Parašė Lettered
Rodyti pranešimą
Suprantama, kad yra visokių išimčių, visokių nafta ar bankais turtingų šalių, bet išimtys tendencijos vistiek nepaneigia. Japonai, vokiečiai, prancūzai ir žydai tikrai nėra turtingesni už šiauriečius, nors kai kuriuos juos jau galima būtų šiauriečiams priskirti. Su JAV yra kitokia politika, nes tai yra mega valstybė, kurios ekonomika neaišku kokiame lygyje būtų, jeigu jie būtų mažytė valstybė. Beto JAV - tai tie patys europiečiai, nes jeigu technologijų įsisavinimą lėmė evoliucija, tai tai nenutinka taip staigiai ir reikalinga kad pasikeistų ne dešimtys, o šimtai kartų. Bet ir čia aiški tendencija - tos pietų ir šiaurės amerikos šalys, į kurias atsikėlė gyventi Europos pietiečiai (ispanai, portugalai) yra kur kas mažiau išsivysčiusios, nei tos šalys, į kurias atsikėlė gyventi Europos šiauriečiai (anglai, sąlyginai prancūzai).
Apie Norvegijos ekonominę padėti iki naftos atradimo aš nežinau, o "vargšuose žvejuose" man trūksta skaičių, bet ir šiaip Norvegiją dėl naftos aš priskiriu prie išimčių. Bet šiaip pati šiaurė nėra joks gerbuvis žmonėms gyventi. Tiesa sakant atšiaurus klimatas sukelia labai daug problemų. Tačiau technologijos gali nugalėti problemas, tik nevisuomet jų yra pakankamai. Dėl to pirmosios civilizacijos kūrėsi ne šiaurėje, o pietuose, tokiuose vietose kaip Egiptas, Mesopotamija ir t.t., nes tais laikais jie dar neturėjo technologijų nusverti atšiauraus klimato minusų. Bet su laiku tai keitėsi - tobulėjo technologijos, o pažangiausios civilizacijos vis labiau slinko į šiaurę - atsirado Graikija, Romos imperija, kol galiausiai ir turbūt reikia džiaugtis, kad gyvename tuo laiku, kai pažangiausios šalys atsidūrė šiaurėje.
Plaukų šviesumas ir tavo grafikas nelabai ką paneigia, tik parodo, kad mes esame panašaus gymio, kaip ir pažangiosios šiaurės šalys. Tik žinoma vien plaukų spalva, skirstant kas pietietis, kas šiaurietis, aš nepasitikėčiau. Reikalingi genų testai, nes plaukų spalvą lemia keletas genų, kai kiekvienas mūsų jų turi dešimtis tūkstančių.
Comment