Parašė Dadis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie Ukrainą ir ukrainiečius
Collapse
X
-
Parašė Dadis Rodyti pranešimąTen rusiškai.
Šiaip, pastebėjau, kad net jauni ir išsilavinę ukrianiečiai kažkodėl teikia preferencijas rusų kalbai. Kažkada (berods, pernai) dalyvavau kažkokiam mitinge prie Chuilostano ambasados Latvių g. "Už Ukrainos laisvę" (ar kažkas iš panašios serijos). Ten kalbėjo kažkokia, kaip suprantu, prominent aktyvistė iš Ukrainos ir ta proga sakė kalbą... rusiškai. Aš buvau visiškai apstulbęs ir geras 10 minučių negalėjau atsitokėti. Dafuq??? Mano draugas mane bandė raminti, kad nieko čia baisaus ir Ukrainoje tai norma.Paskutinis taisė John; 2015.07.18, 00:35.
Comment
-
Bet siaip tai taip Ukrainieciai beveik visiskai buvo surusinti...o apie Baltarusija ir siaures rusijos tauteles ypac Komius nera ka ir sneket."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąHmm. Keista. Kodėl ukrainiečiai rašo rusiškai, o ne ukrianietiškai ar angliškai? Bent iš pagarbos savo šaliai galėtų nerašyti okupantų-išsigimėlių šūdkalbe.
Šiaip, pastebėjau, kad net jauni ir išsilavinę ukrianiečiai kažkodėl teikia preferencijas rusų kalbai. Kažkada (berods, pernai) dalyvavau kažkokiam mitinge prie Chuilostano ambasados Latvių g. "Už Ukrainos laisvę" (ar kažkas iš panašios serijos). Ten kalbėjo kažkokia, kaip suprantu, prominent aktyvistė iš Ukrainos ir ta proga sakė kalbą... rusiškai. Aš buvau visiškai apstulbęs ir geras 10 minučių negalėjau atsitokėti. Dafuq??? Mano draugas mane bandė raminti, kad nieko čia baisaus ir Ukrainoje tai norma.
O be to, jei įvykis buvo prie RU ambasados, tai logiška.
Šiaip, yra nemaža dalis rusakalbių ukrainiečių. Iš to nereikia daryti kažkokių fatalinių išvadų
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąLvovo rusas? Šiaip, pagal leksiką ir gan taisyklingą rusų kalbą sprendžiu.Paskutinis taisė Dadis; 2015.07.19, 17:18.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąHmm. Keista. Kodėl ukrainiečiai rašo rusiškai, o ne ukrianietiškai ar angliškai? Bent iš pagarbos savo šaliai galėtų nerašyti okupantų-išsigimėlių šūdkalbe.
Comment
-
Šiaip, pastebėjau, kad net jauni ir išsilavinę ukrianiečiai kažkodėl teikia preferencijas rusų kalbai. Kažkada (berods, pernai) dalyvavau kažkokiam mitinge prie Chuilostano ambasados Latvių g. "Už Ukrainos laisvę" (ar kažkas iš panašios serijos). Ten kalbėjo kažkokia, kaip suprantu, prominent aktyvistė iš Ukrainos ir ta proga sakė kalbą... rusiškai. Aš buvau visiškai apstulbęs ir geras 10 minučių negalėjau atsitokėti. Dafuq??? Mano draugas mane bandė raminti, kad nieko čia baisaus ir Ukrainoje tai norma.
Ukrainiečiams žymiai svarbiau ne kokią jie kalbą vartoja, bet kokios šalies piliečiu save laiko. Kalba nesugriaus šalies, bet va korupcija, parsidavėliškumas, patriotizmo stoka tikrai gali sugriauti.
Comment
-
„Dešiniojo sektoriaus“ lyderis miniai paskelbė apie permainas
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=68541790
Pirma, „Dešinysis sektorius“ inicijuoja referendumą, kuriame bus pateikti keli klausimai. Pirmasis klausiamas – dėl nepasitikėjimo valdžia. Antrasis – reikalaujame, kad Rusijos prieš Ukrainą vykdomas karas buvo pripažintas karu, o ne „Antiteroristine operacija“. Trečia, pasisakome už visišką okupuotų teritorijų blokadą. Ketvirta, prašome tautos paramos, kad pagal veikiančius įstatymus būtų legalizuotas Ukrainos savanorių korpusas ir kiti savanorių daliniai‘, - pareiškė D. Jarošas.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą/\ O ten yra kokios bedarbio pašalpos, ką jie veikia visi kai nėra darbo?
Ką jie dabar veikia, nežinau. Turbūt laukia, kad putleris atsiųs kurortininkų...
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą/\ nenuomodami iš kur gauna pinigų?
Dar kai kas dirba aptarnavimo sferoje, yra šioks toks žemės ūkis, bet žiemą ten nelabai yra ką dirbti...
Čia gal kažkiek panašu į Palangą sovietmečiu - vasarą uždirbti žiemai pinigų pragyvenimuiPaskutinis taisė oranger; 2015.07.24, 23:26.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą/\ bet tai ten nėra turistų = nėra ką uždirbti. Tai vis tik iš kur jie gauna pinigų?
Prieš du metus ten buvo pilni kurortai.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą/\ bet tai ten nėra turistų = nėra ką uždirbti. Tai vis tik iš kur jie gauna pinigų?
http://www.bloomberg.com/news/articl...-problem-child
Vėliau dar matyt išsiplėtos ginklų ir narkotikų kontrabandos verslas, kaip kokioje Padniestrėje.Post in English - fight censorship!
Comment
Comment