Parašė R.D.
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Pasaulio ekonomikos aktualijos
Collapse
X
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimąNereikia apsimesti šlanga ir įsivazduoti, kad datbuotojai veržiasi dirbti tuomet, kuomet jie nori skirti laiko sau (savo švietimui, poilsiui), šeimai. Ir dabar visi pasirašinėja, kad sutinka dirbti tokiom ir tokios dienom, tokiom ir tokiom valandom. Iš kur žinau? motinos sesuo pradirbo 10 metų "IKI". Ateina prekybcenrio vadininkai, atneša sutartis, popieriukus (liaudyje vadinamus "pisulkom") ir liepia pasirašyti, kad sutinka savanoriškai dirbti kokiomis nors sąlygomis. Nepatinka, nepasirašai? - Eik lauk. Ir dar paskui kopijų neduoda darbuotojams. Tas vyksta nuolatos ir niekas neturi jokių ten teisų. Aš dar suprasčiau, kad tas verslas būtų nešantis tiems žmonėms pelną tokį, kad tu ne tik egzistuotum, o gyventum, o dabar tai tėra apsmyžusių verslyninkų drambliukų svajonės kaip nutręšti daugiau pelno. Apie kažkokį verslo soc. atsakinigumą nekalbu, esame beždžionių lygyje. Net kalbant apie elementarią bendravimo kultūrą.
Comment
-
Parašė Galys Rodyti pranešimą
Išduokit paslaptį kur jūs apsiperkat? Nes juk su tokia kategoriška nuomone tikrai neinat į didžiuosius prekybos centrus.
Drabužius vis dažniau nusiperku kur nors užsienyje, nes kažkaip ten tie patys prekių ženklai pigesni.
Jeigu norėjote paklausti maždaug iš serijos "kritikuojate, bet perkate", tai galiu atsakyti: pasirinkimo tiesiog neturiu, nebent turgus ar pačių užsiauginta produkcija.
Tikiuosi atsakiau.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąĮdomiausia, kad tie laisvos rinkos apologetai patys dirba samdomą darbą ir tas didesnis vadinamasis socializmas (oi koks nemadingas žodis) jiems patiems būtų naudingas, bet jie to net nesuvokia ir uždirbdami kiek daugiau nei vidurkis pasijunta elitu, kalba lyg būtų pasiturintys verslininkai ir šaiposi iš tų, kurie uždirba tik vidurkį. Laiko save išsilavinusiais ir mąstančiais, o realiai tik papūgiškai atkartoja Laisvosios rinkos instituto ir pan. įstaigų įskiepytas "pažangias tiesas".
Pavyzdžiui, darbas sekmadieniui yra naudingiausias toms socialinėms grupėms, kurioms sunkiausia susirasti darbą, ir kurios iškrenta iš standartinės pirmadienis-penktadienis 9:00-17:00 darbo rutinos - jaunimui (dirbantiems studentams), moterims, auginančioms vaikus, etc etc.If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimą
Apsiperku Mindaugo g. "Maximoje" jau 15 metų, nes netoli nuo namų. Taip pat Kedrų g. "Rimi", kartais Akropolyje ir Panoramoje. Daugelį produktų (ypač daržoves, mėsą mažiau, bet kiaulieną, avieną taip) išsiauginame kaime, kas mums padėda ženkliai sutaupyti. Taip pat apsiperku "Halės" turguje, nes man jis širdžiai mielas ir palaikau ūkininkus.
Drabužius vis dažniau nusiperku kur nors užsienyje, nes kažkaip ten tie patys prekių ženklai pigesni.
Jeigu norėjote paklausti maždaug iš serijos "kritikuojate, bet perkate", tai galiu atsakyti: pasirinkimo tiesiog neturiu, nebent turgus ar pačių užsiauginta produkcija.
Tikiuosi atsakiau.
Comment
-
Tai padėkokite verslininkams, kad pastatė, tą maxima Mindaugo g. ir t.t. nes, nelabai turėtumėte pasirinkimo.
Comment
-
Iki Mindaugo g. "maximos" ten buvo prekybcentris, baldų ir t.t., tipo univermagas. Jie tik rekonstravo pastatą, o praeitais metais dar kartą rekonstravo. Nebūtų Maximos, būtų kažkas kitas. Neturiu niekam dėl nieko dėkoti.Paskutinis taisė Galys; 2018.01.31, 13:14.
Comment
-
Tai būtų kitas apsimyžęs verslininkas, kuriam vistiek būtųmėte dėkingas, kad suteikia jums pasirikimą. Šiaip visada galite ir pats atidaryti parduotuvę ir būti neapsimyžęs verslininkas, kuris mokės kasininkėms po 1500.
Comment
-
Tai padėkokite verslininkams, kad pastatė, tą maxima Mindaugo g. ir t.t. nes, nelabai turėtumėte pasirinkimo.
