rinkos kaina eina kalba apie atitinkamo buto rinkos kainą, ne apskritai visų. T.y. jei išnuomojo 1k butą perkūnkiemyje, tai nebus turima omenyje viso Vilniaus ar visos Lietuvos rinkos kainą, o konkrečiai perkūnkiemio 1k butų rinką.
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Šalies vidutinė alga 800€. Aš uždirbu 900€. Uždirbu daugiau, ar mažiau nei vidurkis?
Tu sakai, kad neįmanoma atsakyti į klausimą, nes neaišku, ar aš gyvenu toje šalyje, apie kurios vidurkį kalbame.
Atsakymas būtų toks:
- jeigu nedetalizuojam kokį vidurkį turim omenyje ir imam bendrą šalies vidurkį - tai daugiau;
- o jeigu detalizuojam, kad tai yra programuotojų vidurkis? tada mažiau;
Bet klausime nėra detalizuojama, tad imam ir vertinam bendrą vidurkį.
Comment
-
Išvykdamas gyventi į užsienį, Tomas išnuomojo savo butą už didesnę nei vidutinę rinkos kainą. Kam naudingas šis sandoris?
Comment
-
Atleiskite, bet ganėtinai akivaizdu kad šnekama apie tai, kad Tomo(matyt emigravo į Venesuelą) butas buvo išnuomotas už didesnę nei rinkos kainą, būtent tam tikrame butų segmente.
Comment
-
Kodėl aišku? Kur nurodyta, kad tai tam tikras segmentas? Kuris žodis tą nurodo? Nei vienas.
Čia geriau paaiškins Sankauskas, jis gi rašinėjosi su LLRI, tai gal žino ką jie turėjo galvoje.
Comment
-
Nes jei butas butų prabangesnis nei, taip pasakykime, rinkos vidurkis tai taip ir būtų parašyta, kad nekiltų dvejonių, o kadangi tai nenorodoma tai suprantama, kad butas būtent savo segmente yra išnuomojamas už didesnę nei rinkos kaina.
Čia geriau paaiškins Sankauskas, jis gi rašinėjosi su LLRI, tai gal žino ką jie turėjo galvoje.
Nėra nei vieno žodžio, kuris rodytų, jog kalba eina apie kažkokį segmentą. Nei vieno. Yra trys žodžiai: "vidutinę rinkos kainą" ir tiek. Nėra jokių "tokių butų vidutinę rinkos kainą" ar "prabangių butų vidutinę rinkos kainą", nei "segmento vidutinę rinkos kainą". Yra "vidutinę rinkos kainą". Kaip iš to galima ištraukti neva čia eina kalba apie kažkokį spec. segmentą - man nesuprantama.
Comment
-
Kaip tu gali tą suprast? Nėra pagrindo tam. Juk jau rašiau krūvą pavyzdžių. Jeigu nėra detalizuojama, tai tu negali susigalvot, kad čia iš kažkokio segmento. Juk nenurodyta, reiškia yra bendras vidurkis. Pavyzdžių tam galima prigalvot kiek tik nori: jei sergi, tai nereiškia, kad vėžiu; jei susižalojai veidą, tai nereiškia, kad išsidūrei akį; jeigu mėgsti pieną, tai nereiškia, kad ožkos; jeigu eini pasivaikščiot, tai nereiškia, kad kopi į kalnus ir t.t.
Nėra nei vieno žodžio, kuris rodytų, jog kalba eina apie kažkokį segmentą. Nei vieno. Yra trys žodžiai: "vidutinę rinkos kainą" ir tiek. Nėra jokių "tokių butų vidutinę rinkos kainą" ar "prabangių butų vidutinę rinkos kainą", nei "segmento vidutinę rinkos kainą". Yra "vidutinę rinkos kainą". Kaip iš to galima ištraukti neva čia eina kalba apie kažkokį spec. segmentą - man nesuprantama.
Jei klausimas skambėtų:
Išvykdamas gyventi į užsienį, Tomas išnuomojo savo prabangų butą už didesnę nei vidutinę rinkos kainą. Kam naudingas šis sandoris?Paskutinis taisė Galys; 2018.02.21, 18:13.
Comment
-
Pamenu buvo tokia nuotrauka su suknele, kur vieni mato mėlyną jos spalvą, kiti- berods žalią. Čia kažkas panašaus, 3 forumo nariai tą klausimą supranta vienaip, jūs - kitaip.
Comment
-
Ne "supranta", o prisigalvoja papildomų visokių žodžių ir prasmių, kurių nėra. Čia turbūt rezultatas interpretacijų mokymo mokykloje. Prisiinterpretuoja žmonės ir po to praranda pinigus.
Comment
-
Čia nėra ko prisiinterpretuoti, jei nepasakyta, kad butas yra prabangesnis nei vidurkis, reiškiasi jis yra vidutinis, tik išnuomotas brangiau nei vidurkis.
Comment
Comment