Čekijoje apskritai komuniagų žymiai daugiau, nei pas mus. Užpernai buvau pailsėti prie ežerų netoli Hradec-Kralove, tai pagal sodybos šeimininką, lietuviai turėtų kalbėti rusiškai, nes Lietuva visada buvo istorinė Rusijos žemė. Tyčia, asilas, provokavo. Dar pradėjo "Katiušą" dainuoti. Būtų Lietuvoje, duočiau į snukį, bet kaip svečias šeimininkui, neišdrįsau
Čekijoje apskritai komuniagų žymiai daugiau, nei pas mus. Užpernai buvau pailsėti prie ežerų netoli Hradec-Kralove, tai pagal sodybos šeimininką, lietuviai turėtų kalbėti rusiškai, nes Lietuva visada buvo istorinė Rusijos žemė. Tyčia, asilas, provokavo. Dar pradėjo "Katiušą" dainuoti. Būtų Lietuvoje, duočiau į snukį, bet kaip svečias šeimininkui, neišdrįsau
Jie dėkingi už 1968. Ir šiaip jie beveik rusai, kalba beveik ta pati.
Europos Sąjunga penktadienį pranešė, kad laisvosios prekybos su Ukraina sutarties vykdymas atidedamas 15 mėnesių – iki 2015-ųjų pabaigos; šitaip norima palaikyti taikos procesą.
O dar geresnis paminklas būtų kolaborantų valdžios ir jėgos struktūrose išgaudymas ir nuteisimas.
Geletey will check for the "lie detector" the entire Ministry of defense of Ukraine HQ šaltinis
Aišku tas melo detektorius nėra visiškai tikslus, beto kai kurie žmonės gali gebėti jį apgauti ar išmokti apgauti, tačiau tokiu metu tikslas pateisina priemones.
Kalbėdamas apie Tvirtos ir visapusiškos laisvosios prekybos erdvės sutarties ratifikavimą, ES komisaras pažymėjo, kad veikiausiai, tai bus padaryta. „Mano nuomone, ratifikacija įvyks kitą savaitę“, – sakė K. de Guchtas.
Tiesgiog jos įsigaliojimas bus atidėtas. Atidėtas dėl to, kad ir Ukraina pagal ją turi savų įsipareigojimų ir šiuo metu juos būtų ganėtinai sunku įvykdyti. Tuo tarpu ES savo įsipareigojimus vykdo ir be sutarties - t.y. jau turbūt pusmetis, kaip vienašališkai panaikino Ukrainai muitus į ES.
Ar bandei su čekais šnekėti rusiškai ar bent jau suprasti ką šneka jei pats moki nors kiek rusiškai?
Koxkirtumas. Užėjus kalbai, būtų įdomu patikrinti, ar jiems patiktų būti vadinamiems rusais. Dar galima paklausti: o tai jūs ne kirilica rašot, kaip bulgarai? Jūs gi slavai?
Šiandien apsireiškė mano kaimynas iš Nikolajevo, kur 100 km nuo Odesos. Rudenį jis visiškai nebuvo tikras, ar Ukrainai reikia to asociacijos su ES, buvo pabrėžtinai apolitiškas. Šiandien papasakojo, kad kai "iš mūsų atėmė Krymą" (rus. "захватили"), nuvažiavo į Nikolajevą ir nuėjo į vojenkomatą. Jo nemobilizavo, nes per senas ir be normalios patirties, o savanoriu būti tuo metu nenorėjo dėl oficialaus statuso ir garantijų nebuvimo. Po savaitės važiuoja atgal, nori prisidėti prie gynybos linijos statybų, jeigu gaus bent maitinimą mielai eis saugoti kokio nors objekto, jeigu gaus ginklą, žada naudoti pagal paskirtį, nors niekada nėra to daręs. Savanorio statusas jam jau tinka. Toks vadovėlinis pavyzdys kaip politikai abejingas žmogus iš ten, kur Putinas mato savo "Novorasiją", virsta kariu savanoriu.
Tas Nikolajevas yra 100 km nuo Odesos ir 50 km nuo Chersono, prie jūros, tai taip išeina, kad Mykolaiv žemėlapyje. Sakė, kad yra statomos kelios gynybos linijos ir kad po Mariupolio ir Zaporožės ateis jo eilė, nes Rusija bandys pasidaryti sausumos koridorių į Krymą. Paklausiau, ar supranta, kad puolimo atveju iš tų miestų nieko neliks, tai atsakė, kad jie turi daug pigaus lengvai prieinamo kalkakmenio, atsistatys. Kažkiek turi vilties dėl paliaubų, bet sakė, kad puolimo laukia spalio mėnesį.
Įdomioje padėtyje Ukraina dabar atsidūrė - jau be Rusijos, dar be Europos, ir su kariniu konfliktu. Ir aišku, be dujų.
Man vaikystėje irgi panašiai sykį aiškino toks keliais metais vyresnis berniukas. Maždaug, dabar ir be ledų ir be kapeikų, ir į galvą gavai. O galėjai tik ledus atiduoti. Tikiuosi, jis paskui suaugo, užsikrėtė kalėjime aids ir šiuo metu jau nebekelia grėsmės visuomenei.
Man vaikystėje irgi panašiai sykį aiškino toks keliais metais vyresnis berniukas. Maždaug, dabar ir be ledų ir be kapeikų, ir į galvą gavai. O galėjai tik ledus atiduoti. Tikiuosi, jis paskui suaugo, užsikrėtė kalėjime aids ir šiuo metu jau nebekelia grėsmės visuomenei.
Comment