Comment
-
Aš gi sakau, kad užsiauginu savo produkcijos (mėsos, daržovių). Man yra nusispjauti ant tų verslininkų. Žinau kaip jie verslus daro. Kadangi turiu pvz. artimoje aplinkoje kaip elgiamasi su darbuotojais, todėl jokių sentimentų apsimyžusiems prekybcentrių vergvaldžiams neturiu. Jie sukūrė verslą eksplotuodami pigią darbo jėgą, tuos, kurie negali apsiginti nuo jų. Kaip ir vakar, taip ir šiandien inspekcijos sėdi jų kišenėse. O blogiausia yra tai, kad XXI a. jie dažnai elgiasi taip lyg butų ~1993 metais, su tokiu mentalu ir bendravimo kultūra. Aš džiaugiuosi kaip jiems blogiau, džiaugiuosi dėl alko ribojimų. Savo verslo jie nesukūrė plynoje vietoje. O aš turiu žinias ir gebėjimus savo kaime nepriklausomai nuo prekybcentrių užsiauginti produkciją, ir tuo džiaugiuosi. Tai yra mano pilietiška nuostata. Nepatinka? Jūsų problemos. Čia forume klėsti minties laisvė, liberalizmas ir kitoks -izmas. Tai ir neskaitykite.sukūrė verslą eksplotuodami pigią darbo jėgą, tuos, kurie negali apsiginti nuo jų. Kaip ir vakar, taip ir šiandien inspekcijos sėdi jų kišenėse. O blogiausia yra tai, kad XXI a. jie dažnai elgiasi taip lyg butų ~1993 metais, su tokiu mentalu ir bendravimo kultūra. Aš džiaugiuosi kaip jiems blogiau, džiaugiuosi dėl alko ribojimų.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąNebūtų Maximos, būtų kokia nors Proxima, Ultima ir Omega . Jei išvis nebūtų kioskelių, turgelių ir kitų prekybos centrų, tai bananų kainos apsipirkimo mekoje prasidėtų nuo 2 eur. Bet kažin ar tą turgelių bei kitų prekybos centrų teigiamą poveikį supranta tie, kuriems kuo didesnis prekybos centras, tuo didesnę ekstazę sukelia.
Comment
-
Galy, tai gal man vykti į Lenkiją apsipirkinėti? Jeigu rinką užėmė didieji ir aš neturiu pasirinkimo. Tai sakau, kad stengiuosi kaime užsiauginti produkcijos, perku iš ūkininkų turguje, taip pat boikotavome Maximą kokius 2 metus ir nieko nepirkome. Išvengti jų neįmanoma. Viską ką galiu padaryti, tai tik maksimaliai sumažinti galimybę pirkimo didžiosiuose PC. Džiaugiuosi, kad LIDL atsirado, kurie primeta jiems konkurenciją. Taip pat, pvz., Aibe labai neblogą dizaną savo mažų PC įvaldė, tikrai malonu lankytis.
Ir šiaip nesuprantu jūsų pozicijos. Tartum turėčiau dėkoti ir lankstytis maximiniams už tai, kad jie sugebėjo užimti rinką ir ant kiekvieno kampo prikakoti po parduotuvę. Nebūtų jų, būtų kažkas kitas. Tai tiek.
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimąGaly, tai gal man vykti į Lenkiją apsipirkinėti? Jeigu rinką užėmė didieji ir aš neturiu pasirinkimo. Tai sakau, kad stengiuosi kaime užsiauginti produkcijos, perku iš ūkininkų turguje, taip pat boikotavome Maximą kokius 2 metus ir nieko nepirkome. Išvengti jų neįmanoma. Viską ką galiu padaryti, tai tik maksimaliai sumažinti galimybę pirkimo didžiosiuose PC. Džiaugiuosi, kad LIDL atsirado, kurie primeta jiems konkurenciją. Taip pat, pvz., Aibe labai neblogą dizaną savo mažų PC įvaldė, tikrai malonu lankytis.
Comment
-
Bet štai vokiečiai sau leidžia mažinti dienų skaičių. Žinoma, vokiečiai mums nieko nereiškia. Danai, suomiai, švedai. Ateitis! Beje, tai negalioja dėl alko draudimų, kaip jau kalba pasisuka apie valstybines parduotuves (Švedija, tarkime).
Galy, nesuprantu jūsų. Ko jūs iš manęs norite? Aš pasakiau, kad nejaučiu prekybcentriams jokių sentimentų, nes žinau kaip jie kūrė verslą, tuo labiau prisimenu gerai laikus po 1990 Vilniuje ir "Vilniaus prekybos" ėjimus. Be to, turiu artimų, kurie dirbo šitų puikiu ponų versle. Sakau, stengiuosi maksimaliai sumažinti apsilankymą jų parduotuvėse. O dėl alaus, aš jo beveik negeriu, kaip ir likusio alkoholio.
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimąBet štai vokiečiai sau leidžia mažinti dienų skaičių. Žinoma, vokiečiai mums nieko nereiškia. Danai, suomiai, švedai. Ateitis! Beje, tai negalioja dėl alko draudimų, kaip jau kalba pasisuka apie valstybines parduotuves (Švedija, tarkime).
Galy, nesuprantu jūsų. Ko jūs iš manęs norite? Aš pasakiau, kad nejaučiu prekybcentriams jokių sentimentų, nes žinau kaip jie kūrė verslą, tuo labiau prisimenu gerai laikus po 1990 Vilniuje ir "Vilniaus prekybos" ėjimus. Be to, turiu artimų, kurie dirbo šitų puikiu ponų versle. Sakau, stengiuosi maksimaliai sumažinti apsilankymą jų parduotuvėse. O dėl alaus, aš jo beveik negeriu, kaip ir likusio alkoholio.
O realiai tai kiek Lietuvos verslo buvo pradėta statyti ant pigios darbo jėgos arba kokių neaiškių reikaliukų? 94 ar 96% (palieku tuos ~5%, nes vistiek kažkaip norisi apie lietuvius galvoti geriau)
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąLietuvos rinkoje tai nėra banginis ir, anot gandų, jam buvo visaip trukdoma įžengti.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąMan labiau rūpi nei kaip Lidlas galimai spaudžia užsienio tiekėjus, bet kaip Maxima spaudžia vietinius tiekėjus.
Comment
Comment