Man labai keista skaityti nuomones, kaip kai kurių čia rašančių žmonių (tokių yra gana daug). Jie pasisako prieš žemės pardavimą užsieniečiams, prieš bene visus strateginius projektus (VAE, dujų terminalą, elektros jungtis su kaimynais). Lygiai tie patys (arba tokie patys) veikėjai pasisakė prieš valdžios grant'ą Barclay kompanijai, prieš kelis metus steigusiai savo globalų paslaugų centrą Vilniuje (kur jie dabar? Senasnamai?).
Man smalsu, kokią valstybės viziją jie puoselėja? Tiesiog labai sunku įsivaizduoti, kaip turi atrodyti valstybė, kur sustabdomi visi svarbiausi projektai, uždaromos durys investicijoms, nuolat vyksta referendumai, o Parlamente dominuoja visokie tautininkai ir violetiniai teisibės ieškjotojai. Man atrodo, kalbėtume net ne apie Baltarusijos scenarijų, o apie Zimbabvės.
Natūraliai kyla klausimas, ar tokie žmonės yra tokie kvaili? Ar jie tyčia veikia prieš Lietuvos valstybę?
Man smalsu, kokią valstybės viziją jie puoselėja? Tiesiog labai sunku įsivaizduoti, kaip turi atrodyti valstybė, kur sustabdomi visi svarbiausi projektai, uždaromos durys investicijoms, nuolat vyksta referendumai, o Parlamente dominuoja visokie tautininkai ir violetiniai teisibės ieškjotojai. Man atrodo, kalbėtume net ne apie Baltarusijos scenarijų, o apie Zimbabvės.
Natūraliai kyla klausimas, ar tokie žmonės yra tokie kvaili? Ar jie tyčia veikia prieš Lietuvos valstybę?
Dėl Barclay, tai tegu jie būna , bet reikėtų į tai žiūrėti blaiviau. Gal būtų atėję ir be subsidijų, o subsidijos būtų pataupytos vietinėms perspektyvioms įmonėms. Iš esmės Barclay nusigriebė geriausius darbuotojus sektoriuje, kuriame ir taip jų trūksta, bei dar gavo pinigų. Atseit be vienkartinės subsidijos jiems Lietuvoje dirbti neapsimokėtų. Vienkartinė subsidija tokio masto įmonei nelabai ką keičia, ypač žiūrint ilguoju laikotarpiu. Juk ne keliems mėnesiams atėjo.
Iki tautininkų dominavimo Seime dar toli, dar per daug galvojančių, kad senoji nomenklatūra pajėgia kažką daugiau nei "įsisavinti lėšas" ir vykdyti direktyvas. Švietimo, kultūros, sveikatos, socialiniai, emigracijos rodikliai prasti ir nieko nedaroma, kad jie gerėtų. O jie yra daug svarbesni nei papudruota BVP kreivė, kurią be ES paramos būtų išvis sunku palaikyti.
Comment