Beveik lygiai prieš vienerius metus minėjau, kad nuo 2014 m. Švedijoje bus naudojami nauji Švedijos kronų banknotai. Šiemet galime pamatyti banknotų eskizus:
20 sek: Children book author Astrid Lindgren.
50 sek: Songwriter and trubadur Evert Taube.
100 sek: Actress Greta Garbo.
200 sek: Movie director Ingmar Bergman.
500 sek: Opera singer Birgit Nilsson.
1000 sek: Diplomat and the second UN sectretary general Dag Hjalmar Agne Carl Hammarskjöld.
Tai kaip čia išeina, Švedija lygtais planavo atsisakyti banknotų. Ar aš kažką maišau?
Čia labiau PR'as, nei koks nors ko nors "atsisakymas".
John, pavyzdžiui, banknotų ir monetų atsisakė jau seniai. Grubiai paėmus, apie 99,9% visų mano transakcijų atliekamos be banknotų ir monetų. Aš toliau pažengęs, negu Švedija.
Tai ne PR, kad atsiskaitoma, pirmiausia, kortelemis. Taciau apie visiska grynuju pinigu atsisakyma nesvarstoma, nes visada jie bus dalimi bendrojo pinigu srauto. Banknotai jau dabar yra nedaznas svecias, o istaigose atsiskaityti patogiausia kortele.
Beveik lygiai prieš vienerius metus minėjau, kad nuo 2014 m. Švedijoje bus naudojami nauji Švedijos kronų banknotai. Šiemet galime pamatyti banknotų eskizus:
20 sek: Children book author Astrid Lindgren.
50 sek: Songwriter and trubadur Evert Taube.
100 sek: Actress Greta Garbo.
200 sek: Movie director Ingmar Bergman.
500 sek: Opera singer Birgit Nilsson.
1000 sek: Diplomat and the second UN sectretary general Dag Hjalmar Agne Carl Hammarskjöld.
The UK economy has returned to recession, after shrinking by 0.2% in the first three months of 2012.
Kas keisčiausia, kad kai kurie laikračsiai tai apibūdina kaip "shock"... nors mano supratimu, šokas būtų, jei recesijos nebūtų. Šalis negali gyventi vien iš pinigų spausdinimo ir finansų sektoriaus, kurio vaidmuo iš principo mažėja ir yra labiau "nuostolingas" ekonomikai, nei burbuliavimo laikais.
Kartais ne tą patį sakei apie JAV, nors jų pramonė per dešimtmečius augo šuoliais ir didžiausia pasaulyje? Kinija vos vos lenkia, bet jos pramonė tai juk dauguma seni įrengimai ir rankų darbas. Nors vėlgi, reikėtų kalbėti apie atskirus regionus.
Reikėtų išsamiau paanalizuoti UK ekonomiką, o ne vien postinti rėkiančias antraštes - dangus griūva. Taip ir atsiranda krizės.
Kas keisčiausia, kad kai kurie laikračsiai tai apibūdina kaip "shock"... nors mano supratimu, šokas būtų, jei recesijos nebūtų. Šalis negali gyventi vien iš pinigų spausdinimo ir finansų sektoriaus, kurio vaidmuo iš principo mažėja ir yra labiau "nuostolingas" ekonomikai, nei burbuliavimo laikais.
Juk logiška. Skolinimasis (rinkose ar QE) juk perkelia pinigus iš ateities į dabartį - taigi padidina ekonomiką dabar, ir sumažina ateityje. Ta "ateitis" atėjo, ir, jeigu nesiskolinima dar daugiau - turim sumažėjimą.
Be to, "Bubiliaus naktinis mokesčių perversmas" (uoj, atsiprašau, George Osborne irgi trumpu laikotarpiu irgi duoda sumažėjimą (valdžia mažiau išleidžia = mažesnis BVP).
Gerai žinomas investuotojas bei milijardierius George Soros perspėja, jog euro zonai yra iškilęs pavojus sužlugti panašiu stiliumi, kaip ir sužlugo SSRS, t.y. Sovietų Sąjunga, kur iš pradžių sužlugo ekonomika, o po to kilo socialinė suirutė.
Euras silpnina Europos sąjungos politinę sanglaudą, ir jeigu taip ir toliau tęsis, Europos sąjunga bus sunaikinta.
Negi valstybių vadovai arba premjerai išmano ką nors apie pinigus? Vieni bijo infliacijos, kiti bijo defliacijos, treti bijo biudžeto deficito. Dar žino, kiek reikia surinkti mokesčių, kad nereikėtų skolintis. Tuo žinios ir baigiasi. Suprasti, kad vienodas batas (euras) gali netikti skirtingoms kojoms (šalims), turbūt per sudėtinga. Užuot keitę/taisę batus, liepia trumpinti kojas. http://www.traders.lt/page.php?id=13922
Manau tiesiog kyla per didelis žmonių nepasitenkinimas (galimas valdžios pasikeitimas Prancūzijoje, Nyderlanduose) ir "Briuselio biurokratai" pradėjo drebėti dėl savo kėdžių. Demokratijos galia
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment